X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie to przeraża że dzieci są takie nieobliczalne hah I to że np przez tydzień czy 2 tyg jest tak i tak to nie znaczy że tak już zostanie tylko moze przyjsc dzien że dziecku się coś odwidzi i zaczyna zachowywać się totalnie inaczej albo mieć nowe niekoniecznie oczekiwane przyzwyczajenia😏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2022, 08:17

Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Kasjanna jak Wasze samopoczucie dziś z rana?

U nas wczoraj ciezki wieczor. Moje młodsze dziecko chyba się bardzo stęsknilo, w końcu 3/4 dnia mnie nie widziala. Biedna miała problem żeby zasnąć. Zasnela po 23 u mnie na rekach.

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Vende Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za to mielismy ciezki poranek, od 5 mala wstaje co 40minut. Ale juz sie rozbudzilam, o 8 sie poddalam i nie probowalam już spac.
    Ie wiem czy pisalam ale mala wczoraj wypila 1100ml mleka. Zostało mi z całego dziennego odciagania 20ml... Od dziś dokladam znowu jedna sesje bo zaraz mi braknie mleka... Liczylam na schodzenie z sesji a tu masz...
    Misiaa jesteś tu jeszcze? Dawno nic nie pisalas. Ile zjada Ci dobowo Bartek?

Kasjanna trzymacie sie tam!
    Leksa, powiem Ci ze mi sie marzy znowu popołudnie bez Malej. Mamy rocznice slubu w przyszlym tygodniu i planujemy wyrwac sie sami na obiad do restauracji. Mam nadzieję ze sie uda.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas poki co ok. Czyli zostało nas troche ktorym dzieci nie dają pospac ;) u nas po ibuprofenie bylo spanko 3 godziny. Spalysmy dzis razem w lozku, nie bylo źle :)
    My juz generalnie zdrowi, czekamy tylko na Nisie. Ja mam jeszcze napady goraca, ale mama sie smieje ze moze juz nie przez covid, tylko menopauza ;)

Asiulka, żeby tylko te przyzwyczajenia sie zmienialy tak jak tego chcemy a nie odwrotnie...

Vende, oby sie udalo wyrwac, ktora to rocznica?

Zosiek, Ana.Ta, Soleil lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna super, ze czuje sie lepiej 🤗 oby malutka szybko wyzdrowiała.

Vende to życzę żeby udało Wam sie wyjście :)

U nas wczoraj padł rekord w mleku- 695 ml 💪🏻

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Wasze dzieciaczki jedzą coraz więcej a tylko moja tak tyje?😆
    W sumie ciekawa jestem ile moja Ala je jednorazowo ale może lepiej ze nie wiem😂

Dziewczyny ja już się powoli przymierzam do spacerówki przez to że go dole kipilismy troche mniejsza a Ala rosnienjak szalona to mysle ze we wrześniu albo gora październiku będę zmieniać na spacerówkę- na szczescie spacerowka rozkłada się na płasko. I teraz pytanko do tej spacerówki daje się chyba taka wkładkę tak? Zeby dziecko na gołym wózku nie leżało?
    Tylko tez pytanie czy są różne rozmiary tych wkładek czy jest jakiś standard hmm. Muszę zacząć szukać w necie o tym cos🙂

A jeszcze co do zmiany pampersa w nocy. Jakiś czas temu jeszcze zmieniałam co karmienie ale już tak hmm od miesiąca mała zaczęła dużo mniej sikać w nocy i zmieniam kolo godz 20 a potem albo nad ranem albo jak już się obudzi czyli kolo 6 lub 7 ostatnio😏

Ana.Ta, Lotos lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na meningokoki chyba nie szczepie chociaz szczerze powiedziawszy to nie czytalam za wiele o tym🤔 ale i tak dużo tych wszystkich szczepień jest więc może nie ma co przesadzac🤔

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedwczoraj mieliśmy grilla u moich rodziców a moja praca jest niecale 2 km od nich🙂wiec moja mąż z małą zostali u rodziców a ja na 2 godzinki skoczyłam do pracy🙂 pogadalam chwile z kolegą z biura który ma córkę z końca marca tego roku i powiedzial ze jak na początku była mega spokojnym dzieckiem tak teraz spac jie chce w ogóle, zeby uspac to trzeba ją nosić i w ogóle daje im w kość bardzo i trochę się właśnie przeraziłam że to jakie teraz jest nasze dziecko i jakie ma właśnie nawyki nie znaczy że za miesiąc mu się totalnie nie odwidzi😄
    A jakoś to noszenie mnie przeraża hah...już małej się trochę pozmienialo bo dawniej na spacerze to połowę drogi się rozglądała a potem zaczynała marudzić na spanie, dawalam smoczka i od razu spala a teraz połowę drogi się rozgląda a połowę trzeba ją nieść bo mimo że śpiąca jak cholera to smoka nie chce i się rzuca i płacze 😏

oar89n73njsm8gcn.png
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, właśnie ja tez tak nie czytalam za duzo (boje sie ze jak zaczne to zaszczepie na wszystkie ;))
    Syna nie szczepilam, on mial jeszcze pneumokoki platne, wiec te wybralam. Ale teraz mnie lekarze bardzo namawiają. Nie wiem, pomyśle w przyszlym roku.

Ja w spacerowce mam juz taka wkladke, wiec nic wiecej nie planuje. Tez mysle zmienic gdzies we wrzesniu, ale nie tyle ze sie nie miesci, tylko ze jej nie lubi i licze ze spacerowke polubi. Mam tylko problem bo w spacerowce nie mam pasów, bo sie zepsuly. Probowalam dokupic firmowe ale sie nie dalo. Musze cos pokombinowac, bo te pasy musza dobrze trzymac na poczatku.

Soleil lubi tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff Kasjanna ciesze się że nie będę jedyna która chce zmieniac na spacerówke😄

Ana.Ta, Kasjanna, Soleil lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie sądzilam że kiedys to napisze ale moja córka zrobila sie gondolowa..... dzisiaj usnela po zakupach w Lidlu - w sklepie robila za obserwatora. A teraz wyszlam z nią przez drogę do lasu i usnela... a w domu widziAlam że chce spac, ale odkladana plakala, a na rekach tak mi sie wierciła że nie mialam sily... wiadomo za kazdym razem to nie zadziala... ale jest nadzieja na to dzienne usypianie 🙏

Asiulka87, Merci92 lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Między czasie zapisałam się do fizjoterapeutki uroginekologicznej bodalej jakos ta blizna mnie pobolewa a poza tym mam to rozejście mięśnia prostego. Wiem ze musze zacząć ćwiczyć to ale nie mogę się zmotywować ehh a poza tym chcialam zeby ktoś mi to obejrzał i ewentualnie dobrał ćwiczenia pode mnie🙂

Mieliśmy tersz jechac na kilka dni do Szczawnicy ale przez niepewna pogodę ( burze, upaly) nie zdecydowalismy się tylko pojedziemy najprawdopodobniej we wrześniu jak się trochę pogoda ustabilizuje 🙂

oar89n73njsm8gcn.png
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende a ile ci wypija na raz? Ja jak dawalam butle na chrzcinach wypila tylko raz 150 ml ale to bylo za duzo, bo pozniej mi ulewala. A teraz zazwyczaj jak jestem w domu karmie piersią dla wygody- wiadomo butla wjezdza przy wyjsciach, czy wizytach...no i nie mam jak sprawdzic tej ilosci, ale mam wrazenie od 2 dni ze juz tyle nie potrzebuje jesli chodzi o czestotliwosc. Dzisiaj jadla 7:30 a pozniej ledwo 5min o 10:00 jak chcialam jej dac przed kolejną drzemką🤔dopiero o 11:00 dojadla 10min, gdzie jeszcze niedawno nie mogla 1,5h wytrzymac...

Ale jak Asiulka piszesz ile to tak bedzie tego nikt nie wie 😱🤣

Vende super ze wyjscie sie szykuje- tylko zrealizować proszę! 💛

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi sie marzy jakis wyjazd, gdzies blisko - tak na próbe.. ale moze konie września bardziej

W szczawnicy , Dunajec... jest pięknie. Bylyby cudowne spacery!

Leksa, Asiulka87 lubią tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😉 noc super, dzień tfutfu lepszy ale spacer masakra 😂 niosłam ja w słońcu wracając. U nas gondola jest ble. Też zastanawiam się nad spacerówka za miesiąc może.
    Kasjanna dobrze że Ci lepiej 😘
    Vende udanej rocznicy 😁
    Leksa zazdroszczę wyjazdu nawet po auto we dwoje 🥰
    Ana.Ta dajesz nadzieję że gondola wróci do łask 😁

Jutro wraca moja starsza maruda, chyba dobrze mi zrobiła te rozłąka. Mam naładowane akumulatory na nowe bunty i dyskusje 😂

To u mnie młoda w dzień co godzinę woła jeść 🤦 póki ulewa muszę zagryźć zęby i może lepiej żeby jadła częściej a mniej, przynajmniej lekarka tak uważa 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2022, 11:52

Ana.Ta lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka długa ale mam dlugą gondole, chcialabym przezimowac w niej. No ale zobaczymy w praniu jak to wyjdzie... dlatego w tych wkladkach sie nie orientuje

Asiulka tez slyszalam ze spokojne dzieci pozniej czesto szaleją hhaha 👿 obyśmy dale rade!
    Moja niesmiczkowa namiętnie ssie łapke misia w gondoli i to chyba jej pozwala usnąć bo wczesniej byl tylko ryk - są takie fajne z szeleszczacymi uszakami w rossmanie- moze sprobuj😂najpierw sie nim bawi, a pozniej zarzuca na wszystkie strony 😂 teraz 2/10 razy konczy sie niesieniem.

Zosiek - w sloncu najgorzej- mialam tak pare razy😂 teraz chodze taką trasa ze mam opcje powrotu przez maly las i czesto jej tam bude ściągam to jakos ją dowioze jak patrzy w liście 🙈 dobrze że jesteś „naładowana”. W gondoli ma z każdej strony grzechotki plus wiatrak i jakos daje ostatnio rade😂
    Myśle ze jak nie bedzie upalow to spacery beda duzo lepsze... nawet gdy nie bedzie slonca mozna ściągnąc bude...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2022, 11:58

• Vende Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to dopiero 3 rocznica ślubu :)
    Na raz mala zjada 120ml bo tyle jej daje, zawsze jak dalam wiecej to ulewala wjec poki sie nie drze to nie probuje. Dzisiaj za to jest spokoj z jedzeniem, jak jw w nocy wstawalam na dodatkowa sesje, nie umiem jej wyczuc. Aktualnie czekaja na nia 3 porcje mleka, gdzie wczoraj nie wyrabialam jedna za druga...

Ana.Ta lubi tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek, nawet mi nie mow o starszych marudach... Siedzimy zamknieci w tym domu, oslabieni, a starszaka roznosi energia...

Ana.Ta,ja tak malej zawieszam rozne szeleszczace misiaki na brzegu lozeczka, to turla sie z jednego boku do drugiego i obslinia. Dostalismy taka szeleszczaca ośmiornice, ma sporo macek do wylizania ;)

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę, jak Wam dzieci usypia ją inaczej niż na rekach. Moja sporadycznie usnie w wózku, ale tylko na spacerze, w domu nie ma szans. I to nie byle jakie trzymanie, tylko w pionie, broń Boże nie na fasolkę i chodzenie. Jak przysiądę to jest ryk i chodzenie od nowa. Śmiejemy się z mężem, że to już powinno podlegać pod znęcanie się psychiczne. Całe szczęście wynagradza to przynajmniej w nocy dobrym spaniem.

• Leksa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny za chwile dotyczą co pisalyscie, ale muszę się Wam pochwalić, ze dziś położyłam Olgę ma brzuszku, a ona fik i już na pleckach 😁 4 razy dziś tak zrobiła. Jestem z niej taka dumna ❤️ A jak klaskałam i mówiłam brawo to się tak słodko cieszyła 😍

Zosiek, Asiulka87, Lotos lubią tę wiadomość

‹‹ 599 600 601 602 603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ