Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Leksa, ściskamy Was na odległość! Najważniejsze że już wiedzą co jej jest i zaczęli leczenie. Dzieci wyrastają z wielu rzeczy więc i Oldze się uda 🙂
Vende, spokojnie. Już tak długo walczysz z tą torbielą że gdyby mała miała się zatruć to już dawno by się to stało. poczekaj co Ci powie lekarz bo wiadomo jak to jest w internecie, znajdzie się wszystko czego by się nie chciało. Daj znać jak będziesz cos wiedzieć.Leksa, Soleil lubią tę wiadomość
-
Leksa, Najwazniejsze że jest zdiagnozowane i ze są na to leki. Trzeba być dobrej myśli-wierzę że będzie wszystko dobrze Kochana🤗😘
Vende-kurcze no szkoda by zakończyć kp...może podpytaj czy na 100% musisz zakończyć kp, czy jest jakieś wyjście że po leczeniu będziesz mogła z powrotem karmić?
Dziewczyny przymierzałam dzisiaj ubrania jakie mogłabym założyć na wesele i jest dramat-jak nie zaciasne w cyckach to w brzuchu😒po cc mam okropny brzuch, blizna jeszcze bardziej uwidacznia go ehh ale tak jak mówicie daje sobie jeszcze czas-to dopiero 3mce po porodzieLeksa lubi tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Nie wiem, mam ochotę rzucic to w diably a jednocześnie mi żal. Próbowałam skonsultować wynik z polozna jak i z ginekologiem który dzisiaj byl w przychodni. Nikt jednoznacznie nie potrafi mi powiedzieć czy trzeba i jak. Chyba wszystko zalezy od leku jaki jutro znajdzie pani doktor. Najlepsza byla polozna - zebym ściągała pol godziny przed karmieniem. Zabawne, a co jsk się nie wyrobie? Poza tym od dwoch tygodni minimum to mam, a teraz mam cos zmieniać? Przecież jak miala sie zarazic to już sie pewnie zarazila...17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja
-
Vende, mega mi przykro, ale zycie bywa przewrotne, moze to cos dobrego tez przyniesie. Daj znac czy sie ten lek udalo dobrać.
Leksa, trzymajcie się, moze mala wyrosnie z tego, male dzieci sa niesamowite pod tym kątem. Pisalas ze macie w rodzinie tego typu problemy, to jakos powiazane czy przypadek? Wychodzicie dzis?
Widze ze wczorajszy dzien przyniosl sporo zlych informacji, a ja sie tu imprezowałam na urodzinach syna. Zebyscie wiedzialy ile trzech siedmiolatków może narobic halasu. Glowa mi pękła wieczorem. A mała jak gdyby nigdy nic spala sobie w tym harmiderze...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2022, 08:32
Soleil lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Leksa jak jest szansa że wyrośnie z tego to super, trzymam kciuki 😘
Vende myślę że teraz najważniejsze żeby Twoja córeczka miała zdrowa i silną mamę 💪 weź leki i się wykuruj porządnie, a kpi i tak pięknie pociągnęłas i dzielnie walczyłaś😘
Kasjanna podziwiam Cię że i tak zorganizowałas takie urodzinki z dziećmi, ja chyba nie dałabym rady z małą 😁 spóźnione naj naj dla synka 😘
Czy tylko u mnie taka tragiczna noc? 12-3 mała nie spala 🙃 później drzemki po 40 minut... jak to jest z tą dawką kofeiny podczas karmienia wie ktoś coś?🙃
Soleil, Leksa lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Aleksa ściskamy wirtualnie❤Najwazniejsze, ze macie juz diagnoze i rozpisanye leczenie. Malutka ma pewno sobie z tym poradzi. Dużo siły dla Was!!. Będę wiem, ze chciałaś bardzo karmić. I zrobiłaś o wiele więcej niż można bylo. Najwazniejsze, zebys byla zdrowa. Bo bobas potrzebuje silnej mamy. Reszta sie ulozy😀
Leksa lubi tę wiadomość
Marmis -
Zosiek do 200 mg na dobe mozna, kawa ma srednio 50mg, zalezy jak pazona (najwięcej maja z przelewówki nawet 70mg) a tak czy inaczrj te 3 na dobe na spokojnie.
Oddałam dzisiaj mleko do badania, bo nie spalam za dobrze w nocy... Mam byc w kontakcie z labolatorium czy cos tam kiełkuje... Lekarka napisala ze powinna cos znalezc co mozna brac przy karmieniu, ale mam się zastanowic czy chce to dalej coagnac... Poki co nie wiem. Właśnie wrocilam z rehabilitacji z Mala, znowu dostalam opieprz ze zle nosze faktycznie Mala znowu uciekana prawo... Dzis w novy spalam 4h z tych nerwow bo Mala za to o dziwo spala 22-6 bez pobudki...Zosiek lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Vende, spokojnie, co ma byc to będzie. Prawda jest taka ze za kilka lat bedziesz sie sobie dziwila o co tyle szumu. Wiem ze chcesz naj dla swojej córeczki, ale to nie jest tak ze ktorakolwiek z Twoich decyzji teraz jakos drastycznie wplynie na jej życie. Tylko sama decyzja jest trudna do podjecia. Ale spokojna, szczesliwa mama to na pewno jest klucz do sukcesu.
Zosiek, to ci sie dziecko popsulo z tym spaniem, a tak ladnie przesypiala. Trzeba czekac az to minie...
Moja mysza o 6 chciala sie bawic, wiec polozylam ja kolo siebie w łóżku i przysypiam. Zdrapala mnie masakrycznie. Ja nie wiem, ale im czesciej obcinam te paznokietki tym ostrzejsze sie robią...
Dziekuje za zyczenia w imieniu syna z imprezy jestem dumna, bo chociaz malutka, ale bawili sie super. Zrobiłam im szukanie skarbu, zajelo im to z godzinę, a pozniej syn mowil ze ta zabawa to byl najlepszy prezent ♥️
W kazdym razie w weekend mam powtorke dla rodziny. A dzis przyjezdza do mnie mama na nocke, ciesze sie jak glupia, nie wiem czemuZosiek, Soleil, Leksa, Malinka2021 lubią tę wiadomość
Vende Ty robisz wszystko co możesz i to najlepiej,tylko nie miej do siebie o nic żalu ani żadnych wyrzutów, skoro masz wątpliwości to może rozpisz sobie jakieś plusy i minusy kpi i mleka mm? Uwzględnij też swój spokój w głowie to jest najważniejsze i żebyś odżyła a nie sie martwiła co chwilę. A małej, mam nadzieję ze zle to nie zabrzmi, dużej różnicy nie zrobi jakie mleko dostanie, bo dostanie i tak najlepsze co może od swojej mamy
Ja się zastanawiam czy nie dawać mm na wieczór, może już nie dzień w dzień ale raz na jakiś czas, nie chce mieć presji że nie zdążę ściągnąć mleka jak gdzies wychodzę. Od końca września chce zacząć nowy kurs językowy poza domem i nie chce za każdym razem się stresować czy mleka nie zostawiłam za mało itd. Chciałabym od grudnia już ostatecznie zakończyć KP ale boję się że nie będzie tak łatwo.
U nas wczorajszy wieczór to była masakra, czuje się jak zombie. I mały znowu budzil się dosyć często w nocy, powiem wam szczerze że nawet mam wrażenie że ta moja laktacja się ustabilizowała ale tak, że tego mleka może być trochę na jego potrzeby za mało. Nie słyszę już takiego efektywnego połykania, chyba że zaczął pobierać więcej mleka w szybszym tempieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2022, 10:49
-
Soleil, wlasnie dlatego robie posiew mleka, bo moze gorzej robię dając jej swoje niz mm... No nic, zobaczymy co wyjdzie. Do lekarki mam dzisiaj podjechać, tylko musze jeszcze dzwonić o 12 o ktorej. Mnie polozna wczoraj ochrzanila ze sie w nocy nie wysypiam, ze na tym etapie juz powinno byc po stabilizacji i niepotrzebnie sciagam co 3h jesli Mala spi np 6h, że powinnam sobie robić wtedy tez przerwe dluzsza na sen. Ja jakas mam blokade zeby sie zastoje nie porobily znowu...
W ogole nie zlicze juz ktory to bedzie moj antybiotyk w tym roku. Znacie jakies sposoby na to zeby organizm sie nie wyjałowił? Probiotyk na pewno bede brala ale cos jeszcze?
Kasjanna ja tam Cie rozumiem, ja lubie spedzac czas ze swoją mama i szczerze to chyba moja najlepsza przyjaciółka od kiedy mam Ale, bo reszta sie odwrocila...Kasjanna, Soleil, Leksa lubią tę wiadomość
Mała ma wadę serduszka, refluks, obniżone napięcie i torbiel w główce od urodzenia. Mamy kardiologa, neurologa i fizjoterapeutę, ale pani dr od razu powiedziała, ze do fizjo mamy iść prywatnie, bo kolejki są ogromne 🤦🏼♀️ Ale ogarniemy to. Już wyszłyśmy ze szpitala. Moja mama nas odebrała. Czekam na męża u mamy z mała i potem do domu ❤️ W międzyczasie pójdę wykupić lekiNasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
-
Jutro rano mam dzwonic do babeczki z labolatorium czy cos widac, bo niby stwierdziła ze jak cos bardzo groznego to juz po 24h powinno byc widoczne. Ogólnie mma dzwonić.
Leksa najważniejsze ze jestescie zdiagnozowane. Wierze, ze wszystko sie poukłada i będzie dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2022, 12:02
Leksa lubi tę wiadomość
Leksa, jak czesto trzeba takie leki podawac? Super że wracacie
Vende, nie wiem za co trzymac kciuki, zeby nic nie wyszlo i zebys mogla kontynuowac przygode (jakże niełatwą) z kp, czy żeby wyszlo i żeby skonczyl sie Twoj dylemat i żebyś odzyskala święty spokój...Leksa lubi tę wiadomość
Dziewczyny u mnie problem z drzemkami
... Może któraś mi coś podpowie? Dziecko ewidentnie zmęczone, trze oczka, matka biegnie uspać, 5 minut dziecię śpi, mijają 3 minuty i się budzi... I tak jeszcze 3x 5min usypiania na 3 min spania.. I nie to że odkladam za szybko bo ewidentnie synek układa się w łóżeczku żeby zasnąć ale coś co rozbudza, ostatecznie uspany cycem ale też na max 20 min.. Co robię nie tak? Za szybko kładę spać, za późno? Czy to przez ten skok rozwojowy? Chce spać ale nie może. Pomijając moro, które dodatkowo go rozbudza ale nie jest przy każdym zasypianiu. Opadam z sił. A i piłka do usypiania też już straciła swoją moc -
Soleil, obstawialabym ten skok i regres snu. Nic nie robisz źle. Ja akurat z drzemkami nie mam problemu, nawet dzis spala trochę dluzej i moze bedziemy miec 3 drzemki zamiast czterech. Mogloby tak zostac w sumie. Ale mam podobnie z polozeniem malej na noc. Zasypia, odkladam i za 2 minuty wrzask. Potrafie do niej tak kilka razy wracac. To moro o ktore pytalam czy nie wrocilo skoro juz nie bylo, to u nas chyba nie jest moro tylko ona probuje sie dospic i tak wali rekami i głową.
Musimy przeczekac...Soleil lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka