X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 10 września 2022, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie syn tez w spiworku nie spal, nie pamiętam dlaczego, ale teraz chce sprobowac. Mam jakies 2 dziedziczone, wlasnie wypralam.
    Pieluchy w nocy nie zmieniam, ale jeszcze sie zdarza malej przesikac, to wtedy niestety nie zauwaze tego...
    Ja test zrobiłam przed urodzinami syna, ale pod koniec sierpnia pojechalismy nad morze i w zasadzie juz wtedy bylam pewna ze jestem w ciazy. Mialam dostac okres w piatek, a w niedziele jechalismy na wakacje i juz ekwipunku na okres nie wzielam (chociaz okres spozniony o 2 dni to nie jest cos niespotykanego). Test 2 tygodnie pozniej to tylko tak na potwierdzenie zrobilam.

Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 10 września 2022, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy zastanawialiście się w co będziecie ubierać dzieci na zimę ? Bo właśnie oglądam kombinezony zimowe 😅 i w sumie bym zamówiła, ale tez waham się co do rozmiaru

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2022, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie test pozytywny był 11 września. Byłam pewna, że to okres, bo bolal mnie brzuch i zaczęłam plamić. Chciałam tem okres zapić somersby, ale coś mnie tchnelo żeby zrobić test. Oczy mi malo co z orbit nie wyskoczyły jak wyszedł pozytywny.
    Mąż się wkurzył, bo mieliśmy razem sikać.
    Powiedział, że jak tylko urodzę to dzieckonto wychlosta mi tyłek za karę 😅

Dziewczyny ja twardo się nie poddaje ze spacerami. Poszłam dzisiaj i w sumie nie musiałam go aż tak dużo nosić, bo tylko na końcówce. Później idę drugi raz, ale w nosidle, żeby przyzwyczajać.

Mój śpiworek za mały już. Musze kupić nowy

• Soleil Autorytet

Wysłany: 10 września 2022, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci92 wrote:
    U nas spiworek odpada bo Laura cały czas kopię w tym spiworku i się denerwuje że zrzucić go nie może jak koca 🤪😃

Od poniedziałku robię sobie detoks od słodyczy! I koniec postanowione i zapisane przy świadkach 😃 Przez jakis czas jadłam słodycze bez cukru i takie zdrowe bo mi mąż kupował ale później już wymiękł i zaczął normalne kupować i teraz jem straszne ilości. Jakoś musze to zakończyć albo chociaż ograniczyć 🙆‍♀️☺

3mam kciuki. Też kiedyś zrobię taki detox 😀 ale to kiedyś 😀🙈

Merci92 lubi tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 10 września 2022, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa temat ubierania mnie stresuje ale też o tym myślę, tylko właśnie te rozmiary mnie powstrzymują żeby na zaś nie kupować ale chętnie poczytam jak wy planujecie dzieci ubierać :)

Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 10 września 2022, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil ja pisałam, ze mam dla małej sukienki na święta w rozmiarze 74 😁 ale widziałam kolejna ładna na święta w smyku i kupie 80. Kombinezon na zimę myśle, ze 80, bo zimno potrafi być bardzo długo, a nie chce żeby wyrosła z niego. Najwyżej będzie jej ciut większy.

Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 10 września 2022, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez obstawiam 80. Na razie mam dziedziczony 74,ale taki bardziej jesienny, nie wiem czy wystarczy na zimę.

Co do spiworkow, bo moje nie mają rozmiaru, a sa raczej spore - na co mam patrzec żeby wiedzieć czy sa już dobre?

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 10 września 2022, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci ja też od poniedziałku mam postanowienie z detoksem... Więc trzymam kciuki za Ciebie a Ty trzymaj za mnie 🤣😘 tez mam w daszku gondoli siatkę kombinowałam na różne sposoby ale niestety tylko na chwilkę nam to działa. Najlepszy jak już pisałam żwir, albo wózek żeby stał pod wierzbą koło domu albo brzozą to chwilę popatrzy na tańczące liście 🙃

Kasjanna może być za duży tylko żeby mała nie wpadała do niego. Jak jest ciepło to samo body wystarczy. Moja starsza spała w śpiworkach na pewno minimum do roku, więc sobie je chwalę.😉

U mnie kolejna noc ciężka, mąż już wstawał i nosił o 4 bo zaczęło mnie slabic od noszenia. U nas żadne pieluchy leżenie obok głaskanie nic nic nie działa. Albo cyc albo nos mnie 😔 smok też ble ehhh

Mi wyszedł test 31 sierpnia, czułam gdzieś w środku 🤣 a mąż uwierzył dopiero po ginekologu bo długo się staraliśmy...

Ja na zimę mam kombinezon 74 ale z hm więc większa rozmiarowka. Jakby coś mam jeszcze kurteczkę na 80.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2022, 16:39

Merci92, Kasjanna, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Lotos Autorytet

Wysłany: 10 września 2022, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam wiadomość i kliknelam anuluj 🤦‍♀️ więc jeszcze raz...
    Ja mam kombinezon 74 i kurtkę 80. Mam nadzieję że kombinezon wystarczy na listopad/grudzień. To taka wersja bez stóp więc planuje dokupić takie wyższe niechodki gdyby przypadkiem nogi były za długie 😉 W styczniu i lutym będzie kurtka

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 10 września 2022, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatni okres byl 13 sierpnia. Pozytywny test mi wyszedł 13 września i też ledwo zawału nie dostałam jak zobaczyłam 2 kreski...męża nie było w doku wtedy a ja się darłam że szczęścia sama do siebie😍ja się urodziłam 13 czerwca a mąż 13 lipca hehe i nasza malutka tez najprawdopodobniej urodziłaby się przez cc 13 mają (tydzień przed planowym terminem) no ale lekarz zdecydował ze trzeba cc wykonać wczesniej wiec nie udało się z tą datą ☺️

Ana.Ta lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 10 września 2022, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko spi od godziny 18 😳nie wiek jak to się stało hehe hmm o 18 zaczal się mecz w siatkówkę wiec moje dziecko może chciało zeby mama spokojnie ogladnela☺️potem karmienie było po 19 bo się obudziła z płaczem i tylko piers ją uspokoiła i dopiero teraz znowu się karmimy🙂zobaczymy jaka będzie noc 🙂

Ana.Ta lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 10 września 2022, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już kilka razy próbowałam zrobic detoks od slodyczy ale każdorazowo przegrywałam tą walke🤷‍♀️

oar89n73njsm8gcn.png
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie milczą. Dziewczyny dajcie znać co tam u Was 🧡

Majetta extra. Trzymam kciuki za to rozszerzenie. Też podoba mi sie blw. Mąż troche nie jest za. Ale to ja spedzam z małą 90% czasu, więc nie bedzie miał wyjscia hihi ale papki na sam początek to dobry pomysł. :)

U mnie wlasnie też może okazac ze spiworek bedzie zbędny bo kopie jak szalona...

Dzisiaj mamy chyba jakąś kulminacje od 15:00. Spanie max 30min aż do terez. Budzi sie z płaczem. Nie wie czy chce jeść, czy spać. Wybudza sie cieszy, nagle placze. No masakra. Oby teraz pospala choć godzine 💆‍♀️ juz nawet nie odkladam do lozeczka bo to nie ma sensu. Ładuje tylko w szczebelki tak sie dziś rzuca.

U mnie bez slodyczy ciezko bardzo bedzie. Chcialabym detoks. Ale wiem że nie dam rady😬jedyne co to planuje jesc tylko swoje wypieki lub bardziej jogurty z platkami. Zrezygnuje na chwile z czekolady.

Asiulka u mnie byl taki lekki ranek po przebojach nocnych do 11:30. A pozniej dramat. Meczu nie mialam jak obejrzeć. Nici z sobotniego wieczoru. Znow sie żali przez sen. Czuje ze pobudka tuż, tuż. A śpi 15 min 😂 co to sie dzieje z tymi bobassmi...

Moją dziś znów gondola parzyła. Próbowalam 3 razy i sie nie dalo bo plakala jak szalona. Albo przez czapke i grubsze ciuchy, albo to „świńskie popoludnie”.

Ja zimowe jak nie dostane juz nic planuje kupic w rozm. 80 i raczej bez stop bo ma dlugie nogi i obawiam sie ze moglabym zabudowanego nie przezimować...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2022, 00:02

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko po co mi te zimowe ciuchy jak ona sie w to ubrac nie da hahaha

Zosiek cudowny mąż! Mój ma wyrąbane w pokoju na dole. Choć mu wcisnęłam dzis popoludniu na jedno lulanie bo nie mialam juz sil i cierpliwosci za któryś tam razem.

On naprawde cudownie sie z nią bawi, zaczepia... ale opieka nad dzieckiem to nie tylko to. No i powoli zaczne mu wciskac w weekendy, bo mi czasem juz ręce opadają... 6kg to juz troche.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2022, 00:06

Kasjanna, Zosiek lubią tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 02:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka i jak noc? U mnie Bartek zasnął o 18:30..obudził się o 22 i teraz na jedzenie, zjadł i śpi dalej choć myślałam że będzie jakaś drama ok 2 z zabawą ale się pomyliłam:)

Ja mam jakies dziedziczone kombinezony w rozmiarze 74,80 i 86 takze na zime cos z tego powinnam wybrac...wczoraj ubralam młodego w jesienny kombinezon i tam munsię to nie podobało że darł się jak poparzony na szczęście na spacerze się uspokoił.. w ogóle powiem Wam że moje dziecko jest dziwne :p jak się mocno wydziera i nie idzie go uspokoić to wystarczy w foteliku wystawić go na klatke schodową i jest spokój... :p

Kasjanna, Ana.Ta lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiia o dziwo u mnie też nie najgorzej ☺️znaczy się coś tam poplakiwala 2 x po godzinie od jedzenia ale nawet dala się przytulić i dospała do ponad 2 godzin od jedzenia😋a wstała dzis o 7 czyli tak jak zawsze🙂

oar89n73njsm8gcn.png
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez pobudka o 7,nawet z kupą.
    O dziwo noc lepsza, 2 razy po 2.5h sie zdarzylo. Nie wiem czemu, bo ani smoczka nie dawalam, ani spiworka jeszcze nie uzylam, wiec generalnie nic sie nie zmienilo.
    Pisalam wam ze dalismy mlodej troche chleba i raczej plula nim i nie jest gotowa. To wczoraj gotuje cos i mala byla ze mna w kuchni (dzis druga tura urodzin syna, dla rodziny), a ze juz wieczor to marudzi. Dalam jej do reki piętkę chleba, bo akurat mialam pod ręką, pooglądała, porzucała, w koncu wlozyla do buzi i je. Ale ze piętka malutka to zmiescila sie cala i sie troche balam, to jej zabralam i dalam większą kromkę. Sluchajcie, trzesla sie na jej widok jak alkoholik w delirce, to bylo takie DAJ, TERAZ, JUŻ!
    Takze jednak dziecko jest chyba gotowe na rozszerzanie diety. Raczej jeszcze nie planuje nic innego, ale wcisnąć chleb dla zajęcia uwagi jak najbardziej :)

Leksa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2022, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie porażka. Mały zaczął zasypiać przed 19, ale za to wstaje o 6.30, no i nie spi prawie w ogóle. Ja z nocy to pamiętam wieczne wiercenie i stęki 🥲

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie do 3:00 budziła sie praktycznie co godzine, jak juz niewiedzialam o co chodzi dałam jeść na lezaco i niewiem która pierwsza usnęła... pozniej pobudka o 6:00 i od 6:00 jęk/cyc i przysypianie u mnie na rękach... teraz o 8:00 ją „uwolnilam” , wymieniłam sikańce, poleżała o dziwo obok mnie 15 min jak jej pokazywalam pozytywke i sie pousmiechała. Ale kupy brak - ewidentnie coś cisnie więc pewnie juz nie uśnie. Ale zobaczymy...

Plus jest taki że kto pierwszy wstaje robi jajecznice i to chyba bedzie moj mąż bo ja jeszcze karmie hihi

Kasjanna lubi tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda dramat- u mnie prognoza na 10 dni do przodu to deszcz. Wrzesień zawsze kojarzył mi sie z ciepłem i słońcem... Bede probowac dzis wlozyc do wozka, ale jak bedzie ryk to niestety bedzie to wina grubszych ciuchow... takze... masakra będzie z tą zimą i czapkami😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2022, 08:27

‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ