Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ana.Ta też mi wiele osób mówiło że po ciąży bolesne okresy pójdą w niepamięć i jakoś się nie sprawdziło. Pocieszam się jeszcze tym że pierwszy nie bolało wcale, teraz boli mega więc może kolejny będzie taki wypośrodkowany i tak już zostanie 😉 nie wiem co ja takiego źle robię że tak szybko pojawiły się te okresy u mnie 🤨
A z innej beczki....pisalam Wam kiedyś że boli mnie prawa pierś jak mały zaczyna jeść i że to takie jakie pieczenie w środku które odczuwam jako ból. Teraz boli mnie już nie tylko na początku, tylko ocaly czas jak ssie, a nawet wtedy jak ssie lewa pierś a do prawej zaczyna napływać mleko. Pierś jest miękka więc to nie żaden zastój, na zatkany kanalik też nie wygląda a boli coraz bardziej. Zastanawiam się czy któraś z Was tak miała? Do jakiego lekarza idzie się z takim problemem? Do gin raczej nie bo pamiętam że jak miałam zrobić na początku ciąży USG piersi to musiałam szukać innego lekarza. Vende? Ty masz spore doświadczenie w tej kwestii. Do jakiego lekarza chodzisz? -
Lotos, ja z zapaleniem bylam najpierw u lekarza rodzinnego, tam dostalam leki. Na sprawdzeniu juz u ginekologa, trafilam na fajna babke, ktora zrobila od razu usg.
Ze szczepieniem nie doradze Szanse 50/50
U nas o ile te noce sa fajne o tyle w dzien ululac na drzemke to wyzwanie. Niewazne bo jakim czasie aktywności - godiznie czy 3h... Za kazdym razem walka czasem nie mam sily do tegoLotos lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Lotos właśnie jestem po sesji laktatorem i faktycznie u mnie też jak ściągałam mleko z prawej czułam w lewej takie jakby pieczenie przy sutku... więc może to normalne. Często też gdy je z jednej w drugiej kapie mleko więc coś tam chyba ma prawo się pobudzać. To odciąganie moje to na ryzko😂 ale juz był wybuch od 21... Mała co jakiś czas mocno się wierci, ale ewidentnie coś ciśnie... wole żeby udalo jej sie zrobic przez sen... a zresztą muszę zrobić zapas, bo jutro mąż zostaje z córką/ ja mam wlasnie wizytę u gin i zamierzam troszkę „przeciągnąć” wizytę 🤣
Sam dojazd w dwie str to już min. godzina. Ale się cieszę na jazde autem z ulubioną muzyką! Obiecałam sobie że zalicze Rossmana- wlasnie obczajam gazetkę i pójde na lody. 😜Soleil, Asiulka87, Lotos, Zosiek lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Ana.Ta, ty rozpustnico, Rossmann?? I jeszcze lody?? BEZ DZIECKA?? No nieeeee.... 😆
Lotos, mnie tak bolalo na samym poczatku bo chyba źle chwytala, ale na tym etapie nie wiem czy to mozliwe... Teraz mniw boli jedynie jak mnie ugryzie albo poszarpie, ale to zupelnie inna sprawa.
Asiulka, z tym terminem to raczej nie muszą, nie ma to co im zrobisz. 6w1 moge w sumie prywatnie bo i tak place za szczepienia, ale pozostałe są darmowe. No nic, to chyba zrobię jak mowicie, i bede czatowac na jakia termin...
Soleil, Lotos, Leksa lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Vende u mnie to samo z tym usypianiem w dzień. Własnie mnie utwierdzilas w tym, że te nasze dzieci poprosu nie potrzebują juz tyle spac. Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie skuteczniej usypiam rano i w poludnie. Po tej drzemce w poludnie to juz mega wyzwanie... i przez to że też nie mam sil czesto juz nie śpi. No może przed samym kąpaniem ma turbodrzemke- ale to tylko na piłce uśnie
U mnie jak juz piłka nie pomoże to jak walka z wiatrakiem. Bo ta piłka 9/10 razy w tych godzinach do południa pomaga....
Ja sie musze pochwalić że na pierwszą drzemkę udaje mi sie ostatnio uspać ją jezdzac wózkiem po trawniku. A że nie jest idealnie równy bardzo mi pomaga😂 ja sie dotleniam, nie wkurzam a ona albo uśnie albo nie...
Czasem musze uciekać w poplochu ale choć tyle mojego... 🤣
Muszę tylko matę gdzieś wplątać rano bo wieczorem marudzi na brzuchu jakby ją ktoś martretował. Brzuch jak coś tylko na łożku a szkoda mi żeby nie korzystała z tych zabaw...
Czasem pluje sobie w brode że to moje dziecko woli ogladac lampy i liście zamiast porządnie sie bawić🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2022, 02:59
Soleil lubi tę wiadomość
Generalnie to mnie tez znowu boli ten jeden sutek i teoche sie martwie bo to akurat ten sam przy ktorym mialam ropien, a mam wrazenie ze wyczuwam mała górkę pod palcem. Jak to znowu to to sie chyba popłacze.
U mnie Mala wstala wyjatkowo wczesnie na butle jak na siebie bo zwykle budzi sie po 5 a dzisiaj juz 3:30. Ale to i tak nic przy tym co Wy tu opowiadacie... Tez od razu korzystam i uzywam laktatora zeby miec to z glowy. Na upartego teraz mogłabym pospac prawie do 8 jak sie uda... My dzisiaj do tesciow idziemy na obiad i ja juz w glowie przeżywam gehennę co znowu tesciowa wymysli ze robie nie tak...
Ana. Ta u mnie to samo, na dwie pierwsze drzemki jeszcze spoko, uspie. Ale pozniej tylko gorzej. Czasem wymusze na niej jeszcze cos popołudniu ale to rzadko przekracza 30 minut i częściej dluzje lulam niz ona spi... Natomiast ja mysle ze ona jeszcze tego potrzebuje bo zawsze trze oczy i ziewa...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2022, 03:55
My też narazie 400 jednostek Wit d ale pytalam przy okazji szczepienia czy nie trzeba zwiększyć ilości bo tak mi się coś kojarzyło to pediatra powiedziala ze bodajże po 6 miesiacu życia sie zwieksza czy jakos tak?🤔 Soleil tak jest w PL a u Was pewnie są inne wytyczne🤔
Soleil lubi tę wiadomość
-
Oj tak czlowiek sie cieszy teraz z każdego wyjścia podczas którego nie „główkuje” 🙈
Ja karmienie od 4 przeciągnęłam do 7.. Ale takie było rzucanie i stęskanie że ledwo pospałam. Tylko kawa mnie uratuje
Vende ja dopiero w pazdzierniku jade w odwiedziny z małą bo to prawie 2godz drogi i jeszcze jakoś nie chcielismy brac w takie trasy. Ale juz mi słabo😂 na pewno naslucham sie ze za lekko i ubralam. Ona do tej pory komentuje że ja za lekko sie ubieram no jak mozna w zimie przyjechac w cieńszej sukience.... 🤣
Mnie tylko z tesciową/rodziną męża na chrzcinach wlurzalo że wybudzali mi dziecko. Stali nad nią i glosno gadali. Nie zawsze zdarzyłam zareagować bo wózek stał nie bezpośrednio przy mnie. A hitem bylo jak ulalam ją z trudem w rozku, bo bolał, brzuszek i chcialam ją tak ponosić żeby cokolwiek pospala -a tu ledwo zeszlam na dol, a ci „dawaj do nas”. Tak mnie obroczyli zeby pozagladac ze sie obudzila.... do dziś żałuje że nie ucieklam spowrotem 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2022, 07:40
Soleil lubi tę wiadomość
Kasjanna dużo zdrowka ! Oby Anika się nie zaraziła i trzymjacie się cieplutko 🤗
Lotos, jak Twój brzuch? I jak mleko i brzuszek małego? Tez uważam, ze nie powinnaś robić sobie wyrzutów. Mały jest już większy i być może jego układ trawienny już dojrzał i będzie już ok, być może już dieta niepotrzebna ?
Asiulka to cudownie usłyszeć śmiech na głos 😍 moja mała codziennie śmieje się na głos podczas kąpieli, gdy myje jej szyje 😅🙈
Vende jak piers? Mam nadzieje, ze nic Ci się nie dzieje. Jesteś silna kobieta i tak dużo przeszłaś, ze się powtórzę, ze podziwiam, ze nadal walczysz kpi 😊Soleil lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Kasjanna, zdrówka, mam nadzieję, ze mala nie zlapie i bedzie wszystko w porządku.
Ana.ta, ja to nawet nie mam juz sily komentowac tekstów mojej teściowej. Ale co zrobisz. Meza bierze się w pakiecie.
Leksa, dziękuję Troche jakby lepiej, narazie nie boli, ale zgrubienie nie zniknelo. Zobaczymy jak to będzie na dniach. Walcze, walcze i powalcze poki mleko leci;)Ana.Ta lubi tę wiadomość
Kasjanna dużo zdrówka, mam nadzieję że nie złapiecie tego 😘
Vende mam nadzieję że to nie to cholerstwo znowu 😘
U nas nocka lepsza. Chyba skończył się u nas chwilowo skok. Dzisiaj obrót na brzuch i wyciągnęła rączkę z którą nie mogła sobie poradzić. Szybko dość bo starsza dopiero koło 5 miesiąca to robiła, mam zapisane. 😉 Ale młoda urodziła się już większa i silniejsza, więc pewnie dlatego lepiej sobie radzi na macie.Soleil lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Kasjanna wrote:Dziewczyny, odwolalam szczepienie. Okazalo sie ze mamy covid, maz zrobil rano test, takze nie będziemy ryzykowac.
Na szczescie malutkiej totalnie nic nie jest, i oby tak zostalo...Marmis -
Dzięki Leksa że pytasz. U nas trochę lepiej. Mleko leci, mnie brzuch boli ale daje radę z apapami. Mały trochę poplakiwal w nocy ale ciężko stwierdzić czy to przez inny smak mleka czy po moich słodyczach. Na pewno nie było takich płaczów jak wtedy gdy był noworodkiem. Jak tylko skończy mi się okres to powtórzę zjedzenie słodyczy i wtedy się okaże 🙂 oby już mu przyszło bo draże wczoraj były przepyszne!
Kasjanna najważniejsze żebyście się teraz wykurowali a Mała ma jeszcze dużo czasu na szczepienie więc na pewno jakiś termin się znajdzie.
Vende oby to był tylko fałszywy alarm. Trzymam kciuki ✊Ana.Ta, Zosiek, Asiulka87 lubią tę wiadomość
-
Kasjanna kciuki aby nie przeszlo to dziadostwo na malenstwo! Oby szybko covid sie wyleczyl..
Ana.Ta lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Kasjanna trzymajcie się🧡 ja to dziadostwo miałam w ciąży... strach o kazdy dzien. Mieszkalam jeszcze wtedy z siostra ktora miala 5 miesięczną córke, nie zarazila sie jako jedyna. Ale tez siostra byla przy nim w masce. Musi byc dobrze ❣️
Zosiek no i pięknie 💪
Leksa oby draże wjechaly spowrotem hihi a w razie w to podczas karmienia mozna zazywac apap tak?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2022, 13:11
Zosiek lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍