Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ana.Ta, a w jakiej formie mrozisz ta dynie na zupe? Tez bede miala dostawe dyni. W zeszlym roku mrozilam po prostu pokrojona w kostke, ale sie nie mieszcze, musze jakos sie przeorganizowac.
U mnie na brzuchu to raczej miejsca nie zmienia, ale na plecach to nie raz znajduje ja poza matą, tak lata.
Leksa, a po te zabawki wyciaga raczki? Bo u nas jak podsune pod nos to sie bawi, ale jako ze sie na brzuchu nie ruszy to raczej dalej nie siegnie...
Ja myslalam ze to sinienie u was to od tego serca bylo. Nie wiedziałam że te wszystkie refluksy to taka grozna sprawa...
Leksa, a jak z temperatura, lepiej?29.04 - moja kochana córeczka -
Kasjanna wyciąga raczki do zabawek tylko jak na macie leży lub do tego łuku. A na brzuchu to nie próbowałam. Muszę dziś sprawdzić.
No refluks bardzo u nas męczy. Dlatego tez liczę na to, ze rozszerzenie diety jakoś pomoże. Z rana tez podałam jej nutrion. Tylko żeby zachęcić ja do wzięcia to śpiewałam jej moje hity przedszkolne 😅
A zaraz po mleczku idziemy dac leki na serduszko.
Ana.Ta wybudzilam moja gwiazdę i wzięła pedicetamol i poszła dalej spać. Póki co jest tylko trochę marudna. Oby już nie gorączkowala.Kasjanna, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Klara ja dalam 300 zł ( mieliśmy dac więcej ale dalam to z myślą że nie zgodzili mi się na chrzest poza mszą😏 ) ale to dlatego że bardzo lubię nasza parafie i księży tam. Wiem ze angażują się w fajne akcje i np z kolędy oddają część pieniędzy na zakup łóżek takich dla leżących i potem je wypożyczają darmowo🙂
Klara_1985 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUdało mi się wyrwać samej na paznokcie.
Po powrocie znowu wir pracy.
Lecimy na 2.5tyg i planów w Polsce dużo, pytanie czy dziecko pozwoli 😁
Ci do tego śmiania się to głównie dlatego że nie reaguje na dzwieki, ale my na spokojnie dajemy mu czas. Przecież w domu się uśmiecha fo nas.
Ana.ta my w październiku jedziemy na farmę dyni przed halloween i będziemy z Maksem wybierać na pierwszą zupkę 😁Kasjanna, Leksa, Merci92, Soleil, Klara_1985, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Ale tu dziś cicho jest
Kasjanna, Zosiek jak Wasze nocki ? Klara i Asiulka do Was tez to pytanie
Ana.Ta coś okropnie milczysz
Vende jak karmienia ?
Megsi pakuj Was pakuj żebyś niczego nie zapomniała
Soleil jak maluszek po szczepieniu ?
I Merci opowiadaj co u Was 😋Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2022, 13:11
Zosiek lubi tę wiadomość
Ale wszystkich pięknie wywołałaś Leksa 😀 jedna chociaż porządku pilnuje 😀
O dziwo bez marudzenia i bez gorączki, nie widać po moim dziecku że miało jakieś szczepienie. W nocy wpierw budzil się co godzinę, później przespał 3 i ns koniec 2, Pobudka o 6.30. Dzisiaj mamy same drzemki 30 minutowki, będę obserwować dzisiaj bo trochę jakiś marudny. A jak u Was?
U mnie z tym wyciąganiem rączek to wyciąga i to coraz częściej, nawet do zawieszki w gondoli. Jak leży na brzuszku to kręci się wokolo. Kładę mu zabawki z prawej lub lewej strony i proboje chwycić. Jak kładę przed nim ale za daleko to podnosi ręce do góry i momentami wygląda jakby pływał 🙈
Też jestem ciekawa jak nocki, czyżby wszystkie słabe i każda odsypia?
Kasjanna podziwiam za te wysyłanie wiadomości o 4 w nocy 😀 ja to nawet jak zerkam która godzina to mam dni że mózg i tak nie koduje.
I chyba mam jakiś problem z dłonią, zaczyna mi drętwieć lewa, nie wiem czy to od kręgosłupa nie idzie pewnie tak. Liczę że się na dniach poprawi, wole nie goglowac bo zaraz wyjdą mi najgorsze chorobyZosiek, Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Hej
Leksa a lekarz nie kazał wam dawać częściej a mniej? Ja przez ulewanie miałam dokarmiać maks 60ml. Współczuję tego ulewania bo miałyśmy to samo, przebieranie co chwilę. Teraz jest duuużo lepiej.
U nas nocka kiepska,jednak lepsza niż wczoraj pobudki co 1,5h.
Ze starszą wojny cd. zabroniony ma wyjazd na wycieczkę szkolną, czuje się z tym źle, ale jak ciągle się kłóci i jeszcze perfidnie kłamie że już przeprosiła i dalej się nie zgadza ze wszystkim... Nie mam siły już na prawdę. A takie było dobre kochane dziecko
U nas za chrzest 300🙃
Moja też już rączki wyciąga i na brzuchu do zabawek próbuje się czasem dostać nie wiem czy to pełzanie takie już czy co. Ruchliwe dziecko aż boje się jak będzie się już śmielej przemieszczać 🤦Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2022, 13:52
Leksa lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
U nas nocka nieco lepsza, za to teraz w dzien troche nie wie co chce. Ale w miedzyczasie zdążyłam upiec buleczki drozdzowe. Chodza za mna juz dlugo, bo mialam synowi robic cos do sniadaniowki, a poki co lecimy na kanapkach.
Mala nuczyla sie tak fajnie ssac nie wiem co, swoj jezyk? Policzki od wewnątrz? Wyglada smiesznie.
Z sieganiem po zabawki to na plecach tak, bardzo, ale na brzuchu tylko jak ma po ręka, nie wyciaga dalej, nie usiluje sięgnąć.
Zosiek, wspolczuje walki ze starszą. Faktycznie szkoda żeby nie jechała, ale cóż, trzeba byc konsekwentnym... Chyba ci tu nie doradzimy, jako jedyna chyba masz juz nastolatke na pokladzie.
Moj starszak czasem pyskuje, ale jeszcze z pozycji dziecka mimo wszystko.Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Soleil Olga w nocy miała 38 stopni. Wybudzilam ja, żeby podać leki, bo księżniczka nie raczy się sama w nocy obudzić, a dziś marudna.
Zosiek powiem Ci, ze jak mój brat się urodził miałam 13 lat. Pamietam, ze ZAWSZE płakał, wtedy kiedy ja coś akurat od mamy chciałam 🤦🏼♀️ Byłam okropnie zazdrosna. Nawet ostatnio się śmiałam, ze mój syn mądrzejszy ode mnie, bo zazdrość o siostrę była tylko chwilowa. Nie mogę narzekać na niego. Bardzo ja kocha i to okazuje.
Kasjanna moja jak leży na brzuszku to nie sięga po zabawki.Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość
U nas dzisiaj zwariowany dzien. Rano rehabilitacja a potem bylismy na obiedzie u teściowej. W drodze powrotnej Mala zrobiła kupe giganta, na tyle ze do prania poszedl nawet fotelik. Teraz ogarniam bo za chwilę ma wpaść na herbate moja kuzynka.
Z karmieniami poki co lecimy tylko na mrozonkach. Jakims cudem wyczuwam ją nawet w nocy i udaje mi sie odmrozić na czas
Jestesmy w połowie antybiotyku, wiec jeszcze trochę. Ja sciagam 6x na dobe, ilosci spadly bo nie pilnuje godzin i mam oroblem z tym nocnym wstawaniem... Ale litr poki co jest wiec jak antybiotyk minie to zacznę jej znowu podawac. Planuję schodzic z sesji co tydzień tak zeby na 5 miesięcy juz calkiem przestać ściągać. Jak zacznie brakowac mojego mleka to mam juz w domu mm i czeka na Mała. To tak z planów, a zycie zweryfikuje.
Ala wyciąga juz rece po zabawki bardzi ładnie i lapie to co nad nią od jakiegoś tygodnia. Na brzuchu jest gorzej. Obroty dalej tylko na boki, ale rehabilitantka powiedziała ze mamy czas. Generalnie ciuchy 68 robia sie za maleale z tego vo slysze to trochę dostanie nowości na chrzest więc wstrzymuje sie z kupowaniem.
Dzisiaj też przyszla sukienkw na chrzest, mega mi sie podoba. Miala byc prosta a kobiec koncow nie wiem jak ja ogarne te tiuleBrakuje nam tylko czegos na wierzch, ale zamówiłam wczoraj na vinted tski bialy plaszczyk za chyba 20zl wiec licze ze sie nada
Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Ojejku, bo ja dzis za okna sie wzielam - o zgrozo. I bylam na 1 spacerze zeby pospala ... Do malej zwerbowalam mame
Nie moglam juz na nie patrzeć, a w niedziele mamy miec gości na grillu / wlasnie przy tych oknach, wiec sie zmoblizowalam. Ale za firanki juz sie nie bralam, o nie!
Te dwa dni byly super pogodowe, ale jutro znów ma lać caly dzień
Kasjanna na zupe to kroje sobie w takie łódeczki- w zależności jak duza dynia to jeszcze je na pół. I tak pozniej ugotowane blenduje.
A do ciasta w kostkę lepiej mi pozniej zblendowac -tu akurat na surowo:)Każde dziecko inne bo moja na plecach srednio ruchliwa, a na brzuchu dziś pełzala dookola hehe 😂
Leksa jak teraz malutka?
Kasjanna, Leksa lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
nick nieaktualnyLeksa, u mnie nocka bardzo dobra,pobudka o 3 i 5. Zmieniłaś mleko na Capri care? Jest jakakolwiek poprawa?
Zosiek, a co u Ciebie się z tymi nockami porobiło? Dobrze pamiętam, że Twoja Córa super w nocy spała? Skok taki? Oby minęło. U mnie bunt na cycka minął dokarmiam max dwa razy dziennie po 60-90ml. A u Ciebie jak z dokarmianiem?
Moja na brzuchu nie sięga po zabawki, często jej jeszcze głowę przeważa i ląduje z rykiem na boku.
Kupowałyście dla dzieci buty na chrzciny?
Mi przyszły z vinted dwa dresowe kombinezony na teraz i jeden welurowy, troszeczkę cieplejszy. Czekam na sukienkę do chrztu. Dzisiaj wysłałam męża na spacer z młodą i pojechałam do Auchan po body z długim rękawem, no mam mało, były po 8zl, obłowiłam Hankę.
Ogłaszam wszem i wobec, że od dwóch dni ćwiczę rano. Wyszukuje na you tube króciutkie treningi i ćwiczę, a Hanka w tym czasie bawi się na macie. Dzisiaj był trening trzynastominutowy z jedną przerwa na karmienie:) no od czegoś trzeba zacząć. Nie powstrzymało mnie to oczywiście przed tym, żeby owpierdzielac się ciastek po południu.
Ana.Ta, Zosiek, Soleil, Leksa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ale fajna sprawa ta farma dyni. Wlasnie dla siebie to wiem jak poporcjowac a dla malej zastanawiam sie jak to ugryzc 🤔 chyba ze dam w jeden pojemnik i bede sobie brac ile chce... moze to jest mysl hehe
Musze zakupić krzeselko wkoncu do karmienia. Ale jakbym nie zdarzyla to przeciez bujak tez bedzie. W sumie krzeselko dopiero jak siadzie a chce zacząć wcześniej.
Soleil u mnie pobudka o 7:20, oczywiscie wybudzila ją kupa ktorej całą noc nie mogla zrobic i przez to non stop nad ranem sie budzila. Az nie wiem ile razy byla przy cycu. Choć jak juz zrobila miala blogi usmiech, że wszystko zostalo jej wybaczone🤣. W dzień usnela dopiero po 10:00 ale za to mama ją tak wozila ze przespala 2,5h. Pozniej tez tylko dwa razy po 20-30 min.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2022, 20:28
Soleil lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyPomysł mi jeszcze taki przyszedł do głowy, że nasza grupa mogłaby funkcjonować na WhatsApp. Wiem, że jest tu parę nie fejsbukowych osób, w tym ja m.in. Tam mógłbyśmy mieć więcej prywatności niż na forum i czasem jakieś zdjęcia wysyłać.
Merci92, Zosiek lubią tę wiadomość
-
Klara_1985 wrote:Ana.Ta, mycie okien, gotowanie, pieczenie. Dziewczyno Ty to masz moc!
Kombinuje jak moge 😂 często przeplacam to swoim snem, ale dla mnie jedzenie i porzadki to podstawa. Bez tego bylabym dopiero nie do życia😬
ja dzień przed porodem trawe siałam także no 😂 chyba to odziedziczylam w genach. Moja mama lat 65 do dziś jest na pelnych obrotach 🙈
Soleil dzisiaj po 16:00 chcialam „odespac”ale zawsze gdy chce dziecko sie budzi po 15-30 min 😂musialam isc na spacer bo zaczybalo sie marudzenie... w wozku chwile bylo ale na szczescie sie udobruchala
Zosiek to masz przeboje ze starszakiem. Taki niemowlak to pikuś 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2022, 20:38
Zosiek lubi tę wiadomość
Klara ja postanowilam wczoraj ze wracam do ćwiczeń z Chodakowską (skalpel- niektore ćwiczenia). Mamy wyczucie. Finalnie nie zrobilam treningu. Ale mata juz czeka. To juz rok bez cwiczen. Nie moge sie doczekac🙈🙈🙈
Moja mała dostala sandalki od teściowej to ubralam do kościola.
Też owpierdzielam sie czekoladowych wafelkow. 😂
Vende mam wrazenie ze nasze dzieci takie „kupne” 😂 u mnie byla ostatnio „musztarda” w gondoli😂
Super że juz masz sukienke dla malej. Moja tez wygladala na prostą, ale byl lekki tiul. Jednak dalo sie ogarnąć i fajnie wygladalo na zdj👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2022, 20:45
U mnie wszystko ok ☺👌 Wczoraj byłam też na kawie ale bez słodkości i Laurunia była bardzo grzeczna (na szczęście) 😃
Kupiłam parę rzeczy z Mohito i na drugi dzień już je miałam ☺ Jestem bardzo zadowolona i wszystko pasuje!😀 Super tam są jakościowo jeansy ☺
Ja jak w zeszłym tygodniu myłam okna to straszne mazy narobiłam 🤭 Są czyste ale z mazami! 😅
Klara U mnie też już jest lepiej z cycem ☺ Natomiast dalej je tylko po śnie ale z butli też woli po śnie. To może ja ja do tego przyzwyczaiłam że tylko tak je 🤔 Jeden pediatra ostatnio powiedział mi że może ona poprostu tak ma 🤷♀️ Już sama nie wiem 🙃
Zosiek, Klara_1985, Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość
-
Kasjanna oj tak konsekwencja to podstawa. Chłopcy podobno później mają te bunty bo u dziewczynek dochodzą wcześniej hormony itd...
Klara u nas na dzień wypadają 2 dokarmienia po 60ml więc super się rozkręciło jak na to co było na początku 😉 super że Ci się udaje z motywowaniem do ćwiczeń, ja muszę w końcu rowerek odkopać. A nocki tak popsuły nam się, mam nadzieję że to wina skoku i tego regresu bo już tak ładnie spała...
Vende to będziemy czekać na fotki 🥰
Ana.Ta daj mi trochę tej energii żebym mogła i swoje okna umyć! A jak to mówią małe dzieci małe problemy, duże dzieci duże... Cała prawda niestety 🙃
Młoda usnęła, idę się umyć i spać...Klara_1985, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Ana.ta skąd Ty bierzesz siłę na te wszystkie Twoje zajęcia 😁zazdroszcze🙂
Ja juz znowu wymiękam powoli. Noce dalej beznadziejne a potem chodzę caly dzien niewyspana i coraz bardziej sfrustrowana 😏wszystko mnie zaczyna denerwowac wrrr
Ale poza tym wszystko ok😛ostatnie dni minęły mi na pracy (czasem trzeba), ogarnianiu lidlomixa...zrobilam jak narazid bułki zakalce, owsiane z jabłkami i dziś kopytka😆ale poszukałam już grup na fb, pościągałam już najlepsze przepisy i będę działać...Jak znajdę w sobie więcej energii😛
Natazie jutro czekają mnie porzadki przed chrzcinami🙂 ja mam buciki do sukieneczki🙂 a w ogóle ubranko dla malej mam kupione od koleżanki która 2 ttg temu chrzciła swoje półroczne dziecko😂
Dokupiłam tylko czapkę na vinted (nowa heh) bo kolezanka miała tylko opaskę dla malej🙂
Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość