X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna ja daję jeść po ulewaniu bo ma gardelko nawet podrażnione i inaczej płacze. Zależy od czego ulewa też. U nas ewidentnie nabiał zwiększa.😉

Leksa to macie z Kasjanną przeżycie, inny etap dla dzieciaczków 😊

Młoda spała na mnie 2h, skoku cd...

Leksa lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Vende Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po lekarzu. Nie mylilam sie, to znowu ropień. Znowu bylo nakuwanie i czyszczenie. Mam antybiotyk, mocniejszy, ale jeszcze moge karmic. Pobrala mi wymaz i do 10 dni czekamy na wyniki, jesli tam cos wyjdzie to niestety konczymy karmienie bo beda potrzebne mocniejsze leki.
    Dobrze ze pojechalam bo przy okazji pobrala mi znowu cytologie i od razu powiedziala ze mam stan zapalny... Msm dosyć. Gdyby nie moje dziecko chyba bym dzisiaj siedziala i ryczala.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende, nie wiem na ile cie to pocieszy, ale te wszystkie klopoty miną, a w pamieci sie pozacieraja... Bedzie dobrze.

Leksa, to mysle ze w waszym przypadku zerowka to wieksze przeżycie niz pierwsza klasa. My zerowke mielismy w przedszkolu i niczym sie to nie różniło.
    Moj idzie do szkoły obok przedszkola i sporo znajomych tez bedzie. Najbardziej przeżywa że musi wstac na 8. Teraz o 8 wstaje z wielkimi bólami (oczywiście poza weekendami, wtedy jest na nogach o 7🤦‍♀️)

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende może jednak nie będzie tak zle i uda się jeszcze pociągnąć kpi. Jednak bardzo współczuje, ze ciagle masz jakies klopoty z tym. Mimo to już wielokrotnie pisałam, ze i tak bardzo podziwiam. A stanem zapalnym się martw. Twój lekarz napewno Ci pomoże.

Kasjanna u nas w zerówce zaczynaja zajecia od 7:30, wiec myśle, ze o 6 młody będzie musiał wstawać, bo autobus szkolny będzie jechać, ale szczegóły poznam 1 września.
    Za to u Was zacznie się juz konkretniejsza nauka. Szybko rosną nam te dzieciaczki. I tak to wstawanie będzie najgorsze. Staram się teraz już jakoś młodego przestawić, ale ciężko mi idzie

Kasjanna lubi tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny starszaków, zdarzały się u Was takie powtarzające się co kilka nocy wymioty? Moja starsza wymiotowała w niedzielę w nocy raz, dzisiaj znowu. Dziwne to..

Spokojnej nocy Wam życzę, z małą ilością pobudek.

• Leksa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara nie przypominam sobie, aby coś takiego miało miejsce.

A mam jeszcze pytanie, chyba ten temat był już poruszany, ale zapytam jeszcze.. zamierzacie szczepic dzieci przeciwko meningokokom ?

I do dziewczyn kpi - wymienialyscie już smoczki w butelce na te z większym przepływem ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 23:04

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa teraz na szczeście szwy są rozpuszczalne. Nawet nie bylo tak źle z tym siedzeniem, ale teraz czasem czuje takie ciągnięcie.. mam nadzieje że z czasem to minie. Ale na wspolzycie chyba jeszcze potrzebuje czasu 🤦‍♀️
    Ooo to trzymam kciuki za zakup nowej bryki ✊ Jak ma kto pomóc to nie ma co brać bąbelka w taką trase- tzn u Ciebie dwóch :)

Zosiek u mnie byla próba w poludnie spania w lozeczku ale finalnie musialam dolulać 😂

Za to wieczorne usypianie zdarza się że jest baaardzo przyjemne. Tylko, że póki co na łożku... może to przelozy sie kiedys na łózeczko. Po kąpieli idziemy już do sypialni, czesze jej włosy, wycalowuje- jak sie da, bo czasem jest afera. Raczej zawsze stęka ale staram się jĄ udobruchać po odlozeniu. Bardzo lubi jak jej śpiewam (dzisiaj w ciągu dnia na „aaa kotki dwa” przestała płakać😂) i ściska mnie rączkami. Finalnie po jedzeniu troche się pokręci, pogaworzy i usypia... zaczęła mnie dziś też dotykać po twarzy i przy tym uśmiechać. Dobrze, że są też takie chwile...

Kasjanna po ulewaniu często dzieci mają zgage i chcą popić. Jak je normalnie, nie na siłe/ to daje normalnie.

Na mnie ten szum morza i mewa działa bardzo. Dobrze ze mąż dzis mnie obudzil bo znowu bym usnęła z małą po 20;00 a tak to chociaz posiedzialam na tarasie i poszlam sie wykapac.

Klara super nocka! A w dzień to wlasnie ciezko przewidziec co te szkraby wymyślą... u mnie na szczęscie na plus dziala ogrod i gondola jak w domu wszystko jest beeee. Jak zobaczy liście to juz wgl. Dlatego troche sie boje jesieni i zimy:/ ale moze przyzwyczaje sie do wychodzenie. Folie na gondole na deszcz juz kupilam 😂

Klara_1985, Zosiek lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende jej trzymam kciuki za wyniki✊ Z tą cytologią teraz to ja juz nie wiem jak to jest. Moja lekarka wczoraj mi powiedziala ze najszybciej za pół roku...

Lubie ostatnie zdanie w twoim poście. Dobrze ze bobasy dodają nam też siły 💛

Leksa ja nie zamierzam na to szczepić. Ja mam butle lovi i jakies 2 tyg jak jej uzywam mam juz smoczek od 3-6 miesięcy ale przeplyw wolny. I uważam że jeszcze troche leci za bardzo, albo moja córka tak lapczywie je.. tamten mi sie zepsul wiec za bardzo nie mam powrotu

Też Wam życzę spokojnej nocy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 23:14

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara, nie mielismy takiej sytuacji ani nie słyszałam. To jedyny objaw? Dziwne...

Leksa, ja jeszcze nie wiem odnosnie meningo, moze zaszczepie, ale na pewno nie w tym roku,raczej wolalabym bez pierwszej dawki, i tak niemalo szczspien jest teraz...

• Vende Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa, ja jeszcze nie zmienialam mam po prostu 1.
    Ale mialam akcje, wstalam na laktator, podłączam sie, wiecie, caly sprzęt, w gorsecie. Mija mozd z 5-6 minut (u mnie chyba największy wyplyw) i slysze jak mala budzi sie z rykiem. Smoczka nie chce, oczywiscid na rece, w poplochu sie z tego rozbieram, leje mi sie mleko po nogach, biore Mala, leje mi sie mleko na nią xD No kosmos. Musialam jej dac i lulalam chyba z 40 minut zanim zasnela. Takze teraz probuje powtorzyc sciaganie, powinnam sie umyc po tej niespodziance ale szczerze nie mam sily bo dzien mnie przeorał. Maz teraz ma cale 9 dni nocek po 12h i jestem sama wiec nie moglam liczyć na wsparcie. Oby teraz spala.

Ana.ta, jak z ta cytologia to nie wiem, w internecie pisza ze poglad o pol roku jest juz obalony i mozna pobrac zaraz po pologu. Tak czy inaczej stan zapalny jest bo seks z mezem nam nie wychodzi a badanie bylo bolesne, jak probowala pobrac wymaz to normalnie krew jej szla tak naczynka pękały. Myske ze to po tej luteinie przez wiekszosc ciazy...

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende, niezla akcja :)
    Ale wiesz, mleko pieknie wplywa na skore, takze zamiast sie kąpać lepiej ladnie wklepac i spac :)

Powiem wam że coś mnie to ulewanie niepokoi. Po kazdym prawie jedzeniu, nie ważne ile wisiala na cycu. Nie wiem czy to już nie podchodzi pod jakis objaw covidu (mimo ze mała jest pogodna i nie wyglada jakby to ulewanie jej przeszkadzalo)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna wrote:
    Klara, nie mielismy takiej sytuacji ani nie słyszałam. To jedyny objaw? Dziwne...

Leksa, ja jeszcze nie wiem odnosnie meningo, moze zaszczepie, ale na pewno nie w tym roku,raczej wolalabym bez pierwszej dawki, i tak niemalo szczspien jest teraz...

No dziwne.. Wymiotuje jednorazowo w nocy, bez gorączki, innych objawów. Myślałam, że może wirus, ale za parę dni powtórzyło się to samo. Czytałam, że to może być alergiczne albo jakieś pasożyty. Sama nie wiem.

A u Was też dziwne te ulewania, skoro się nie zdarzało do tej pory.

Leksa, ja planuję we wrześniu szczepić na meningokoki.

Moja Hanka spała wczoraj od 19 do 2:30, dzisiaj od 19 do 4. Tzn o 4 sama ją wzięłam na karmienie, bo mnie mleko zalewało. I ja jak to matka, zamiast się cieszyć, że pięknie śpi, to się martwię, czy nie chora, że może anemia itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2022, 06:44

• Leksa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara, a masz już „na oku” jakas konkretna szczepionkę?

• Lotos Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas dzisiaj jedzenie było o 20:30 a potem o 1 i o 5. Niby powinnam się cieszyć a jakoś się martwię.
    Po pierwsze, mam wrażenie że ma katar. Po drugie niepokoi mnie to że normalnie o 2 musiałam zmieniać pieluchę bo była jak balon a teraz o 5 była połowa. Niby mniej zjadł i to i mniej siusia ale jakoś mi się to nie podoba. U Was dzieciaki też tak mało siusiają przez noc? Ile pampersów zużywanie nocą?
    I po trzecie, przez to że tak mało je to musiałam odciągać troche pokarmu w nocy a i tak, mimo wkładki, zalałam biustonosz piżamę a nawet pościel. Najgorsze że w jednej piersi mam dwa zastoje i właśnie z nimi walczę. U Was też tak wyglądało wydłużanie spania nocnego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2022, 06:52

• Lotos Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara mam dokładnie to samo, zamiast się cieszyć że dziecko śpi zastanawiam się co mu jest ☹️
    Vende to my dzisiaj obydwie w mleku pływamy 😁
    Na meningo nie szczepie bo się naczytałam o tym że to jednak z najgorszy h szczepionek jeżeli chodzi o nopy a mój mały źle znosi każde szczepienie więc to na pewno nie jest dobry pomysł. Może jak będzie większy

Vende lubi tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że moje dzieci są chyba za bardzo "żerte", jak to mowi moja mama, bo ja nawet nie do konca wiem co to jest zastój... A syna karmilam ponad rok.

Lotos, ja karmie w nocy czesto, ale przewijam raz nad ranem, w zaleznosci jak mi się obudzi. Dzis np dopiero teraz przewinelam. Nie martwilabym sie tym, skoro mniej je to i mniej sika. W ogole wydaje mi sie ze siuski dziewczynek i chłopców inaczej sie rozkladaja w pieluszce (albo ten siusiak tak dodaje), bo przy synu te pieluchy naprawdę były jak balon, a przy corce są pełne, ale tak inaczej.

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia mi sie obudzila z lekką podgoraczka, takze obawiam sie ze cos ją bierze. Na razie mierzylam tylko na czolowym, a to nie jest miarodajne, ale mam wrazenie ze jest cieplejsza. Ale jest pogodna, bawi sie normalnie. Ale te ulewania pewnie są jakims objawem niestety...

• Leksa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende, dlatego ja w pierwszej ciąży, gdy zle zaczęłam sie czuc po luteinie dopochwowej to miałam zmianę na ta podjezykowa.

Kasjanna to może warto to skonsultować z lekarzem?

Lotos, u nas jak zaśnie wieczorem ok. 21:30 to budzi się po 9. Nie karmie w nocy, ani nie zmieniam pieluch

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2022, 07:23

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego dluzszego spania to chyba tylko sie cieszyc. Wkoncu do tego dązymy 💛

Vende zarąbista akcja🤣 dobrze ze dalas rade.😆 z tym zapaleniem to faktycznie, obyś szybko zażegnała.

Lotos u mnie pieluszka wymieniana nocą tylko gdy jest bardzo napompowana, a mała się bardziej rozbudzi. Ale może to jest raz w tygodniu. Ja w sumie od początku pomijałam to nocne przebieranie...

Kasjanna dobrze że malutka pogodna- jest bardzo dzielna. Oby jej szybko przeszlo. A ty jak sie czujesz??

U mnie dzis spanie 20:40-1:40-5:30 i 8:00. Najlepsze ze o 8:00 obudzilo mnie gaworzenie i jak tylko zobaczyla ze nie śpie uśmiechnela sie zaczela łapczywie wkladac pięści do buzi. A jak sie zblizylam zaczela szarpac za koszule. Te dzieci coraz kochańsze🤣
    Ciekawe ile ona tak nie spała bo w pampersie kupa gigant... 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2022, 08:28

Leksa, Zosiek, Soleil lubią tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara u mojej rotawirus w tamtym roku taki był wymioty niecodzienne a trwało to z 12 dni, ale nie miała też za bardzo apetytu.

Kasjanna mam nadzieję, że Nysi szybko przejdzie jeśli ją łapie. A duże ilości ulewa?

U mnie migreny cd.

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
‹‹ 597 598 599 600 601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ