X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa wrote:
    O kurcze Misiaa, mój tata jest dwa lata starszy od Twojego męża 😅
    Ha ha ha a widzisz 🤣🤣

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja grzeczna i bezproblemowa Olga przez ten szpital jest „inna” . Spać nie chce, jeść nie chce 🤦🏼‍♀️ dużo płacze i tylko na raczkach chce być. I to jeszcze muszę z nią chodzić, broń Boże się usiąść 🤦🏼‍♀️

Wczoraj nam się holter odłączył, ale zgłosiłam i jak tylko zobaczyłam to na nowo go podlaczylam. Panie mówiły, ze jak sie nie wyłączyła godz to zapis sie zrobił. Dziś po zdjęciu sprawdzili czy aby na pewno, bo gdyby nie to by miała jeszcze raz zakładany. Czekamy za poniedziałkiem, a dziś trzeba przetrwać tu dzień. Mam łóżko do spania, ale jest tak twarde, ze bola mnie biodra 😅 i ogolnie zimno w tym szpitalu. Na sali mam 14 dniowe dziecko, tata jest z ta dziewczynka. Serce mi sie kraja, bo mama tej małej ma tak wyjeba** ze nie zamierza do dziecka przyjechac. Powiedziała swojemu mężówi, ze jeszcze jednak nie jest gotowa na dziecko 🤦🏼‍♀️ Na takie stwierdzenie to już ciut za późno .. ogolnie biedna rodzina, bo widać to, ale ojciec robi co może. Nie ma ubrań dla tej malutkiej, nie ma ubrań dla siebie, nie ma pampersow i nic do jedzenia. Pielęgniarki mu pomagają w opiece na mała i dają mu jedzenie. Ale wczoraj już miałam dość jak rzucał wyzwiskami do swojej żony przez tel. Gdy tylko wyszedł to przyszła do mnie bardzo miła pielęgniarka i powiedziała „ciężko ma tu pani na sali” eh .. nie miło się tego mi słucha. Jedzenie mu proponowałam to nie chciał.
    Pisze tak bez ładu i składu, ale mam nadzieje, ze wiecie o co mi chodzi 😅

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa mam nadzieję że szybko Ci zleci ten dzień 😘 masakra niektórzy starają się latami a niektórzy niegotowi od tak, biedna ta dziewczynka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2022, 12:39

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😁 my pospalismy do 10. Dziecko miało pobudkę o 5 wzięłam ją do łóżka i podrzemalysmy do 10 z przerwami na cycusia. U nas regres snu zrobił się również w ciągu dnia bo drzemki po 10 minut i chyba odsypiała dzisiaj 🤦 wieczorem coś też było na rzeczy bo jak zwykle pada 20.30-21 to budziła się co pół godziny do 23.
    Co do przesypiania takiego dłuższego nocnego za starszej zalecali zagęszczanie kleikiem ryżowym mleka, nawet odciągnietego. Pamiętam że robiłam coś takiego i rzeczywiście starsza dłużej spała.

Kasjanna mam podobnie. Ze starszą co chwilę robiłam zdjęcia leżałam z nią bawiłam się, a tu ciągle za uszami mam ze szkoła obiad pranie itd... ale staram się czasem mieć wylane i pobawić się z małą. Przecież więź już teraz budujemy a jak starsza pójdzie do szkoły w niewyprasowanej bluzce czy w tłustych włosach trudno .🤣🤣🤣

Moja śpi w kokonie więc nie obraca się w nocy na brzuch.😉

Miłego dnia 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2022, 12:50

Kasjanna, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny przeczytałam tylko kilka wiadomości nie jestem w stanie ogarnąć wszystkiego :( u nas te nocki słabe dalej chyba znowu zacznę zawijać moje bebe w naleśnika. Albo wsadze spowrotem kokon do łóżeczka. Wydaje mi się że w nim czuje się lepiej.

Leksa dużo siły na ten szpital ❤️

Chyba będę na fb wrzucać posty żeby każda w skrócie pisała co słychać, jakieś aktualizację , bo pomału przestaje ogarniac forum 🙈 a trochę tęskno ☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2022, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu leksa ciężko się czyta coś takiego, aż mi się płakać chce na myślę o tym dziecku, które potrzebuje mamy, a jej nie ma.
    Jak pomysle o tym, że wszystkie stroimy swoje dzieci, zapewniamy im zabawki, a tam Maluszek nawet pampersow nie ma 😔

Jakoś przetrwacie ten dzień! Soleil ja sobie forum nadrabiam właśnie jak mały usnie, ale jeszcze go nie chce zostawić 😀

• Soleil Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi wrote:
    Jezu leksa ciężko się czyta coś takiego, aż mi się płakać chce na myślę o tym dziecku, które potrzebuje mamy, a jej nie ma.
    Jak pomysle o tym, że wszystkie stroimy swoje dzieci, zapewniamy im zabawki, a tam Maluszek nawet pampersow nie ma 😔

Jakoś przetrwacie ten dzień! Soleil ja sobie forum nadrabiam właśnie jak mały usnie, ale jeszcze go nie chce zostawić 😀

Ja też tak robiłam ale jedna ręka czytałam i przewijalam à napisać już coś było ciężko bo zazwyczaj go trzymam 😅 à ostatnio ciężko go uspać kilka razy nie weszłam na forum a tu już tyle do nadrobienia 🙈

• Vende Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rano z tym spaniem masakra, od 4 fo 8 budzila sie co chwilę, najdłuższy sen to chyba bylo 40minut. Dzień tez mamy dziwny wcześniej drzemka 30minut byla ok, a teraz jak sie obudzila po 30minutach to z wrzaskiem i po kolejnych noszenia znowu spi. Pozatym super pogodne dziecko i ogolnie ok, tylko z tym spaniem i lulaniem problematycznie.
    Az sie boje jak będzie po szczepieniu, mamy w piątek...
    Leksa, nie jestem w stanie zrozumiec tamtej matki, dobrze ze chociaz ojciec trafil sie normalny, bo z drugiej strony nie wiem jakby moj mąż sie zachowal jakbym uciekła... Kocha Mala ale cos czuje ze sam by tego nie udźwignął... Ale moze sie myle.
    Soleil, u mnie tez Mala ciagle na rekach... Plecy juz wysiadają i zaczynam nienawidzić pilki xD

Soleil lubi tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam dziewczyny, ze ciężko się na to patrzy. Napisze Wam COŚ na fb, bo nie chce tutaj tak publicznie .

My mieliśmy mieć szczepienie we wtorek, ale ze względu na szpital pediatra na wizycie w piątek kazał od razu przełożyć, wiec mamy 13 września.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2022, 16:10

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Vende Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko dalej spi. Zaraz będą 2h drzemki. Takiej drzemki w dzien nie bylo juz z miesiac albo i lepiej...

Ana.Ta lubi tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende zazdroszczę takiej drzemki u maluszka💪Leksa dasz radę, ale co ma powiedzieć ten facet aż żal tej dziewczynki masakra :( my byliśmy na spacerze i zrobiliśmy 11km z przerwą na burgera i lody🙈😋 mlodemu coś na policzku wylazło-albo po moim czosnku bo jadłam sos czosnkowy albo śliwkach ehh

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende u nas se spaniem to samo całą noc ciężka ale od 4 zaczyna się cyrk. I wcale nie pociesza mnie to że też tak macie

A też drzemke dzisiaj tez mieliśmy jedna dwie godziny z tym że z mamą obok, inaczej pewnie nie dałoby rady 🙈

Dziewczyny słyszałyście wiadomości? Matka zabiła miesieczne dziecko... Probowala i starszych.... Słyszałam że ponoć powodem może być depresja poporodowa.. Eh.. Życie jest straszne

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra. Ja nie slucham wiadomosci, wolę nie wiedzieć. Ale depresja to straszna sprawa, nie ma u nas żadnej opieki. Nie wiem jak to wyglądało u was , ale ja w szpitalu mialam wypełnić formularz czy sie dobrze czuję i tyle. Ani położna ani ginekolog później w ogole nie byli zainteresowani moim zdrowiem psychicznym.

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende wrote:
    Moje dziecko dalej spi. Zaraz będą 2h drzemki. Takiej drzemki w dzien nie bylo juz z miesiac albo i lepiej...

Vende, u nas nigdy takiej nie bylo 😆

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas przysłali psychologa do dziewczyny z tej samej sali bo widziały położne jak płakała. A młoda pani psycholog przyszła i pyta jej przy mnie jak się czuje, bo słyszała że płakała. 🤣
    Psychologiczne podejście 🙃

Soleil czytałam o tym to straszne 😔😔😔

Masakra niech te skok regres czy cokolwiek to jest niech się skończy 🙏🙏🙏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2022, 21:50

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna u nas takie 2 godzinne drzemki byly tylko w pierwszym miesiącu życia małej 😄

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek ja zaczynam się przerażać żeby już tak nie zostalo🤦‍♀️

Mieliśmy teraz jechsc do tej Szczawnicy. Najpierw mówiliśmy 3 dni. Teraz mowilam moze tylko wtorek i środa bo pogoda ma być fajna...ale mała wieczorem tak w kość dawała ze mowie do męża ze to chyba nie ma sensu😏i chyba odpuścimy wyjazd jiestety😒

Zosiek lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna oby bylo już tylko lepiej z tymi nockami bo co godzinę to ja cie podziwiam. Dziś mialam tak raz i bylam juz nemo...

Ja też często czekam na te drzemki i niestety nieraz jak mam inne obowiązki nie poświęcam tyle uwagi ile bym chciala. Ale przez to właśnie celebruje ranki, wycalowuje itp i po kąpaniu juz mam cZas tylko dla malej. Zanim uśnie... trwa to nieraz 2h...
    Chyba nie możemy miec wyrzutów sumienia że są też inne zadania/potrzeby, a u Ciebie jeszcze drugie dziecko... :)

Niewiem co ja juz źle robie przy tym nocnym usypianiu. Bo ogólnie jest spokojna: je, bawi sie w lozeczku, uśmiecha, cZasem „dorobi”😂, no i może za duzo przeciągam licząc ze sama uśnie... ale jak sie wygina to ciezko lulac i nie chce tak na sile... dziś nawet śmiala sie w glos na przewijaku.. ale zazwyczaj muszą byc dwa karmienia. Wole dac cyca niz lulac na sile. Ech szukam złotego środka, bo kąpiel juz dzis była duzo przed 19;00 a i tak usnela o 21:00 🤷‍♀️ te wieczory nie są złe, no Ale chcialabym choc 30 min więch dla siebie jak „zaczynamy” wcześniej... 🙏i wychodzi na to że od 17:30 ma taką długą przerwe w spaniu

U mnie też zdecydowanie mniej gaworzenia. Brrr to juz wgl odeszlo w odstawke. Tylko pojawia się czasem śmiech, ale juz taki dlugi jak zblizam sie do jej brzucha z dziwnymi dźwiękami albo piski.

Aa własnie gadanie jest duzo, ale jak sie skarży. Komiczne to jest i jeszcze te miny. No kazdy by sie zlitował🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2022, 22:01

Leksa lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende ważne że tobie kiecka sie podoba. 🧡

Hhaha nie sttaszcie z tą kupą w lozku. Ja tez tak zmieniam nocne pampersy, bo wydaje mi sie ze wtedy sie tak nie wybudza🙈

Leksa kciuki za wyniki ✊ oby to byla jedna z ostatnich nocek w szpitalu. Tez łóżka faktycznie moglyby być miększe.
    Co za historia z tym facetem... jak ta kobieta może funkcjonowac... dobrze że ten facet okazał sie facetem i tez nie uciekł. Mam nadzieje ze jeszcze sie opamieta a to chwilowa depresja.

U mnie malutka spala tylko tydzien w kokonie, bo pozniej polozna mnie opierdzielila że na noc absolutnie🙈 ale to nie takie glupie... u mnie non stop nogi za szczebelkami. Ale obiecalam sobie że już czas na łóżeczko bo później bedzie tylko gorzej. 😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2022, 22:09

Leksa, Leksa lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pilce to ja mialam zakwasy 😂😂😂

Dzis też spacerowalismy ciągiem ponad 2 h, mąż az wrocil z krwią na skarpecie bo go buty obdarly😂 oczywiscie byla akcja wózkowa rozpacz, ale na szczescie na jedzenie i moglismy jechac dalej...

U mnie od kilku dni na szczescie kolo poludnia wrócily drzemki dwugodzinne. Czasem trzeba dolulać ale zdarza sie , uff 🙈

Sileil wlasnie czytalam... dramat... tez jak sobie przypomne początki to naprawde bylo ciezko, ale zabic... no straszne :(

Asiulka może spróbujcie z tym wyjazdem, czasem zmiana otoczenia, spacery dzialają na plus. 💛 Ale wiadomo po „akcjach” wszystkiego sie odechciewa....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2022, 22:18

‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ