Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa wam powiem dziewczyny, że trochę czasu nie mam chwilowo na forum, bo pakuje nas do Polski. Naszła mnie jednak myśl wiec chciałam się podzielić.
Rozmawiałam z teściowa o tym, że mam kontrolę u lekarza, bo dziecko się nie uśmiechało na wizycie.
Według teściowej to nie problem. Według mnie też nie , bo był zmęczony, ale lekarz z punktu widzenia rozwoju chce to sprawdzić.
Pomyślałam, że w pewnych kwestiach nasze mamy i babcie miały łatwiej. Nie było internetu i nikt nie sprawdzał co dziecko powinno umieć i robić w danym tyg, było mnie spiny i stresu chyba. Nie mieli pojęcia, że teraz powinno się robić to a nie coś innego.
Nie było tyłu sprzecznych danych i opinii, bo miało się 1 lekarza i się go słuchało.
Ale nie było też takich miejsc jak to tutaj. Ja się cieszę, że was mam, bo widzę że nie jestem sama z dramatami. Cieszę się jak piszecie, że nagle dziecko coś polubiło, daje to nadzieję na lepsze jutro!Soleil, Klara_1985, Leksa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy z mężem już wymiekamy z młodym. Tracimy energię na zabawy i noszenie. Na zakupach znowu był ryk i mąż na rękach musiał nosić.
Jestem przerażona lotem piątkowym, nie wiem co zrobić.
Na pewno biorę butle z moim mlekiem, na wypadek jakby cyca nie chciał -
Megsi Daj spokój ☺ Dziwne z tym uśmiechem. Dziecię jest w nowym miejscu i wymagają rechotania 🤦♀️U mnie Laura tak się splakala ostatnio na szczepieniu że wydaje mi się że już nigdy uśmiech nie zagości na jej twarzy przy białych kitlach 😄
Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
LEksa moja Ala tez dalej ulewa. Raz bardziej raz mniej ale często są to dalej takie chlustania a nie ze tylko kropla z buzi wypłynie...Też mam już tego dość i trochę się boję jak to dalej będzie. Teraz jak ubieram body które np zamoczy to przebieram i jest ok a teraz idąc na spacer w tych całych kombinezonach to jak mi go zmoczy to będzie problem😏
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2022, 18:27
-
nick nieaktualnyLeksa, a czemu macie zalecone wcześniejsze rozszerzanie diety? I w jakiej kolejności będziesz wprowadzać nowe pokarmy?
Asiulka, my mamy chrzciny w październiku. Chciałam zrobić w sobotę, ale msza jest o17 i to trochę późno, żeby później jeszcze do restauracji jechać. Ksiądz sam zaproponował, że zrobi nam niezależnie koło 13.teraz mam zagwozdkę, ile dać do koperty. Jak macie jakieś sugestie, ile za takie chrzciny nie na mszy, to piszcie.
Megsi, oby ten stres lotem był na zapas. Często dzieci w niestandardowych nowych sytuacjach zachowują się dużo lepiej, niż się tego po nich spodziewamy.
-
Klara, ale to będzie msza czy sam chrzest?
Leksa, to rozszerzanie to dlatego ze mm, tak? Tez jestem ciekawa jak sugeruja teraz rozszerzac. Ja planuje poczekac do 6 miesiaca z jedzeniem, ale nie widze przeszkod zeby juz teraz dac malej polizac nowe smaki.
Megsi, pierwsze slysze zeby dziecko mialo obowiazek usmiechu.
Patrzac na to ile mloda mama dostaje porad od obcych nawet osob nie wydaje mi sie ze kiedyś bylo tak bardzo inaczej. Mysle ze pod wieloma wzgledami bylo gorzej, chocby porownywanie dzieci. Mam wrazenie że już teraz sie tego aż tak nie robi, że wiemy że dzieci mają swoj czas na rozwój, a przedtem to bylo, że Franus to już siedzial jak mial 2 miesiace a Marysia chodzila jak miała 5,a twoje ma 6 i jeszcze nie siedzi? Na roczek nie chodzi? Na 2 nie odpieluchowane?Soleil, Zosiek, Leksa lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Tak, bo mm to raz, a dwa lekarz liczy na poprawę z ulewaniem. Ja nie mam już siły do tego, dziś przebierałam ja 4 razy i co chwile dawałam czysta pieluszkę. Wczoraj robiłam jej pranie, a dzis znowu pełno.
Mam zacząć od warzy i do tego raz dziennie kaszka z jednej łyżki. A po 5 miesiącu zastąpić jedno mleko posiłkiem i dopiero po 5 miesiącu wprowadzić obiadki. I to ma być na zasadzie, ze 5 butelek mleka, kaszka i obiad. A ona już teraz pije 5 butelek, po max 120 ml. Także, albo będę musiała zejść na 4 butelki mleka albo „wcisnąć” jej to jedzenie jakoś pomiędzy.Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
A tak z nowości to moja od 2-3 dni jak leży na macie to zaczyna łapac/dotykać zabawki. Wcześniej tego nie robiła. Dziś np. dotykała marchewkę z łuku z zabawkami do wózka. Bardzo jej sie to podoba
Soleil, Merci92, Zosiek lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Asiulka87 wrote:LEksa moja Ala tez dalej ulewa. Raz bardziej raz mniej ale często są to dalej takie chlustania a nie ze tylko kropla z buzi wypłynie...Też mam już tego dość i trochę się boję jak to dalej będzie. Teraz jak ubieram body które np zamoczy to przebieram i jest ok a teraz idąc na spacer w tych całych kombinezonach to jak mi go zmoczy to będzie problem😏
Ja dziś przebierałam ja przed lekarzem, dojechałam na miejsce (moja przychodnia jest 25 km od domu- ale to z mojego wyboru) to jak zdjęłam jej taka misiowa bluzę to body były mokre 🤦🏼♀️ Ulewala cała drogę. Lekarz ja zbadał przed szczepieniem to po badaniu ubrałam jej czyste, bo wiedziałam, ze tak może być.
Mnie ulewanie to meczy, bo jak nie ulewa to pokarm jej się cofa w środku, nie wydostaje się na zewnątrz i wtedy się dusi 🤦🏼♀️ Przeraza mnie to bardzo, bo tak naprawę z tego powodu leżeliśmy w szpitalu, bo z tego powodu zasinialy jej usta, wada serca nie ma nic z tym wspólnego, a wyszła przy okazji szczegółowych badan. Dla mnie noce są tragiczne, bo cały czas drze o to czy ona się nie udusi, mimo ze mam monitor oddechuNasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
nick nieaktualny
-
Klara_1985 wrote:Kasjanna, sam chrzest, tylko dla nas.
Tez tak mieliśmy. Ksiądz nie wziął od Nas nic, mimo ze mąż poszedł „zapłacić”. Powiedział, ze się NIE NAPRACOWAŁ.
A tak z innej beczki. Chyba załapałam od męża. Bola mnie okropnie mięśnie i gardło.Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Klara z poczatku zadziałał, teraz juz nie bardzo. Będę kombinować żeby dawac jej na przemian z tym Nutrion. Na noc dałam jej właśnie nutrion i odpukać nic się nie dzieje. Monitor oddechu włączony, a ona spi.
Chcieliśmy dac 200 zł.Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Własnie z tą pupą to chyba faktycznie na pelzanie, nieraz też „przesunie się” o ok 30 stopni w bok 👍
U mnie też łapanie zabawek z łuku to nowość👍
Mój mąż dzisiaj zaskoczyl mnie na plus. ZAbawial małą przed kąpaniem tak że nawet „przylecieli” do wanienki 🙈
Wieczór bylby ok bo zasnela o 19:20- pierwszy raz tak szybko ale o 20:00 byla juz 1 pobudka z placzem. I to nie na jedzenie. 30 min pozniej na jedzenie.. do 21:00 wybudzala sie 4 razy, aż z nią zostalam bo nią okropnie rzucało i ciągle przekręcala sie na brzuch i placz... i jakos „przekimalysmy” do teraz 😬
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Soleil co za wiedźma ci dziecko dorwala 😂 u mnie bylo to samo- placz od wagi, apozniej dorwala ją pani z zimnymi rękami (sama przyznala) i do konca wyła... no juz po na rekach nie😂
Kasjanna super z tym smokiem! Ja ci nie doradze bo u mnie jak nieraz wezmie po max 2min wypluwa i nigdy z nim nie uśnie😂
Megsi z tym pakowaniem napewno masz w co ręce wlozyc, wytrwalosci. To dla was duze przezycie z tym lotem, nie dziwie sie. bedzie dobrze🧡
Problem robią z tego ze dziecko sie nie smialo? Serio...ani bym sie tym nie przejmowala. Moja tez czesto ma mine jakby szla w poniedzialek do pracy 😂 i nie usmiechnie sie za zadne skarby. Nie bo nie i tyle. Tez ma prawo 😂
Wspolczuje Wam tego dużego ulewania. U mnie tez to bylo jeszcze 2 tyg temu, ale juz jest lepiej. Choc refluks mamy dalej, zdarza sie serek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2022, 01:57
Soleil lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Apropo swoich ciast i pichcenia ciesze sie bo dostalam duzo dyni. Poporcjuje na zupy krem i tez robie kilka razy w sezonie ciasto dyniowe. Pychota 👍 ale wiem że nie każdy lubi
Soleil lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍