Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiulka, a daleko macie? Jak to nie jest jakaś odlegla wyprawa to tez bym pojechala. Lepiej narzekac ze sie pojechalo i nie wypalilo niz zalowac ze sie nie pojechalo. A jak sie mala zachowa to nie przewidzisz.
Ana.Ta lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
nick nieaktualnyU mnie dzisiaj też wjechała dluga drzemka. Byłam w szoku. Wstał z pierwszej drzemki lekko marudny i jakoś tak nawet nie wiedziałam, że dopiero godzina minęła u znowu go spać położyłam, spał godzinkę i niechcący go mąż ze szwagrem obudzili. Wzielam na górę na karmienie, a ten usnął w trakcie i spał ponad godzinę 😳 w szoku byłam. Później nam odeszła drzemka jedna ale jakoś bez dramatów dzień. Jeki w wózku na zakupach, ale No z tym nie wygram 😅
Ana.Ta, Soleil lubią tę wiadomość
-
Czekam aż któraś napisze że u niej już ok...
U mnie też totalny rozgardiasz, nie dość że pierwsza pobudka już o 23 coś, to karmie juz 3 raz w nocy. Po każdym karmieniu musze lulać, jak nigdy. I nie śpimy z godzine.. i 3 brudne pampersy, też jak nigdy🤣
Teraz olśnilo mnie ze moze dam jej cyca w lozku na lezaco to moze usnie... no zobaczymy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 05:22
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Kasjanna mam tam ponad 2 godziny ale po kolejnej beznadziejnej nocy na pewno się poddaje z tym wypadem...
Co to za urlop gdzie w ciągu dnia będę kombinować żeby co 2 godziny mała zjadła bo inaczej ryk a dzis w nocy to już mniej więcej co 1,15 h jedzenie, marudzenie, rzucanie się...
Co się tym dzieciom dzieje?🤦♀️
Ja juz w nocy na prawdę zaczelamnsie zastanawiać czy z tym moim pokarmem jest coś nie tak bo jak można być co godzinę głodnym jak tak naprawdę mała powinna już w teorii przesypiać noce bez karmienia😏 -
nick nieaktualnyJa w pewnym momencie już przestałam sobie zapisywać karmienia tej nocy... wisiał na cycku dosłownie cały czas. Jak go odłączyłam to stękał. Lulanie pomagało, ale jak próbowałam odłożyć to znowu stęki. Jestem padnięta, a mąż sobie smacznie śpi na gorze. Wiec u nas dzisiaj cichy dzień będzie, wole się nie odzywać, bo nie mam nawet energii na kłótnie
-
Asiulka, jeśli cie to pocieszy to u mnie jest tak samo. Jemy co godzine, max 1.5 w nocy, w dzien 1-2, jak sie panience zażyczy. Pokarmu mam dużo a czesto ona tylko pije chyba, bo szybko konczy.
Do tego mam wrażenie że schudla. To znaczy dalej jest pulpet, ale ne waleczki jakies mniejsze...29.04 - moja kochana córeczka -
To ja powiem ze u nas noc trochę lepsza. Pobudka tylko o 4 i potem o 8 juz wstaliśmy. Natomiast jak zawsze zasypiala w sekundy tak teraz wieczorem lulalam ponad godzine i w nocy to samo...
Kasjanna to ciekawe co piszesz bo ja mam taka obserwacje ze moje mleko zrobiło sie strasznie wodniste. Wczesniej jak odstalo to w ogole nie widzialam wody za to na gorze byl minimum 1cm smietany... Teraz polowa mleka to woda a tej smietany jest tyle co na lekarstwo. Właśnie nie wiem czy to normalne czy o co tu chodzi.17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Dziewczyny widzę, ze u większości zmiany na gorsze. U mnue tez w nocy je co najmniej 3 razy- a było już raz. I pierwsza butla juz o 23. Poza tym zazdroszcze tych drzemek w ciagu dnia. U nas jeszcze z tym gorzej niz bylo. W lozeczku w ogole, w wózki max 15 minut. na mnie ciut dluzej. I generalnie nieodkladalna. Ja juz nie wiem co wymyślac na te 12 godzin aktywnosci. Bo drzemek lacznie z 30 -40 minut. I jeszcze nowy dzwiek sie pojawil- piszczy i tak jakby skrzeczy. To zrzeczenie najgorsze- glowa pęka. Mam nadzieję, ze tak jej nie zostanie. Sily i cierpliwosci dla nas wszystkich!Marmis
-
Hej 😉
Jest coś ewidentnie na rzeczy bo moje dziecko długo już przesypialo całe nocki a dzisiaj znowu nocne pobudki, tym razem 1,3,5 i usnąć wieczorem nie mogła do 22.15 jakoś.
Minie to zobaczycie 😘
Na szczęście mam wsparcie w mężu, wczoraj jak wyszłam z pokoju po tej 22 czekała na mnie kolacja kawka zbożowa karmi...
Dzisiaj jadę na wywiadówkę i zostaje z młodym terrorystą najdłużej od początku... Trzymajcie kciuki bo się cykam i mam ochotę nie jechać tam 🤣
Kasjanna mam nadzieję że synkowi życzenie się spełni 😁🥰
Asiulka ja chyba bym i tak pojechała, zawsze jakaś odskocznia i jak mówi Kasjanna nie wiesz jak młoda w nowym miejscu będzie się zachowywać.😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 10:03
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Vende jak mąż nie będzie malutkiej całować to powinno być ok🙂
U mnie też pokarmu nie brakuje bo słychać jak pije caly czas ale może jakość właśnie się pogorszyla?🤔
Już nie wiem ehh
Zaraz ma przyjść moja mama na kawę to zapewne znowu zacznie mi tłuc zebym jej kaszkę dala bo w tym wielu mała powinna przesypiać noce i moja mama nam dawniej dawała kaszki i grysiki tak wcześnie i było ok...a ja tak jak megsi nie mam siły nawet się już kłócić cxy tłumaczyć że tersz jest inaczej😏
Z takich ciekawostek o 4 w nocy zamówiłam sobie lidlomixa😆 nie było glo ponoc dlugo w ofercie , dzis się pojawił i dziś jest 300 zł taniej. Mialam kupic w sklepie ale balam się że wykupią wiec kupilam na lidlowskiej stronie. Daj Boze zeby się sprawdził bo kupilam go za "swoje" bo mąż od dawna mowil ze to zbędny sprzet😏poza tym najgorsze że my nie mamy na niego miejsca na blacie😏ale coz zabiorę kawałek blatu roboczego i trzeba bedzie😛 -
nick nieaktualnyAsiulka kochana przestań tak analizować swój pokarm, to chyba nam wszystkim się musiał popsuć 😅
Mój mały w pewnym momencie w nocy już nie spał tylko czuwał, najlepiej na cycku i co godzinę musiał go dostawać.
To minie zobaczysz.
Mamę ignoruj jak dasz radę.
Ja w przyszłym tyg lecę do Polski i też będę słuchać o tym, że przyzwyczaiłam do noszenia, żebym herbatkę dala.
Ostatnio jak mamie powiedziałam, że mały kiepsko je to powiedziała, że to dobrze i schudnie trochę, bo pulpet 🤦♀️
Brak mi słów na to.
Nasze dzieci żrą tyle w nocy, bo nie ma nic ciekawszego do roboty 😁 mój za to w dzień je co 2.5-3godziny teraz wiec jest okejAna.Ta lubi tę wiadomość
-
Vende, jakiej jakosci ten pokarm to nie mam pojecia, moze jest wiecej wodnistego bo dziecko wiecej pije?
Nie wiem, ale jest na pewno w dowolnej ilosci, niech korzysta.
U mnie z jedzeniem nie ma problemów, a ze spaniem dobrze nigdy nie bylo to jakoś nie rozkminiam. Troche gorzej mi ją usypiac, bo bez cycka coraz dluzej to trwa, a cycka nie zawsze chce. Kiedys przytulilam, polulalam chwile i spala.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 11:00
29.04 - moja kochana córeczka -
Ja chcialam zrobic zapas do butli na szczepienie.. i zrobilam ale po drodze pol mi sie wylalo😂 co sie ze mna dzieje 🙆♀️
My sie dzisiaj obudzilysmy po 7:00, mAla jeszcze „dolezala” z misiem pol godziny na lozku. Ale sluchajcie u Nas byly 2 nocne kupy i wlasnie i tej 7:00 - czy moja córka ma tylko taką przemiane materii 🤣 no kurde. Ile można tak w nocy.
A po tej 5:00 to ja niewiem jak usnelam ale obudzilam sie z tym cycem na wierzchu i śpiącą małą😂
Z tą jakością mleka to ja zawsze mialam bardziej rzadkie.. przynajmniej tak mi sie wydaje. Bardziej mnie martwi fakt że odkąd nie robie tylu sesji po karmieniu laktatorem odciągam duzo mniej. Niewiem jak ja tą butle awaryjną przygotuje😂
U mnie dzis jest drzemka od 9:20 💪 jak byla juz mega spiaca wyszlam na chwile do lasu. I spi na tarasie. Chwilami kołysze i robie bicepsy. Dobrze ze zdarzylam zrobic zupe i ugotowac makaron do obiadu. Teraz niech sie dzieje co chce😂
Powiem Wam że fajny ten wrzesien tzn ta pogoda. Na gondole narazie zarzucam kocyk, mala jest w lzejszych getrach i bluzie. No i oczywiscie juz wjechsaly skarpety. W 5-10–5 maja fajne 5 paki. Musze jeszcze domowic.
Nie ma to jak zamawiac lidlomixa o 4:00 rano😂 ja raz te zrobilam nocne zakupy ciuchowe to zapomnialam o tym do rana😂
U mnie mąż od początky nie uczestniczy w nocnym zyciu corki. Ale juz przywyklam . Sypialnia to moje królestwo. Śpie w poprzek/ jak chce i jest git 😂16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Mi sie najbardziej chce smiać jak dziecko sie rzuca na cyca i tak trzyma go swoimi malymi rączkami. I je i je i je. A do tego moja obciera nozke o nozke u nóg. Kochane to jest. Kiedys bedziemy te czasy wspominac z wielkim sentymentem 🧡
Albo moja wczoraj sama trzymala butle na spacerze i nie mniej szarpała 😂 i to nic ze pod koniec zaczela pluć mlekiem. Tak że spluła męża po jego pięknej bluzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 11:42
Soleil lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Vende wrote:To ja powiem ze u nas noc trochę lepsza. Pobudka tylko o 4 i potem o 8 juz wstaliśmy. Natomiast jak zawsze zasypiala w sekundy tak teraz wieczorem lulalam ponad godzine i w nocy to samo...
Kasjanna to ciekawe co piszesz bo ja mam taka obserwacje ze moje mleko zrobiło sie strasznie wodniste. Wczesniej jak odstalo to w ogole nie widzialam wody za to na gorze byl minimum 1cm smietany... Teraz polowa mleka to woda a tej smietany jest tyle co na lekarstwo. Właśnie nie wiem czy to normalne czy o co tu chodzi.
Wszystko jest normalne mleko co raz zmienia konsystencję bo dziecko co raz potrzebuje innych witamin, niektóre rozpuszczają się lepiej w wodzie inne w tłuszczu, jak widać nasze dzieci potrzebują teraz więcej witamin które rozpuszczaja się w wodzie 😀 u mnie mleko wygląda teraz podobnie, jest bardziej wodniste.
Dziewczyny tak się pożarłam z mężem wczoraj że dziś wziął wolne i mi udowadnia że da radę dzieckiem się zająć cały dzień. Oczywiście od razu potwierdziłam że da radę. Ale domyślcie się co się dzieje naokoło w domu 🙈Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość