X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, wylalam żale i trochę się otrzeźwiłam. Soleil, napisalas o tej pani co pomaga sprzatac, ona takie grubsze tematy ogarnia, to ja przed weekendem wysprzatalam. I tak rozejrzałam sie po tym moim domu, i kurcze to nie jest tak ze jest mega brudno, tylko wszystko leży wszędzie, wiec tak naprawde ogarniecie tego na pelnym speedzie zajęło 15 min. Ok, garnki nie umyte, ale sasiadka tez ma dzieci. Takze zaprosilam, pogadalysmy, potrzebowalam tego. To jest taka sasiadka z ktora szlam przez macierzynstwo przy synu, ona wtedy miala pierwszą córkę.

Klara, dzieki za polecajke podcastów, posluchalam z Olą Domanska. Trzeba jakichs historii posluchac żeby sobie dac kopa od czasu do czasu. Moze to baby swim jeszcze rozważę ;)
    Marmis, a ty tak regularnie sciagasz, bo nie pamietam? Bo jak tak to Vende miala cos takiego do sciagania co daje wolne rece. Nie znam sie ale moze wtedy łatwiej sciagac i ogarniac dziecko jednoczesnie.

Vende, ja wlasnie w weekend chcialam wlozyc taka lżejszą bluzkę, ale wkladki mi za mocno sie odznaczaly i zrezygnowałam. Tez mam ich dosc, ale u mnie potrafi czasem leciec jak z kranu, wiec sie jeszcze nie odważę odstawić.

Moj mąż leci za miesiac na miesiac do rodziny, i tak chojrakowalam ze co to za problem, on mi i tak nie pomaga, ale jak zlapie dola to mysle ze kurde nie wiem jak ja dam rade... Do tej pory mała miała juz przesypiać noce, takze no, ma jeszcze miesiąc ;)

Ana.Ta, Soleil, Zosiek, Klara_1985 lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdybym nie trafiła na to forum chyba bylabym juz w wariatkowie, bo myslalabym ze tylko u mnie takie dramy...

Ja jak mam chwile „grozy” pocieszam się wyobrazając sobie troszke starszy wiek, jak to bedziemy chodzić za rączke, czy będziemy sie tulic tak świadomie.
    I mam przed oczami takie krotkie nagranie kobiety na instagramie, która idzie z dzieckiem na rekach do drugiego mniejszego dziecka ktore lezy na podlodze i placze. Siada na ziemi i tuli je razem.... mówi „one mnie potrzebują” to jest teraz najwazniejsze. „Zatrzymaj się i przytul.”

Porządki tez mnie wkurzają. Nie umyte okna, czy sterta prania. Ale czasem wlasnie wybieram wieczorem odpoczynek bo wiem że jak troche nie pośpie bedzie jeszcze gorzej, bo bede sfrustrowana. A to dziecko czuje... ale duzo nam daje to ze wszystko zawsze na. swoim miejscu

Dla Mnie najwaZniejsze to przy tym calym rozgardiaszu zeby dobrze zjesc. Mąż dba o zakupy, ja pichce jak sie da. On musi tez pomoc czasem jak chce dobre ciasto. My jestesmy slodyczoholikami. Codziennie do kawy cos slodkiego 😂

Ja z tymi obiadami czesto dzialam jak juz mala spilgotuje na 2 dni. Albo jak juz maz jest. To nie ma wyjscia i musi chwile zabawic jak jest nieodkladalna. Narazie nam sprawdza sie bujak i ksiazeczka co szelesci - jak musowo musze cos zrobicz. No i jej zafascynowanie brzuchem. Kurcze od wczoraj kombinuje zeby sie podbosic na rączkach. I wypina dupke tak bardzo do góry. To chyba na obroty 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2022, 12:41

Soleil lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos z tymi szczepieniami to 6w 1 jest ich mniej.

Dziewczyny szczepiace trzymam kciuki za Was i bobasy ✊ ja jakos przetrwalam ta druga szczepionke bez temperatury, malutka marudzila bardziej w nocy, ale nie wiem czy to wiazac z tym czy regresem 💆‍♀️

Kasjanna miesisc to kupa czasu, zycze zeby juz Nisia byla taka ogarnieta i mama spokojniejsza 💛 czekamy na te dobre wiesci hihi

Corka spala cale 10min. Od razu byl obrót na brzuch... a czemu... kupa... te dzieci to niezle mądrale. Ale mruczy tak na spanie ze az to komiczne 🙈

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo wlasnie to tak jest że dobre chwile też mamy jak juz myslismy ze wszystko juz do d....
    zycze nam coraz wiecej takich „sesji”. Czlowiek to wkoncu jeszcze bardziej z malych rzeczy bedzie sie cieszyl :)

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta my tez slodyczowi. Ale chyba tez przejde na taki detoks ze jem slodkie ale tylko domowe. Bo calkowicie nie dam rady zrezygnoeac nawet na dzień :/

Co do przytulenia, to czasem (a raczej zdecydowanie częściej) to ja potrzebuje tego przytulasa bardziej niz moje dzieci...

To podnoszenie pupy to może na pełzanie / raczkowanie juz?

Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje, ze my po szczepieniu. Płacz był okropny na sam widok stetoskopu. Boi się po tym szpitalu. Wazy 6145g. Dietę mamy rozszerzać po 4 miesiącu, czyli już „za chwilkę”

Merci92, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja meldujde Po szczepieniu. Waga 7600gram. Słuchajcie nie wiem jak w Polsce ale tu na szczepieniu zanim wchodzimy do gabinetu lekarskiego asystentka mierzy i waży. I zawsze była taka 'nasza' à dzisiaj starsza w okularach. No i kładziemy małego na wage jak się nachyliła nad nim i coś zaczęła gadać, jak on się rozwyl, to cała wizytę już wył do końca 🙈 pierwszy raz taka sytuację mieliśmy. Szczepionkę na rota ładnie połknął ale w międzyczasie podplakiwal, a na badaniu jak pani wkładala patyk do buzi to jakby specjalnie zaciskał buzię. Ale jak trzymaliśmy go na rękach w gabinecie to normalnie do Pani doktor się uśmiechał. Na koniec jak go ubieraliśmy w miejscu gdzie go ważyli to cały czas ścinał wzrokiem ta 'czarownice'. A najlepszy hit, cała drogę do lekarza i spowrotem w gondoli nie spał i nie płakał.

A o rozszerzaniu diety ani słowa, ale na równo 6 miesięcy zaczniemy, już nie mogę się doczekać :)

Merci92, Klara_1985, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil, ale akcja z ta „wiedźma” 😅 nie spodobała mu się i już 😊 powiem Ci, ze ja tez bardzo czekam na rozszerzanie diety. Liczę na to, ze jak zacznie „jeść” nie będzie tak ulewala. Dziś ja już trzy razy przebierałam i ciagle daje czyste pieluszki 🤦🏼‍♀️ Mam dość tego już

• Soleil Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa w końcu to będzie tylko wspomnienie, szybko minie :)

A co do słodyczy, ja też jestem slodyczowa, ostatnio nawet za mocno, nie pamiętam dnia bez słodkości, zazdroszczę wam detoxu, wiem że źle jem ale nie ma mowy o żadnym detoxie, póki co to moja jedyna przyjemność 😅 kiedyś robiłam zdrowe ciasta, teraz nie ma mowy żeby zrobić obiad bez pośpiechu a co dopiero ciasto

Leksa lubi tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziękuję za wsparcie 😘 dużo mi daje to forum i Wy na prawdę!😘😘😘

Kasjanna ja i tak Ciebie podziwiam że starszego do szkoły zaprowadzasz i to ogarniasz 💪 u nas starsza zawozi maz więc to przynajmniej odpada.
    Musimy odpuścić z tymi porządkami itd...
    Ja znowu mam myśli ostatnio tyle wyrzeczeń i troski a i tak będzie pyskować zaraz jak starsza 🤦
    Posłucham dzisiaj tych podcastów.
    Dopiero wzięłam prysznic... Mąż z pracy się urwał i młoda na chwilę przejął to zdrzemnelam się godzinę i trochę mi lepiej, a obudziła mnie dyskusja ze starszą... Okres buntu pełną parą.
    Na obiad 🍕

Soleil lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek, u mnie jak mąż jest to on zaprowadza, ale ja musze "wyprawic". Brakuje mi przedszkola, ze dziecko wstalo, ubrało się i wyszlo, a teraz je sniadanie, trzeba zrobic drugie sniadanie, a ja rano nie funkcjonuje...
    Pocieszające jest to, ze jak teraz czekamy że cos minie, tak okres buntu tez minie. Tylko potrwa pewnie trochę dłużej...

Ja najczęściej robie obiady w weekendy i mrożę, wiec cos w zamrazalniku zawsze jest.

Sluchajcie, jak wam dziecko zaśnie ze smoczkiem to wyjmujecie? Bo jak się nagle okazalo ze mam dziecko smoczkowe (bez szalu ale jednak), to nie umiem tego ogarnac. Usnela mi na drzemke ze smoczkiem, odlozylam i nie wyjelam od razu, bo czasem wypluje. Ale nie wyplula i chcialam wyjąć, to sie obudzila. Na oddanie juz bylo za późno. Jak to u was dziala?

Zosiek lubi tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna, Olga w ciągu dnia śpi ze smoczkiem, nie zabieram jej go. Na noc jak już porządnie śpi to sama go wypluwa to wtedy zabieram i śpi bez do rana

Kasjanna lubi tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna ja tez zostawiam smoczek, chce to niech ma. U mniw często w dzien spi ze smoczkiem, podobno to tez zapobiega śmierci łóżeczkowej, co mnie zaskoczylo.
    Ja bylam ponad 2h na spacerze. Mala przespala prawie caly. Wrocilam tylko dlatego ze nie wzielam ze sobą mleka a zblizalysmy sie do 3h od ostatniej butelki. Przewietrzylam glowe i od razu mi lepiej. Ale moje dziecko lubi wozek. W tym mam szczęście.

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende tez gdzieś to czytałam, ze kp i smoczek zapobiega śmierci łóżeczkowej.

• Leksa Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do słodyczy to przed ciąża je kochałam :D a teraz jest mi to obojętne. Ostatni raz jadłam Grześka bez czekolady tydzień temu we wtorek w szpitalu :D ale to raczej było z nudów jak mała spała. Za to nie przepadam za kawa (pije raczej ja okazyjnie), a od coli jestem uzależniona 🤦🏼‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2022, 15:03

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uważam że to forum jest cudowne😄i dzięki niemu możemy się pocieszyć ze to nie tylko u nas jest np dom wariatów czy nie tylko u nas dziecko zamiast w nocy przesypiać bez jedzenia coraz dłużej to przesypia tak naprawdę coraz krocej😆u mnie sinusoida z tym. Dzis w nocy nie było dłuższej przerwy niż 1,5 h a co najlepsze 2 x małą przebierałam bo nie wiem jak ona to robi ale bokiem przesikuje pieluche i ma mokre body i spodenki...a Pielucha jakos nie bardzo mokra🤔nie wiem , z każdej strony pampersa sprawdzam i zapinam dobrze a tu jakos bokiem wypływa 🤔
    Też chodzę nietomna a w niedziele chrzciny. Ksiądz nie chciał mi się zgodzić na chrzciny po mszy a ja czyje ze nie wystalabym w pierwszej ławce cala msze...kiedyś dawno twmu w kosciele zemdlałam i od tego czasu jak chodzę to stoję zawsze z tyłu zeby miec dostep do świeżego powietrza🙂 wirc panikowalam strasznie przed tymi chrzcinami bo przeciez jak tqk totalnie kiepsko spie to nabprwno znowu bym padła ehh ale w końcu udało mi się ubłagać księdza i będziemy mieć po mszy🙂

Soleil lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy obiad w restauracji a potem do domu i w domu będą ciasta i sałatki wiec tez musze troche ogarnąć ale po takich kiepskich nocach ledwo funkcjonuje a co dopiero ogarniac wszystko😏
    Faktycznie kasjanna i zosiek jestescie wielkie ze mimo totalnego niewyspania dajecie rade z dwójką dzieci 🙂

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz chodzę bez wkładek laktacyjnych bo strasznie mnie już wkurzaly😐w ciągu dnia poki co nic nie kapie a w nocy zdarzyło mi się raz jak o dziwo mała miala przerwę prawie 4 godziny to wtedy mialam wilgotna koszulke🙂

oar89n73njsm8gcn.png
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa, ja z kolei wcześniej pilam kawe okazyjnie, a teraz nie wyobrazam sobie dnia bez kawy.
    Asiulka, u nas z tym przesikiwaniem dokladnie to samo bylo. Na dadach mniej. I teraz ogolnie mniej, bo kiedys przebierałam kilka razy dziennie, teraz sie zdarzy raz na kilka dni. Mam nadzieję że to juz na stałe jest ok, obawiam sie teraz zmienic rozmiar...

• Vende Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ktos tu pisal o laktatorze, ja polecam gorset. Nie sprawdził mi sie ten zestaw do stanika z muszlami bo za malo ściągal. Ale gorset przy kpi to złoto. Mozr ciężko z noszeniem dziecka ale można zjeść śniadanie czy wstawic pranie :P

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ