Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Klara To może u nas też to minie. Natomiast wczoraj to był taki płacz że jak ktoś czegoś takiego nie przeżył to nie zna prawdziwej histerii dziecka 🙆♀️ A Ty przez ten trudny czas zapraszałas lub odwiedziłaś kogoś z Hania czy jej odpuściłam i przeczekalas ten kryzys społeczny? ☺
-
nick nieaktualnyMerci, zapraszałam, ale jak widziałam, że się afera zaczyna, to ją brałam do sypialni, uspokajałam, mówiłam do niej. Na swoim gruncie łatwiej było opanować sytuację, zwłaszcza że już wiedziałam, że to stres, a nie jakaś dolegliwość. Wtedy u teściowej nie wiedzieliśmy o co chodzi, biegało koło nas kilku doradców i to jeszcze zaogniło sytuację. Przez ten czas my do nikogo nie jeździliśmy, bo się bałam 🤣.
Jak u Was nocka dziewczyny? U mnie ok. Standardowe dwie pobudki.Merci92 lubi tę wiadomość
-
U mnie wczoraj problem z usypianiem, usnela koniec koncow o 21 ale noc cudo- jedna pobudka o 5:30 i poki co spi dalej.
Ja wczoraj zamowilam kolejna sukienke na chrzciny, robiłam przymiarki tego co mam i nie bylam za bardzo zadowolona z efektu. Zobaczymy co to przyjdzie.
Co do rozmiarow to u nas głównie 68, ale muszę chyba zaczac rozgladac sienza rzeczami na 74, bo juz na dlugosc troche sie robi ciasno no w body. Kombinezon zimowy mam jeden dziedziczony ale 80cm i poki co wygląda na duzo za duzy ale moze w listopadzie będzie akurat.Ana.Ta lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Moj potworek dzis w nocy to by najchetniej spal na mnie.
Jak tak was czytam to mysle ze u nas skok rozwojowy przechodzi bardzo łagodnie, a mamy juz 19 tydzien, wiec jestesmy w zasadzie na finiszu.
Fobia spoleczna, plucie cycem, placze o nic - zdarzylo sie, ale tak przez dzien czy dwa. Tylko te noce są jakie są, ale to raczej nie skok. Ale nowe umiejetnosci tez nie przybywają w jakimś zastraszającym tempie, myslicie ze to ma zwiazek?Ana.Ta lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Klara dobrze że u Ciebie to minelo/ jest nadzieja 🙈 ja dziś z tego wszystkiego ide do siostry i jej dziecka żeby zrobic test. Mam nadzieje że wizyte znajomych za tydzień nie spędze wlasnie w sypialni 🙈ale to juz bedzie 19 tydzien...mam nadzieje że bedziemy po skoku ...
U mnie ewidentnie cos jest na rzeczy bo po tej pobudce przed północą do 6:00 rano byly jeszcze trzy. A byla max dwie- jedna bez tej przed polnocą 😂
Wstawałam o 1:40/3:30/5:00 i 6:00. Od 3:30 spanie tylko na mnie bo stęki... także czuwanie i stękanie do 6:00 i na szczescie od 6:00 - 7:30 odsypiala.... ja zamiast spać poszlam zrobic kawe taka bylam wygnieciona że mi sie lezec oddchcialo.
Nie zapowiadalo sie na okres, a mam plamienia i bol brzucha... oby tylko z pokarmem bylo ok...Klara_1985 lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Vende noc miałaś cudo- zazdroszcze 👍 ja wlasnie mam kilka bodziakow 74 Ale są duzo za duze. Cos czuje ze bedzie problem z tym wyrastaniem z 68.
Kasjanna u mnie pojawily sie z nowych rzeczy tylko krzyki „Aaa” takie mega glosne i wciąganie rączek do góry... tez jakos innych nie widze 🤷♀️ Ale jesli mozna zaliczyc do tego, że dziecko stalo sie obserwatorem to na pewno to. To chyba jej ulubione zajecie teraz. Czuje sie jak pod ostrzalem 😂😂😂16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
U nas jest fascynacja twarzami. Wymaca z kazdej strony.
Idzie ktoras na zajecia baby swim? Tak sie przymierzam ale wrzesien w połowie a ja się nie moge zebrac. Niby chce, ale tak mi się nie chce...Soleil lubi tę wiadomość
U mnie duzo rzeczy się pojawia ostatnio ☺ Stąd pewnie takie humorki bo dużo w glowce sie dzieje. Natomiast też jest poprawa bo lepiej śpi w dzień i łatwiej można uspac. No ale noce dalej z jekami. 😜 A nowe umiejętności to takie same co u Ana.Ta + dużo gada w swoim języku i śpiewa. A te obserwowanie to jest mistrzowskie 😄 Mam wrażenie że jestem lepsza rozrywka od zabawek😅 Dużo fizycznych umiejętności przyszło te obroty z brzucha na plecy i odwrotnie. Wczoraj nawet w łóżeczku przy szczeblach próbowała podciągnąć się od boku jak małpka 🙃😅 Mały dzikun mi rośnie 😆
Ana.Ta, Zosiek, Leksa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas po tym skoku bardzo dużo gada po swojemu i dobrze się przekręca na boki, bo do tej pory była bardzo leniwa. Dodatkowo w dzień zasypia bez większych problemów, a był z tym dramat. Kasjanna super pomysł z tymi zajęciami na basenie, muszę sprawdzić, czy są u nas.
Jeśli lubicie podcasty, a nie znacie podcastów Matka też człowiek, to Wam bardzo polecam:
https://open.spotify.com/episode/1BiujCbcXODXXpifbbsTDh?si=cdcU5iAcR-ySJ2r1Zgcx7w&utm_source=copy-link
https://open.spotify.com/episode/0KfL3mn7iAtu9D09PMCjrJ?si=VxHny856QUGU9lD-IX6tSw&utm_source=copy-link
Te z Olą Domanska i Tatianą Okupnik są naprawdę wspierające. Nie wiem jak jest u Was, ale ja przy pierwszej córce miałam duże parcie na to zeby wszytko było idealnie i nie dawałam sobie przyzwolenia na to, że mogę się czuć gorzej, mieć słabsze dni. Przypłaciłam to depresją, niezdiagnozowaną, no przecież wstyd się przyznać, bo macierzyństwo było moim marzeniem, to skąd takie słabe samopoczucie. Może Wam się spodobają
Merci92, Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość
-
Dzieki Klara napewno sobie poslucham.
O tak faktycznie zafascynowanie twarzą to coś nowego🙂 narazie na basen się nie wybiersmy- troche za leniwi jestesmy jesli chodzi o basen 🙈
Moja córka wlasnie sie wyrzywa na pilce sensorycznej - tej takiej z „cyckami”.
Z brzuszka na plecy jeszcze nie umie wrócić.16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Hej 😉
U nas noc jeszcze gorsza szkoda gadać...
Widzę jednak codziennie coś nowego, ciągle jakieś postępy, więc główka pracuje cały czas intensywnie.
Starsza jest chora, mam nadzieję że mała nie złapie choróbska.
Nie mam siły więcej pisać, jestem z Wami 😘Merci92, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Trzymaj sie Zosiek. Na co starsza chora?
U nas w nocy malej furczalo w nosku przy jedzeniu, ale przeszło, wiec licze ze to takie jednorazowe. Tak dzisiaj gaworzy że wow, buzia sie od rana nie zamykaZosiek, Merci92, Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Kasjanna ja mam tak samo z tymi zajęciami. Nie tylko swim ale też jakąś gimnastykę bym chciała. No właśnie...niby chce a jeszcze się za niczym nie rozejrzałam. Ciężko mi się zmotywować.
Byliśmy dzisiaj u pediatry i mały mimo jedzenia co dwie godziny w nocy trochę mało przybrał na wadze. Lekarz powiedział że takie wstawanie to męka i że mam mu już podawać kaszkę na wieczór żebyśmy spali trochę dłużej. Powiedział też żeby nie uczyć go butelki skoro nie chce. Mam podawać wszystko łyżeczką. Natomiast po skończonym 5 miesiącu, czyli już w przyszłym tygodniu, mam podawać raz dziennie marchewkę, ziemniaka lub dynie. Za miesiąc zacząć podawać mięsko.
Muszę kupić jakis zestaw do karmienia bo jakoś mi się to wydawało tak odległe że nawet łyżeczki nie mam.
Powiedział jeszcze żeby nowe pokarmy wprowadzać na drugie śniadanie, najpóźniej na obiad bo gdyby dziecku coś nie spasowało to będę go miała na oku w ciągu dnia.Merci92, Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Lotos, odbieram wyniki po 14, podobno juz sa ale nie mam jeszcze z kim zostawic Malej. Dam znac.
Poki co karmie normlanie (znaczy kpi, ale to jest moje normalnie) czekam z tym antybiotykiem na ten dzisiejszy wynik, bo moze sie nie pokrywa a nie chce brac teraz dwóch znowu.
Kurcze u nas chyba juz po skoku. Mala ladnie usypia w dzien, w nocy śpi. Nie chce przechwalic ale jest naprawde dobrze. Oby tak zostalo bo w niedziele chrzciny a robie w domu wiec piatek, sobota mam w ch... Roboty
Lotos jeszcze co do lyzeczki ja kupilam z lovi, bo ma byc dluga a plaska i ta pasuje. Ale my jeszcze nie probujemy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2022, 12:55
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Kasjanna nos ma póki co zawalony i głos zmieniony, niby bez gorączki i bez kaszlu ale siedzi w domu.
Dziękuję 😘
Moja lekarka kazała zacząć od warzyw a później od kaszek bo są smaczniejsze niż warzywa. Co lekarz to inaczej widzę 🤦Merci92 lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Chyba z tymi kaszkami to chodzi tylko o to żeby dać wieczorem "na spanie", a warzywka to to kluczowe rozszerzanie diety, ale ja troche mam wrazenie ze kaszka na noc to taka legenda, jak mowie ze mloda slabo sypia to wszyscy mówią daj kaszkę, ale chyba jeszcze nie spotkalam osoby u ktorej by to zadziałało...
Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyEch te kaszki na spanie to taka głupia stara szkoła według mnie... Ja na grupie o rozszerzaniu diety widzę, że dziewczyny dają kaszki na śniadanie i to nie z butli tylko w miseczce, z masłem orzechowym i owocami. Wyglądają taj apetycznie, że sama bym zjadła 😁
U nas nie ma żadnych nowych umiejętności.
Nie obraca się ani na boki ani na brzuch. Trochę się wyginał jakby powoli chciał.
Ulubiona zabawa to wpychanie właśnie piłki sensorycznej do buzi i się wkurza bo nie może jej wsadzić i tylko językiem gmyra w tych dziurach 😅
Spanie w nocy było nawet okej. Spaliśmy 3.5h ciągiem, a później pobudki co chwile. W dzień też dobrze zasypia, ale dużo noszenia jest niestety...
Dalej mnie martwi jego brak reakcji na głosy i dzwieki. Nie odwraca w ogóle głowyLeksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość