Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ana.Ta wrote:Mi sie najbardziej chce smiać jak dziecko sie rzuca na cyca i tak trzyma go swoimi malymi rączkami. I je i je i je. A do tego moja obciera nozke o nozke u nóg. Kochane to jest. Kiedys bedziemy te czasy wspominac z wielkim sentymentem 🧡
Albo moja wczoraj sama trzymala butle na spacerze i nie mniej szarpała 😂 i to nic ze pod koniec zaczela pluć mlekiem. Tak że spluła męża po jego pięknej bluzie.
Moj mały jak ma butle to ostatnio też sam ja trzyma 🙈😂 à na cycu różnie, jeśli się nie Wierci to albo łączy swoje rączki albo liczy swoje palce albo drapie mnie po dekolcie. .. Właśnie, chyba czas skrócić mu paznokietki 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 12:13
Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Z tymi paznokciami... odkąd rączki wędrują po dekolcie, czy znienacka na moim nosie, czy oku jak jest na przewijaku - częsciej obcinam 😂
Jak Mój mąż, czy moja mama byli z małą kilka godzin to też wszystko bylo wszedzie😂 a wózek potrafił stać na środku ogrodu. Wtedy nie musialam pytać jak bylo 😂 moge stwierdzić że jednak dobrze to wszytko logistycznie ogarniam że jest porządek😀😂
Soleil musialas mu nieźle na ambicje wjechać że aż chłop udowadnia. 🤣🤣daj znac wieczorem czy sie jeszcze nie poddał hihiWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 12:30
Soleil lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Soleil chcialabym zsby moj tez wpadl na taki pomysl. Poki co ciesze sie z 1,5h spacerku na ktory zabral Mala a ja mam wolne ;]
Oglaszam wszem i wobec ze mimo dalszego +3,5kg dzisiaj zapielam sie w dzinsy z przed ciazy. Koniec ogloszeniaKasjanna, Ana.Ta, Soleil, Leksa, Zosiek lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Vende bardzo podoba mi się Twoje ogłodzenie. 🧡
Ja obecnie walczę żeby nie schudnąć bo nagle w pasie wszystko „leci”. Noszę rozmiar M i dobrze mi z tym, nie chce byc chudsza😬 także wjezdza więcej posiłków... ale i tak jestem caly czas glodna więc z tym nie mam problemu 😂
Wgl mialam dzis taką zabawe z córką że pokazywalam jej mame w ciaży jak chwile lezalysmy na lozku🙈 nie chce zeby gapila sie w ekarany ale cos grzebalam w tel a ona zamiast na ksiazeczke kontrastowa ktora jej trzymalam obrocila sie do tel ktory mialam w drugiej rece🤣 no i tak sentymentalnie sie zrobilo... przypomnialam sobie ten strach kazdego dnia... pozniej mysli „kiedy to bedzie”. Jak dobrze ze bobasy juz po drugiej stronie - z Nami 🧡Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 15:16
Soleil, Zosiek lubią tę wiadomość
Moja córka bawila sie szeleszczącą książeczką. Pięknie ją umyla swojĄ śliną. Cała mokra 🙈
I po co prać.
Wgl zaczyna się sezon na grzyby. Ja tam grzybiarzem nie jestem, ale czasem szlam na chwile do lasu i wjezdzaly zapiekanki z nimi. Czy jajecznica z kurkami...
Do tej pory nie jadam np. pieczarek i tak sie zastanawiam czy grzyby przez caly okres karmienia są raczej zakazane? 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 15:20
Ana.Ta, ja jem pieczarki, i z grzybami tez bym nie miala problemu jakby mi ktos zrobil
Gratulacje Vende
Soleil, ja mojemu jak sie o coś czepia mowie zeby zrobil, to mowi ze on nie moze bo nie ma cyca. Nie wiem jak ja to dziecko cycem przebieram, nosze, zabawiam 24 na dobe...
Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
O 15 wrócił z 3 godzinnego spaceru i mówi do mnie ze idzie pod prysznic. A ja ze holà holà mnie tu przecież nie ma. A on a no tak to nie idę.. Ale wiecie nie chciałam się kłócić i też się za moim kluskiem stęskniłam. Poza tym miałam wolne praktycznie od 9 do 15 więc jestem mu wdzięczna. Chociaż niestety on dalej będzie myślał że bycie z dzieckiem to zabawa.
Kasjanna widocznie jego zdaniem cyc to trzecia ręka 😃 ale musisz się kiedyś schytrzyc i wyjąć z za pleców butelke -
Ja tak ostatnio w weekend powiedzialam ze mnie tu nie ma. Bawili sie chwile, a pozniej chce mi oddać małą żeby zjesc śniadanie. To pytam czy on mysli ze ja jak jestem w domu caly dzien sama to nic nie jem czy co? Niech sobie radzi. Trochę kombinowal, ale jak sie mala znudzila i zaczela mu marudzic to ja odstawil do bujaka i sie zmył. No i musialam ją wziąć, przecież nie bedzie wyplakiwac oczu dla zasasy...29.04 - moja kochana córeczka
-
Vende po twoim ogłoszeniu poszłam do garderoby i mimo moich 2 kg na plusie weszłam we wszystkie spodnie sprzed ciąży! 🙂
Soleil nie zazdroszczę kłótni ale tyle godzin odpoczynku - marzenie. Mąż wyciągnął jakieś wnioski?
Dla mnie najlepszy aspirator to mediblink 2w1. Możesz podpiąć pod odkurzacz ale ma też końcówkę do ust. Co najważniejsze nie ma żadnych filtrów, wszystko myje się pod kranem. Nas już kilka razy uratował. PolecamVende, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Mój m nigdy nie był sam z młodym na spacerze a ja do tego zestawu muszę jeszcze psa brać...coś czuję że też muszę go oddelegować żebym miała chwilę dla siebie tym bardziej że idziemy na wesele więc muszę się trochę podpicować..ale tak mi się nie chce iść..nie mam nowej sukienki, tą co mam muszę poluzować gumkę w pasie bo mnie ciśnie-jednak te 3kg pozostałości po ciąży przeszkadza i nie mogę zgubić. Waga stoi w miejscu:((
Soleil lubi tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Lotos raczej żadnych wniosków.. A na pewno właściwych. W każdym razie między nami jest ok i w końcu była jakaś sensowna rozmowa a nie przemilczenie problemów
Ja mam nosiboo pro. Był dosyć drogi ale liczę że będzie służył lataLotos, Leksa lubią tę wiadomość
-
My używamy dologel. Polecił nam pediatra. Ma naturalny skład ale przez to że nie ma lidokainy która znieczula to on tylko chłodzi. Póki co nam to wystarcza i polecam od tego zacząć. Z tymi znieczulającymi trzeba uważać bo znieczulają też przełyk i dzieci mogą sie łatwo zakrztusić.
Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
U nas jeszcze chyba sie nic nie dzieje w temacie zębów. Nie wiem, może nie umiem rozpoznac, przy synu wiedzialam ze cos idzie tylko jak mi lekarz powiedzial (albo jak wyszło). Ale polecajka zapisana
Wlasnie mi mala chlusnela serem i to konkretnie. Raczej sie nam to nie zdarza... 🤔
Znowu przelozyli nam szczepienie 🤦♀️29.04 - moja kochana córeczka -
Soleil to spacer konkret zaliczył ten Twój mąż. Ciekawe czy nie miał jakiejś aferki hehe Dobrze że załagodziliście sytuacje 👍
Kasjanna z tym bujakiem to mam wrażenie że to taka „poczekalnia” Mój też uwielbiał mi ją tam zostawiać, ale jak doszło zapinanie pasów bo za każdym razem zjeżdżała woli chwile dłużej ponosić 😂ale co jak co płaczàcej mi nie odkładał 🤦♀️
Powiem Wam, że ten mój màż odkąd mała jest bardziej „kumata” i rozdaje usmiechy lub nie - troche się do niej rwie jak jest najedzona czy przebudzi się i ma dobry humor. A jak mala mnie namierzy i patrzy tylko na mnie co robie mówi do niej „teraz tatuś jest, a ty tylko mama i mama”- czuje lekką zazdrość hihi
Motyl12 to masz dobry pretekst, aby „oddać” dziecko na spacer. Mój bierze ale tylko na ogród, dalej beze Mnie sie boi 💆♀️ Z tą wagą to na spokojnie... ja to wgl uwarzam że ciało kobiety jest niesamowite i jak zostają kg to jest normalne i trzeba być cierpliwym.
Niewiem czy któraś tak ma, ale ja złapałam jeśli chodzi o wygląd ogromy dystans. Kiedyś przejmowałam się każdym sterczàcym wlosem na glowie. Nie żebym chodzila jakaś zaniedbana- nie. Ale potrafie ogarnąc sie dwa razy szybciej i też wygladac ok. I nie poprawiam sie co chwila bo poprostu nie ma na to czasu. Ajak jest to lepiej porobic cos innego np spookojnie zjesc hihi
Ok chyba jest „katarek” ale jeszcze nie próbowałamWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2022, 02:11
Soleil lubi tę wiadomość
Kasjanna ło matko, a czemu tym razem Wam przełożyli?
U Mnie też wczoraj wyleciał jej mega duży „ser”. Wczesniej też rzadko, raczej były ulewania innego typu. Wgl od wczoraj znów mi placze na pierdy pomaga tylko cyc, bo jak nie to drze sie jakby ją ktos bił z calych sil i sie pręży. No nie.. myślałam ze ten etap mamy już za sobą dobrze że mleko łagodzi, znów espumisan no i takie równoległe noszenie brzuch do brzucha... na szczęście przy tym „odleciala”.. spi narazie 20:30/1:30 no i zobaczymy...
Ale przy wstawaniu płacze tak głośne, że aż się stresuje co mnie czeka późniejWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2022, 02:19
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍