Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiem czy coś ogladacie w tv. Ale tyle nowości wjeżdza że zastanawiam sie kiedy ja to pozniej nadrobie jak bombelek nie bedzie chcial zasypiac przez 20.00 😂 dobrze, że są internety i powtorki. Bo dla balansu coś trzeba robić... 😬
Prasowanie poczeka hehe dobrze ze go nie widze, bo składuje w garderobie pokoju który jest pusty - no oprocz deski do prasowania 😂
Mam nadzieje że jesień/ zima będą łaskawe na spacery. Bo jak czlowiek sie zamknie w domu to bedzie dopiero masakra.
Wgl te ranki takie zimne. Bedzie problem z ubieraniem przy wychodzeniu. 😬Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2022, 23:20
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
I u mnie chyba zaczynają sie problemy w nocy. Wczoraj zamiast standardowego usypiania po kąpieli (doslownie chwila moment) mialam prawie godzine lulania i od wtedy były juz dwa wybudzenia. Poki co obylo sie bez butelki, jakos ululalam alr ciężko to widzę. Dzień mielismy przeciętny, ani dobry, ani zly, chociaz rano Mala chyba pjerwszy raz zasnela mi w lozeczku a trakcie zabawy, bylam w szoku, jadlam akurat sniadanie i wlaczylam 5 bieg jak zaczelo sie marudzenie, a onw zaraz juz spala. Ale niestety potem sie okazało, ze to jedno razowa sytuacja.17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja
-
Dzieki dziewczyny. Ja sie naprawde nie przejmuje. Wygladam jak moja mama, ale trudno. Za to na glowie lżej. Po prostu wolalabym wygladac źle po tym jak pani zrobi to co ja chce, a nie samowolce, ale trudno. Rzadko patrze w lustro wiec to inni mają problem, nie ja
Mi tez sie spanie w nocy zepsulo. Juz nie wiem czy to moro czy po prostu po odłożeniu do łóżeczka macha rekami jak wiatrakami bo tak. I w koncu ją to budzi. Spimy trochę razem, ale szalu tez nie ma...29.04 - moja kochana córeczka -
U mnie też wleciala obudka o 12:00 i od 4:00 nie śpimy.... była kupa i pokusiłam sie o zmiane pampersa... no i ta usmiech i gotowa do zabawy... obracała sie jak beczka tak sie ucieszyla i wylądowala na brzuchu..
zaczelam lulać, a ta w śmiech i wygibasy. Wjechal drugi raz cyc... jak jej nie ulula to masakra.... 😂
Vende może jeszcze kiedyś sie to powtorzy- życze ci tego 🤣
Kasjanna u mnie wlasnie z tego powodu bo przekręcala sie, waliła i budzila śpi narazie na środku łóżka:/ ale to zaczyna powoli robić sie ryzykowneWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2022, 05:13
Jeju jak ja sie wystraszylam teraz. Moja mala sie zakrztusila. Karmilam ją, nie odbiła, trzymalam ją 15 minut ale w koncu odłożyłam bo czasem tak ma i poszlam ba laktator. Nagle uslyszalam kaszel, najpierw taki normalny a potem taki duszący jakby jej cos zalegalo. Przylecialam do lozeczka to normalnie sine usta jej sie robiły juz, wzielam ja na kolano z glowa w dol i popukalam po plecach i przeszło... Nawet sie nie rozplakala tylko oddech sie ustabilizował i zasnela w sekundy znowu... Teraz siedze przy lozeczku i sie zastanawiam czy moge isc spac dalej... Okropnie mnie wystraszyla tym. Mam nadzieję, ze to jakas przypadkowa jednorazowa sytuacja17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja
-
Kasjanna przykro mi że tak Cię fryzjerka załatwiła, ale racja za miesiąc możesz do innej podejść. Ja chodziłam swego czasu na Karmelicka i tam byłam zadowolona.😉
Vende współczuję akcji ważne że wszystko jest ok 😘
Ana.Ta też liczę na jesienne spacery, już zaopatrzyłam dziecko w kombinezony 🤣
Moja Starsza poszła na rozpoczęcie, też trochę zmian bo 4 klasa, nowi nauczyciele, więcej nauki. ciekawe co to będzie 🙃
Noc z jedną pobudką, nie jest to co było ale już funkcjonuję jakoś. 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2022, 09:04
Ana.Ta lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
niewiem jak to zrobilam ale wstalam o 8:30, gdzie o 7 dziecko wiercilo mi sie juz z otwartymi oczami. Wstala 5 min po mnie- chyba byla na czuwaniu😂 lezala juz na brzuchu i niby spala
Zosiek to masz faktycznie dużą zmianę. 4 klasa =wiecej obowiazkow🙈 a rano musisz odwozic dziecko, czy juz same lub ktos cie wyreczy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2022, 09:20
Zosiek lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyKasjanna szkoda, że tak wyszło z włosami. Mega szanuje, że twardo się trzymasz!
Zosiek kurcze 4 klasa to już powazny wiek się robi. Powolne wejście w nastoletni stan 😁
Vende strasznie współczuję tego zakrztuszenia, u mnie też są czasem takie akcje, że serce staje, przeraża mnie pod tym względem rozszerzanie diety.
Ana.ta musisz powolutku przestawiać małą na wcześniejsze spanie o ile chcesz, jak ci pasuje tak jak teraz to wiadomo, że tak najlepiej. Ale może ona jest taka markotna wieczorami, bo właśnie wolałaby wcześniej spać. U mnie tranzycja szybko trwała, 2-3 dni i po sprawie. Teraz jak zaprogramowany idzie spać.
O nocy wam nie będę pisać, bo szkoda gadać. Jest 8 rano a ja już 5x karmiłam 🥲Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość
-
Ana.Ta też robiłam podobnie ale każde odłożenie do łóżeczka nawet po uspokojeniu było wielkim wyciem 😀 ale muszę jeszcze nad tym popracować. Dzisiaj 1 drzemka moje dziecko zasnęło samo 20 min bo włożeniu do dostawki. Chyba tak samo zmęczone nocą jak i matka. Zawsze to jedno noszenie mniej 😂
Vende chyba bym zawału dostała. Chociaż mój krztusi się praktycznie codziennie przy jedzeniu ale sam nawet
Kasjanna ja jak sięgam pamięcią to chyba tylko raz w swoim życiu wyszłam tak mega zadowolona jak fryzjerka ściela mnie mega krótko na boba. Już potem nigdy się tak nie odważyłam z resztą zawsze jak ścinam się na krótko to lekko za ramiona na prosto byle złapać w kucykAna.Ta lubi tę wiadomość
-
A co do ramówki programowej 🙈🙈🙈 moje znajome które były uwiazane nawet przy drzemkach z dziećmi oglądały seriale na telefonie, ja nie potrafię. Ja już we wszystkim mam 'zaleglosci' chyba nie do nadrobienia, telewizor na te chwile mógłby nie istnieć. Do porodu jeszcze oglądałam pierwsza miłość na Polsacie 😀😂 teraz nie włączam tv bo nie chce zeby syn patrzył na ekran
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2022, 10:19
Asiulka87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo z tym ekranem to tragedia. Ja naprawdę przerabiałam mnóstwo seriali z małym, bo wisiał na cycku, albo spał na rękach, ateraz jak jest większy to gapi się w tv wiec nie włączamy od 2 tyg 😮💨 na telefonie to tylko w samolocie mogę oglądać
Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
My po rozpoczeciu, mlody sie stresowal jak nie on, bo to raczej typ ze po nim wszystko splywa.
Provitamina, a jak u was pierwszy dzien?
Zosiek, w sumie 4 klasa to chyba wieksza zmiana niz 1 tak naprawde...
Ja tv nie ogladam od lat, w ciazy trochę nadgonilam jak musiałam leżakować. Tylko syn ogląda 2 bajki dziennie i faktycznie mala zaczela juz glowe do telewizora wykrecac. Co ma swoje plusy bo przy podawaniu lekarstw dalo sie ją już czyms zająć.
Soleil, Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Kasjanna zazdroszcze takiego podejścia. Dla mnie jednak wygląd jest ważny i jakbym była niezadowolona z obcięcia to chyba przezywalabym to cały miesiąc dopóki by nie odrosły. Cały czas mnie denerwuje że mam jeszcze 2 kg na plusie, źle się z tym czuje i cały czas kombinuje co zrobić ale waga stoi w miejscu.
Rozpoczęcie roku szkolnego...hmmm...ale wróciły wspomnienia ze szkolnych lat 🙂 kiedy te nasze dzieciaki pójdą do szkoły? -
Ja też nie chce zeby gapiła sie w tv , ale u mnie akurat w dzień slucham tylko radia. Inne seriale czy programy zawsze ogladalam po 20:00:) moze w weekend cos bardziej wlatywalo w dzień. U mnie sprawdzaja sie aplikacje w tel. Mala nie zwraca uwagi przy wieczornym usypianiu. A jak spokojnie sie wierci moge sobie cos wlaczyc albo jak na mnie przysypia. 👍
Mam nadzieje że okolica 20:00 zasypiani stanie sie ruryną. Bede tak stymulowac✊
Kurcze zestresowal mnie dzis taki suchy kaszelek malej od czasu do czasu. Mam nadzieje ze to ślina,lub po jedzeniu, a nie jakaś infekcja... pojawial sie gdy lezala na plecach... 🤔 bo kichanie to u mnie codziennie, pewnie od tych mat itd. No nic bede obserwowc. Przestaszylam sie ze moze wczoraj za duzo byla na zewnatrz .. a juz chlodniej
🤷♀️
Dzis jeszcze nigdzie nie bylam: az mam wyrzuty sumienia, ale tę drzemke wykorzystam zeby pare ciuchow choc uprasowac...
A wy codziennie wychodzicie ze szkrabami? Ja tak na pewno na ponad godzine. Ale teraz to niewiem juz czy powinnam az tyle dorlenić 🤷♀️
Soleil lubi tę wiadomość
Lotos na pewno bedzie to duze przeżycie pójść z dzieckiem do szkoly 🙈 ale nas fajne czasy czekają - powroty do przeszlosci. A ile sie znów nauczymy hihi bedzie ciekawie)
Ja poki co bede miala dylemat co zrobic ze żlobkiem, bo mąż pracuje na miejscu i moze z pomocą mojej mamy bysmy sie troche przeorganizowali.. no ale zobaczymy troche mi bedzie szkoda w jesieni/zimie ją tak odwozic i wybierac po ciemku 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2022, 12:36
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍