Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Leksa, kurcze ale masz przejscia.. Mowili w szpitalu ze to sie jeszcze może zdarzyć? Jak czesto podajesz te leki?
Trzymam mocno kciuki zeby juz bylo wszystko ok, niech te leki zaczną działać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2022, 05:37
29.04 - moja kochana córeczka -
Asiulka ja też zawsze coś robie prawie do 12:00 w nocy... a to prasowanie, a to coś obejrze, a wczoraj też wleciała siatkówka.
Ostatnio w tej dziurze robiłam szarlotke bo mi sie zamarzyła do lodów 😂 a później prZy ciężkiej nocy żałuje...
Np. Dziś nie wiem czy to po szczepieniu, czy regres... nie dość że wstawała 3 razy na jedzenie w nocy, 1 raz juz po 23:00 to budzila sie w miedzyczasie (nie chciala dojadac) i plakala... takze lulalam i prawie padałam... ja nie kontaktuje w nocy.... mam nadzieje ze troche jeszcze pośpimy po tym jedzeniu.
Taka plucha za oknem, że nie bede narzekać.... do pracy też by mi sie wstawać nie chcialo 🙈
Vende oby to schodzenie z sesji nie bylo takie złe.
Moj orgazim serio ma za mało „paliwa”. Śniło mi sie w nocy że jem pyszne ciepie bułki z masełkiem i pomidorami 🤔
Leksa... wpółczuje... tyle strachu. Mam nadzieje że te szmery to nie będzie nic groźnegoWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2022, 06:34
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Pół nocy nie spałam ze strachu. Jestem wykończona. Nie wiem co mam już zrobić. Zastanawiam się czy nie zmienić jej znowu mleka. Tonący brzytwy się chwyta 🤦🏼♀️
Kasjanna, ona tak ma przez ten refluks/niedojrzałość układu pokarmowego. wada serca nie ma tu nic wspólnego. A leki dostaje 1/4 tabletki dziennie od poniedziałku do piątku.Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Leksa bardzo mi przykro że musisz przez to wszystko przechodzić.. Dostaliście coś na refluks? Nam nawet w belgii przepisali ten Losec, dobrali do wagi dziecka fakt jeszcze nie podaje, ale mówili że jak będzie mały się męczył to śmiało kurację na 2 miesiące zrobić
-
Leksa bez sensu, przecież jak refluks jest uciążliwy, a w waszym przypadku chyba jest, to można go leczyć.. Mam nadzieję że ten wieczór był taki 'jednorazowy' i nie będziecie się tak męczyć. Pewnie też zmieniałabym mleko ale wiedząc o lekach zasięgnęłabym jeszcze jakiejś porady innego pediatry. 3majcie się ❤️
Leksa lubi tę wiadomość
-
Leksa może spróbuj z kozim? Dużo dzieciaków ulewa przez nietolerancję mleka krowiego... Ja dokarmiam Capri care, ale ulewanie mamy mniejsze jak trzymam dietę... Zjadłam kiedyś naleśniki z serem to było chlustanie znowu.
Są też specjalne mleka chyba na ulewania nie? Tylko pewnie też z białkiem krowim.
Przykro mi że tyle masz stresu 😘
U nas noc znowu słaba z pobudkami, młoda od 5 na nogach, co prawda leżała spokojnie z nami w łóżku i ciągnęła męża za brodę ale już nie dospalam 🤷
Ostatnio mamy patent na wietrzenie bez alergicznej gondoli. Na balkonie mam dość głęboką sofę i kładę ja na niej na brzuszku i obserwuje z niej długo dość spokojnie. 2 ostatnie popołudnia piłam dzięki temu spokojnie ciepłą kawę 🤣
Kasjanna jak mama zrobiła to ze smoczkiem?
Synek zadowolony ze szkoły?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2022, 10:17
Leksa lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Zosiek, nie wiem jak mama to zrobila. Nie wiem te na ile to bedzie trwale, bo jka mala miala gdzies z miesiac i w domu smokiem plula, a u babci ciagnela rowno. Wrocilysmy do domu i dalej smok byl be. Nie wiem, czy ja go jakos zle podaje czy co🤔
Syn szkołą zachwycony nie jest, ale moze potrzebuje troche czasu. Za to ja po wywiadowce wczoraj jestem coraz bardziej zadowolona
A mi wlasnie mala po drzemce bitą godzine przelezala w łóżeczku. Bez zabawek. Cos gada, nakrywa sie pieluszka i tyleSoleil, Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Zosiek, dzięki pomylę i poczytam o tym mleku ! 😘
Soleil tez poczytam o tych lekach na refluks. Tak u nas jest uciążliwe, bo odbija jej się milion razy po jednym posiłku i podczas snu dusi się. Mimo ze mamy poduszke klin w łóżeczku to i tak ona sobie z tym nie radzi, a ja cała się trzęsę ze strachu, ze może mi się udusić podczas snuWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2022, 10:40
Zosiek lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Zosiek A u mnie o dziwo od 1,5 tygodnia spacery są jak bajka ☺ Nawet nie pisnie w wózku tylko usypia po 30 min 😃 Jestem w szoku może to ta gorąca pogoda jej przeszkadzała wcześniej 🤔 Trzymam kciuki żeby u Ciebie tez to się zmieniło 🥰
Soleil, Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Kasjanna wrote:Zosiek, nie wiem jak mama to zrobila. Nie wiem te na ile to bedzie trwale, bo jka mala miala gdzies z miesiac i w domu smokiem plula, a u babci ciagnela rowno. Wrocilysmy do domu i dalej smok byl be. Nie wiem, czy ja go jakos zle podaje czy co🤔
Syn szkołą zachwycony nie jest, ale moze potrzebuje troche czasu. Za to ja po wywiadowce wczoraj jestem coraz bardziej zadowolona
A mi wlasnie mala po drzemce bitą godzine przelezala w łóżeczku. Bez zabawek. Cos gada, nakrywa sie pieluszka i tyle
Kasjanna to tak jak mi każdy mówi usypia małego i kładź mu na głowę pieluszke... Znajoma tak mi go uspala, siostra też, a ja nie umiem zawsze co położę nawet obok policzka to się rozbudza i irytuje.
A smoczka próbowałaś przytrzymać? Moj ciumka kiedy mu się chce, a chce mu się bardzo rzadko 😀
U nas nocka bez owijania i pobudki co 2 godziny a w dzień zaliczyliśmy już 2 drzemki 15minutowki.obym przeżyła ten dzień -
Leksa gdybyś cały czas miała problem to mogę Ci odstąpić mój lek. A ja sobie załatwię recepte jak będę miała większą potrzebę. My póki co nie bierzemy, u nas z refluksem taki problem ze małemu się odbija ale nie ulewa, śmietana w ustach i bardziej zgaga i wycie przy jedzeniu ale ostatnio był spokój więc nic mu nie daje.
Merci spacerów zazdroszczę. U nas wkładanie do gondoli to jedno wielkie wycie nie do uspokojenia, chyba że mały w półprzytomny to szum i jazda. Chwilę patrzy na mnie z pogardą ale zasypiaMerci92, Leksa, Klara_1985 lubią tę wiadomość
-
Soleil, probowalam przytrzymac, wczesniej sie darła na dam jego widok, pozniej jakis czas byl schowany i jak wyjelam to traktowala go jak gryzak. A teraz nagle odmiana z babcia. Na razie jak ja jej daje to bierze, ciumka chwile i wypluwa, ale przeciez nie zawsze ma potrzebe, a ja daje tak probnie w zabawie poki co.29.04 - moja kochana córeczka
-
Soleil No nie wiem co Ci poradzić na ta gondolę. Ja wychodziłam z nią co dziennie i prawie zawsze było marudzenie i płaczki aż wkoncu przestała wyć na którymś spacerze 😃 Chyba stwierdziła że musi się poddać 😄 Ale traume dalej mam w sobie i jak idę z nią do Lidla czy 51015 to chodzę jak Korzeniewski 😅
Dwie starsze Panie mijając mnie i zapłakana Laurę mówiły że pewnie gorąco maluszkowi. Jakos w to nie wierzyłam a teraz jak pogoda jest chłodniejsza to nagle spokojne dziecię w wózku się zrobiło 😉 Coś musi być w tym ☺Leksa, Soleil, Klara_1985 lubią tę wiadomość
-
Leksa ja zamówiłam przez neta kilka puszek bo taniej, ale lepiej jedna narazie kup i obserwuj. Ale to minimum tydzień trzeba. W większości aptek jest.😉 Mam nadzieję że to pomoże 😘 u nas oprócz zagęszczania nie bardzo chcą to leczyć, więc pewnie warto jakby coś spróbować tego leku co Soleil ma, bo malutka się męczy.
Merci zazdroszczę 🥰 ja czuję że u nas spacerówka dużo pomoże, bo ona ogólnie lubi być na polu ale musi widzieć.
Soleil ale pieluchę na buzię czy na czoło? Pamiętam że sąsiadka buzię zakrywała córce pielucha i jakos mnie to przerażało 😁Leksa lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Zosiek U mnie pomaga otwarcie takiego okienka z siateczka nad głowa w gondoli ona wtedy patrzy na świat. Nie wiem czy też takie cos masz w gondoli bo wydaje mi się że bez tego byłby dalej dramat 😉 Tak to wygląda jak na tej głównej stronie :
https://babyexpert.pl/article/venicci-tinum/
No właśnie też słyszałam o tej pieluszce ale nie umiem tego stosować 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2022, 13:09
Zosiek lubi tę wiadomość