X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa, kurcze ale masz przejscia.. Mowili w szpitalu ze to sie jeszcze może zdarzyć? Jak czesto podajesz te leki?

Trzymam mocno kciuki zeby juz bylo wszystko ok, niech te leki zaczną działać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2022, 05:37

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka ja też zawsze coś robie prawie do 12:00 w nocy... a to prasowanie, a to coś obejrze, a wczoraj też wleciała siatkówka.
    Ostatnio w tej dziurze robiłam szarlotke bo mi sie zamarzyła do lodów 😂 a później prZy ciężkiej nocy żałuje...

Np. Dziś nie wiem czy to po szczepieniu, czy regres... nie dość że wstawała 3 razy na jedzenie w nocy, 1 raz juz po 23:00 to budzila sie w miedzyczasie (nie chciala dojadac) i plakala... takze lulalam i prawie padałam... ja nie kontaktuje w nocy.... mam nadzieje ze troche jeszcze pośpimy po tym jedzeniu.

Taka plucha za oknem, że nie bede narzekać.... do pracy też by mi sie wstawać nie chcialo 🙈

Vende oby to schodzenie z sesji nie bylo takie złe.
    Moj orgazim serio ma za mało „paliwa”. Śniło mi sie w nocy że jem pyszne ciepie bułki z masełkiem i pomidorami 🤔

Leksa... wpółczuje... tyle strachu. Mam nadzieje że te szmery to nie będzie nic groźnego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2022, 06:34

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pół nocy nie spałam ze strachu. Jestem wykończona. Nie wiem co mam już zrobić. Zastanawiam się czy nie zmienić jej znowu mleka. Tonący brzytwy się chwyta 🤦🏼‍♀️

Kasjanna, ona tak ma przez ten refluks/niedojrzałość układu pokarmowego. wada serca nie ma tu nic wspólnego. A leki dostaje 1/4 tabletki dziennie od poniedziałku do piątku.

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa bardzo mi przykro że musisz przez to wszystko przechodzić.. Dostaliście coś na refluks? Nam nawet w belgii przepisali ten Losec, dobrali do wagi dziecka fakt jeszcze nie podaje, ale mówili że jak będzie mały się męczył to śmiało kurację na 2 miesiące zrobić

• Leksa Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil kazali tylko zagęszczać pokarm, ale niewiele to daje :( powaznie zastanawiam się nad zmiana mleka.

• Soleil Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa bez sensu, przecież jak refluks jest uciążliwy, a w waszym przypadku chyba jest, to można go leczyć.. Mam nadzieję że ten wieczór był taki 'jednorazowy' i nie będziecie się tak męczyć. Pewnie też zmieniałabym mleko ale wiedząc o lekach zasięgnęłabym jeszcze jakiejś porady innego pediatry. 3majcie się ❤️

Leksa lubi tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa może spróbuj z kozim? Dużo dzieciaków ulewa przez nietolerancję mleka krowiego... Ja dokarmiam Capri care, ale ulewanie mamy mniejsze jak trzymam dietę... Zjadłam kiedyś naleśniki z serem to było chlustanie znowu.
    Są też specjalne mleka chyba na ulewania nie? Tylko pewnie też z białkiem krowim.
    Przykro mi że tyle masz stresu 😘

U nas noc znowu słaba z pobudkami, młoda od 5 na nogach, co prawda leżała spokojnie z nami w łóżku i ciągnęła męża za brodę ale już nie dospalam 🤷
    Ostatnio mamy patent na wietrzenie bez alergicznej gondoli. Na balkonie mam dość głęboką sofę i kładę ja na niej na brzuszku i obserwuje z niej długo dość spokojnie. 2 ostatnie popołudnia piłam dzięki temu spokojnie ciepłą kawę 🤣

Kasjanna jak mama zrobiła to ze smoczkiem?
    Synek zadowolony ze szkoły?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2022, 10:17

Leksa lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek, nie wiem jak mama to zrobila. Nie wiem te na ile to bedzie trwale, bo jka mala miala gdzies z miesiac i w domu smokiem plula, a u babci ciagnela rowno. Wrocilysmy do domu i dalej smok byl be. Nie wiem, czy ja go jakos zle podaje czy co🤔

Syn szkołą zachwycony nie jest, ale moze potrzebuje troche czasu. Za to ja po wywiadowce wczoraj jestem coraz bardziej zadowolona :)
    A mi wlasnie mala po drzemce bitą godzine przelezala w łóżeczku. Bez zabawek. Cos gada, nakrywa sie pieluszka i tyle :)

Soleil, Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek, dzięki pomylę i poczytam o tym mleku ! 😘

Soleil tez poczytam o tych lekach na refluks. Tak u nas jest uciążliwe, bo odbija jej się milion razy po jednym posiłku i podczas snu dusi się. Mimo ze mamy poduszke klin w łóżeczku to i tak ona sobie z tym nie radzi, a ja cała się trzęsę ze strachu, ze może mi się udusić podczas snu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2022, 10:40

Zosiek lubi tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek, a gdzie Ty kupujesz to mleko ?

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa Ja je kupiłam w aptece ale najpierw sprawdziłam na ich stronie gdzie można kupić ☺

https://www.capricare.pl/gdzie-kupic/?category=21&radius=20

Leksa lubi tę wiadomość

6056198c02.png
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już kila razy stosowalam i tylko troszkę ulewala ale tak normalnie a brzuszek ja nie bolał i kupy były ok ☺

6056198c02.png
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek A u mnie o dziwo od 1,5 tygodnia spacery są jak bajka ☺ Nawet nie pisnie w wózku tylko usypia po 30 min 😃 Jestem w szoku może to ta gorąca pogoda jej przeszkadzała wcześniej 🤔 Trzymam kciuki żeby u Ciebie tez to się zmieniło 🥰

Soleil, Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna wrote:
    Zosiek, nie wiem jak mama to zrobila. Nie wiem te na ile to bedzie trwale, bo jka mala miala gdzies z miesiac i w domu smokiem plula, a u babci ciagnela rowno. Wrocilysmy do domu i dalej smok byl be. Nie wiem, czy ja go jakos zle podaje czy co🤔

Syn szkołą zachwycony nie jest, ale moze potrzebuje troche czasu. Za to ja po wywiadowce wczoraj jestem coraz bardziej zadowolona :)
    A mi wlasnie mala po drzemce bitą godzine przelezala w łóżeczku. Bez zabawek. Cos gada, nakrywa sie pieluszka i tyle :)

Kasjanna to tak jak mi każdy mówi usypia małego i kładź mu na głowę pieluszke... Znajoma tak mi go uspala, siostra też, a ja nie umiem zawsze co położę nawet obok policzka to się rozbudza i irytuje.

A smoczka próbowałaś przytrzymać? Moj ciumka kiedy mu się chce, a chce mu się bardzo rzadko 😀

U nas nocka bez owijania i pobudki co 2 godziny a w dzień zaliczyliśmy już 2 drzemki 15minutowki.obym przeżyła ten dzień

• Soleil Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa gdybyś cały czas miała problem to mogę Ci odstąpić mój lek. A ja sobie załatwię recepte jak będę miała większą potrzebę. My póki co nie bierzemy, u nas z refluksem taki problem ze małemu się odbija ale nie ulewa, śmietana w ustach i bardziej zgaga i wycie przy jedzeniu ale ostatnio był spokój więc nic mu nie daje.

Merci spacerów zazdroszczę. U nas wkładanie do gondoli to jedno wielkie wycie nie do uspokojenia, chyba że mały w półprzytomny to szum i jazda. Chwilę patrzy na mnie z pogardą ale zasypia

Merci92, Leksa, Klara_1985 lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil, probowalam przytrzymac, wczesniej sie darła na dam jego widok, pozniej jakis czas byl schowany i jak wyjelam to traktowala go jak gryzak. A teraz nagle odmiana z babcia. Na razie jak ja jej daje to bierze, ciumka chwile i wypluwa, ale przeciez nie zawsze ma potrzebe, a ja daje tak probnie w zabawie poki co.

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil No nie wiem co Ci poradzić na ta gondolę. Ja wychodziłam z nią co dziennie i prawie zawsze było marudzenie i płaczki aż wkoncu przestała wyć na którymś spacerze 😃 Chyba stwierdziła że musi się poddać 😄 Ale traume dalej mam w sobie i jak idę z nią do Lidla czy 51015 to chodzę jak Korzeniewski 😅

Dwie starsze Panie mijając mnie i zapłakana Laurę mówiły że pewnie gorąco maluszkowi. Jakos w to nie wierzyłam a teraz jak pogoda jest chłodniejsza to nagle spokojne dziecię w wózku się zrobiło 😉 Coś musi być w tym ☺

Leksa, Soleil, Klara_1985 lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil dziękuj bardzo ! ❤️ mąż będzie wracać z pracy to jedzie po capri care, jeżeli nie będzie po tym poprawy odezwę się na fb 😘

Soleil lubi tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa ja zamówiłam przez neta kilka puszek bo taniej, ale lepiej jedna narazie kup i obserwuj. Ale to minimum tydzień trzeba. W większości aptek jest.😉 Mam nadzieję że to pomoże 😘 u nas oprócz zagęszczania nie bardzo chcą to leczyć, więc pewnie warto jakby coś spróbować tego leku co Soleil ma, bo malutka się męczy.

Merci zazdroszczę 🥰 ja czuję że u nas spacerówka dużo pomoże, bo ona ogólnie lubi być na polu ale musi widzieć.

Soleil ale pieluchę na buzię czy na czoło? Pamiętam że sąsiadka buzię zakrywała córce pielucha i jakos mnie to przerażało 😁

Leksa lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek U mnie pomaga otwarcie takiego okienka z siateczka nad głowa w gondoli ona wtedy patrzy na świat. Nie wiem czy też takie cos masz w gondoli bo wydaje mi się że bez tego byłby dalej dramat 😉 Tak to wygląda jak na tej głównej stronie :

https://babyexpert.pl/article/venicci-tinum/

No właśnie też słyszałam o tej pieluszce ale nie umiem tego stosować 😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2022, 13:09

Zosiek lubi tę wiadomość

6056198c02.png
‹‹ 624 625 626 627 628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ