X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna aż dam dziś do ręki córce chlebek, ciekawa jestem co z tego wyjdzie😀 taki test mnie bardzo ciekawi :D

Misia dobre z tym fotelikiem😂 u mnie wczoraj jak przekroczylam próg sypialni po termofor byla cisza 😂 wejscie spowrotem-ryk 😂

Kasjanna lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta wrote:
    Kasjanna aż dam dziś do ręki córce chlebek, ciekawa jestem co z tego wyjdzie😀 taki test mnie bardzo ciekawi :D

Misia dobre z tym fotelikiem😂 u mnie wczoraj jak przekroczylam próg sypialni po termofor byla cisza 😂 wejscie spowrotem-ryk 😂

Ja dałam kawałek świeżej bułki (ze skórką) jak jadłam to aż piszczała z radości - pół zjadła a pół było w okruszkach WSZĘDZIE...

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa wrote:
    Czy zastanawialiście się w co będziecie ubierać dzieci na zimę ? Bo właśnie oglądam kombinezony zimowe 😅 i w sumie bym zamówiła, ale tez waham się co do rozmiaru

Ja kombinezon ale to trochę jak wróżenie z fusów. Gaja nosi rozmiar 68 bodziaków ze SMYKA a kombinezon, który kupiłam jakoś z 10 dni temu ze SMYKA właśnie, rozmiar 68 jest dużo za duży (są zapasy wszędzie 😂). I w sumie równa się temu co dostałam na rozmiar 74

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Vende Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas fajna noc, Mala zasnela o 20 i wstala o 7, obudzila sie 3x ale tylko raz na karmienie a dwa razy wystarczyl smoczek i lulanie. Właśnie przysypia mi na drzemke :)

Ana. Ta ta pogoda mnie wkurza... Akurat mąż bedzie mial troche urlopu, a jak wroci do roboty to zapowiadają znowu slonce... Ale moze jeszcze sie cos zmieni. Zakładacie na spacer folie na wozek jak zaczyna padac? Nie wiem jak ogarnąć teb temat, a spacery mimo wszystko by sie Malej przydały...
    Kombinezony jeszcze przede mna, ale juz sie rozglądam.
    Mnie tez kusi zeby Malej cos dac ale w ogole z próbowaniem wstrzymam sie do tych skonczonych 4 miesiecy ;)

Ana.Ta lubi tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jednak niecelowo nasza poranna kaszka zastąpiła butlę...Mała o 5:30 zjadła 70ml (a więc nie dużo) i tak mniej więcej o 7:30 zrobiłam pół porcji kaszki. Zjadła prawie wszystko...i przyszła pora na drzemkę, butli nie chciała. I śpi lol.

Mój cień na teście to był mega szok bo moja historia taka pokręcona jest. Najpierw miałąm pozytywny test na początku lipca. Miałam mieć termin na marzec. Ale serduszko, które słabo biło po kilku dniach przestało :( wszystko poszło naturalnie, nawet bety nie badałam tylko robiłam testy ciążowe (żeby zobaczyć czy spada). Pojechaliśmy na spontaniczne wakacje w sierpniu nad morze (wtedy testy już były negatywne). Lekarz powiedział, że jak mi się będzie długo okres spóźniał to mam przyjść na kontrolę. Po tym jak mi się spóżniał 3 dni zrobiłam test i wyszedł pozytyw 😂 matko co ja przeżyłam, takaaaaaaaaa huśtawka nastrojów.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałyście super wieczory. Na jestem nieprzytomna. Od 3.30 do 5.30 byl czas zabawy. Poza tym nie spał ani chwili dłużej jak godzinę :|

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2022, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil wrote:
    Ale miałyście super wieczory. Na jestem nieprzytomna. Od 3.30 do 5.30 byl czas zabawy. Poza tym nie spał ani chwili dłużej jak godzinę :|
    Spokojnie nie jesteś sama! Ja już śpię z wywalonymi cycami i zmieniam tylko strony. Dziecko testuje moje możliwości. Mąż wrocil o 7 rano z pracy z nocki to my już na dole zabawy na macie. Poprosiłam go, żeby szybciej wstał, bo potrzebuje odpocząć sama 🥲

• Soleil Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj oczy pieką przy każdym mrugnięciu.
    maz w nocy go nosił godzinę żeby zasnal ale ja i tak spałam na jedno oko śniło mi się jak chodzi wokolo stołu i robi mu mleko 😂

Teraz mamy 1 drzemke od 11 odkładałam go 3 razy ostatecznie się poddałam i śpi na cycku. Oj wierzę że to będzie nam wynagrodzone

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2022, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha mój też na cycku dzisiaj śpi, a jak mu wyjelam i się przesunęłam to przez sen złapał ponownie 🤣

Dziewczyny jak tam wasze rozmiary 68? Bo u mniebidy ciasne się robią 😳

• Leksa Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi u nas body cały czas 62 😁 pajace ma 68, sukienki 68, a legginsy roznie, czasem 62 czasem 68.

Współczuje Wam tych nocy. Życzę szybkiej poprawy 😘

Ana.Ta lubi tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wzieła kromke wlozyla ją do buzi ale pozniej nie wiedziala co z tym robić. To jeszcze nie ten czas. 🙈 sluchajcie, a do kaszki trzeba inny smoczek niż butli nie? Ja korzystam z lovi i tak mi sie przypomnialo, że gdzieś tam byly do kaszki 🤔
    Chyba ze na lyzeczce albo z tego wieka też byloby ok 🤔

U mnie nosi czasem 62 ale bluzki i bluzy. 68 spodnie i sukienki. Pajace 68 juz raczej za krotke 😬 takze nie mam nic ze stopkami dzisiaj spala w body i skarpetach. Musze dokupic pajace bez stópek. U mnie z dlugością bedzie problem 🤦‍♀️ We wszystkich sukienkach widać prawie „kino”. Wole dlatego getry lub dresy :)

Vende wlasnie woże te folię w wózku pod spodem ale nie korzystalam. Typowo w deszcz raczej nie bd wychodzic ale na bank kiedys cos nas złapie... albo deszcz albo śnieg... jednak lato nie bylo takie zle🤦‍♀️ 😬

Wlasnie bedzie 2 proba pojscia na spacer. Ja niewiem czemu nagle wózek ją parzy 🤦‍♀️ Poza tym niedziela mija fajnie, byly dwie drzemki, do poludnia w szlafroku i tylko jemy i ogladamy seriale😀 ale ten spacer juz by sie przydal. Popoludniu wpada mama a my jedziemy do kosciola. Spenialiśmy zeby zabrac małą do środka a pogoda juz nie sprzyja na zewnątrz

Soleil lubi tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil wrote:

Oby dzis bylo lepiej ✊✊✊

O i moja przysypia na cycu... az kusi żeby nie próbować tego spaceru... 🤷‍♀️ Ona w sumie gapiła sie na moje piersi jak do niej podeszlam zeby pezelozyc do wózka... no ale po godzinie myslalam ze ma jeszcze zapas... moje dziecko chyba nigdy nie bedzie jadlo co 3h😂 baa i dwie 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2022, 14:32

Soleil lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2022, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam spacerówkę i łóżeczko turystyczne. Teściowa dla wnuka chciała kupić, ale nie ma jak wiec wysłała kasę.
    Teraz pytanie czy mlody będzie jeździć 😆

U mnie spodenki I bluzki dalej 62, pajace 68 są lekko luźne, a body 68 powoli ciasne. Znając życie 74 będzie za wielkie

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta Megsi Zosiek Koniec z super spacerami 😃🤪 Pocieszyłam się prawie dwa tygodnie bez placzkowego spaceru a dzisiaj ryk już od progu 🙆‍♀️😅 Tak więc zaczęłyśmy tak ta jesień 🤪

Pozatym byliśmy w gościach i Laura jak nigdy nie płakała na obcych w domu to w nowym miejscu histeria okropna aż biedna z tego płaczu zasnęła po czym obudziła się i po 15 min znowu to samo 🙆‍♀️ O losie a my ja tyle hartowalismy żeby ludzi się nie bala a tu takie coś 🤷‍♀️🤦‍♀️ Ale ja już wprawiona na te płaczki spokojnie ja uspakajalam ☺👍 A co najlepsze jak ta sama osoba później do nas wpadła to Laura się do niej uśmiechała i gadała 😀 Tak więc domek Lauru to cały świat 🌏☺ Charakterna ta moja Laura 😃

6056198c02.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2022, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci to mnie załamałaś i spacerami i tymi nowymi ludźmi. 2 tyg będziemy mieszkać u brata, który ma 3 dzieci. Ja to liczyłam, że dziewczyny będą mi zabawiać bobasa 😬

Ludzi tłum się przewinie i nie mam jak tego uniknąć

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi Sorki chciałam się wygadać a nie straszyć 😃 Nie ma reguły na to. To kwestia charakteru lub dnia. Na pewno u Ciebie będzie ok 😃👌 A pozatym jak to mówia starsze pokolenia wypłacze sie i przestanie - będzie musialo się przyzwyczaić ☺ Warto tym bobasem pomimo wszystkiego świat pokazywać bo yo och rozwija nawet jak poplacza ☺

Ana.Ta lubi tę wiadomość

6056198c02.png
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara A u was te płacze na widok innych osob minęły? Bo chyba miałaś jakiś epizod z tym histerycznym płaczem. Myślisz że to przez skok czy muszę po prostu więcej do ludzi z nia wychodzić? ☺ Niby co tydzień kogoś widzi ale to chyba za mało😏

6056198c02.png
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi super prezent. Oby polubili się z wózkiem 🧡 jak będziecie tam tyle czasu to napewno przywyknie do innych dzieci - nie martw się. Tylko uwazaj żeby nie dopadły tak jak mojej kiedyś. Dziecko biedne niewiedzialo gdzie patrzeć i czym sie bawic 🤦‍♀️

Merci92 nasze dzieci naprawde się umówiły. Moja dzisiaj zaczeła mega płakac jak ją babcia na kolana wzięła. Z daleka było ok. I tu może faktycznie moja wina, bo całe wakacje mama miala inne wnuki i była glownie ze mną/ u mnie. Jak ktoś nas odwiedzał to raczej nie bral na ręce. I nie wiem teraz co to za przyczyna... babcie widzi czesto, ale przelotnie...
    Mam nadzieje, że to regresy...

Dziś np. u mnie nie ma placzu ale od 19:30 śpi godzine, wstaje, je, wydaje nowe dźwięki, dalej śpi. W śnie ciągle idzie na brzuch i sie budzi. Mam nadzieje że teraz pośpi dluzej bo lulalam na ostatnim secie siatkowki... no szkoda, że nie złoto

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2022, 23:14

Merci92 lubi tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wgl to poczułam się dziś mega w roli mamy. Jak wrocilismy z kosciola to córka byla juz u mamy na rękach i poplakiwala jej.
    Jak Mnie zobaczyla był uśmiech ulgi, a później płacz skarżenia sie. Jak ją wzielam na ręce to aż odsapneła na caly glos i mocno sie przytulila. Coś wspaniałego.... 🧡

I to jest bardzo dziwne bo ona nic ostatnio do Nas nie „gadała” a jak wzielismy ją na przewijak gaworzyla jak najęta. Śmiejemy, że chyba nam opowiadala co robila jak nas nie bylo😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2022, 23:19

Klara_1985, Leksa, Kasjanna, Soleil, Megsi, Lotos lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2022, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci92 wrote:
    Klara A u was te płacze na widok innych osob minęły? Bo chyba miałaś jakiś epizod z tym histerycznym płaczem. Myślisz że to przez skok czy muszę po prostu więcej do ludzi z nia wychodzić? ☺ Niby co tydzień kogoś widzi ale to chyba za mało😏

Merci, odpukać, minęło. Całe szczęście,bo cztery tygodnie były po prostu koszmarne. Ryki, Krzyki, bunt na cycka, problemy ze spaniem i fobia społeczna.
    Dziś byliśmy właśnie u teściowej pierwszy raz od tej ostatniej akcji. Przed wyjazdem pospała tylko 15 minut, bo starsza ją obudziła. Myślałam, że znowu będzie to samo i że będziemy zmykać w podskokach. A jednak niespodzianka, gaworzyła z dziadkiem i szwagierką ponad godzinę, a potem ponad 2 godziny spała u mnie na rekach. Super wyszło, bo szwagierkę prosiliśmy na chrzestną.

Zmobilizowałyscie mnie i zamówiłam na vinted kombinezony, na razie takie przejściowe z gapa. Poza tym zamówiłam na allegro sukienkę dla młodej na chrzciny.

Merci92, Megsi lubią tę wiadomość

‹‹ 628 629 630 631 632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ