Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasjanna ja bodajze jak mialam też nie zgloszone trzymałam się 7 dni. Ale to chodzi o miejsca publiczne bardziej. Jak tylko lepiej sie poczujesz na jakis spacer możecie isc. Ale jak piszesz samopoczucie jest bardzo nieprzewidywalne. U mnie np 2 dni byly takie że kompletnie ledwo trzymalam sie na nogach i glownie lezalam. Pozniej juz super tylko mialam okropnego „gluta” w gardle i okropny kaszel pewnie ponad tydzień 🤦♀️ Dużo sil życzę, oby Nisia była dzielna🥰
Vende ten nowy szum, bo chcialam sprobowac uspal i mnie i córke do 4:00 😂 polozylam sie chwile obok bo otwierala oczy jak ją odlozylam po karmieniu i odplynelam razem z nią... ale jaka jestem wyspana od 20:40 -dzięki 😀
U mnie usypianie w dzień to jedna wielka loteria. Za to nocne super. Raz na tydzień pewnie jest potrzeba lulania. Ale na stojąco. Zazwyczaj właśnie kąpiemy, je, później sie wierci po swojemu/ jak jej nic nie dolega to uśnie, jak ją boli brzuszek czy ma gazy to musze dać cyca jeszcze, a jak go nie chce to lulam. U mnie tulenie na siedząco jeszcze nie przejdzie. Musze namówic meza na bujany fotel... bo lubi tez sie tak bujak na huśtawce ogrodowej...
Wgl u nas przeskok z gondolą bo wlasnie na 1 drzemkę potrafi usnąć jak z nią chodzę po ogrodzie. Przed poludniem niestety juz troche walka, wjezdza raczej piłka...
Chyba od jutra zaczne probowac z lozeczkiem w dzień... bo usnąć sama potrafi... na lulanie często też się już wkurza...Kasjanna lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Leksa u mnie też dziś okropna burza byla. A że w supialni mam okna dachowe byl niesamowity huk. Szum za darmo 😀
Mamy potwierdzenie że naprawdę każde dziecko jest inne. Od początku ma swoje nawyki 🙈
Vende zrób jak czujesz, ale jak chcialabys dotrwac do 6 miesięcy z kpi może warto jeszcze powalczyc. Trzymam kciuki ✊
Ja ogolnie tez mam problem z bolesnością, ale jest to znośne. Teraz przy dluzszym spaniu nocnym po pobudce jest jeden wielki wybuch.. ale na wstawanie z laktatorem co chwila nie mam sił... dlatego Vende- szacun że już tyle czasu produkujesz pokarm z zegarkiem w ręce!
Dziewczyny ktore karmicie piersią (nie odciagacie) -jak macie dluzsze przerwy u was też tak jest z tym „przepelnieniem piersi”. ?16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
A co do mojego wychodnego- owszem było- ale nie uwierzycie- z mężem 😂😂
Wychodze z domu- odpalam auto... no wlasnie NIE ODPALAM- dalo sie we znaki częste nie jezdzenie. Rozladowal sie akumulator😂 troche jestem zdziwiona bo to dosc nowe auto, ale fakt - jezdzone teraz max 1 raz w tygodniu... także na speedzie do dziecka przyszla babcia, a mąż wiózł mnie busem, a ja klnęłam pod nosem że miałam jechac sama 😂🤣
Ale Rosmann był, lody też 😂
Z tym zostAwaniem ja się nie boje. Moja mama ma duzo cierpliwosci, fakt czasem nosi ją jak córka nie lubi i zwracam uwage bo sie niepotrzebnie zlosci. Ale za to mąż często jej nie bierze, ale jest mega opanowany. Pare razy „gasił pożar”. To nawet ciekawe jak on ją zagaduje żeby nie plakala. Ja bym na to nie wpadla🤷♀️ Ja bujam żeby przeszlo, a on potrafi ją polozyc i poprostu zagadać... 🤣Kasjanna, Soleil lubią tę wiadomość
Ana.Ta, to sobie zrobilas wychodne. Mi tez padl akumulator w aucie po ciąży, ale moja auto ma 12 lat i nie jezdzilam ze 3 miesiace. Raz w tygodniu to nie tak rzadko. Do tej pory się bujam z tym akumulatorem, ale bedziemy sprzedawac auto.
U mnie nie ma dluzszych przerw w karmieniu to ci nie powiem, ale szum wyprobuje, moze zadziala. Ale to puszczacie te szumy (jakiekolwiek) na całą noc, czy tylko na zasypianie?
Zdarzalo mi sie miec takie pelne piersi przed regulacja laktacji, i na pewno z synem tez tak miewałam, bo bardzo lubie to uczucie jak tak mleko "schodzi" stopniowo.29.04 - moja kochana córeczka -
Kasjanna, ja puszczam na, zasypianie tylko ale to tez od czaau do czasu. Jak po nocy? Ranek lepszy?
Ja zaspałam dzisiaj przez ta glupia piees (nie spalam pol nocy) dobrze ze msm mame jeszxze na zwolnieniu to wzięła na chwilę Mala, bo mamy zaraz rehabilitację.17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Babcia zrobiła furorę. Pojechala ze mna na rehabilitacje bo stwierdzila ze w sumie na czas. Mala prawie w ogóle nie plakala. Chyba jakas mobilizacja przy babci nastąpiła
Natomiast ja z piersią masakra. Nie dostalam sie dzis do lekarza. Troche mi to pękło i sie paprze. No masakra.
Kasjanna trzymam kciuki zeby bylo tylko lepiej.
Ana.ta to niezla miałaś przygode. A jak wizyta? Bo dobrze kojarze ze to byla kontrolna? Wszystko ok?17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
U nas dzisiaj wielkie zmiany. Zwykle maly wstaje co 2 godziny na jedzenie, opróżnia obydwa cyce i idzie spać dalej. Dzisiaj szok. Wstawał co 3 godziny, jadł z jednej piersi i wracał do spania. Może nareszcie wydłuża się te przerwy w karmieniu? U mnie z okresem ok. Jest dalej ale w sumie bardzo bolało jeden dzień. Przed ciążą miałam takich bolesnych 4-5 dni więc taki mogłoby już zostać. Oczywiście idealnie by było jakoby aż tak bardzo nie bolało ale jak już musi to jeden dzień jest ok.
Ana.Ta dzisiaj pierwszy raz od bardzo dawna czułam przepełnienie piersi. Aż się zastanowialam czy nie wstać na laktator ale zasnęłam 🤦♀️ a jak mały mnie obudził to cały ten wielki cyc opróżnił.
Kasjanna jak dzisiaj samopoczucie?
Vende super że udało się bez płaczu. Te nasze dzieci przy babciach i ciociach to potrafią się zachować. A potem wszyscy mi mówią że ja to jakbym dziecka nie miała 🤦♀️ szkoda że przy mnie już nie jest taki grzeczny. Uda Ci się jutro dostać do lekarza? Bo może wieczorem sor? Szkoda się męczyć. Im szybciej Ci pomogą tym lepiejAna.Ta lubi tę wiadomość
-
Ja szumy, ale też nie zawsze glownie na zasypianie, bardziej lecą w dzień jak spi w wózku lub salonie, co jakis czas klikam jej pozytywkę w domu puszczam muzyke klasyczną albo spi przy radiu nie lubie totalnej ciszy w dzien🤣
Wlasnie wrocilam z lasu- usnela w gondoli na 40 min bo przeciez musiala sie obudzic na siku, kupe i zacząć czkać😂 jak weszlam do domu zaczela mnie doslownie sZarpac za koszulke. Kasjanna juz rozumie o jakim rozbieraniu pisalas🤣
Przezylam dziś 3 cudowny poranek z małą. Obudzila sie z usmiechem przeciągając i fikając wszystkim. Wycalowalam ją, a pozniej bacznie obserwowala kazdy moj ruch. Jak poszlam sie ubierac az zrobila obrot na brzuch zeby widziec. Dziwnie sie czuje mając nagle takiego „kibica” 😂
Lotos- gratulacje! U mnie też na plus spanie w dluzszych odstepach, juz 20 coś a nie 21/22, pozniej 2, 3 lub 4 i zazwyczaj kolo 7:00 i jeszcze spanie do ok 8-9.
Ja dziś czuje sie jak bogini bo spalam od 20:40-9:00 razem z nią. Wiadomo byly dwa karmienia, jakas sesja laktatorem, Ale to juz sukces!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 11:50
Leksa lubi tę wiadomość
Vende te nasze dzieciaki w towarzystwie potrafia sie zachowac - nie ma co 😂 Super że babcia pojechala z tobą- ja was podziwiam za wyprawy w pojedynkę, my zawsze z mężem jezdzimy jesZcze razem. Ale on ma swojĄ dziAlalnosc to zawsze sie poprzestawia.
Dziekuje ze pytasz. Wszystko sie ladnie wygoilo/obkurczylo (mialam nacinane krocze). Te ciągnięcia powiedziala ze przez hormony. Na okres sie nie zapowiada. W sumie to mi na ręke bo krwawienie zawsze nasilalo mi anemie.
A na „lepsze” wspozycie zapisala Mucovagin (gałki i żel). Ale zobacze czy wykupie. Troche sie boje bo Zawsze mialam dyskomfort, teraz jeszcze to ciągnięcie... ale może za jakiś czas sprobujemy...16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Lotos super, ze ze spaniem lepiej. Oby już tak u Was pozostało
Vende to musisz częściej zabierać babcie na rehabilitacje skoro jej obecność tak pozytywnie wpłynęła na Alicję
Zapytam tak z ciekawości- widzisz jakies postępy po rehabilitacji ?
A co do piersi to może jednak wieczorem sor? Żebyś dłużej nie musiała się męczyć.
Ana.Ta najważniejsze, ze wszystko jest w porządku
A z własnego doświadczenia wiem jakie jest uciążliwe nacięcie krocza. Albo tylko u mnie tak było. Eh .. ten lekarz tak bardzo zle mnie zszył, ze siedziec nie mogłam, wyciąganie szwów było bardzo bolesne i wdało się zakazenie, o pezytulankach nie będę pisała co wtedy czułam. Jednak mam nadzieje, ze u Ciebie było z tym dużo lepiej, a czas z mężem będzie przyjemny
Kasjanna jak się dziś czujecie? Mam nadzieje, ze jest już chociaż minimalna poprawa 😙
Mój samochód już psuł się w zeszłym roku i wtedy była do podjęcia decyzja czy kupimy inny czy naprawiamy ten, bo chodziło o wymianę butli od gazu. Zdecydowałam, ze jeszcze nim pojeżdżę i to była najgorsza decyzja. Kupiona i wymieniona butla, a samochod się rozleciał 🤦🏼♀️ Szkoda tylko naszych pieniędzy w to zainwestowanych plus naprawy rożnego rodzaju 😏
Mam na oku już samochód. Jutro z rana z mężem jedziemy i mam nadzieje go kupić. Tylko to 300 km w jedna stronę. Mam nadzieje, ze teściowie ogarną nasza dwójkę dzieci. Trochę się o to martwię, ale nie chce ich brać ze sobą. To daleka podróż. Już na ten Hel jechaliśmy 250 km, także dwie takie wyprawy w jednym miesiącu to za dużo.Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Hej, u nas ciężki dzień, młoda dzisiaj nieodkladalna, mnie męczy migrena.
Zasypianie bez piersi próbujemy jednak od jutra 😎
Kasjanna mam nadzieję że lepiej się czujesz i trzymam kciuki żebyś szybko wróciła do siebie 😘
Vende kurcze to się rozkręciło, co ma być to będzie z kpi najważniejsze żebyś to wyleczyła. I tak dałaś z siebie dużo siły i wytrwałości 💪, niejedna dawno poddałaby się.
Ana.Ta ale mimo że z mężem fajnie że się wyrwałas, od razu głowa lżejsza.😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 14:03
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Ja sie czuje srednio, mam napady goraca i slabosci, ale tak falami, i mam przytkany nos mimo ze nie mam kataru, wiec troche mi sie ciaza przypomina.
Nisia je dwa razy czesciej niz zwykle.
Zarzucilam dzis szum morza, ale usypianie zajęło dluzej niz zwykle prawde mowiac. Raczej to zbieg okoliczności, bo jeszcze troche brat ją rozpraszal. Ale mi się podobalo, bo białego szumu i lejacej wody nie lubie, a morze jest super
Wspolczuje tych naciec krocza, mi sie udalo bez ale slyszalam o tym rozne historie...
Vende, i jakie masz plany?
Leksa, tesciowie zgadzaja sie zostac na tak dlugo? Bo moi rodzice to tak na pol godziny max...29.04 - moja kochana córeczka -
Kasjanna tak, ale to są już starsi ludzie i dlatego mam obawy, w dodatku, gdy tesciowa o wszystko panikuje. Mimo to i tak są bardzo dobrzy i pomocni, poza niektórymi tam sytuacjami, jednak kasy ma tam coś swojego 😁
Gdyby moja mama nie musiała iść do pracy to dzieci do niej byśmy podrzucili. Mama tez chętnie z nimi zostaje.
I zapomniałam dopisać.. kuruj się szybciutko i dużo siły. A jak starszak się czuje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 14:59
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Znaczy sytuacja wyglada tak ze rano zaczelo trochę pękać i wylecialo nieco ropy. Takze przycisnęłam i wylecialo wiecej ale czuc ze nie wszystko. Poszlam do apteki po rehabilitacji po masc z antybiotykiem. Pasmarowalam i teraz po 3h zmylam i znowu zaczelo pękać wiec znowu wycisnęłam tylko teraz troche wiecej czasu temu poświęciłam, bo męża wyslalam na spacer z Mala. Sciagne mleko i zobacze jak to wyglada. Ranke zakleilan plastrem, eidze ze laktator jej nie zasysa tylko tyle ze uciska wiec mleko chyba uda sie uratować. Spróbuję dzisiaj sama sie poratowac, w sumie ostatnio na sorze nic oprocz naklucia i wyciśnięcia mi nie zrobili wiec jeszcze licze na to ze oganre to sama. Jak do jutra nie przejdzie to pomyale czy na sor czy do lekarza. Nie ukrywam ze dorbze jakby ktos to pod usg zobaczyl czy tam głębiej nic nie siedzi... Mam dosc tych akcji a jednak desperacko dalej walcze zeby nie rezygnowac.
Leksa, widze roznice i to duza. Misia coraz ladniej trzyma symetrie ciala, ma coraz silniejszy brzuch i lepiej trzyma glowe, ona tez zaczela zmieniac ksztalt. Nie wiem jakby bylo bez rehabilitacji bo to moje pierwsze dziecko ale wydaje mi sie ze jej to sprzyja. Zobaczymy po kontroli lekarskiej, ale to dopiero polowa wrzesnia bioderka a pazdziernik taka ogolnia rehabilitacyjna.
Ana.ta to ciesze sie ze wszystko ok
Edycja: dostalam sie do mojej ginekolog na 18 wiec zobaczymyWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 15:23
Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Vende, oby ci sie udalo to ogarnac, ale usg faktycznie by nie zaszkodzilo skoro ci to nawraca...
Leksa, starszak przechorowal w zeszlym tygodniu, wtedy jeszcze nie wiedzielismy ze to covid. Mial 1 dzien 39 stopni. Tez byl oslabiony. Co gorsza w poniedzialek normalnie go poslalismy do przedszkola (chociaz najpewniej stamtąd to przyniosl).Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 15:26
29.04 - moja kochana córeczka -
Vende najważniejsze, ze widzisz efekty rehabilitacji ile Wam jeszcze zostało?
Dobrze, ze udało Ci się dostać do swojego lekarza. Oby było już ok
Kasjanna nic na to nie poradzisz. Nie wiedziałaś, ze to covid. Teraz tylko czekać żebyście wszyscy się wyleczyli. Dobrze pamiętam, ze Twój syn teraz do 1 klasy idzie ?Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
nick nieaktualnyKasjanna,zdrowia dla Was!
Moja ulewa przez refluks, daję ile potrzebuje, bo to nie z przejedzenia. Odpukać od dwóch tygodni nie ulewa prawie wcale.
Polecałyscie ten szum morza. Rano wypróbowałam, na mnie i na męża zadziałał rewelacyjnie, ale Hanki to nie rusza. My spaliśmy, a ona leżała i gadała.
Noc miałyśmy piekną, pobiła rekord spania 7,5 godziny. O dziwo, moje cycki to zniosły. Jeszcze miesiąc temu na bank byłby zastój.
W dzień za to jest nieodkładalna. Przeprosiłam się z nosidłem. Powiem Wam, że czekam jyz na wrzesień i trochę chłodniejsze dni.
Leksa, oby Wam się udało kupić samochód.
Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Kasjanna, mój idzie do zerówki, ale to tez będzie dla nas wielki dzień zerówkę mamy w szkole, będzie oficjalne rozpoczęcie roku szkolnego. A poza tym przecież zerowka to już obowiązek szkolny. Nie wiem kiedy to zleciało.
Klara mam nadzieje, ze uda się go kupić, bo jestem uwięziona na ten mojej wiosce, a w przyszłym tyg mam dużo spraw do załatwienia.Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️