Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Lotos, tak, mam podawac Malej dicoflor jesli wezme ten antybiotyk to akurat mam ustalone z pediatra. Zaczne od jutra.
Czy dam jej swoje mleko z tego czasu to jeszcze do konca nie zdecydowalam. Moze te dwie porcje dziennie sie zdecyduje (wtedy kiedy mija 12h od wziecia dawki). Resztę wyleje i tyle. Przygotowałam sobie juz mm, bo w nocy nie ogarne podgrzewania. A w dzieb spróbuję pociagnac na mrozonkach.
Tak, moje karmienie to jest jakas masakra, ja wiedzialam juz w ciazy ze tak bedzie. Myślę ze powoli bede konczyc te nierówna walke bo mam dosyc...
Megsi jak masz watpliwosci mozesz się przejsc do lekarza, to nie zaszkodzi. A moze będziesz spokojniejszaKasjanna, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Nie obudził mnie budzik, przespalam 6h ciągiem i czuje się jak nowonarodzona. Laktator na szczęście ogarnal. Braklo mi chyba motywacji wiedzac ze wyleje to mleko. Udało mi sie podac Malej jednak moje mleko z lodówki. Obudziłam sie o tej 4:30 i juz sie wiercila wiec zdążyłam podgrzac.
Ale zal mi. Już wylalam prawie 500ml mleka zamiast dac Malej. Co za marnotrawstwoSoleil lubi tę wiadomość
Oj przykre Vende, i to takie ilości... Mus to mus.
Ja juz troche wymiękam z tym nocnym wstawaniem. Dzis w nocy karmilam 8 razy, ale to bez znaczenia czy wstanie 8 czy 6,jestem wypruta do tego stopnia ze mam klopot z otworzeniem oczu zeby wpisac info w aplikacje. Źle się czuję. A nad ranem jeszcze nie chce zeby ją odkładać. Wlasnie drzemie na mnie, ale juz bez roznicy bo i tak wstaje za 20 minut. Nie mam juz pomyslu... Dzis spala w spiworku dla odmiany, ale na nic to nie wplynelo.29.04 - moja kochana córeczka -
Vende wiele poświęciłaś na te sesje i ja Ci mówie w nagrode córcia Ci tak ładnie śpi💛
Kasjanna wspolczuje aż tylu karmień, u mnie wczoraj bylo wiecej, ale nie az tyle i niewiedzialam jak sie nazywam. A pozniej miej tu sily na opieke jak w dzień turbodrzemki....
U mnie dzis lepiej - bez darcia, ale nadal dodatkowe karmienie juz o 23, następne o 3 wiec supeale odc tego momentu karmie 3 raz i co ją odloze, czy przekręce i tak idzie na brzuch, wiec spałam na półgwizdka
Musze wyciagnac moją grubą kołdre bo pod narzutą i kocem bylo mi dzis zimno😬
U mnie dziś okno pogodowe, mam nadzieje ze uda sie wyjsc,,bo musze do sklepu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2022, 06:57
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Mam dzis mega dola. Poryczalam sie. Przegapilam budzik wiec znowu mlody spoznia sie do szkoly. W domu balagan bo nie ma komu ogarnąć po weekendowej imprezie urodzinowej. Mialam zaprosic sasiadke na kawe ale chyba nie dam rady.
Baby swim, moje marzenie juz przy pierwszym dziecku, odpuszczam. I tak musze starszaka wozic, jak pomysle ze jeszcze musze siebie z małą, i przebierac, suszyc, wymiękam. Dzis wymiekam na wszystko...
A do tego mniej wychodzimy, a waga zaczyna rosnąć, czeka nas piekna zima, przynajmniej sie tluszczykiem ogrzeje 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2022, 07:59
29.04 - moja kochana córeczka -
Kasjanna Przy tylu kamieniach w nocy to ja przez tydzień bałaganu bym nie ruszyła ☺ Dla mnie jesteś i tak twardzielka z tym karmieniem i ogarnianiem dzieci 👶👶🍼 A co do spoznien to nie martw się każdy to by zrozumiał a mały i tak nic nie straci tylko może będzie miał dłuższy senek a to akurat na plus 😃 Moja waga też nie powala a rower stacjonarny trochę już kurzem obrasta 😅
Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Hej kochane
U nas noc jeszcze gorsza.. nie przespała ciurkiem więcej niż pół godziny, spaliśmy z nią, miała prawie ciągle pierś w buzi 😭dałam nawet butelkę w nocy bo mama mi truła że głodna na pewno zjadła z oporem i nic to nie dało...
Kasjanna łącze się z Tobą w bólu 😘 mam nadzieję że będzie lepiej bo nie wiem jak tak dłużej pociągnę... Gdyby chociaż spała coś w dzień to zdrzemnelabym się 😔
W czwartek mamy fizjoterapeutkę chce ją posprawdzac czy wszystko ok.
Vende na prawdę bardzo mi przykro ale wiesz że dzielnie walczyłaś i nie masz sobie nic do zarzucenia.😘
Ja dalej leżę młoda płacze bo niewyspana nie mam sił...Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Moja tez dzis mega maruda, drzemke zaliczyla cale 10 minut. Najgorsze nie jest to ze nie ogarniam, tylko ze chodze wnerwiona. W zwiazku z czym mala tez sie wkurza, a na syna nakrzyczalam ze sie spóźnia jakby to byla jego wina...
Zosiek, to u was faktycznie masakra... U nas spanie razem nie daje kompletnie nic. Moze spanie na mnie troche punktuje, ale ja tak nie jestem w stanie spać.Zosiek lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Zosiek identyczny dzień mieliśmy 3 dni temu, powodzenia dziś ❤️ dasz rade
Kasjanna ja mam to samo, ale jak na chwilę się zatrzymam i wezmę 5 głębokich wdechow i pytam siebie o co mi chodzi to trochę mi pomaga.. Huk z tym bałaganem, nasze dzieci nigdy nie będą już takie małe. A bałagan posprzątasz i za chwilę znowu to samo. A może ta Pani która wam pomaga miałaby czas na dniach wpaść?
U nas dzisiaj standard, pobudki co 2 godziny. Lecimy na szczepienieZosiek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZosiek, kasjanna łącze się z wami.
U mnie noc i wieczór słabe.
Co chwile budził się na jedzenie/tulenie.
Rano jak zawsze mąż go wziął żebym dostała, ale pp 1.5h wył, mąż nie dał rady go uspac wiec przyniósł go do mnie na drzemke, ale ja już nie umiem drzemać z młodym. Zwłaszcza jak zaśnie na piersi.
Spacer wczoraj to porażka już pp wyjściu z domu krzyk, ale mąż powiedział, że będzie go niósł. Po wyjściu ze sklepu wsadziliśmy go do wózka i zasnął ze zmęczenia, ale po pobudce znowu ręce.
Jeszcze 2 miesiące trzeba wytrzymać 🥲Zosiek lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny łącze się z Wami. Mimo, ze ja w nocy az tyle nie karmię - to pobudki i tak mnie nie omijają . Mala sie wybudza- musze ja lulac. Mimo, ze spi ze mna lub na mnie- czesto zyczy sobie lulania na stojaco. Czasami mam wrazenie, ze zaraz padne. Teraz bylysmy 2 tygodnie u moich rodzicow. Myślałam, ze tam bedzie lepiej. A bylo jeszcze gorzej. Malo spala w dzien- turbodrzemki po 10 minut, w nocy z 10 razy wybudzania. I z nikad pomocy. Bo nie dala sie ogarniac nikomu poza mna. Powrót do domu tez ciezki- bo musi sie zaaklimatyzowac. Chyba nie poznała domku. Ja jestem jakas beznadziejna- bo nic nie ogarniam. Często nawet muszę opuścić sesję laktatora- bo mała czesto wtedy się drze i muszę ja nosić i się zajmować. I n8e ma mowy o ściąganiu mleka. O ugotowaniu obiadu i ogarnianiu domu już nawet.nie wspomnę. Ja Was podziwiam i zazdroszcze- ze dajecie rade. Kasjanna a Ty z dwojka - to juz w ogole mega.Moze ja jakoś słabo zorganizowana jestem albo leniwa. Rycze na przemian z wyzywaniem pod nosem..
Soleil, Zosiek lubią tę wiadomość
Marmis -
Kasjanna jesteśmy tylko ludźmi- też nieraz o tym zapominam i czuje sie źle, bo to bo tamto. A ty z tymi pobudkami i jeszcze jednym dzieckiem musisz o wiele więcej ogarniac, takze szacun.
Widzisz ja wczoraj bez drugiego dziecka nie bylam w stanie wyjsc z domu. Glowa do góry 💛
Dziś sukces- udalo sie dojsc do lidla bez afery z 30 min drzemką. Ale po drodze spotkalam moją mame ktorej sie przestraszyla. Także ja nie wiem 🤷♀️ Odjechalam i byl juz spokoj🤷♀️Merci92 lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Zosiek Ojej biedna... Ciężko mi pisać ale łącze się z Tobą myślami i przesyłam pozytywną energię 🥰 Posłuchaj sobie tych podcastów od Klary na yt "Mama też człowiek"w tle jak będziesz mała się zajmować ☺ Mi wczoraj to pomogło bo trochę byłam podlamana ☺
Dobrze ze do fizjo się umówiłaś oni fajne sposoby na ćwiczenia dają np żeby dziecko uczyło się już na rączkach podnosić na brzuszku itp 🙃
Marmis To kwestia nie ogarniania tylko egzemplarzu ☺ Tak mi się wydaje ☺ Więc rób ile możesz a resztę olej. Zrobisz jak będziecie miały lepszy dzień.
Megsi Dzielnie walczysz z tymi spacerami. Też wczoraj myślałam że tak niedługo powiemy pa pa gondolom 😄 Tylko jest jedna jeszcze kwestia - szaliki i czapki też nie są fajnie do noszenia z tego co zauważyłam więc z tym też już walczę 🤭Zosiek lubi tę wiadomość
-
Vende to chociaż trochę się wyspalas ale nic się nie dzieje jak taka dłuższa przerwa z laktatorem ?
Kasjanna nie dziwie się, ze jesteś zmęczona i nie słyszysz budzika. Ja nie mogę dojść do siebie po tym szpitalu z Olga. Powrót do domu taki, ze ciagle coś sprzątam/ogarniam/prasuje do późnych godzin nocnych. Rano jestem nieprzytomna, a tu starszakiem trzeba się zajść. Przez to zapalenie ucha stał się okropnie marudny, ale dziś juz poszedł do zerówki (nie mogę mówić, ze do przedszkola, bo bardzo się tym złości, bo zerówka w szkole jest 😅) Do tego maz pracuje po 12 godz cały czas, w sobotę wrócił z pracy tak chory, ze leżał plackiem, wczoraj wziął urlop na zadanie (mój maz nie jest typem, ze jak ma 37 stopni to umiera 😁) wiec musiał się naprawdę bardzo zle czuć, ze wziął urlop. Także z nikad pomocy, do tego Olga dziś ulewa jak szalona 🤦🏼♀️ Za chwile jedziemy na szczepienieMerci92 lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Kasjanna więc może nie warto odwoływać spotkania z sąsiadka? Może taki czas na oderwanie na chwilę głowy od tematów dzieci pomoże 🙂
U nas po szczepieniu słabo, znowu gorączkuje 😕 mimo że teraz wszystkie szczepienia dzielimy więc wczoraj były tylko pneumoWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2022, 11:25
-
A wiecie może jak to jest z tymi szczepieniami? Bo np w książeczce jest że zotlaczke 3 dawkę powinien dostać w 7 miesiącu a jak bierze 6w1 to przecież już dostanie 4 (pierwsza w szpitalu i 3x6w1). Podobnie jest chyba z polio (nie mam teraz książeczki przy sobie). Powinien dostać dwie dawki a jak daje 6w1 to dostaje 3. Nie za dużo tych dawek? Zapomniałam wczoraj zapytać o to pediatrę ale przy następnej wizycie muszę poruszyć tem temat. Nie chce dawać za dużo dawek bo u nas każda źle znosi. Może któraś z Was zwróciła na to uwagę i pytała pediatrę jak to jest?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2022, 11:26
-
Leksa, na szczęście chyba jestem juz po stabilizacji i oprocz tego ze piersi robią sie pełniejsze to nie czuje bolu, nie ma zapenia, wycieku nic. Kusi mnie zeby odlozyc wkładki laktacyjne bo już dawno nie byly mokre.
Jestesmy dzis po pierwszej mrożonce na szczęście zaakceptowana, chociaz najpierw nie chciala jesc. Po drzemce chce z nia isc na spacer bo tym razem ja tego psychicznie potrzebuje. Na drzemce sie ogarne i sciagne laktatorem.
Powiem Wam ze juz nawet moja tesciowa stwierdziła ze powinnam to zakonczyc
A to ona mnie od początku tak cisnela z tematem...
Lotos ja nie pomoge ze szczepieniami bo szczerze jestem w tym zielona.
Kasjanna, Zosiek, ja Was podziwiam ze dajecie rade w ogole funkcjonować po takich nocach. Dzielne z Was Kobietki. Oby dzieci w przyszłości to wynagrodziły.
Leksa, Zosiek lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyDziewczyny, współczuję. U mnie noc słabsza niż zwykle, ale przy Waszych i tak dobra.
Marmis, przestań byc taka surowa dla siebie. Potraktuj siebie jak przyjaciółkę w podobnej sytuacji. Każda z nas chce być doskonała, jak widać u nas wszystkich życie wyglada zupełnie inaczej. Ja jakiś czas temu byłam tak przeczolgana, starsza córka była nie do ogarnięcia, młodsza się darła całe dnie, mój stres pewnie też nie pomagał. Wreszcie wieczorem powiedziałam do męża, że mam ochotę wyjść i nie wracać. I co najgorsze, naprawdę tak myślałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2022, 11:50
Zosiek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny