Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Zosiek ja też bym poprosiła o zdjęcie Twojej fryzurki bo też czasem mnie kusi widząc na ziemi ilości moich wypadajacych kłaczków 😆
Ja miałam już krótkie włosy z 10 lat temu. Bylam u takiego niby najlepszego stylisty w moim mieście i powiedzialam zeby robil ze mną co uwaza😂fryzurkę zrobil super, jie takie calkiem krótkie ale żeby mieć takie włosy na codzień to musiałabym z godzine je układać a ja jak np malować się lubię tak przy włosach nie cierpię robic😏 -
Vende ja też teraz będę poszukiwać sukienki na chrzciny ale obawiam się że może się skończyć jak u Zosiek ze pojde w jakiejś swojej starej😋
Ja dalej ważę mniej jiz przed ciążą, ale to jedynie nogi mam chudsze faktycznie bo mieszczę się w spodnie które przed ciążą były za ciasne za to brzuch mam też jak hmm w 4 czy 5 miesiacu ciazy mialam...szczególnie wieczorem po całym dniu😏mysle ze to przede wszystkim przez te słodycze których nie potrafię ograniczyc😒 -
A wiecie do u mnie od kilku dni drzemki malej o 16:00. Mialam dzis w tej dziurze umyc okna: ale znow sie zrobilo gorąco. I ide spac🤣 bo jak siegne po zelazko to na bank wstanie. Bede prasowac po trochu po nocnym usypianiu😂chyba 2 raz od urodzenia w ciagu dnia. Musze odespac przyjazd szwagierki i nocne siedzenie🤷♀️ Oby to byla dluzsza drzemka nic 15-30 min hihi
Asiulka palce bardzo kurczy od poczatku. Nie idzie wymyc w wanience. ale od kilku dni obserwuje swoje stopy moze wkoncu je poluzuje.
U mnie tez mąż testowal i dadde i lupilu. Z dwojga zlego sprawdzily sie drugie, czasem je mamy bo u nas tych pampersow idzie bardzo duzo nadal 😂
Vende kupy gigant są najlepsze😂 moja córka coraz bardziej komicznie je robi i tez uwielbia na kolanach 😂16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Ana.ta u nas juz czasem idą te kupy tak bez problemu, przy zabawie czy coś. Ale dzisiaj byl ten dzien kiedy ewidentnie sie sadziła i to jest po prostu komiczne jak sie patrzy. U mnie Mala w ogole duzo stęka na rehabilitacji tez zawsze, chyba żebym wiedziala jak jej ciężko
Asiulka, tez mialam plan tak zrobić ale w nic stosownego sie nie mieszcze. Takze ja musze cos kupic albo pożyczyć ewentualnie bo nie da rady. Wchodze w kilka swoich letnich sukienek ale poki co na 18 wrzesnia zapowiadają niesttety zimno i deszcze, wiec musze znalezc cos innego. Nie wiem w czym ukryc ten brzuch...Kasjanna lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Provitamina ja jestem jedną z tych mam które straciły swoje dzieci. Dzisiaj choc czasami jest ciężko to codziennie dziękuję Bogu za Bartusia i można powiedzieć że celebruję dosłownie każdy dzień z nim.. Twoja historia porusza serce, jesteś cudowną osobą ❤
U mnie mały paluszki też przykurcza.. dzisiaj przewrócił się świadomie kilka razy z plecków na brzuszekWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2022, 18:49
Leksa, Provitamina lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
nick nieaktualnyProvitamina, przejmująca historia, jak z filmu. Dobrze, że ma takie zakończenie. Ja straciłam chłopaka w wypadku i wiem, jak trudno układać życie na nowo. Później każdy dzień traktuje się jak dar.
Merci, u mnie z karmieniem teraz bardzo podobnie. Trafnie to ujęłaś, na trzeźwo nie je🤣. Tzn u mnie je, ale z butli, a u Ciebie? W nocy je ładnie i rano. Dzisiaj jeszcze w południe po drzemce też zjadła, a potem to już jest Meksyk. Jak zbliżam się z cyckiem, to jest dzika awantura. Myślę, żeby sobie zupełnie odpuścić popołudniowe karmienia i dawać mm. Tylko sid zastanawiam, czy nie wygaszę latacji. W nocy i rano dalej chciałabym karmić piersią.
Kasjanna, długo karmiłaś syna? Jak to jest z laktacją przy takich długich przerwach w ciągu dnia?
Jesli planujecie ścinać włosy na krótko. To jesień i zima, to super czas na takie metamorfozy. Ja miałam kiedyś taka fryzurę cięcie pixie to się nazywało. Właśnie do kurtek, szali, bardziej zabudowanych dekoltów i golfów czułam się super. Trochę gorzej w lecie do sukienek, bluzek na ramiączkach, czułam się wtedy trochę mniej kobieco. Polecam Wam taka fryzurę, zwłaszcza jeśli macie proste włosy. Ja używam prostownicy, więc układanie było bardziej czasochłonne niż przy dłuższych włosach.Zosiek, Provitamina lubią tę wiadomość
-
Klara, ja karmilam ponad rok. Jak już mial te kilka miesiecy to karmilam tylko rano i w nocy, ewentualnie wieczorem na dobitkę po kaszce, ale przerwa byla te 12 godzin. Laktacja sie dostosowala. Ale czy jesli juz teraz tak zaczniesz to tez sie dostosuje - nie wiem. Jak widac po przykładzie Leksy z laktacja to nigdy nic nie wiadomo.
Umówiłam się do fryzjera na srode wieczor, nie moge sie już doczekać29.04 - moja kochana córeczka -
nick nieaktualny
-
Provitamina wrote:Zaglądam tutaj po kolejnej przerwie. Niestety nie jestem w stanie przeczytać wszystkich zaleglych postów 😔
Czekam na wrzesień, bo wtedy starsze dzieci wracają do swoich placówek. Póki co jestem sama z trójką dzieci, mąż pracuje. Chwilami jest ciężko, ale jakoś dzień za dniem leci 🙂
Nadal jestem kp. Raz daje porcje mm i raz odciągam swój pokarm i daje butelkę. Mam nadzieję że teraz mój mały będzie bardziej przybierał na wadze.
Kp to piękna choć trudna sztuka. Z perspektywy czasu cieszę się że nie poddałam sie, mimo trudności, wątpliwości i problemów z słabym przyrostem mojego syna. Nie żałuję żadnych pieniędzy wydanych na CDL. Moim zdaniem opieka przez CDL powinna być zapewniona każdej kobiecie.
Uwielbiam chwilę, gdy karmię mojego synka, a on patrzy na mnie swoimi małymi oczkami, dotyka moja pierś swoją małą rączką a potem błogo zasypia wtulony we mnie. Karmienie butelką to zupełnie coś innego, tutaj mam czas na bliskość, wpatrywanie się w siebie.
Wczoraj weszłam na forum dziewczyn które straciły swoje dziecko. Łzy stawały mi w oczach po przeczytaniu tego co przechodzą te kobiety. Patrzę na swojego syna i wzruszam się, bo mam szczęście. Mnie się udało. Wszystko przebiegło dobrze, z pozytywnym porodem. Mam dziecko, które mogę kochać. Mogę patrzeć na jego doskonałą, śliczną buzię. Odwzajemniać uśmiechy. Mam też córki, choć nie jestem ich biologiczną mama, to kocham je i one mnie. Z troską obserwuje jak dorastają, jestem przy nich w każdej chwili.
To one pierwszy raz nazwały mnie mamą. ❤️
Wzruszyłam się o tym co napisałaś o tym forum. Łzy mi same lecą. Uważam, ze jeżeli ma się dzieci to ma się ogromne szczęście. Nie wyobrażam sobie życia bez nich.
Super, ze się nie poddalalas z kp. Trzymam kciuki żeby Tymek odpowiednio przybierał na wadze.
Ps. Ide doczytać resztę postów. Jeszcze trochę ponad 2 str przede mną
Provitamina lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Provitamina wrote:Mój pierwszy mąż zginął w wypadku samochodowym kilka tygodni po tym jak wzięliśmy ślub. To był dla mnie ogromny wstrząs. Życiowe trzęsienie ziemi, po którym zostają tylko zgliszcza Długo nie umiałam stanąć na nogi, bo jak to...przecież dopiero byliśmy na początku swojej życiowej drogi...a tutaj koniec, pustka, żałoba. Szukalam pomocy na forach i grupach osób które są w zalobie i tam znalazlam ukojenie. W świecie realnym nikt mnie nie rozumiał, też na znalami podobnego przypadku. Czulam się jak by tylko mnie spotkała taks tragedia. Kilka lat później przeczytałam historię pewnego mężczyzny, któremu zmarla nagle żona, też w młodym wieku. Napisałam do niego oferując mu pomóc w postaci grup wsparcia działających w necie. Los tak chciał, że zakochaliśmy się w sobie i dziś jest moim mężem 🙂 a córki są z jego pierwszego małżeństwa. Były jeszcze malutkie jak mnie poznały. Teraz mają dwie mamy, jedna w niebie a druga na ziemi. Połączyły się dwie historie. Wiele rzeczy nas łączy. Często mówimy z mężem, że pewne rzeczy i tak są zapisane gdzieś w gwiazdach. Na to nie mamy wpływu. Dziś jesteśmy szczęśliwi wszyscy razem. A moje przybrane córki cieszą się z braciszka. Mówią, że sobie go wymodlily.
Bardzo dużo przeszłaś. Zarówno Ty jak i Twój mąż. Cudowne jest to, ze Tworzycie taka wspaniała rodzine i zarazem piękne jest to, ze pokochałas jego dzieci. Slicznie napisalas o tym, ze dziewczynki maja dwie mamy- jedna w niebie, a druga na ziemi. Łzy nachodzą same do oczu. Mała która kobietę na to byłoby stać. Życzę Wam i waszym dzieciom wszystkiego dobrego.Provitamina lubi tę wiadomość
Ana.Ta wrote:Provitamina musiliście i musicie być bardzo dzielni z mężem. Córeczki mają szczęście że mają drugą mamę, która ich bardzo rozumie i kocha. Nowy czlonek rodziny jeszcze bardziej Was złączył. Dobrze że pojawił się ten cud. 🧡
„Życie choć piękne tak kruche jest”.... u mnie niestety pół roku po ślubie też mogło się tak skończyc. Przezylam straszny wypadek. Z auta nie bylo co zbierac... do dzis pamiętem te zaciśnięte ręce i oczy... i myśli że to koniec...
Vende u mnie też takie dziwne kręcenie. Jakos usnelam, teraz juz kombinowala na brzuchu i wzielam na karmienie, choć troche jej ulzy... taka jestem śpiąca a mam wybuch w 2 cycu i musze odpalic laktator plus że bedzie zapasowe mleczko....
To ten placz na bank ze zmęczenia, biedne maleństwo. Oby dziś bylo lepiej
Trafiłaś w punkt z tym co napisałaś o życiu.
Mnie wypadek samochodowy uratował w 2019. Okazało się, ze ciąża obumarala, a ja chodziłam z martwym dzieckiem pod sercem. Nie poszłam do lekarza, bo byłam w ciąży, a i tak leków bym nie dostała. A to nie była choroba tylko rozwijało się zakazenie ciążowe.Zosiek lubi tę wiadomość
Vende wrote:Dziewczyny, ja z pytaniem. Czy na pampersach rozmiar 3 będziemy trochę dkyzej? Moje dziecko znosi poki co tylko dobrze pampers premium care i znalazlam w dobrej cenie. Kazde inne to zaraz pupa odparzona mimo takiej samej higieny. Nie eiem ile kupic zeny zużyc. Ktos juz wskoczyl w 4? Czy na miesiac mogę sie spokojnie zaopatrzyć?
My cały czas jedziemy na pampers premium care 2. Już nie wiem która to paczka 😅Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
U nas jedynie jedna moja babcia dotyka ja i całuje po dłoniach 🤦🏼♀️ Na szczęście rzadko kiedy ja widzi 😅 ale jak widzi to robi to za każdym razem.
Inne dzieci z rodziny dotkną ja za rączkę (nie za dłoń) lub nóżkę. Bardzo jestem wyczulona na dotykanie po główce. Bardzo boje się o ciemiączko.Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Za każdą z nas stoi jakąś historia. I jak tak chwilę się nad tym zatrzymam to myślę sobie że my to jednak silne babki jesteśmy i naprawdę wiele możemy udźwignąć. A najciekawsze jest to że już po krótkim czasie to co złe jakoś się zaciera (może nabieramy do tego dystans u?), a w pamięci zostają tylko piękne chwile. Cieszymy się tymi naszymi maluszkami bo one zmieniają się każdego dnia a żaden dzień już nie wróci.
Provitamina cieszę się że masz wspaniałą rodzinę! Każda z nas zasługuje na to co najlepsze!
U nas palce u stóp zaciśnięte ale już coraz mniej.
Jak ubieracie dzieciaki do snu? Ja mam przeważnie w pokoju 24 stopnie (uważam że to dużo ale nie mogę już bardziej wywietrzyć), mały śpi w body na krótki rękaw i dzisiaj pierwszy raz widzę że ma gęsią skórkę na nogach. Zimno mu? 🤷 Jak przytrzymam swoją dłoń na nodze i ogrzeje jakieś miejsce to znika. Aż mu gorączkę zmierzyłam ale nie ma 🤷Provitamina, Leksa, Klara_1985 lubią tę wiadomość
-
Mój maluszek śpi w rampersie albo w body na krótki rękaw, ale on śpi w łóżku pomiędzy nami 😅 czasami dokładam mu skarpetki na stopki.
Misiaa, tak wiem, poznałam Twoją historię. Jak i wielu innych dziewczyn, które nawet pod sam koniec ciąży straciły swoje dzieci. Serce boli na samą myśl o tym. Jesteś silna i wspaniała a Bartuś niech wynagradza Ci po stokroć każda łzę. Wiem że Twoje córki zawsze będą, w naszych sercach jest takie specjalne miejsce dla Tych co odeszli a mieli przecież być.
Dla mnie to jak kubeł zimnej wody, ponieważ początki po porodzie miałam trudne, przynajmniej tak mi się wtedy wydawało.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2022, 00:47
Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.