X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl12 wrote:
    Czy Wasze maluchy miewają chrypę?mój ma codziennie jak oddycha nawet przez chwilę i samo mija. Mąż twierdzi ze ślinki nie połknął..ale ja nie wiem...
    Motyl, ostatnio nie, ale na poczatku czasem miewała jak jej sie nie odbilo dobrze i gdzies tam mleczko charczalo w gardle.

Motyl12 lubi tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa wrote:
    Dziewczyny mamy skierowanie do szpitala. Później napisze szczegóły i przeczytam to co pisalyscie. Właśnie wróciliśmy do domu od lekarza i ide nas pakować.

Leksa, siły ✊✊✊ trzymajcie się

Leksa lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo, bardzo czesto je, ciumka, przysypia, jak nie jestem na spacerze, czy nie ma dluzszej drzemki to wjezdza co godzine. Podejrzewam że to też kwestia chęci ssania, potrzeba przytulenia... Wgl ma takie fazy ze jak leży u Mnie to mruczy i trzyma mocno za ciuchy. Moze te dzieciaki potrzebuja nas...w tym skoku...

Także u mnie w ciągu doby 11 karmień wjezdza... i to nawet po butli nie ma dluzej przerwy. Zrezygnowalam juz z jej podawania- tylko mam na wyjscia, bo kulka sie robila przy tej częstotliwosci... jednak na tym cycu czasem mniej doje bo przysypia...
    efektywnie to ona ja na początku a potem takie wiszenie... ale nie powiem czasem mi to pasuje.

Mam nadzieje ze te nasze bobasy będą zdrowo rosły. Resztę przetrwamy....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2022, 15:24

Soleil lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie noce od kilku dni gorsze. Tzn pierwszy sen fajnie bo 4 godziny ale dalej pobudki co godzinę jak nie lepiej.. I wydaje mi się że odkryłam powód tego. Otóż od kilku dni wyjęłam z dostawki kokon, wcześniej był cały czas ale teraz mały tak zarzuca nogi i przekręca się na bok że trochę ten kokok niebezpieczny. No i wydaje mi się że ma a dużo miejsca i nie potrafi się ułożyć. Dzisiaj o 4 wzięłam go do siebie à nie znioslabym kolejnych pobudek, cyc na 3 minuty oderwałam go i patrzyłam czy się ułoży do snu obok i fajnie bo zasnal. Obudzi się uwaga uwaga lekko przed 8. Sa nie wiem jak to teraz rozegrać. Wolę jak śpi w swoim łóżeczku ale nie mogę go owijać, do łóżeczka za bardzo też na wrzucać też nie jest bezpiecznie, nie wiem co zrobić 😏

• Soleil Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa wrote:
    Dziewczyny mamy skierowanie do szpitala. Później napisze szczegóły i przeczytam to co pisalyscie. Właśnie wróciliśmy do domu od lekarza i ide nas pakować.
    Wszystko będzie dobrze!

Leksa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2022, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musze wam napisać jak mi mąż zaimponował! Mały spał u mnie na rękach jak mąż zszedł na dol, bo spał po nocce.
    Pogadaliśmy itd no i jakoś tak dziecko wstało z płaczem.
    Poszliśmy razem na górę, ja karmić a mąż dalej ze mną rozmawiać.

Dziecko zjadło bez większych dramatów, chwile się do niego uśmiechaliśmy i znowu do salonu.

Powiedziałam, że idę do wanny i mnie nie będzie conajmniej 30 min. Mały już był 40 min po drzemce.
    Wylezalam się w tej wannie. Na dole obiad był już gotowy, a mąż leżał na brzuchu z małym muzyka włączona, bawili się. Żadnych znudzonych jęków od dziecka. Położył go później na plecach w takim miejscu, że miał bobek świetny widok. Zjedlismy w spokoju i stwierdziliśmy, że kladziemyvgo spać i spacer. Ledwo mi facet dziecko podał, a ono zasnęło.

Tak go dobrze wybawił, że byłam w szoku. Niestety tu piękno historii się kończy.

Zeszłam ze śpiącym dzieckiem na dol, zagadała mnie sąsiadka i jeszcze kiepsko go włożyłam do wózka i się obudził i nie spał cala trasę. Bezczelny sam zasnął pod dom jak wróciliśmy...

Naprawde byłam pod wrażeniem jak fajnie zabawa przebiegła, że dziecko zadowolone szybko poszło spać.
    Nie zrobił nic nadzwyczajnego, ale jednak zobaczyłam jaka jestem znudzona i przemęczona tymi zabawami i jednak szybciej ze mną Mały się nudził dzisiaj i musiałam go nosić, a przy mezu 2 aktywne godziny bez wiszenia na cycku ani noszenia

Asiulka87, Motyl12, Ana.Ta, Soleil lubią tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Asiulka jak tam Twoje noce? U mnie pobudki co 44 min, tak jak w dzień. Zastanawiam się czy nie iść do lekarza, bo to dziwne żeby tak się budził często. Podejrzewam, że w dzień się nie najada i chodzi taki w pół głodny przez co ma niewystarczająco snu w dzień, a co za tym idzie później w nocy...

Mąż mowi, że sobie wkręcam to nienajadanie się, ale sama nie wiem. Słyszę, że mu mleko leci, ale po chwili się odrywa i nie chce mu się pracować na piersi już.
    Butli nie dostaje smoczka też malo wiec nie wiem o co mu chodzi[/QUOTE]

Megsi widze ze masz jeszcze gorzej niż ja😆 ja już ledwo funkcjonuje ostatnio😏
    Mała je kolo 19.30 potem kolo 21. Później przysypia na jakieś 2 h a potem już zależy czasem je co godzinę a czasem co półtora a często co 1,46 minut dosłownie hah tyle że między czasie się wierci , czasem popłakuje wiec ja spie pomiędzy karmieniami czesto kilkanaście minut🤦‍♀️
    Mama i teściowa każą mi dawać jej kaszkę. Mąż mowi ze dac moze sztuczne Mleko a ja uparłam się ze nie I koniec. Najprawdopodobniej to skok rozwojowy z regresem snu 🤔 moze trwać tydzień a może 2 miesiace 😆 gadalam z przyjaciółka to mowila ze miala tak z każdym z jej 3 dzieci...tyle że moja Ala w tabeli centylowej czy jak się to nazywa jest na 97 % to nie długo zabraknie już skali dla niej...
    Chociaz tez w leginsach chodzi 62/68 i body 68 bo 74 za duże ale widzę że to wszystko zależy od firmy🤔

Megsi lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa będzie dobrze!
    Megsi faktycznie mąż daje rade🙂
    Ja dziś bylam u fizjoterapeutki ze sobą i potem w końcu na samotnych zakupach w rosmanie hah to maz został z małą I dali rade🙂

Megsi lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende hmm bardzo szybko te zeby u Ciebie...Boze az się boję co to bedzie jak te zeby zaczną wychodzić 🙈

oar89n73njsm8gcn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2022, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka nie łam się i nie dawaj! Ja nie jestem tutaj od zmuszania do kp, ale wg mnie mm to z wyboru mamy powinien być, a nie wymysly teściowych 😀 poza tym teraz jest skok i regres jednocześnie. Moja kumpela jest już po regresie i dzidziuch ładnie śpi, więc czekam na to 🤠

Ja miałam robić dzisiaj dzień brudasa małemu, ale jedna drzemke ominęliśmy wiec musze fo wrzucić do wanny, żeby zabić jakoś czas

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh megsi wiem i raczej nie dam małej nic innego ale ogólnie mam troche dosc ehh wychodzi małej jakby wysypka na buzini jie wiem co to ma znaczyc😏
    Poza tym wydawało mi się ze jest już ok a jednak wrocila jej asymetria znowu. Walczę już kilka dni ale jednak ewidentnie mała w większości daje głowę w prawą stronę i w ogóle odgina się cala w prawo😒

oar89n73njsm8gcn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2022, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach u mnie problem jest taki, że mały zaczyna nagle wierzgac nogami o rękami i te ręce rzuca na buzię i to go wybudza po chwili. Nie wiem jak temu zaradzić.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Jeszcze Was nie nadrobiłam. My jesteśmy na oddziale. Zrobili jej dziś ekg, pobrali krew i mocz. Na krwi tak ja wymęczyli, bo nie chciała lecieć, ze od płaczu miała czerwone plamy na buźce. Koniec końców pobrali resztę z palca i starczyło na zlecone badania. Jutro poznam wyniki krwi i moczu. Ma szmer na sercu. Od po południa do jutra jest podłączona pod monitor kontrolujący prace serca. Jak ja jutro odłącza to mogę ja wykapać i wtedy założą jej holter, a w pon ma mieć echo serca. Oczywiście każdy ma problem, ze mało je, ale ona wypija ok. 600 ml. Nie wmusze w nią więcej na sile. Wazy 6200 (z pampersem i body) i 63 cm. No i niektórzy mówią, ze jej noc jest za długa, ale ja wiele razy próbowałam ja w nocy wybudzać na jedzenie i nic to nie dało. Do tego każdy z lekarzy się pyta czy w rodzinie ktoś ma padaczkę. Wyć mi się chce, bo płacze odkąd poszła spać.

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do tego poprzedniej nocy spać nie mogłam. Kręciłam się z boku na bok i tak w kółko i spałam tylko dwie godz. Jest mi okropnie zimno. Pewnie zmęczenie tez robi swoje i do tego stres

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa przytulam Cię mocno, bądźcie dzielne! Ale dopóki nie poznasz diagnozy spróbuj na zapas się nie zamartwiać bo pekarze pytają aby poznać wszystkie szczegóły, zrobić jak najbardziej obszerny wywiad rodzinny. Wiem że łatwo się mówi ale wierzę że każde badanie wyjdzie dobrze i niedlugo wrócicie do domku. Trzymam kciuki!

Ana.Ta, Leksa, Leksa lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Lotos Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj u lekarza. Na razie kazał obserwować czy rzeczywiście zaczerwienie przekształci się w rumień, wtedy dostanę antybiotyk. Póki co mam karmić normalnie, a gdyby się okazało że muszę dostać leki to będą dobrane do kp.

U nas ząbkowanie coraz gorzej. Dzisiaj były takie płacze przez kilka godzin że aż dwa razy wymiotował z tego wszystkiego. Finalnie musiałam mu podać paracetamol bo żel pomagał na chwilę. Dziąsła są rozpulchnione ale gdzie tam jeszcze do zębów. Oby tak nie wyglądał każdy dzień teraz....

Rozmawiałam z lekarka o tym przy okazji kleszcza i powiedziała że tak jest z chłopcami, że z reguły są bardziej delikatni. I tak im już zostaje bo przy gorączce ponad 38 chcą pisać testament 😁 no i faktycznie mój mąż tak ma, więc syn wdał się w niego 😉 Jej syn wyplakal każdy ząb a córce nie wiadomo kiedy wychodziły. Powiedziała też że podziwia że karmię piersią chłopca bo oni więcej muszą zjeść i stąd te moje pobudki w nocy co dwie godziny. Śmiała się żebym raczej się nie nastawiała na to że te przerwy się znacznie wydłużą ale jak będę miała córkę to zobaczę kolosalna różnice. Może faktycznie coś w tym prawdy jest....🤷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2022, 21:52

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa chcialabym Cie uspokoić ale to tylko glupie gadanie...jesteś matką wiec to normalne ze się martwisz!Mam nadzieję że wyniki wyjdą dobre i szybko wrócicie do domku🤗
    Lotos hmm zawsze są wyjątki od reguły...moja córa je teraz w nocy co 1,5 h wiec chyba częściej niż Twoj syn🙂

Leksa lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2022, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa dużo siły!

Lotos dobrze, że narazie tylko obserwacja oby tak zostało! Co do zębów, moja przyjaciółka ma synka 10 miesięcy i byli ostatnio na wakacjach z nim to po 3 dniach jakoś dopiero skumali, że mu ząb wyszedł, mało oznak wcześniej dawał.
    Za to mój syn będzie tak teatralny jak ja.

Mnie jak mąż czasem gdzieś nadepnie czy coś mi zrobi niechcący to ja płacze od razu, żeby podkreślić to moje "cierpienie" a już teraz widzę, że mlody ma humory po mnie, więc ciężkie życie mnie czeka 😀

Asiulka87, Klara_1985, Zosiek, Leksa lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos, podpisuje sie pod Asiulka, moja córa je co godzine. Z kolei synowi zęby wyszly nie wiem kiedy. Zadnych płaczków nie było. Wiec to raczej kwestia dziecka a nie płci.
    Leksa, trzymaj sie! Tyle ci powiem, że wielkie szczescie ze tesciowa taka czujna. A po drugie, takie male dzieci często wyrastają z różnego rodzaju problemow niemowlęcych. Trzymam za was mocno kciuki!

Megsi, u nas jest dokladnie ten sam problem i tez nie mam pomyslu jak go rozwiazac. Wczesniej tak nie robila. Mam nadzieję że jakos jej samo (szybko) przejdzie.

Leksa lubi tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2022, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa, trzymam za Was kciuki mocno! Szczęście w nieszczęściu, że teściową masz taką czujną i że potrafiła zachować zimną krew. Daj znać rano jak wyniki krwi i monitoringu serca.dużo siły Ci życzę. Wiem, że to trudne, ale staraj się odpoczywać, jak tylko jest możliwość. Ile macie osób w sali?

My dzisiaj jesteśmy po drugim szczepieniu. Hanka tylko chwilę zapłakała po ukłuciu. Lekarka Zaleciła mi ograniczyć dokarmianie, bo waga jest w normie, więc nie ma sensu zaburzać latacji. Tyle, że te popołudniowe strajki laktacyjne są jak dla mnie nie do przejścia, nie chcę jej głodzić. Za dwa tygodnie zapisałam nas na meningokoki.

Vende, dużo przydatnej wiedzy od neurologopedy. Dzięki.

My w niedzielę wyjeżdżamy w Bieszczady. Jutro się pakujemy.

Spokojnej nocy dla wszystkich!

Ana.Ta, Zosiek, Leksa lubią tę wiadomość

‹‹ 613 614 615 616 617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ