Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie nadążam dzisiaj.
Leksa, wspolczuje, mam nadzieję ze jakos ta zmiana mleka podziala. Ja dostalam zlecenie na ten gastrotuss ale szczerze dalam raz, Mala wiekszosc wyplula i sobie darowalam bo u nas z tym ulewaniem to zalezy od dnia.
Co do usypiania z pieluszka ja czasem tak robię ale moj okaz musi cos trzymac wiec daje jej do rąk pieluszke i czasem fakrycznie kawalek daje na jej policzek no i smoczek, pilka, no i zwykle odleci raz szybciej, raz wolniej.
My dzis po szczepieniu, nawet nie jest zle. W ogole pomylilam godzkny i sie spóźniliśmy, na szczescie nie bylo problemu. Mala waży 6640g Kolejny lekarz mowi ze zęby juz lada moment kazal, codziennie sprawdzac lyzeczka;) Mala troche wiecej marudzi, ale smieje sie duzo, spi w sumie podobnie, jedna dluzsza drzemke zlapala 1,5h co rzadko jej sie zdarza. No ale poza tym ok.
Ja dzisiaj dalej na 6 sesjach i co mnie cieszy ilosci dzis odzyskane. bedzie ok 1200ml.
Juteo bede miala wyniki mleka, bardzo jestem ciekawa.Ana.Ta lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Ja właśnie byłam go kupić i mam nadzieje, ze zadziała. Ten nutrion to jest dramat. Jak dodam do mleka to nie chce pic. A jak dam przed mlekiem to dławi się nim i wypluwa 🤦🏼♀️
Vende ale ładna waga małej 🥰 moja w środę wazyla przy wyjściu 6100g 😁 kciuki zacisniete za mleko 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2022, 20:00
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Megsi wrote:A widzisz ja też nie mam ochoty i wiecznie kończy się tak samo, a uparcie chodzę codziennie. Plecy strasznie mnie bolą już, ale codziennie z nadzieją idę i wracam wściekła na siebie i na dziecko.
Patrze z zazdrością na dzieci w wózkach, a ja jak debil pcham wózek i w drugiej ręce niosę dziecko ponad 7kg.
Majetta super, że gaja taka gotowa. Oby dalej ekstra szło!
Ze starszą odpuściłam wózek totalnie bo właśnie moja frustracja była nieziemska. Nosiłam w chuście/nosidle bo nie chciałam siedzieć w domu ale mimo wszystko nie byłam usatysfakcjonowana. Ale ze spacerówką się starsza córka polubiła więc jest szansa, że i u was będzie lepiej
Soleil, Megsi lubią tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Ile się tutaj dzieje...
Leksa nie zazdroszczę, ale mam nadzieję że leki pomogą na to ulewanie bo skoro aż tak się jej cofa to chyba w tym momencie to nawet większy problem niż to serduszko. Lekarstwa na serduszko chętnie przyjmuje?
Co do pieluszki to my mamy cały czas. Mam wrażenie że niektóre dzieci mają problem z zamknięciem oczu. Ja zwykle kładę pieluszkę przy policzku ale mały i tak naciąga ją sobie na całą twarz. Jak przestaje się ruszać to mu ją zdejmuje z obawy żeby się nie udusił. Najgorsze były upały. Ponad 30 stopni w domu a on w turbanie. Nieraz obudził się z potówka na twarzy 🤦♀️
Vende mam nadzieję że w mleku wyrosną tylko jakieś bakterie ze skóry. Jak masz sprawdzać te zeby łyżeczka? Bardzo ciekawa jestem bo u nas to już też ten etapWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2022, 20:44
Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, no nie moge, mała uśpiona i przebudza sie co jakiś czas, jak to ona wieczorem, a ja nie lulam!!! Daje smoczek, ona ciumka zasypia i wypluwa. Nie moge w to uwierzyc!
Lotos, Ana.Ta, Vende, Soleil, Megsi, Misiaa, Zosiek lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Lotos łyżeczka się sprawdza tak, ze puka się delikatnie po dziąsłach jak słychać stukanie to znaczy, ze ząb
A u nas to racja z tym ulewaniem to dramat jest a leków nie bierze chętnie.
Kasjanna to oby już Twoja Nisia pozostała taka smoczkowa i żebyś miała z nią lepsze noce 😊Lotos, Kasjanna, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Leksa też mysle ze oprocz zagęszczania mleka warto zapytwc o lek na refluks. Biedna malutka. Oby szybko to minelo, bo i dla Ciebie to jest cięźkie.
Zosiek super pomysł z tym tarasem. U mnie teraz bardzo na nim wieje / opcja tylko z gondolą.
My ostatnio polozylismy na stole w jadalni kokon i „jadla z nami obiad” na brzuchu. Hehe czasem trzeba sobie jakos radzic 😂
Merci92 u mnie tez spacery to duza zmiana. Biore często na zasypianie. Ale wcześniej mimo, że jadla np godzine wcześniej idzie „pod cyca” 😂 musze byc pewna że nie chce jeść. Staram się wychodzić po dluzszej aktywnosci i jak wlasnie sobie poje. Bo wtedy w glowie ma tylko spanko.
Przy zasypianiu w wózku najlepsze są fazy. Pierwsza- „kopytkowanie” Druga „podrzucanie dupki” Trzecia „zarzucanie” - wszystko co ma pod ręką ląduje na głowie. I Faza ostatnia „pitolenie”pod nosem.
Apropo pieluszki. U mnie tez musi byc! Zarzuca nią na glowe/oczy chwile przed zaśnięciem.
Zazdroszcze smoka. U mnie dalej jest BE. I juz chyba tak zostanie. Tylko espumisan przyjmie o pluje z uśmiechem.
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Megsi ja też wlasnie wpadlam na to ze jak tak sie tak „szarpie” zazwyczaj juz ma dość... i raczej jak jest śpiąca tak robi. Bo jak nie to puszcza i grzecznie łapie mnie wzrokiem 😂
Strasznie mamy teraz faze obserwacji. Ledwo coś powie. Bawi sie i zawiesza na mnie lub mężu. Gdzie sie podzialo to gaworzenie to ja nie wiem.
Majetta ale super z tą kaszką! Ja też planuje po skończeniu 5 mca spróbować. Juz nie moge sie doczekac🙈 a masz zamiar podawac ją w stalych godzinach np na noc? 🤔
Dzis uspalam dziecko o 20:00 Ale co z tego jak obudzila sie z rykiem o 22:00 na kupe giganta i mleczko oczywiście. Te dwie rzeczy na raz to dla Mnie dramat. Tylko chodzenie pomaga. Mam nadzieje ze dzis bedzie mniej pobudek niz wczoraj.
Dobrej nocy dziewczyny!
Ps. Niech nie będzie więcej kup na plecach 😂😂😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2022, 23:39
Kasjanna lubi tę wiadomość
A tak poza tym weekend przed Nami jakby któraś straciła poczucie czasu 😂 u mnie oznacza to jajecznice na śniadanie
I mam pełną lodówke jedzenia 😃
A u Mojego sąsiada weekend oznacza jazde elektryczną hulajnogą jego dzieci . Gościu o tej porze jeździ po kostce, ciekawe czy na trzeźwo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2022, 23:43
I jak tam Wasze noce?
U mnie dziecko sie naprawiło. Druga noc z rzędu jak budzi sie dopieo po 8h na jedzenje. I nie wiem czy po prostu sie przestawila czy to zasluga śpiworka, bo wróciliśmy do tego sposobu okrycia na noce i jest taka poprawa. Ale to tez moze byc sbieg okolocznosci. Musze sie zaopatrzyc chyba w jakis inny, macie cos do polecenia?
I chcialam dodac ze mi wlasnie dziś mija rok od kiedy zobaczylam druga kreske na teście ciążowym. Mowie o tym mężowi a on an to, tym samym rok od kiedy nie pijesz xd Poczulam sie jak dumny alkoholik na AA xD nie zebym przed ciążą byla jakąś alkoholiczką, ale lubilam sobie wieczorem wypic kieliszek winaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2022, 06:14
Leksa, Soleil lubią tę wiadomość
Och Vende, niezapomniany moment z tymi kreseczkami
Ja pilam bardzo malo alkoholu, ale akurat jak bylam w ciazy to mielismy w pracy zdalne spotkanie z somelierem i przysłali nam buteleczki roznych win do degustacji. I tak sobie na mnie czekają.
Z alkohilem to wiadomo, ale pamiętam jak moja siostra miała pierwsze dziecko, takienogolnie pierwsze niemowle w naszej rodzinie. Wtedy jeszcze karmila piersią i pamietam jak mowila zs jej sie tak bardzo chce coli, ze od roku nie napiła się ani trochę (nie żeby wczesniej jakos regularnie pijała, no ale czasem wiadomo), i że jak tylko skonczy kp to idzie do maca na zestaw. Wtedy to mi sie wydawalo takie oczywiste ze ma sie zdrowo odżywiać, a teraz zajadam sie słodyczami, coli może nie pijam namietnie, ale jak sie pojawi w lodówce to od niej nie stronię, takze tak... 😝
U nas pierwsza nocka ze smoczkiem. Jak w tych pierwszych pobudkach wieczorem pomogl bardzo, tak w nocy juz nie do konca. Jakos na jednym karmieniu gdzies kolo 1 dalo sie ją oszukac, ale pozniej niby ciumkala, ale zaraz plula czy jej wylatywał i trzymanie niewiele tu pomoglo, bo bardzo sie krecila i ewidentnie chciala sie przytulic do cyca. Także pobudki mialam standardowe co 1.5 h, ale przynajmniej z wieczora jestem dumnaLeksa, Soleil lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
U nas noc podobna. Nie płacze ale bardzo się wierci. Czyli tak jakby bardzo chciałaby spać ale ja coś budzilo. Daje jej cyca i pomaga a jak nie chce to ja przytulam i zasypia. No ale ja już się przyzwyczaiłam bo to już ponad miesiąc trwa 😃 A wcześnie było tak że od 2 w nocy stekała co noc przez sen na bąki 😅🤪 Jedne odeszło to drugie przyszło 😃 Wszystko się zmienia z dnia na dzień więc może być tak że jutro będzie już spokojna noc 🌙⏰💤💤 W co mocno wierzę ☺
Kasjanna, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Vende moja rocznica 2 kresek będzie 15.09 o 6:40 (mam zdjęcie w tel😂). Tak naprawde to ja wierzylam w to juz 14 bo byl cień.
Też za duzo nie piłam ale w okresie wyjazdowym, czy jesień/zima wjeżdzało wino albo robiliśmy sobie grzańce piwne. Mąż mówi ze w grudniu mi nie odpusci i bedzie robil drinki kokosowe 😂 jakos moze sie uda
U Mnie noc nienajgorsza bo nie bylo pobudek pomiędzy ale strasznie marudzi w tych sesjach. Je i marudzi. Jedna byla o 2:30 druga o 5:30, musialam karmic i chodzic... zasypialam prawie po 40 min, bo jak zabieralam cyca bylo darcie, smoka nie ciągnela. U mnie to dalej kręci sie na bąki i w tym sęk może za duzo slodyczy- ale to moje paliwo...
Jak to u Was wygląda? U mnie kiedys 15 min i po sprawie a teraz... plus że z lozeczkiem nie ma problemu.
Czekam również na polecajki śpiworkow. U mnie musi wjechac bo mega rozkopana dziś, a juz chlodniej. Też mi sie wydaje ze to ciepelko pomaga na dluzdzy sen.
Kasjanna dobrze że wieczór udany. A juz mialam nadzieje ze bedzie u Ciebie patent🙈 no ale tak cyc to cyc..... 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2022, 08:22
U mnie rocznica II kreseczek 13 września 😍
Kasjanna grunt, ze chociaż wieczor był ok zobaczysz, ze za niedługo noce będą lepsze ☺️
Czy mi się wydaje czy Malinka i Misiaa milczą od odluzszego czasu ? 😉Ana.Ta lubi tę wiadomość
Ana.Ta wrote:
Majetta ale super z tą kaszką! Ja też planuje po skończeniu 5 mca spróbować. Juz nie moge sie doczekac🙈 a masz zamiar podawac ją w stalych godzinach np na noc? 🤔
😂😂😂
Tak mniej więcej o stałych Dzisiaj też kaszka jako "drugie śniadanie". W tygodniu rano butla ,odprowadzenie stasrzej do pkola i powrót do domu na kaszkę na razie raz dziennie, potem może na nockę. Ale tu będzie ciężej bo rytuał taki, że kąpiel, butla i zwykle spanie i trochę mi z tym wygodnie
Więc najpierw chyba drugie śniadanie a potem w okolicy południa wjadą warzywka na razie w formie papek bo jednak jest malutka jeszcze ale jestem fanką blw więc na pewno wjadą świerze warzywa i owoce
Ana.Ta lubi tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Leksa, nie wydaje Ci się. Halo, dziewczyny do tablicy! Co tam u Was?
Kasjanna, u mnie standardowo spioszki ale takie ciensze z odkrytymi stopami jak do śpiworka. Jak będziecie szukać to ja polecam te co sie rozpinaja wokol cale i maja zapięcia na napy na ramionach- łatwiej wlozyc spiace dziecko. Chyba że nie zmieniacie na nocy pampersa to wtedy w sumie obojętne.
Wynikow z mleka nie ma. Czekać do poniedziałku. Ale niby przez telefon babka stwierdziła ze wyhodowali inna bakterie xD WymiękamAna.Ta lubi tę wiadomość
Hej hej, u mnie na stanie 1 śpiworek ale wolę przykrywać małego kocykiem on jakoś w nocy się póki co nie Wierci, zawsze go zakrywam do brzuszka i jest ok. Dzisiaj pół nocy owijalam po karmieniach (co 2 godziny oczywiście) ale ze spania to nie wydłuża, zacznę go znowu tylko przykrywać.
U mnie cień cienia na teście był już 12 września. Z tym ze ja mialam transfer, wiem dokładnie od kiedy i od której godziny synek był już ze mną na pokładzie ☺️Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość
-
U nas spiworek odpada bo Laura cały czas kopię w tym spiworku i się denerwuje że zrzucić go nie może jak koca 🤪😃
Od poniedziałku robię sobie detoks od słodyczy! I koniec postanowione i zapisane przy świadkach 😃 Przez jakis czas jadłam słodycze bez cukru i takie zdrowe bo mi mąż kupował ale później już wymiękł i zaczął normalne kupować i teraz jem straszne ilości. Jakoś musze to zakończyć albo chociaż ograniczyć 🙆♀️☺
Megsi, Soleil, Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość