Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA propos starszych marud pojechałam wczoraj po starsza do przedszkola, zaparkowalam, młodsza w samochodzie w foteliku, akurat wychodzili na plac zabaw, ja cała zadowolona, że nie będę młodszej wyciągać, targać fotelika. Zgarniam starsza do samochodu, a ona w ryk, nie pójdzie, bo chcę iść na plac zabaw, ryk i widowisko na pół parkingu. Dobrze, że młodsza przynajmniej nie ryczała, tylko obserwowała.
Ana. Ta też czekam z utęsknieniem na chłodniejsze dni. Chociaż mi trochę szkoda, bo potem raz dwa zima, wiosna i powrót do pracy.. -
Vende jestem codziennie, ale głównie czytam
Mały zjada na raz ok 90-120ml przewaznie 8 razy na dobe aleeee ostatnio przy tych upalach mu sie wszystko pomieszalo i jadl co 2h takze spokojnie przekraczal 1l mleka dziennie... teraz probuje spowrotem go przestawic na jedzenie co 3h bo jestesmy juz na 90 percentylu :p ale slabo mi sie to udaje bo rowno po 2h ciumka doslownie całe piąstki... w nocy tez sie budzi co 2h.. probowalam juz go nawet woda oszukac ale pluje nia dalej niz widzi :pWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2022, 12:48
Vende, Ana.Ta, Soleil, Megsi lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Leksa wrote:Dziewczyny za chwile dotyczą co pisalyscie, ale muszę się Wam pochwalić, ze dziś położyłam Olgę ma brzuszku, a ona fik i już na pleckach 😁 4 razy dziś tak zrobiła. Jestem z niej taka dumna ❤️ A jak klaskałam i mówiłam brawo to się tak słodko cieszyła 😍
Leksa, wow, 4 razy to juz nie wyglada na przypadek, brawo
Leksa, Ana.Ta, Megsi lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Klara to widzę że nasze małe podobne dziołchy, w dzień rączki ale w nocy dają odsapnąć😂 ja się tak śmieje do męża że musi odespać to swoje dzienne marudzenie 🙃
Kasjanna to rzeczywiście ciężko dziecku w domu wysiedzieć ale już niedługo 😁 moja starsza znowu zrobiła się domator na pole trzeba wyganiać bo tak to by w książkach siedziała. Jeszcze od rodziców ma przywieść moją gitarę i powiedziała że się nauczy na niej grać sama, to już wogole będzie siedzieć zamknięta w pokoju.😂
Ana.Ta z tymi liśćmi to jest patent, niestety do lasu muszę dojść na odsłoniętym obszarze więc zanim doszlabym byłby kwik. Czekam na spacerówkę.🙏 Na szczęście koło domu mam masę dużych starych drzew.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2022, 13:32
Ana.Ta, Klara_1985, Megsi lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
No wlansie muszę zacząć brac jakies zabawki do wózka na spacery. Do tej pory nie były potrzebne bo albo się rozglądała na około albo spala😏
Dziewczyny a Wy te zabawki takie szmaciane które tak ślinią wam dzieciaczki i się nimi bawia to pierzecie ? Ja na początku tylko wyprałam a teraz właśnie nie wiem hmm tak samo mam taki płyn do odkażania zabawek ale póki co nie pryskalam nim nic🤔Ana.Ta, Megsi lubią tę wiadomość
-
Misiaa, tak myslalam ze pewnie podczytujesz to widzisz u mnie chociaz te noce lepsze, bo Mala je max dwa razy, ale w dzien jeszcze nigdy wiecej niz 2,5h nie wytrzymala. Tez to zganiam troche na upal, no bo ile te dzieciaczki moga jeść? Jak postawie przy niej karton mleka to ciezko mi uwierzyc ze ona to mieści
Wazylysmy sie wczoraj i mamy 6250g
Orientowałas sie moze do jakiej maksymalnej wartosci te dzieciaki dochodza z iloscia dobowa? Nie wiem czy cisnąć ta laktacje jeszcze czy raczej wprowadzic np mm na noc...
Asiulka ja szmaciane normlanie piore, a inne przelewam wrzatkiem, ale to raz na czas, nie jakos regularnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2022, 13:59
Asiulka87 lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Asiulka, ja tez czyscilam tylko na poczatku. Ja mam wiekszosc wlasnie takich szeleszczaco-piszczacych i ich sie niestety nie pierze w pralce.
Nie planuje ich czyscic, jedynie co to zbieram sie do wyczyszczenia tych wózkowych, bo one sa pewnie najbardziej ukurzone.Asiulka87 lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Vende nie orientowalam sie ile te nasze dzieciaczki moga jesc maksymalnie bo uwazam ze kazde zje tyle ile potrzebuje
Co do zabawek to dobrym patentem na zlikwidowanie zarazkow i bakterii jest wsadzenie zabawki do zamrazalnikaAsiulka87 lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
To ja chyba w tej kwestii jestem trochę matka-wariatka bo piorę wszystko. Co nie da się do pralki to moczę w misce w proszku dla niemowląt. Szeleszczące, piszczące, nawet pozytywki, wszystko wyprane za pierwszym razem i wszystko działa.
Megsi lubi tę wiadomość
-
To ja zabawki tylko które leżały na podłodze przemywam częściej bo mam kota w domu i nie chce żeby mała jadła jego futro... Te szeleszczące można normalnie ręcznie w płynie do mycia niemowlęcych rzeczy.
Leksa super🥰, coraz to nowe umiejętności nasze dzieciaki zdobywają jest to takie wspaniałe. Moja znowu w tym tygodniu opanowała obrót na brzuch do perfekcji i jak się zgrabnie przechyla żeby rączkę wyciągnąć spod brzuszka, jesteśmy w szoku. Jedyne co na plecki nie umie wrócić i często na brzuchu utknie. 😂 Grzybek mombella robi u nas jednak furorę zwłaszcza jak umie teraz sama się do niego przesunąć czy obrócić i go złapać.
Megsi jak Wam się sprawdza ten banan i kukurydza?Leksa, Asiulka87, Megsi lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyZosiek banan spoko, ale ląduje w buzi razem z kciukiem. Kukurydzę mu ciężko utrzymać 😁
Grzybka pewnie kupie jak będę w Polsce żeby zobaczyć jak mu się spodoba.
Czytam dziewczyny was jak coś, ale mi chwilowo macierzyństwo wychodzi bokiem. Ogólnie jest dramat z drzemkami, a właściwie zasypianiem jakimkolwiek. Nie ma rutyny, teraz 40 min po drzemce był zmęczony i zasnął szybko, wcześniej 1h40min wysiedzial i zasnął w miarę szybko, ale z wrzaskiem. Probuje go kłaść tak po1h15 min aktywności, żeby nie był przemęczony, to wrzask był taki ze szkoda gadać. Później próbowałam trzymać dłużej i też wrzask... od 3 dni tak się nam zepsułoZosiek, Soleil lubią tę wiadomość
-
Misiaa, spoko tak pytam bo nie wiem czy sie zaopatrzyć w mm. dzisiaj robie probe podania mrozonki bo moze ja tak mrożę a ona nie bedzie chciala tego pic.
Ja tam wszystko do pralki wrzucam te szeleszczące tez pralam na nawet suszylam w suszarce jeszcze nic mi sie nie rozpadlo.
Grzybek u nas to szaleństwo.
Mala nie umie obrocic sie na brzuch, za to z brzucha na plecy juz tak. Ale nasza fizjo mowi ze to niepoprawna kolejność i mam jej do tego poki co nie zachęcać. No coz.17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Leksa super z tym przekrecaniem na plecki. U mnie bylo tak raz, teraz sama tylko na brzuszek i boki. Ale fajnie jak juz bedzie na stałe umiejętność zmiany pozycji.
Klara te drzemki dzienne faktycznie są ciężkie. U mnie od 2 dni wlasnie wjezdza gondola bo moją córke zaczelo wkurzac lulanie🤷♀️Piłka powoli też. Ona by usnela ale wole jak fika w wozku niz wykreca mi sie i marudzi na rekach... bo w dzien narazie lozeczko i lozko parzą..
A Wasze dzieci przed zaśnięciem tez tak rzucaja sie na boki i marudzà po swojemu? No komedia troche😂 juz teraz w tym lesie mialam cyca wyciagac. Że ja z tym pomyslem wczesniej nie wpadlam tylko teraz jak lato sie konczy... jak odjade daleko to nikt wrzasków nie uslyszy 😂
MIsiaa moja zaczela tak pluc mlekiem jak juz nie chce - na moją ręke... cwaniara 😆
Ja takie ktore nie mają baterii piore w pralce razem z ciuszkami. Inne pod wode z plynem dla bejbikow albo i nie...
max raz na 2 tyg. Mysle ze nie ma co tak sterylnie wszystko szurować, my piach wcinalismy, niemyte owoce i bylo dobrze 😂
Faktycznie z tą zamrażalką zapomnialam 👍
Leksa lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Te wrzaski są najgorsze, moze dzieci wyczuwają lulanie i sie buntują... przeciez mają tyle atrakcji...
teraz próbuje po wrzasku ją chwile ponosić po domu a pozniej probuje odlozyc i zabawic. Zeby troche sie jeszcze zmeczyla. Ale po godzinie 17:00 u mnie czasem do dziś jest taki dramat że masakra. 😂
Najgorzej bo jutro akurat o 17:00 przyjezdza szwagierka na nocleg. Mam nadzieje ze dziecko bedzie laskawe... chyba dzis sprobuje w tych godzinach jeszcze raz spacer. Ale ile mozna siedziec w lesie 😂 hahaha ale moze maz sie skusi i pojdziemy gdzies dalej z butlą - zostala mi z lidla niewykorzystana - siedzi w lodowce i czeka 😂
Mi to się marzy żeby wieczorem do kąpania córka chciała zabawy na macie, ale to narazie parzy w tych godzinach 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2022, 16:42
Mojej sie zdarzylo odwrocic w obie strony, ale za kazdym razem to raczej byl przypadek. Swiadomie sie jeszcze nie zdarzylo.
Niestety ale wrocila Nisi gorączka, z tą różnicą że dziś jest marudna i w ogole nie chce sie bawic. Moze ja cos boli. Moje biedactwo.
My grzybka nie mamy, ale jak tak zachwalacie to moze sie skusze. U nas dalej hitem jest silikonowa pilka.29.04 - moja kochana córeczka -
Klara zdrowia dla córci💛 daj pozniej jeszcze znac jak sytuacja bo my tu jak wielka rodzina bedziemy sie o Nisie martwić
U mnie dopiero teraz zaczela zauwazac te pileczki sensoryczne. Dzis na macie bawiła sie żółtą
Wgl jestem zła bo zgubilam kiedys (pewnie przy wyciaganiu jak byl ryk) na spacerze gryzak osmiorniczke - a to byl hit 🙁Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2022, 16:55
Megsi rozumiem Cię na prawdę i łącze się w bólu. 😘 Tak myślałam że czytasz 😁 U nas w ciągu dnia jest przysypianie tylko chwilowe na piersi, turbodrzemki na mnie. Wózek już nawet odpadł bo zdarzały się w nim turbodrzemki. Ciężko jest, ale ciągle się łudzę że jak będzie siedzieć będzie lepiej. Już jest bo na macie jak ma dobry dzień to chwilę się pobawi, zabawki już powoli chwyta ogląda, także u mnie i tak jest lepiej niż miesiąc temu np.🙃
Kasjanna biedactwo 😔 mam nadzieje że jej szybko przejdzie. Buziaki dla Nisi 😘Megsi lubi tę wiadomość
To moja Ala jedynie na boki się przekręca poki co i to wcale nie jakos czesto😏
Ja na początku prałam ręcznie te zabawki to teraz wrzucę te katerialowe do pralki w takim razie☺️
Jeszcze jedno pytanie mam. Mam kupionych kilka saszetek mleka mm 1 . Czy Wy mm dajecie dalej 1 czy już 2 bo w ogóle się w tym nie orientuje a może będzie kiedys potrzeba dac jakbym musiala nagle gdzies wyskoczyc🤔
Megsi ja też ostatnio mialam taki kryzys...nie zawsze macierzyństwo to same przyjemne chwile🙈 a jeszcze ten mąż tak denerwował wrrrSoleil, Megsi lubią tę wiadomość