X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl12 wrote:
    A wiecie co mnie przeraża i robi mi się smutno?mój maluszek skończył 3mce w tym tyg a ja mam 37lat...boję się że nie doczekam uczucia zostania babcią🥺niestety niepłodność zabrała nam 6lat życia i szansy wcześniejszego zostania mamą:(
    Co do spania w nicy to mój cały czas ma tak samo-wybudza się na mleczko ok 2, ok 5 i po 7rano...[/QUO

Wiem, że to marne pocieszenie itp i ja też w sumie nie jestem pewna, czy będzie dane mi poznać wnuki ale moje dwie najbliższe przyjaciółki mają 35 lat i jedna nie może znaleźć partnera (już nawet nie chodzi o mąż/niemąż)a druga jest po dwóch nieudanych in vitro (niedpłodność idiopatyczna) i ich marzenia o dzieciach legły w gruzach :( jestem niesamowicie wdzięczna losowi, że mam dwójkę pociech (pierwsza córka ur w wieku 30 lat, druga 35). Oby obydwie były szczęśliwe jak mnie i męża zabraknie <3

Ana.Ta lubi tę wiadomość

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Lotos Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna wrote:
    Vende, a jak cos wyjdzie w tych wynikach to w takim sensie ze wlasnie mozna to wyleczyc żeby sie ropnie nie robily wiecej? Czy jak wyjdzie do wlasnie kp lepiej zakonczyc?
    No właśnie, jak to jest?

• Majetta Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci92 wrote:
    Ana.Ta A czy Ty w nocy pozwalasz spać na brzuchu malutkiej? ☺ Bo moja jest też z tych wiercacych w nocy i teraz co noc się przekreca na brzuch i tak śpi a ja boję się ja wybudzac zmieniając jej pozycję. Czasami sama zmienia pozycję no bok czy plecy z tego brzucha ale nie zawsze a ja trochę stracha mam że może nosek sobie zasłonić itp 🙆‍♀️ Nie wiem w sumie co robić 😏

U mnie Gajka głównie na brzuchu śpi :) na plecach to w sumie głównie w wózku śpi a w nocy ma bardzo niespokojne ręcę i machanie nimi ją wybudza ;)

Ana.Ta, Merci92 lubią tę wiadomość

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Misiaa, mój tata jest dwa lata starszy od Twojego męża 😅

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Vende Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, jej, u nas dzisiaj podobnie, ja lulalam ponad pol godziny i szczerze obawiam sie ze nie bedzie spania bo bardzo sie wierci i poki co nie chce oddac smoczka... Ech...
    Kasjanna, jesli wynik bedzie ok to mozemy kontynuować kp, ale jesli cos nie bedzie sie lekarce podobac to będziemy musieli uzyc lekow, których nie można stosowac przy kp. Dostalam juz dwa antybiotyki, w tym jeden mocniejszy, nic wiecej przy kp nie dostanę. Nie chcę ryzykować, bo tlumaczyla mi ze po takim ropniu robi sie jakby pusty zbiorniczek a to lubi sie przeksztalcac w guzy...

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende to kciuki zacisniete żeby było jak najlepiej dla Ciebie i małej.

Rano pielęgniarka pyska darła, ze mała za dlugo śpi. A dziś wcale nie chce spać, nie chce jeść i dużo płacze.

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci92 wrote:
    Ana.Ta A czy Ty w nocy pozwalasz spać na brzuchu malutkiej? ☺ Bo moja jest też z tych wiercacych w nocy i teraz co noc się przekreca na brzuch i tak śpi a ja boję się ja wybudzac zmieniając jej pozycję. Czasami sama zmienia pozycję no bok czy plecy z tego brzucha ale nie zawsze a ja trochę stracha mam że może nosek sobie zasłonić itp 🙆‍♀️ Nie wiem w sumie co robić 😏

Merci92 wlasnie stoje przed tym dylematem... najgorzej bo od ponad miesiąca włożyłam ją na próbe do łóżeczka- choć na tà pierwszą drzemke kiedy śpi spokojniej... zachęcilam sie tym, że po kąpaniu strasznie w nim leżała zadowolona jak zaczelam jej piłeczki pokazywać, aż piszczała. A na mój śpiew banan jej nie schodził z ust... ale oczywiście i tak usnela przy cycu😂
    Teraz już sie tak „zrywa” jakby chciala się przekręcić, dlatego obróce... raczej zasypiała mi na boku i tak zostawała- ale jak ona sie budzi zawsze i jest na brzuchu to podejrzewam że wiele razy też tak dluzej spała... ale jak widze to przekręcam jak chce już iść spać... mam nadzieje ze sie nie wybudzi 🙈

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl12 jak cudownie, że wiele lat starań przyniosło Wam to szczęście. U mnie też kiedyś byly takie godziny, a teraz córka sie rozprogranowala hihi
    ja ciągle powtarzam że chcialabym kiedys byc na emeryturze z mężem - chodzic na ciasteczka i pyszną herbatkę😂 ale wnuki... faktycznie to bedzie cudowne. Oby było dane . 🧡

Megsi haha dzięki tobie jak karmie chce mi sie śmiać i wymyślam menu dla córki hahaha. Ja bym zdecydowala sie na gulasz. 😂

Zosiek Ty to masz urwanie glowy z tą starszą/ cierpliwości życzę🙈 to u Ciebie bobas też urządził „imorezkę”- witaj w klubie 🤣

Kasjanna hahaha jakiś poeta ci rośnie.
    Ty te teksty gdziesz mu zapisujesz? 😂

Vende o nie... życze ci żeby przygoda jeszcze trwała.

Zosiek lubi tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka87 wrote:
    Mała jadła 1,5 h temu a już od pół godziny popłakuje, właśnie mąż ją nosi. Już chcialam cyca dać ale znowu jej się odbija dopiero i ulewa jeszcze to jak tu dawać kolejną porcje jak tamtej chyba jeszcze nie przetrawiła 🤔😒

Asiulka a Ty dajesz z butli? Nie zakodowalam🙈
    U mnie jak ulewa i pozniej placze i placze daje jej cyca, bo wydaje mi sie ze mogla zglodniec i ponoć dzieci wtedy często męczy zgaga, ten posmak i chcą popić

Też od kilku dni więcej ulewa. Ale i też więcej je panienka... popoludniu to juz czesto co godzine. Może nie dlugo, ale jak nic nie pomaga to wole to niż darcie...

Mąż wtedy chodzi i mówi „niech sobie je, niech sobie je malutka i tuli”😂 a ja przeżywam że m i sie mleko skonczy

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa jesteś bardzo dzielna. Ty i Twoja córeczka. 💚 Musi być dobrze. Obyście szybko mogły wyjsc do domku. Malutka pewnie przebodźcowana obcymi. Biedna.

• Vende Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wlasnie Mala godzine nie chciala zasnąć... Nie budzi sie często ale jak juz jej sie zdarzy to ciezko ją utulic. Podobno regres moze trwac nawet kilka tygodni... Oby jak najkrócej, życzę tego nam wszystkim.

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis pobudki o 00:00, 2:30 i 4:30 i znowu o 5:50... no i nie śpimy... z odkladaniem do łózeczka poszlo niezle. Raz usnela ze smoczkiem, drugi raz sie pokokosila i usnela, trzeci raz na mnie... a teraz juz musze przeczekac kupe... echm. Ale to i tak co 2h.... ale na dluzsza mete bedzie ciezko, bo mialam jedną pobudke nocną, pozniej nad ranem, a tu nagle 3 🙈 :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2022, 06:55

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, u nas noc super, wrocily pobudki co 2 godziny i mała dawała sie odlozyc. Nie sądziłam że będę do tego tesknic... :) od 6.30 sie bawimy i chyba zaraz bedzie drzemka.

Vende, to czekamy do wtorku, a z tym ropniem teraz cos robisz w międzyczasie?

Ana.Ta lubi tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie mam dzis rozkminy jako mama dwójki. Bo Nisia na pewno jest priorytetem pod kątem zaspokojenia jej potrzeb, synu najwyżej pochodzi chwile glodny i ok. Ale po ogarnieciu tego troche Nisia idzie w odstawke. Syna znam od 7 lat, jesteśmy zżyci, a Nisie traktuje czasem jak kogos kto dopiero bedzie czlowiekiem, a przeciez już nim jest. To on bardziej do niej ludzko podchodzi niż ja. Ja tylko wypatruje żeby ją gdzies odłożyć, żeby spala, generalnie żebym miała czas.
    Także dziś był poranek caly dla małej i muszę tak częściej robić.
    Ma ktoras z was podobne odczucia?

Zosiek lubi tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna u nas też dzis w nocy jedzenie co 2 h z zegarkiem w ręce, aż mi się śmiać chciało ze mała jest aż tak dokladna😛
    Oby powolutku wracały czasy karmien nocnych co 3 h😉
    Ana.ta karmie piersią caly czas🙂

Kasjanna ja też czasem mam takie myśli ale to dlatego że chce coś w ciągu dnia zrobic np obiad, pranie itp I wtedy tylko kombinuje jak małą zająć zebym ją mogła roboc swoje😏 ale to chyba a jest normalne🙂jedynie pamiętam o tym że jak już mam czas to poświęcić go jednak malutkiej na zabawy, mówienie do niej, uczenie się różnych rzeczy☺️

Dziewczyny a czy Wasze male pociechy dużo gadają? Kurcze moja Ala bardzo dużo gaworzyla a od pewnego czasu przestała. Teraz bardziej cis tam popiskuje sobie czy coś ala śpiewa heh ale takiego gadania jak było od dobrych kilku dni nie ma🤔

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrzciny za 2 tyg a ja dalej nie mam sukienki🤦‍♀️
    Mam nadzieję że dla malutkiej chocisz będę mieć. Dzis kolezanka ma chrzciny swojej prawie półrocznej córeczki. Kupila sukienkę rozmiar 74 i najprawdopodobniej będzie dobra na moją Ale heh I odkupię od niej☺️oby faktycznie była dobra🙂

Ana.Ta lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, u mnie duzo gada, szczegolnie w lozeczku jak sie obudzi. Tez piszczy i spiewa. Jedyne co przestala robic to brrrr, takie plujące. Juz sie tak slina nie bawi, chyba w ogole troche mniej sie slini.

• Vende Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna, poki co sama go odbarczylam, po prostu zdezynfekowalam i wycisnęłam. Dzisiaj go nie widzę, zobaczymy czy nawroci. Oby nie... A co do tego traktowania Malej to tez tak czasem mam ale na jest juz na tyle komunikatywna ze nie pozwala mi zrzucać sie na drugi plan :P takze ja dosc czesto się z nia bawie, nosze, opowiadam. Nawet jak np gotuje i mam ja w kuchni to staram sie mówić co robię i uśmiechnąć sie do niej co jakis czas. Tylko boje się ze później nie będzie potrafiła sie sama zabawic...
    Mi przyszla wczoraj sukienka, jest ok, wiec uff. Dla Ali mam taka totalnie prosta biala, bawełniana. Zostalam zjechana ze za skromna ale mi to nie przeszladza. Muszę tylko cos na wierzch ogarnąć bo ma byc chlodno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2022, 10:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2022, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna jak jestem sama z dzieckiem to raczej tak nie mam, ale jak mąż jest to już trochę się dystansuje od dziecka I zajmuje się sobą.

U nas znowu noc tragedia. Pierwszy raz mąż byl tego świadkiem i już nie pamiętam co powiedział w nocy, ale to były mile słowa. Ostatnio robił nocki i tak niby słuchał jak ciężko, ale słuchać a zobaczyć na swoje oczy to co innego.

W ogóle jezu ale miałam farta w nocy!
    Mały kup w nocy nie robi tylko rano, zazwyczaj nie przebierałam mu siuśkow, ale ostatnio przesikiwal nad ranem no i jak wstaje co godzinę na jedzenie to dużo sika też.

Wzielam przed karmieniem pampersa do łóżka żeby przebrać i już odpinam, a tam poszło kupsko gigant! Zamarłam, a mąż tylko powiedział, że teraz to chyba jednak warto na przewijaku go przebrać 🤪
    Gdybym odpieła minute wcześniej miałabym kupę w łóżku o 2 rano co wiąże się z przebieraniem dziecka siebie i pościeli 😃 to był znak żebym ogarnęła moje lenistwo 😁

Kasjanna, Leksa lubią tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi u mnie też zaczęła więcej sikać w nocy przez to że i więcej je. Przebieram ją kolo 4 rano i też na łóżku hmm bo jigdy kupska w nocy nie robila ( znaczy się robila jak była noworodkiem ) 🙂nie bardzo chce mi się ją zanosić wtedy na przewijak bo znajduje się on w drugim pokoju😏mam nadzieję że u nas nie zacznie kupska w nocy robic😋
    Kurcze zaczyna sie robic chłodniej i znowu jie wiem co jej na spacery ubierac😏

oar89n73njsm8gcn.png
‹‹ 616 617 618 619 620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ