X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Provitamina historia normalnie jak z książki!
    Ciesze się, że na siebie z mężem trafiliście i uzdrowiliscie złamane serca! Tymek to piękne uzupełnienie rodziny ❤

Kasjanna ja kiedyś chciałam ściąć na krótko włosy, ale się nie odważyłam. Jakoś brakuje mi jaj 😅 jak się zdecydujesz to dawaj fotę!

U nas olbrzymia poprawa z drzemkami, niestety kosztem mojego kręgosłupa, ale to nic, ważne ze bobek zadowolony.

Karmienie u nas dalej ciężko w dzień idzie. Musze przetrwać ten ciężki okres, bo nie jestem gotowa się poddać.

Teraz pytanie czy waszym dzieciom też wypadają włosy?

Drugie pytanie, jak ze spaniem w nocy.
    Mój dzidziuch się zepsuł, ale przez brzuszek, męczą go pierdiochy i zaczyna się prężyć i podginac nóżki. Możliwe, że to przez kiepskie dostawianie ale nie wiem 😒

Wózek to dalej zło wcielone, na szczęście mąż codziennie teraz może z nami chodzić, a w Polsce chyba kupie spacerówkę rozkładana na płasko, mały będzie miał 4 miesiące.

Dzisiaj w ikei winda z nami jechała babcia z wózkiem i dziewczynka na oko była w wieku naszych bobasow, jechała w spacerówce i super wyglądała. Tak naprawdę stabilnie i wygodnie, ale nie wiem czy mojemu szogunowi to pomoże

Provitamina lubi tę wiadomość

• Provitamina Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, Tymek to uzupełnienie naszej rodziny. Moje spełnienie marzeń. Mam nadzieję że rodzeństwo zawsze będzie trzymać się blisko ❤️

Dziękuję dziewczyny. Klara, mocno współczuję, że też to przeżyłaś.

Też obcięłam włosy, ale do ramion bo zaczęły mi wypadać. Na to niestety nie ma sposobu, musi wyleciec to co już dawno nie powinno być na głowie. Jest to uciążliwe, bo muszę pilnować by w moje dziecko się nie powkrecaly, a mam gruby włos niczym nić.
    Od jakiegoś czasu robiłam keratynowe prostowanie. W ciąży musiałam odpuścić i teraz podczas kp, więc włosy mam w złej kondycji. Wkurzam się tym, ale chcę karmić piersią, więc coś za coś 🤷

Megsi mój mały też puszcza bączki, czasami sam się ich wystraszy. Zauważyłam że przy karmieniu się rozluźnia, wtedy też idzie kupka. Zawsze przy karmieniu wleci jakieś powietrze. Nie wiem jaka pozycję preferujesz do karmienia, ale staraj się głęboko dostawić dziecko. Ja przy klasycznej odchylam się do tylu, by mały wręcz leżał buzia na piersi.

Też nie lubię gdy całują w rączki moje dziecko (przeważnie moja mama to robi i córki). A najmłodsza córka lubi miziać Tymka po główce, więc też muszę wielokrotnie tłumaczyć.
    Teraz moje dziecko bardzo się ślini, robi też taka piankę na ustach i banki. Piąstki uwielbia ssać, za to za smoczkiem nie przepada. Zatem daje mu possać pieluszkę, ewentualnie zabawki szeleszczące. Gryzaki, małe grzechotki jeszcze nie potrafi dłużej utrzymać w rączce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2022, 01:13

Lotos, Klara_1985, Megsi lubią tę wiadomość

Starania od kwietnia 2020 roku
    👫 OBOJE 35+

Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
    AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
    Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
    Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
    Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
    TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
    FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
    FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
    Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
    DHEA-SO4: 281,60 ✅
    FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
    LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
    Drożność jajowodów ✅
    Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK

3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży

Sierpień 2021r. IN VITRO
    06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
    09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
    11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
    Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
    7470ugpj1funw5wd.png
  • Lotos Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi u nas u małego mnóstwo włosów wypadło ale już rosną nowe. Wcześniej były takie delikatne a teraz rosną takie grubsze

Megsi lubi tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara Od kiedy Laura nauczyła się jeść z butelki to jestem spokojniejsza. Podaje jej butelkę jak widzę że minęły 3 h od jedzenie a ona po śnie i tak mało ssala. Ściągam wtedy swój pokarm z jednej piersi a druga ta która bardziej lubi zostawiam na jedzenie po kolejnej drzemce. Jakoś tak sobie radzimy ale u mnie jest dziwny przypadek i nie łatwy który trwa tak naprawdę od poczatku. Robię to tak bo były tygodnie że tylko po 50 g przybierała. Podejrzewam że u Ciebie może być jakiś strajk tymczasowy na jedzenie i może minąć. Tego Ci życzę a sobie życzę tego aby Laura jak będzie starsza może się przestawiła na cyca 😄 Chociaż mój mąż mówi że dla niego może nawet z kubka pić mleko ważne żeby była najedzona i szczęśliwa 🥰 Pozatym ja jak karmie butelka to Laura się do mnie uśmiecha i rechocze i patrzy mi w oczy i mam wrażenie że większą wiez wtedy nabywamy niż jak karmie ja z cycka którego nie za bardzo akceptuje ☺ A u Ciebie jak jest z waga maluszka? 😉

Zosiek, Leksa, Megsi lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej Ali już trochę mniej włosy wychodzi ale wypadło jej bardzo duzo.
    Provitamina ja też mam włosy falowane i już kilka lat temu zaczelqm chodzic na keratynowe prostowanie, potem zrobilam sobie nanoplastie ktora jest trochę trwalsza. Tą nanoplastie można podobno robic w ciazy ale ja się nie odważyłam wiec włosy po ciazy tez mialam już okropne. Tyle ze ja już miglam już na nie patrzeć i jakiś miesiąc temu znowu bylam na prostowaniu , nanoplastia i to jakaś nowosc ze miala nie zawierać żadnych sztucznych składników, same naturalne😏 i szczerze powiedziawszy to jie do końca wyszło bo włosy nie są całkiem proste😐 poza tym okropnie się rozczesują a tersz to już w ogóle tak wypadają ze są wszedzie☺️masz jakiś sprawdzony szampon i odżywkę do prostowanych włosów?🙂

Ehh u nas znowu tragiczna noc. Nie wiem co jest grane. Znowu karmienia co 1,5 lub 2 h. A od 4 to już w ogóle między karmieniami kręciła się i niespokojnie spała 😒 nie ma gorączki kurcze. Pierdki puszcza, kupa wczoraj normalna po południu byla ehhh. Niby je krócej w nocy bo po 5 minutach już śpi a ja jej nie budzę zeby nie jadła za dużo z nadzieją ze jednak na kolejne karmienie obudzi się chociaz po 3 godzinach😏
    Dzisiaj ją zważyłam to ma 8,1 kg. Kurcze nie wiem już czy to skok czy coś nie tak i nie wiem po czym to mogę sprawdzić. Niby czytalam ze moze tak być wlasnie teraz ze bedzie problem z jedzeniem i spaniem ale az tak?😏Jak tak będzie na dłuższą metę to padnę w koncu😏

Megsi lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziwo mojej wlosy nie wypadają, ma ciagle takie delikatne niemowlęce, jedyne co to troche jaśnieją, bo byly czarniutkie a juz wpadają w brąz.

Asiulka, miejmy nadzieje ze to czasowe, kazdy kryzys mija.

Merci, a propos picia z kubka, to doidy jest od 3 miesiaca, spokojnie mozecie sie szkolic 😆
    Chociaz nie wiem jak by to mialo wygladac. Tempo machania rekami mojej malej jest takie, ze jestem pewna ze szybciej napoilaby sufit niz siebie.
    Ale kubek dostalysmy, kiedys spróbujemy :)

Leksa, Asiulka87, Merci92, Zosiek, Megsi lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w nocy na szczescie po staremu, ale ta drzemka po 6:00 rano taka nie pewna. Dzisiaj np nie było sZans na spanie dalej, bo co ją odlozylam byla juz na brzuchu i puszczała bąki😂

Dobrze, że mata istnieje to zjadlam śniadanie i nastawilam ziemniaki na knedle... jak na zlość od 6:00 byly dwie drzemki po 30 min 😬 ale dobre i to 😂 teraz delektuje sie mlekiem i zobaczymy:)

Włoski jej troche lecą, troche wyłysiała i robià jej się coraz większe koguciki hehe też już ma z przodu jaśniejsze.
    U mnie piany z buzi troche mniej, już nie fascynuje się dzwiękiem „brrrr” - obecnie piskliwie krzyczy Aa i dzisiaj zauwazylam że zgina sobie nóżki do góry jak lezy na brzuchu. I szeleszcząca książeczka stała się hitem. Długo wysiedzi z nią na kolanach.

Każdy ma za sobą jakąś ciężką historię, dlatego musimy doceniać każdą drobną chwile🧡

Ja skrocilam wlosy tak za łopatki bo okropnie zaczsepy wypadac i końce miałam juz zniszczone. Krotkie nie przejdą bo mi sie lokują jak jest wilgotno i nie wysusze- mialabym wiecej roboty bo teraz ratuje mnie kok. Też prostuje. I musze kupic wlasnie cos ochronnego.

Kasjanna także jutro będzie Twoj dzien :D

Mamy starszakow cieszycie sie ze wakacje sie koncza o dzieci idą „dalej”? Bo jak patrze na memy to zAstanawiam sie czy faktycznie kazdy rodzic na to czeka 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2022, 11:35

Zosiek, Megsi lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i u mnie mala spi w body z dlugim rekawem, albo rampersie, po karmieniu nocnym zarzucam pieluszke albo kocyk. Ale zawsze wyczuje i max jest okryta przez 2 min 😂 ale przy karmieniu ją otulam bo mam wrazenie ze wtedy jej milej i sobie usypia.

Faktycznie mleko to taki uspokajacz... tyle razy przed spaniem nocnym ją wyginalo o marudzila i przystawienie po raz drugi konczy sie zazwyczaj uśnięciem, albo takim stanem tylko do dolulania. :)

Wczorajsza drzemka o 16:00 skonczyla sie tak że gdy ja odplywalam (dopiero po 40 min)- córka wstala 🤣🤣🤣 takze tak.
    Nie potrafie szybko zasypiac w dzien”😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2022, 11:42

Megsi lubi tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta, u nas tak samo, brrr sie znudzilo, ale piszczy niemiłosiernie. Z kolei u nas ani ksiazeczki ani jakies karty czarno-biale nie są na dłuższą metę fascynujace.

Wczoraj WRESZCIE doczekalam sie głośnego smiechu. Az sie zanosila. Jak wy piszecie ze cos juz u was dziecko robi, to strasznie na to czekam, chociaz wiem ze kazde dziecko w swoim tempie, ale i tak sie nie moge doczekać :)

Moja zaczela sie bawic swoimi kolanami, tylko czekac az odkryje stopy.

Wlasnie sobie pojadla i nawija do misia. A ostatnio coraz częściej gada przy jedzeniu z cyckiem w buzi. Komiczne :)

Z czekaniem na szkole: ja czekam bo mnie to mega rajcuje ze mlody idzie do pierwszej klasy :)
    U nas byl tylko miesiac przerwy od przedszkola i jestem w domu wiec tragedii nie ma, ale wyobrazam sobie ze rodzic pracujacy po 2 miesiacach kombinowania co z tym dzieckiem zrobic tylko czeka na rok szkolny.

Zosiek, Ana.Ta, Soleil, Megsi lubią tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj tak ja bardzo czekam na szkołę 😆

Mojej włoski chyba nie wypadły tylko nawet zgęstniały na głowie. Jedynie z tyłu coś się wytarlo i też nam troszkę zjasnialy a były prawie czarne.

Kasjanna dokładnie każde ma swoje tempo, ale super że doczekałaś się śmiechu 🥰

Merci z tym karmieniem butelką racja, też lubię jak młoda wpatruje się we mnie.🥰 Ale też ostatnio przy piersi przerywa i śmieje się do mnie w trakcie albo mruczy. Cudowne te dzieciaki 🥰🥰🥰

Noc u nas słaba, chodzę zombie. Proszę żeby to było przejściowe 🙏

Merci92, Ana.Ta, Soleil, Megsi lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci, moja waży 5,5 kg. Przez ostatnie 4 tygodnie przybrała tylko 500 g. Była kruszynką 2,5 kg więc każde problemy z jedzeniem martwią mnie podwójnie. Dlatego też nie terroryzuje jej cyckiem i dokarmiam, jak się na pierś buntuje. Na odciąganie w ciągu dnia przy mojej nadaktywnej 4-latce nie mam czasu. I tak widzę ostatnio, że jest bardzo zazdrosna i potrzebuje mojej uwagi. Ostatnio w przedszkolu dobierała się do cycków Pani o mówiła, żeby ją nakarmić mleczkiem, jak mama karmi Hanię.

Asiulka, ja robiłam nanoplastję w ciąży. U mnie efekt żaden, jak prostowałam, tak prostuję.

Soleil, Megsi lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna super że Nisia obdarzyła Cię tym śmiechem ! 🧡

Dokładnie każde dziecko jest inne. Moja dopiero kilka dni potrafi poleżec i na mnie popatrzec, albo na coś co pokazuje. Kiedyś było tylko marudzenie.
    Mnie rozbroilo dzisiaj to jak uspokoila sie na moje śpiewanie „aaaa kotki dwa”. Dobrze że śpiew jeszcze na nią dziala.

Sukces-córka usnela w gondoli na spacerze👍 To jednak działa od około tygodnia. Mialam isc kończyć knedle ale musialam zawijac do lasu zeby troche pospala jeszcze bo na tarasie sie juz budzila 😂

Klara To Pani byla zdziwiona napewno na to dobieranie do cyca, niezła akcja 🙈

Zosiek wytrwalosci ✊ u mnie niby powinnam sie wyspac bo pobudka byla przed 3:00 i 6:00 ale polozylam sie jak zwykle przed polnocą...i nici z tego 😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2022, 13:23

Zosiek, Klara_1985, Soleil, Megsi lubią tę wiadomość

• Provitamina Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna też mam w domu pierwszoklasistke 🙂 już od czwartku wszystko ruszy pełną parą 😁 przedszkole było o tyle fajne, że nawet w wakacje można było puścić dziecko. W szkole sytuacja sie bardziej komplikuje. Ja już pewnie gdzieś w lipcu wrócę do pracy. Trzeba będzie zapewnić dzieciom opiekę.

Asiulka niestety prócz keratynowego prostowania nic skutecznego nie znam. U mnie żadne drogeryjne specyfiki nie ogarniają włosów. Za to bardzo lubię używać odżywkę w takiej tubce z Pantene hair biology, super wygładza 🙂 włosy miękkie i fajnie się rozczesuja 😊też spray wygładzający z Elseve jest ok, jest bez spłukiwania.

Moje dziecko bardzo mało śpi w dzień. Za to noce są super 😁 jest jak zaprogramowany 🙂 zawsze zasypia o 21:30, zalicza dwa lub trzy karmienia nocne i wstaje o 7:30.

Ana.Ta, Kasjanna, Megsi lubią tę wiadomość

👫 OBOJE 35+

Drożność jajowodów ✅

Sierpień 2021r. IN VITRO
    06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
    11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
    7470ugpj1funw5wd.png
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo zasypiania widzę że nasze szkraby lubią usypiać na noc ok 21:30, a ja tu czytalam przed chwilą ze drzemka nocna powinna rozpoczac sie o 18:30 (hahaha). Ciekawe jak 🤣 to chyba niemożliwe...

Ciekawe co sie mojej córce śni bo usnela przy cycu (oczywiscie obudzila sie na tarasie) i sie śmieje. Oby udalo sie ją odlozyc😂

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta, to u mnie na noc stopniowo idziemy coraz wczesniej. Zaczynalismy od 21,a teraz jestesmy ok. 19.30. Sama sobie to reguluje, i spi odpowiednio krocej rano. Ale to dobrze. Mąż w przyszlym tygodniu wyjeżdża na tydzień więc muszę brać małą żeby zaprowadzic pierwszaka do szkoly, a nie chcialabym ją specjalnie budzić z tej okazji.

Mysle ze panie przedszkolanki nie takie propozycje słyszały, jak tam Leksa, co najsmieszniejszego ci dzieci mowily?

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Lotos Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj u mnie trudny dzień. Zadzwoniła do mnie mama z wiadomością że nad ranem umarł nasz pies. Miał 24 lata więc spędziłam z nim kawał życia.... Jestem jedynaczką więc ten pies to właściwie moje rodzeństwo.
    Wiem że nie ma to związku z dziećmi ale chciałam się wam wygadać

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek A to mały śmieszek 😄 U mnie to jest tak z cycem że czasami jak jej proponuje to ucieka buźka i się śmieje 😀 Taka z niej lobuziara mała 🤭😄

Klara Mój brat też ma 4 latke w domu i każe się na rękach nosić jak dzidzie bo tak kilku miesięcznego braciszka noszą 😀 Bardzo jest zazdrosna ale przynajmniej nie rzuca już w niego zabawkami 🤭😄

Dobrze robisz 💪 Terror to najgorsze przy karmieniu. Inaczej jeszcze bardziej będzie się buntować. Tylko spokój i opanowanie nas uratuje no i butla w razie potrzeby 😄 A jak się potoczy karmienie to się okaże bo nie tylko od nas jest to zależne ale też od szkrabkow i trzeba to zaakceptować ☺

Kasjanna Kurcze to nie wiedziałam że sa kubki dla takich maluszków 😄 Już widzę jakby piły z nich 🤭😅 Mąż żartował a tu jednak i z kubka da się nakarmić 😄

Laura już po szczepieniu narazie jest taka jak dawniej ☺ Ale płaczki były okropne. Im starsza tym mniej lubi przychodnie 😄 To już trzecia wizyta na szczepienie i jak przy pierwszej była pogodną i zagadywala to teraz wszystkich na nogi postawiła 😅

U Laury te długie kudelki raczej długo nie znikną 😄 Troszkę się na bokach wyciera ale mało 😉

U nas Laura już o 20 śpi. Jakoś samo tak się przesunęło od 21 🤷‍♀️☺

A stopki zaciśnięte i chwytne jak u małej małpki 😄

Zosiek lubi tę wiadomość

6056198c02.png
  • Provitamina Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, że czym bliżej zimy to godzina snu będzie się przesuwać 🙂

Lotos współczuję z powodu pieska. Mój żył 15 lat, odszedł w Boże Narodzenie. Pamiętam że razem z mamą aż plakalysmy na głos, tata nas uspokajał. Święta wtedy były kiepskie. Pies to był jeden z członków rodziny. Do dziś mam przed oczami jego słodki pyszczek. A minęło już sporo czasu od tamtego wydarzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2022, 15:18

Ana.Ta lubi tę wiadomość

👫 OBOJE 35+

Drożność jajowodów ✅

Sierpień 2021r. IN VITRO
    7470ugpj1funw5wd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam i dałam anuluj.

Lotos, przykro mi. Jak też traktuje moje psy, jak członków rodziny.

Merci, frustrowalam się, ale to jeszcze chyba pogarszało sprawę. Stwierdziłam, że i tak nic nie zmienię tymi nerwami. O dziwo teraz dwa dni byłam u mojej mamy i tam Hanka jadła z cycka. I bądź tu człowieku mądrym!! Chyba, jak mawia nasza pediatra, na mieście smakuje lepiej.

Ana.Ta, moja młoda zasypia o 19, a jak bardzo grandzi w dzień, to nawet o 18 śpi. W dzień diabełek, w nocy anioł. Budzi się koło 1 i 5 na jedzenie. Starsza też tak spała.

Merci92, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos, wspolczuje. Ja musialam w zeszlym roku uspic moja przyjaciółkę, po 14 latach, zawinęła sie w jeden dzien doslownie. Domyślam sie co czujesz. :(

U nas spanie nocne przesunelo sie juz tak na 20:45 mniej więcej, docelowo marzy mi sie 20 i do tego dążymy powoli.
    My zaraz zbieramy sie na rehabilitację. Mala dzisiaj trochę marudna wiec mam stresa. Dzisiaj idzie z nami mąż, ale nie wiem czy odwazy sie wejsc do gabinetu. Od dzis do konca tygodnia powinny pojawić sie moje wyniki wymazow, poki co nie ma ale powiem Wam ze sie stresuje. Nastomoast postanowilam powoli schodzic z liczby sesji z 8 na 7 poki co, ale w zalozeniu zeby zejsc chociaz do tych 6. Jak bedzie brakowac mleka zacznę dawac mm na noc. Chce byc trochę bardziej mobilna w dzien bo wkurza mnie ze nie moge nawet na dluzszy spacer odejsc od domu...

Ana.Ta lubi tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
‹‹ 607 608 609 610 611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ