Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie ostatnio po szczepieniu wieczorem juz mega fikała na macie. Więcej też nie spała. Jak będzie dziś- zobaczymy.
Mam nadzieje, że nie będzie gorączki.
Powiem Wam że taka wizyta z prawie 4 miesięcznym dzieckiem to juz zupelnie cos innego. Wodziła za Nami wzrokiem jak pani ją osłuchiwała. Kochane to było.
Acha i jak ja byla w szoku że pani sobie ją ot tak przeklada bez trzymania glowki. Powiedzila że ona już ją poprostu dźwiga. Nie to co ja - matka wariatkaSoleil lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Ana.ta, u nas tez ucieka jeszcze oczko, ale ostatnio fizjo powiedziała ze mamy na yo czas. Kazala cwiczyc z Mala, pokazywac jej zabawkę na wprost twarzy i przybliżać i oddalac. Widzę że jak sie skupia jest lepiej niz tak na codzień.
Ja właśnie tez lapie byc moze ostatnie słoneczne chwile i pije kawe w ogrodzie a Mala spi. Boze 4h przerwy miedzy sesjami z laktatorem to złoto. Czuje się wyspana (łącznie spalam 7h), zjadlam wypasione śniadanie, umylam glowe i sie ogarnelam a kawa w ogrodzie zawsze lepiej smakuje. Czemu ja wcześniej mialam takie parcie na te ilosci mleka i nie pozwalalam sobie na te przerwy? Moze jak skoncze odciaganie to nawet bedzie czas na prasowanie Az nie czuje ze rymuje Ale u mnie to taki dzisiaj smiech przez lzy. Na popoludnie zapowiedziala sie moja przyjaciółka (byla? W sumie nie wiem, kontakt nam sie mocno zredukowal od czasu mojej ciąży bo ona jest zupelnie na innym etapie-wyjazdy i kariera). Mam nadzieje ze to wypali i nie odwola w ostatniej chwili bo chyba potrzebuje towarzystwa a na meza bie moge dzisiaj liczyć, spi po nocy, potem juz ki zapowiedzial ze jedzie gdzies z autem a na 17 znowu do pracy.
Dalej nie zdecydowaliśmy gdzie jedziemy na ten urlop po chrzcinach... Nie umiem sie zdecydowac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2022, 11:05
Soleil lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Jak to jest dziewczyny u Was teraz z tym nocnym przykrywaniem? U nas w nocy w domu jest mniej wiecej 21 stopni teraz. Jaknie nakryje Malej (a raczej ona sie rozkopie) to ma zimne stopy i ręce. Musze cos wymyslic. Jakos mi z tymo śpiworkami nie po drodze bo ciezko mi sie Mala wyjmuje w nocy a jeszcze gorzej odklada. Stosujecie juz kolderki? Myslalam o tyk i żeby podkladac ja z obu stron pod materacyk. To byloby skuteczne? Jestem zielona w temacie.17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja
-
Dzięki za wskazowke Vende. Będę z nią tak ćwiczyć. 👍
Widzisz czlowiek jak sie nie nakręca od razu inaczej wszystko postrzega. Z tym laktatorem Cię rozumie. Sama olałam zapasy jak juz zauwazylam ze mój cyc nawet jej juz tak nie wkurza. Robie raczej tylko jedną sesje wieczorem jak juz uśnie i mam pewnosc ze nie wstanie bo glodna 😂 zawsze na jakas jedną buteleczke awaryjną w lodówce jest 👍
To prawda kawa na tarasie to złoto ! Milej wizyty ci życzę🧡 mysle ze jesli to przyjaciolka w sekunde zapomnicie ze chwile relacje byly bardziej odlegle. U mnie zawsze tak jest. 👍
U mnie z przyjaciolkami mamy staly kontakt - ale raczej to jest poprostu wymiana co tam slychac w grupie online. Jak wizyta to tylko my z mężem cos kombinujemy u nas. Nagle nikt nas nigdzie nie zaprasza😂😂😂 ale one obecnie starają sie o dzieci i jeszcze wlasnie praca i wyjazdy....
Mi sie ostatnio przykro zrobilo bo kuzyna żona udawała że mnie nie widzi po wyjsciu z kościola ... mnie, męża i dziecka... wiem że też się stara i nie wychodzi.. ale czesc i zobaczyc nowego czlonka rodziny to mogła... na sekunde... 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2022, 11:20
Vende wrote:Jak to jest dziewczyny u Was teraz z tym nocnym przykrywaniem? U nas w nocy w domu jest mniej wiecej 21 stopni teraz. Jaknie nakryje Malej (a raczej ona sie rozkopie) to ma zimne stopy i ręce. Musze cos wymyslic. Jakos mi z tymo śpiworkami nie po drodze bo ciezko mi sie Mala wyjmuje w nocy a jeszcze gorzej odklada. Stosujecie juz kolderki? Myslalam o tyk i żeby podkladac ja z obu stron pod materacyk. To byloby skuteczne? Jestem zielona w temacie.
Vende u mnie od 2 dni wlecial kocyk. Tez sie mega skopuje, ale jak juz twardo usnie rozkladam go mega szeroko i jak fika to zawsze cos na tych nogach jest.
W lozeczku daje troche za szczebelki, a w lozku jedną strone przygniatam sobą hehe i nieraz daje pod spód - obkręcam jak naleśnik
Wydaje mi sie ze ona lepiej spi jak jest okryta.. serio... w sumie nam tez przyjemniej to tymabardziej bobasom. Lubi koniuszek kocyka trzymać w rączkach.
Ja z tymi rączkami i nóżkami sie nie sugeruje, sprawdzam kark. Ale ostatnio po wieczornym spacerze ręce miała jak lody.
Od tego momentu zaczelam owijac w koc bo zrobilam tak przy karmieniu i finalnie jadla i mruczała... więc chyba lubi takie ciepelko...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2022, 11:22
Zosiek lubi tę wiadomość
Dzwonil lekarz. Kazal mi wylewac tylko pierwsza sesje po antybiotyku i normalnie poki co karmic tym co mam, mrozonkami jak najbardziej bo prawdopodobnie bakteria i tak nie przetrwa mrożenia. Takze od wieczora zaczne brac ten antybiotyk. Jutro mamy stawic sie na szczepienie normalnie, bo dziecku nic nie jest, jakby pojawila się gorączka to ewentualnie wtedy trzeba byloby to przekładać. Sytuacje rozumie i stwierdził ze jesli mialabym dokarmiac to dac jej to co mam - zostalo mi kilka awaryjnych buteleczek nan optipro plus 1 i zobaczyc jak ona bedzie reagować, gdyby coś nie tak to sie umowic na wizyte. Fajny facet w ogole. Taki ludzki i konkretny. Ale generalnie ja juz tyle przeczytałam ze wiedzialam chyba wiecej na ten temat niz on xD
Ana.Ta, Zosiek, Soleil, Kasjanna, Leksa lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
U nas kocyk odpada bo tak fika, że nakrywa sobie nim głowę 🤦 mam cieniutki śpiworek bawełniany i całą noc z niego ją nie wyciągam, pampersa dopiero zmieniam 6-7. 😉 Długo używałam cienkiego rożka na rzep, owijalam bez tej części dolnej bo i tak to rozkopywała, ale był bardzo cienki.
Ze starszą do roku życia leciałam na śpiworkach. Nawet jeszcze mam z niej jakiś 🤣
Ana.Ta dawaj znać jak wyniki z krwi wasze, niestety maluchy często mają problem z żelazem jak mama miała... Mam nadzieję że te szmery to nic groźnego 😘
U nas ostatnio pod kościołem też z rodziny męża nie podeszło parę osób, co małej nie widzieli 🤷 ale mam to w ....🙃
Mojej starszej uciekało oczko i nosiła okularki ale szybko jej to przeszło.
Z tymi pediatrami to jest tak różnie... Moja prowadząca też jest dzień że zaangażowana jest taki co na szybko i baj, nawet dzisiaj młodej nie zważyła a wspominałam...
Czuje się dzisiaj jak flak dosłownie, mimo że wczoraj była noc gorsza.
Była któraś przy kp u dentysty? Mam problem z dwoma zębami i nie mogę się wybrać bo boje się jak to będzie z podaniem piersi po znieczuleniu, mojej butla nie zadowoli na noc... Nie wiem jak to z tymi znieczuleniami jestWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2022, 15:05
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Zosiek ja bylam ale bez znieczulenia. Tylko raz mialam przy kanałowym i gorzej bylo po. Uczycie nie czucia to dla mnie byl dramat 😂
Bede Was informowac. Mam nadzieje że wyniki wyjdą dobre. A do nastepnego szczepienia szmeru nie bedzie...
Ja też jak flak a noc nienajgorsza.. tylko że jestem metaopatką, a wieczorem mają byc ulewy. Tak to sobie tlumacze 😂
Vende idąc za Twoim przykladem pije kawe na tarasie. Córka mi sie juz budzila, ale kółko wokol domu pomoglo. Wgl bawila sie i gadala do mnie na bujaku 35 min. Zdarzylam poodkurzac. Inne dziecko po tej szczepionce. Odpukać / grzeczne.16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Leksa, wspolczuje, tyle dobrze ze zapalenie ucha szybko przechodzi jak sie leczy.
U nas w domu dalej 24 stopnie wiec nie mam potrzeby otulania (chociaz moją jak nakryje pieluszka to sie nie rozkopie), ale jak sie zrobi zimniej to planuje isc w spiworki wlasnie i nie wyciagac na karmienie.
Ana.Ta, ja poronilam pierwsza ciąże a wtedy zaszla w ciaze moja bratowa. Mimo ze jestem z nia blisko nie bylam w stanie z nią rozmawiać i unikalam jej. Wiem ze moglo jej byc przykro ale nie moglam sie przemóc. Niestety temat staran o dziecko jest bardzo trudny i zwykly gest moze przekraczac czyjes mozliwosci...
Vende, dobrze ze sytuacja się klaruje...29.04 - moja kochana córeczka -
Kasjanna ja bym zatrudnila babcie na dłużej Jak nic Wam sprzyja. Moze jeszcze Ci noc prześpi?
U nas dzisiaj marudny dzień. A jednocześnie duzo śmiechów. Popadamy w skrajności Tlumacze to sobie pogoda bo z pieknego slonca przysza burza i od razu nam sie humor popsul.17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
nick nieaktualny
-
Leksa, mama -to powinien być zawód 🙈oby szybko i dobrze to zniósł. 🧡
Kasjanna wow. SZacun dla Twojej mamy🙈 jak ona to zrobila z tym smoczkiem- może jakiś patencik 🤔 Vende u mnie tez teraz marudzenie 😬Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2022, 19:22
Leksa lubi tę wiadomość
Trochę mnie tu nie było ale nadrobilam Was🙂
Leksa najwazniejsze ze juz jestescie w domu i mam nadzieję że będzie tak jak dziewczyny pisały ze z czasem wada zaniknie🙂przykro mi ze i syn się rozchorował...wiem ze to juz troche za dużo jak na raz ale na pewno szybko wyzdrowieje i bedzie juz ok🙂
Vende strasznie masz pod górkę z tym kp ale walczysz do upadłego i corka kiedys naprawde powinna Ci być wdzieczna😁
My w końcu bylismy tylko na jednodniowym wypadzie. Nie bylam gotowa na więcej dni. Mojemu dziecku kompletnie się spanie nocne zepsuło😒 a dzis to już było apogeum tego. Spala w miarę spokojnie do 1.30 a potem dosłownie co 20 minut musiala miec cyca w buzi😐niech się to skończy bo dlugo tak nie pociagne🤦♀️Leksa lubi tę wiadomość
-
U nas dzis dzien na opak. Zaraz po tej 2godzinnej drzemce wzielam ja w chuste i jakims cudem tam tez usnela i niezle pospala. Pozniej poszlam na wywiadowke do szkoly, mala zostala z babcia pojedzona i wyspana. Wracam po 1.5 h - ryk slychac juz na schodach.
Bbcia mowi zs glodna, smoka ciagnela jak szalona. Wiec wywalam od razu cyca, a ta w jeszcze gorszy wrzask, nawet na niego nie spojrzy. To przytulilam, 2 minuty i zasnela. Obudzila sie po pol godziny i ani mysli o dalszym spaniu. To będzie ciekawa noc.
W kazdym razie smoczek oswojony - jak i czy na dlugo, nie wiem. Babcia robi czary... Niestety jutro rano wraca29.04 - moja kochana córeczka -
Kasjanna trzymam kciuki zeby jednak noc noe byla najgorsza
U mnie dzis Mala wyjatkowo wcześnie zasnela bo 20 30. Dzisiaj zeszlam do 6 sesji, piersi ok, ale ilosci spadly niby wiedzialam ale sie łudziłam takze przy tym trybie na ten moment bylabym na styk. Dzisiaj w nocy probuje zrobic sobie 5h przerwy, sama trzymam za siebie kciuki zeby nie eksplodowac
My jutro szczspimy i juz sie boje. Dzisiaj wieczorem mielismy festiwal ulewania... No po prostu koszmar.17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Ja zawału dostanę. Zaczela się dusić w łóżeczku. Pokarm jej się cały czas cofa mimo zagęszczacza. A jak ja wzięłam na rece to chyba po raz 10 odbiło jej się po wieczornym mleku. I tak jest ciagle. Kilka razy odbija sie jej po jednym posiłku. Normalnie, az boje sie spać. Przyszłam do szafy schować jej wyprasowane body, zaczela sie przeciągać w łóżeczku, a potem taki charakterystyczny dźwię wydała jakby chciała złapać powietrze, a nie mogła 😭Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️