X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Vende Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.ta no wlasnie wczoraj na rehabilitacji jakbyśmy sie cofnęli :( Byl placz przez cale zajęcia, niechętnie robila ćwiczenia i wróciły bledy których nie bylo juz od dluzszego czasu. Mam nadzieję, ze to byl tylko gorszy dzien.
    Ja weny do sciagania nie mam kompletnie. W ogole coraz bardziej zwieksza mi się niechęć do swojego ciała i mam wrazenie ze to właśnie od sciagania. Co więcej wrocilo mi mocniej takie negatywne uczucie przy wyplywnie mleka, momentami dzwiga mnie na wymioty. Nie wiem od czego to zależy. Takze mam wrazenie, ze cialo juz to powoli odrzuca natomiast glowa dalej chce to ciagnac... Juz nie wiem czy bardziej irytują mnie noce, ze ona spi a ja wstaje czy to dziennie uwiazanie do laktatora...

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende, wyglada na to że regres w tym czy innym aspekcie doskwiera nam wszystkim.
    Niech sie ten skok czy cokolwiek to jest juz skonczy...
    My dzis mamy ciężką noc, bo nie dosc ze sie budzi jak zawsze, to jeszcze daje czadu przy odkladaniu i trzeba dolulac. Ao 6 zrobila sobie pobudke z gaworzeniem. Teraz mruczy do cyca. Oby zasnela (chociaz nie wyglada jakby miala zamiar)...

Soleil lubi tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna u nas odruch moro jest cały cas szczególnie przy drzemkach w dzień i przez to mały strasznie się rozbudza... Zdarza się i wtedy jak maly sie czegoś wystraszy ale to już rzadziej. Pytałam pediatre o to kazala się nie martwić do 6 msc życia. Mamy też 7330 g wagi i 66cm :)

Dziewczyny pamiętam że wasze dzieciaki to takie obrotne, ale mogę się pochwalić i ja ze moj synuś opanował obrot z pleców na brzuszek :) narazie tylko z lewej strony ale kombinuje już i prawa :)

U nas nocki ostatnio też strasznie słabe. Zaczynam się gubić i nie wiem ile razy w nocy wstaje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2022, 07:16

Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil, a jakos sobie z tym moro radzicie? U nas sie zdarzal gdzies na przewijaku na przyklad, ale przez sen nie. Otulasz go jakoś czy cos?

Czy tylko moja (najstarsza), jeszcze tych obrotow nie ogarnęła 🤦‍♀️? No to czekam dalej...

• Vende Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Kasjanna, u nas tez lipa z obrotami. Tyle co w zlosci czasem jej się uda z brzucha na plecy ale fizjo twierdzi ze to przypadkowy obrot. Takze ja tez czekam. Nie jestesmy nawet blisko bo mala niechętnie tez orzekreca się na bok chociaz potrafi

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justka ja ze swojej strony mogę polecić Capri care i podawanie wody póki zaparcia nie miną.😉

Dziewczyny nie przejmujcie moja starsza dopiero obracała się koło 5 miesiąca, młodsza jest bardziej ruchliwa widzę to od początku.
    Odruch moro jeszcze się u nas zdarza ale rzadziej bo było go sporo, lekarka mówiła że do skończenia 5 miesiąca powinien zniknąć.

Klara zazdroszczę że tak szybko macie czas dla siebie 🥰

U nas noc niezła bo jedna pobudka o 3, zjadła i przysnęła na piersi i spała do 6.30.

My mamy X-lander run, uwielbiam ten wózek, spacerówkę ma świetną i czekam jak zmienimy.🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2022, 09:11

Klara_1985 lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka87 wrote:
    Ja juz drugi raz karmie co 1,5 h I jestem trochę przerażona...Mała placze I się rzuca I nic jej nie uspokaja a jak dam piers to je z mega apetytem. Nie wiem o co chodzi bo to nie jest normalne

Asiulka u mnie jest podobnie. Zasypia mały między 19 a 20 i śpi tak do 23, a później już mniek więcej co 1h-1.5h się karmimy, bo to najbardziej mu pomaga. Ewentualnie jak go wezmę w ramiona i się bujam z nim na łóżku, albo wtule go w siebie, ale nie działa to tak dobrze jak pierś. Ja wierzę, że to przejściowe i niedługo wroci do normy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.ta samo chyba ci się dziecko nie przestawi, musiałabyś sukcesywnie wcześniej ja kłaść, najpierw o 21, później 20.30 itd.
    Ważne, żeby wam obu pasowało grunt to nie stymulować nadmiernie dziecka po ostatniej drzemce.

Ja wczoraj tak małego przebodzcowalam, że miałam ochotę walnąć glowa w ścianę ze swojej głupoty. Przez 30 min była z nim walka później, bo tak emocje nim targały.

U mnie obrotów zero, ani na bok ani na plecy, ale ma na to dużo czasu jeszcze. Tez z dnia na dzień to się może zdarzyć wiec narazie bez paniki.

• Soleil Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende wrote:
    Nie Kasjanna, u nas tez lipa z obrotami. Tyle co w zlosci czasem jej się uda z brzucha na plecy ale fizjo twierdzi ze to przypadkowy obrot. Takze ja tez czekam. Nie jestesmy nawet blisko bo mala niechętnie tez orzekreca się na bok chociaz potrafi

Vende obrot z pleców na brzuszek jest mile widziany w 5 msc więc dzieciaczki mają dużo czasu jeszcze

Kasjanna tak żeby dłużej pospał (40min chociaż) to owijam ręce nogi zostawiam, ale jak zaczął się obracać to mamy już zakaz owijania.gdybym go nie odkładała albo spał na cycu to nie byłoby żadnego moro, nigdy się nie zdarzyło, tylko odłożony już uspanyna drzemke.
    Nam się zdarzalo czasami jak się wystraszy takie moro że po nim automatycznie zaczynał płakać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2022, 10:13

• Leksa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna wrote:
    Soleil, a jakos sobie z tym moro radzicie? U nas sie zdarzal gdzies na przewijaku na przyklad, ale przez sen nie. Otulasz go jakoś czy cos?

Czy tylko moja (najstarsza), jeszcze tych obrotow nie ogarnęła 🤦‍♀️? No to czekam dalej...

Moja w jeden dzień przekręciła się z brzucha na plecy 5 razu i od tamtej pory nic. Także głowa do góry :)

Kasjanna lubi tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna moją Ala tez przekręca się jedynie na bok jak jej się chce🙂
    Dzisiaj noc jeszcze gorsza niż oststnio...ciągle by na cycu była a między karmieniami rzuca się i w ogóle masakra jakaś. Jeszcze nigdy nie a
    Spałam tak mało od jej urodzenia 🤦‍♀️
    Naczytałam się już i musi to być skok i regres snu...

oar89n73njsm8gcn.png
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna milej wizyty u fryzjera😀Dziewczyny czytam- ale.nie mam czasu i sil pisac. Mala znowu nieodkladalna. U nas tez ostatnio tragicznie..Mała marudna i slabo ze snem. W nocy się wybudza i rzuca na lozeczku..W dzień drzemek prawie wcale - i tak nie miala ich duzo- max.3 do 40.minut. A usypianie to prawdziwa masakra. Tez liczę, ze to skok. Bo inaczej to psychiatryk mnie czeka..

Marmis
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis ja miałam ostatnio tragedię z usypianiem i zmieniłam trochę rzeczy i jest super teraz.
    Jak wyje przy usypianiem to odpuszczam i zabawiam kolejne 5-10 min I ponawiam próbę, jak znowu wyje to to samo i zazwyczaj za 3 razem zasypia mi w 2 min. Okazało się, że wydłużył sobie okno aktywności i ja przez 3 dni zmuszałam go do drzemki i się oboje frustrowalismy. Co prawda dalej śpi max 40 min, ale przynajmniej wojny nie ma.
    Na nov nic nie zaradzę, bo porażka u nas i ewidentny skok 😀

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko w ciągu dnia zachowuje się w miarę normalnie oprocz tego że nie usypia mi tak spokojnie jak wcześniej ale oczywiście już się jej zmienia...siedziala 15 min na cycu , a jak próbowałam zakończyć karmienie to płacz jak nie wiem...Czyli już widzę jaka noc przede mna😥 mam nadzieje ze to chwilowe na prawdę bo dlugo tak nie pociągnę 😏

oar89n73njsm8gcn.png
  • Provitamina Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek też nie przekręca się z plecków na brzuszek. Zreszta dopiero uczy się leżeć na brzuszku bo to nie jest jego ulubioną pozycja. Z dnia na dzień utrzymuje pozycję dłużej. Dziś byliśmy na wizycie u fizjo, mamy ćwiczyć metodą Vojty, więc nie będzie lekko.
    Czasami dzieci robią krok do tylu by za chwilę zaskoczyć nas nowa umiejętnością. Trzeba jakoś przeżyć te gorsze dni i noce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2022, 20:30

Starania od kwietnia 2020 roku
    👫 OBOJE 35+

Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
    AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
    Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
    Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
    Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
    TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
    FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
    FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
    Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
    DHEA-SO4: 281,60 ✅
    FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
    LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
    Drożność jajowodów ✅
    Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK

3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży

Sierpień 2021r. IN VITRO
    06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
    09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
    11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
    Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
    7470ugpj1funw5wd.png
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cierpliwości ✊ pamiętajmy, wszystko mija- będzie lepiej 💛

Dzisiaj jak bylam na spacerze za każdym razem gdy mijałam starsze dzieci w wózku czy takie które szly za rękę wyobrazalam sobie jaka bedzie ta moja córeczka. To chyba dodaje mi sił, że kiedyś z tego wszystkiego wyrośnie. Damy rade dziewczyny 💪

U mnie granica snu lekko sie przesunela i wczoraj i dzis. Dobrze że na to wpadlam... jakby sie przydal taki wieczor choć od 20:30...
    Wczoraj udalo się po 20:00, dziś nawet przed. Aż zdarzylam zrobic leczo w tej dziurze bo czułam że nie może byc tak pięknie i sie nie obudzi 😂 Także po godzinie uslyszalam stękanie i znow i sie karmimy 🤷‍♀️ wczoraj tez tak bylo 🤷‍♀️ a musial wjechac cyc bo strasznie sie wyginala na lulanie 🙈 oby był odlot... 🙏

To prawda każde dziecko ma inne tempo. Moja sie przekręca na boki i brzuch, dobrze wyciàga rączki ale nigdy nie wroci z brzucha na plecy. No i nie lubi sie tulic do usypiania co mnie wkurza. Troche sie stresuje jak to bedzie kiedys wygladalo... ale moze sie to zmieni... narazie po kąpieli probuje klasc sie obok niej na lozku ale czesto nie wytrzyma nawet 5 min. 😂 na razie tylko cyc sie liczy, nawet jak jest najedzona godzine temu 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2022, 20:51

Soleil lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende to uparciuszek z Twojej córeczki. Ale dobrze że się rehabilitujecie, z czasem będą postępy na pewno 🧡

Ja tej nocy nie mialam ani jednej notatki - tez zaczynam sie gubic 😂 wiem ze napewno byla pólnoc i 5:00 rano. A cos pomiedzy chyba tez, albo tylko stękanie jakieś 🙈 finalnie wstalysmy przed 8:00 to duzy sukces bo wczoraj byla 6:00 😬

Z tym otulamiem rąk i nog też czytalam ze jak dziecko sie juz przekreca to raczej nie bardzo wskazane

Megsi dzisiaj testowo wrocilam na mate jak byl lament przy lulaniu i fsktycznie skubana zaczela sie smiac ale tylko 5min, pozniej znow byl ryk Ale taki juz bardziej ze zmeczenia😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2022, 20:57

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obcielam wlosy. Krotko. Nie jestem zadowolona.
    Ale generalnie troche glupio zrobilam bo okazalo sie ze fryzjerka do ktorej chodzilam juz tu nie pracuje i poszłam do nowej. Okazalo sie ze to Gruzinka i nie do konca moglysmy sie dogadac. Pokazalam jej Twoje zdjecie Zosiek, ale cos jej sie nie spodobalo. W koncu obciela mnie na babcie, jak to trafnie określił mój syn.
    Jak umyje bede cos probowac po swojemu, a za miesiac pojde gdzie indziej niech probuja jeszcze raz...

• Soleil Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze wam tego usypiania nocnego.. U nas drzemka skończyła się o 17,o 19 już były ziewy więc lulanko a ostatecznie zasnal po 22. Zabijcie mnie. Jestem wykończona wieczorami ... Między ta 19 à 22 zasnal 3 razy po może 3 minuty i nagle jakby sobie przypominał ze o nie ja nie chce spać.. Ile ja bym dała żeby zasypial zawsze chociaż o 21 byłabym najszczęśliwszym człowiekiem na świecie :| à czuje się jak wrak. 3 godziny usypiania teraz pewnie 2 spania..

Kasjanna, włosy odrosną, na pewno nie jest źle! Ja niedawno też podcinałam do ramion, przy dziecku i tak non stop mam zwiazane

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna rozumie twój ból jak cos pojdzie nie po myśli u fryzjera. Ja często ide ścinac minimum bo lubie dlugie a wracam i lamentuje, że za duzo poszlo🤷‍♀️ Ja odkąd straciłam polowe wlosow przez „cieniowanie” kiedy jeszcze chodzilam do szkoly ścinam tylko końce- i to na prosto 😂
    Może potrzebujesz czasu żeby się oswoić . A jak nie to jak posze Soleil - odrosną :)

Soleil u mnie też było takie mega dlugie usypianie... i wtedy odpuścilam... tzn probowalam w jakiej pozycji dziecko mi nie placze, a sie „domęczy”. Wyszlo na to że wjezdza albo brzuch, jak placze chwilowe noszenie przodem lub pilka zeby tylko uspokoic. I jak da sie juz odlozyc to chwile ją „zacalowuje” i sie wierci i wierci... jak placze wjezdza cyc. I po tym „odciągnięciu” karmienia często przyśnie....

Ale każde dziecko inne... trzymaj sie. Zycze dluzszego spanka. 🧡

Soleil lubi tę wiadomość

‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ