X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna dzieci różne sytuacje opowiadają na temat tego co się dzieje w ich domu i najbliższym otoczeniu. Małe dzieci są szczere i mówią to co mysla.
    Chociaż niektóre nie wiedza jak nazywa się ich mama i tata 🤦🏼‍♀️
    Tak na szybko to nie mogę sobie przypomnieć nic śmiesznego co opowiadały. Chociaż ich rysunki nieraz mówią same za siebie 😂 miałam kiedyś zdjęcie jednego z nich, ale jakiś czas temu usunęłam, ale jak go zobaczylysmy z dziewczynami to łzy leciały ze śmiechu.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos współczuje. Po poronieniu mąż kupił mi pekińczyka. Był cudowny i kochany. Taki mój wierny pies. Jak byłam chora siedział przy moim łóżku. Rok później potrącił go samochód, bo przecisnął się pod brama, bo pobiegł za kotem. Płakałam jak małe dziecko razem z synem. Oczywiście pies zginął na miejscu. Dostałam trzy dni później drugiego od męża, tez pekińczyka. Jest kochany, ale nie jest tamtym.

Mojej Oldze włosy nie wypadają. Troszkę jej się wytarły z tylu.

Merci, ile Laura wazy? :) ja dziś moja wazylam to wychodzi rowne 6 kg :)

Vende, Ana.Ta kiedy macie szczepienie ? U nas 6 września

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa 6,23 ☺💪

Leksa lubi tę wiadomość

6056198c02.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos przykro mi
    strasznie 😘
    Ana.ta ja też kładłam o 21.30, ale sukcesywnie ten czas zmniejszałam. Teraz mały zasypia kolo 20, bo tak potrzebuje. Jak go kładę o 19 to po 30 min się budzi jak ze zwykłej drzemki, ale daje cyca I zasypia już na noc.
    Rano wstaję o 8.30 czyli śpi 12h z pobudkami na jedzenie, a jest ich sporo.

Każde dziecko inne, ale ponoc najlepszy czas na sen dla naszych bobasow to między 19 a 20 🤷‍♀️ różnie z tym bywa jednak.

Mojemu wlasnie wypadają dlatego tak zapytałam, ale rosną nowe takie gęste już.

Opanowaliśmy drzemki w dzień, są dalej między 30 min a 1h, ale juz zasypia w minute dosłownie. Jak zaczyna się nudzić na macie to probuje go położyć, jak krzyczy to zabawiam dalej i oferuje drzemke po 10 min, jak się wyginał to znowu zabawa, aż w końcu przy próbie drzemki zasypia oczy i śpi 🙂

Teraz muszę karmienie tylko ogarnąć, czekam na telefon od lekarza, bo u nas jest bilans 3 miesięczny 😁 powinien być w tym albonw następnym tygodniu. Ciekawa jestem ile waży mój pulpet.

Co do budowania więzi z dzieckiem przy kp, to nie do końca tak działa.
    Jeżeli mama nie czerpie przyjemności z kp, czuje się przytłoczona i niezadowolona i robi to trochę z przymusu to więzi się na tym nie buduje.
    Duzo większą i lepsza więź się zbuduje karmiąc butla, gdy jest się zrelaksowanym i zadowolonym, a nie walka przy cycu.

Mnie męczy przerzucanie małego z jednej piersi na drugą, jest coraz większy i to ciężko robić poprostu, ale narazie dajemy radę.

Zosiek mój mały też się czasem na piersi tak zaczepia, zalotnie patrzy I delikatnie uśmiecha, to akurat mega świetne jest, ale nie często się zdarza 😃

Merci92, Leksa, Soleil, Klara_1985, Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i dziewczyny macie już spacerówki?
    Patrzyliście już na jakieś? Polecacie coś?
    Nam teściowa chce kupić i mam upatrzonego cybexa balios s, ale zastanawiam się nad innymi, nie chce jej finansowo nadwyrężać

Leksa, Provitamina lubią tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi wrote:
    Aaa i dziewczyny macie już spacerówki?
    Patrzyliście już na jakieś? Polecacie coś?
    Nam teściowa chce kupić i mam upatrzonego cybexa balios s, ale zastanawiam się nad innymi, nie chce jej finansowo nadwyrężać

My mamy 3w1 ten lionelo amber. Mam nadzieje, ze ze spacerówki będę tak samo zadowolona jak jestem z gondoli i fotelika.

A propos czy wasze foteliki tez miały (oprócz tej wkładki noworodkowej) taka „poduszke” pod pupę? Ostatnio jej ja już wyjęłam, ale wkładka nadal pozostała.

Megsi, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszcze tego nocnego spania!☺️U mnie znowu pojawia się ten etap który był na początku...ze boje się zbliżającej się nocy🙈 kładę się spać z nadzieją ze anoz będzie lepiej a tu bywa coraz gorzej😏
    Ja mam spacerówkę z kompletu🙂teraz muszę do niej zamowic jeszcze wkładkę zeby przyjemjiej się siedzialo🙂i powoli będzie trzeba się rozglądać za śpiworkiem do spacerowki🤔
    Nasz Fotelik mial tylko taka wkładkę to już dawno ją wyjelismy🙂pod pupką chyba nie było nic🤔
    W ogóle osrstnio troche pojeździliśmy autem z małą I ponoc dzieci mają spac w aucie...nasza Ala od dłuższego czasu nie spi w aucie ani minuty😏 przełożyliśmy ten kilkudniowy wyjazd na wrzesień, mam nadzieję że jednak przekona się do spania w aucie😋

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2022, 19:30

oar89n73njsm8gcn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa my wyjelismy też wkładkę spod tyłka, ale młodemu dalej źle w foteliku 😬

Asiulka ja miałam noce cudowne, a teraz częste pobudki, liczę że niedługo złapiemy stary rytm

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spacerowke z zestawu, ale ona nie jest na płasko, ani nawet pol leżąco wiec nie mam opcji, tylko nowa wchodzi w grę

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedziałam że są takie wózki, które sie nie rozkładają przynjamniej pół leżąco 🤔

Czy macie dalej problem z odruchem moro? U nas w zasadzie problem nie istnial, ale od kilku dni widze ze po zasnieciu albo ja wybudza albo nie, ale męczy. Ma ktos tak jeszcze?

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie w życiu bym go nie kupiła kasjanna gdybym wiedziała.

Co do odruchu moro to w sumie praktycznie już nie hyoo, ale dzisiaj coś go tam raz wystraszyło, sama byłam w szoku bo dawno nie widziałam

Kasjanna lubi tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczepienie mamy 9 wrzesnia :)
    U nas jest masakra z odruchem moro a wcześniej nie bylo wcale problemu.
    Spacerowke mamy z kompletu ale planuje zakup bo ta jest malo mobilna. Ale pewnie kupimy używana.

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jest nadzieja na szybsze spanko. U mnie czasem zdarzy się przed 21:00, ale jak uśnie wczesniej zawsze sie jeszcze budzi i pomaga tylko cyc. I albo chce dojesc, albo jest zla bo sie obudzila i potrzebuje possać... ale tego juz nie zgadne 🤷‍♀️

Lotos wspolczuje. Trzymaj sie 🧡

U Mnie od kilku dni, a zwlaszcza dzis jest tak że je, je... pozniej zastyga, odchyla sie i uśmiecha... i zazwyczaj juz nie je tylko też sie tak chwile bawi. Sttasznie to śmieszne 😂

Afer nie ma tak duzo, ale przez te drzemki 30 minutowki- wieczorem już sama nie wie czego chce... dzisiaj najdluzsza to byla godzinna i to na siłe bo jezdzilam wozkiem zeby sie nie obudzila

Tak sobie myśle że troche zawalam z tym łóżeczkiem. Nadal odkladam ją na środek łóżka- z wlasnej wygody 🙈 no i mialam dość ładowania w szczebelki...

U mnie odruch moro gdy śpi ostatnio sie nie pojawia. Ale często przy przenoszeniu tak się rozkłada- pewnie robie za szybko i moze sie chwilke boi...

Klara o 18;00 sen nocny/ nie no szacun. U mnie to dopiero „rozgrzewka” - a nie raz juz o tej ululalam. A przygotowujesz ją jakos na to spanie wczesniej czy poprostu tak ma?🤔

Vende wcale ci sie nie dziwie z tym laktatorem. Ja ostatnio jak mala sie troche uspokoila chodze blisko na ryzyko bez mleka bo okropnie nie mam weny do ściągania... tylko czuje jakby mleka bylo mniej. Co jak co to rozkreca laktacje...
    Jak rehabilitacja- lepiej?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2022, 22:26

Soleil lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spcerowke z wózka 3 w 1 - bebetto holland. Gondola jest super, a spacerówka- zobaczymy... jeden plus że ten sam stelaż, koła są bardzo fajne. Dają rade w lesie na korzeniach i szyszkach😂

Szczepienie mamy 08.09. Mam nadzieje że w miare spokojnie przez to przebrniemy😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2022, 22:30

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • justka87 Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie, mój 3tyg syn ma zaparcia karmie go już mm wcześniej karmilam tez swoim naprzemiennie ale już nie mam pokarmu.Bylidmy u lekarza I 3 mleko już mamy .Najpierw nan,potem bebilon comfort a teraz bebilon syneo na alergie na krowie mleko.Te ostatnie dopiero dziś zaczęliśmy. Już nie wiem co zrobić, on sie tak męczy.

• Provitamina Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam cybexa baliosa s i odpowiada mi. Obecnie jeszcze gondola, bo mój synek jeszcze jest malutki. Ponadto gondola do cybexa jest duża więc jeszcze pojeździmy. Spacerówka jest niezawodna. Jestem z niej zadowolona 🙂

Starania od kwietnia 2020 roku
    👫 OBOJE 35+

Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
    AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
    Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
    Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
    Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
    TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
    FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
    FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
    Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
    DHEA-SO4: 281,60 ✅
    FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
    LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
    Drożność jajowodów ✅
    Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK

3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży

Sierpień 2021r. IN VITRO
    06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
    09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
    11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
    Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
    7470ugpj1funw5wd.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz drugi raz karmie co 1,5 h I jestem trochę przerażona...Mała placze I się rzuca I nic jej nie uspokaja a jak dam piers to je z mega apetytem. Nie wiem o co chodzi bo to nie jest normalne

oar89n73njsm8gcn.png
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justka87 wrote:
    Dziewczyny pomóżcie, mój 3tyg syn ma zaparcia karmie go już mm wcześniej karmilam tez swoim naprzemiennie ale już nie mam pokarmu.Bylidmy u lekarza I 3 mleko już mamy .Najpierw nan,potem bebilon comfort a teraz bebilon syneo na alergie na krowie mleko.Te ostatnie dopiero dziś zaczęliśmy. Już nie wiem co zrobić, on sie tak męczy.

Może zbyt częsta zmiana mleka ? Mały ma 3 tyg i to trzecie mleko. To jest mały organizm. Daj mu się przyzwyczaić. I myśle, ze po czasie będzie lepiej.

• Leksa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja od kilku dni popłakuje w nocy. Nigdy wcześniej nie miało miejsca cos takiego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta wrote:

Klara o 18;00 sen nocny/ nie no szacun. U mnie to dopiero „rozgrzewka” - a nie raz juz o tej ululalam. A przygotowujesz ją jakos na to spanie wczesniej czy poprostu tak ma?🤔

Przed 18 przygotowuję kąpiel. Potem zasuwam rolety w sypialni. Mam brązowe,robi się wtedy prawie całkiem ciemno. Karmię w takim półmroku, odbijam i usypiam, tzn chodzę z nią na rekach, aż zaśnie. Jeśli drzemki były słabe w ciągu dnia, to zasypia koło 18, jeśli dłuższe, to koło 19.

W niedzielę wyjeżdżamy w Bieszczady na urlop. Zastanawia mnie, czy tam będzie miała podobny rytm dobowy.

Asiulka, a w dzień jadła normalnie czy mniej?

Leksa, u mnie była tylko wkładka w foteliku.

U mnie odruch moro pojawia się sporadycznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2022, 00:13

Soleil lubi tę wiadomość

‹‹ 608 609 610 611 612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ