X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos, a z ktorej strony od Krakowa?

U nas tez jak zacznie piszczec to az dziw ze szyby w oknach nie pękają. Miewa takie fazy. Dzis sie tez z jakims takim piskiem budzi, jakby jej co najmniej nogę urwało... Nie wiem, koszmary ma czy co...

Z tym nudzeniem sie w domu to może nie chodzi im że nie macie co robić, tylko z kim pogadać?

Lotos lubi tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2022, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna, bardziej jednak, że nie mam co robić, bo chyba w ich wyobrażeniach moje dziecko tylko je, śpi i wymaga zmiany pieluszki, a na cała reszte dnia to nie wiem, chyba rozpływa się w powietrzu🤪🤪Dlatego mam mnóstwo czasu na robienie przetworów, czytanie, oglądanie różnych rzeczy i nie wiem co jeszcze 🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2022, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam jeszcze pytanie, czy któraś z Was (z tych u których maluchów wjechał regres snu) zauważyła że po jakimś czasie ten sen wrócił do "normalności"? Absolutnie nie liczę, że to szybko nastąpi, tylko zastanawiam się czy w ogóle jest szansa, czy może jednak płynnie przejdzie w cechę stałą 🙈🙈

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monja, u mnie po miesiącu poprawiło sie na dosłownie 2 dni (z pobudki co godzine na pobudki co dwie, ale tak bylo przed regresem) , a teraz jest chyba jeszcze gorzej niż w czasie regresu.

• Leksa Autorytet

Wysłany: 11 października 2022, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna a nie widzisz poprawy po wizycie u osteopaty ?

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 11 października 2022, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos wrote:
    Soleil ciekawa jestem jak kaszka posmakuje. My mamy Nestle sinlac

Ciężko mi powiedzieć. Tak mu się podobało ze chciał łyżkę zabrać wiec trzymalam za rece. Śmieszne to jest że takie skomplikowsne jest na początku jedzenie i połykanie. Troche pomemlał jak kotek, troche ssał, coś tam połknął bo fajnie mu sie odbiło, ale nie wiedziałam ile mogę mu tyle dać, zrobiłam porcje ze 160ml mleka ale dałam może 10 mini łyżeczek.

U mnie noc taka słaba jak i wczorajszy dzień, szkoda pisac. Napisze jak będzie poprawa teraz nie ma o czym nawet :) miłego dnia dziewczyny!!

Lotos lubi tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 11 października 2022, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa wrote:
    Kasjanna a nie widzisz poprawy po wizycie u osteopaty ?

Niestety nie... Moze od kilku ldni nieco lepiej jest nad ranem, ale zaczelam wychodzic przed poludniem, jesli czemus mialabym to przypisac to temu bardziej. Ale nie jest to spektakularna poprawa.

Pierwsze lapanie siuskow za mna. 1:0 dla siuskow☹️ll jak wy to robicie, wydawało sie takie proste...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2022, 08:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2022, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna, kurcze oby to się u Was unormowało jak najszybciej, bo się wykończysz, trzymam kciuki za wszystkich naszych małych pobudkowiczow, żeby się naprawiły 😃

Kasjanna lubi tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 11 października 2022, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Nie chcę zapeszać ale u nas druga noc zbliżona do tych przed regresem, spała ciurkiem 20-3, później 3.30-6.
    Ale to dopiero dwa dni. Budziłam się i sprawdzałam czy wszystko ok bo te straszne noce były ponad 1,5 miesiąca.

Starsza rano przycięła kciuka drzwiami od samochodu. Paznokieć cały siny i słabo jej się robiło. Mąż w mieście w firmie... Jak nie urok to ...
    Teraz póki co leży z kotem na brzuchu i chyba jej trochę lepiej ale poplakuje że boli 🤦

Kasjanna wierzę że u Was się poprawi 😘 Nisia jest starsza może rzeczywiście zęby. Z królikiem padłam 🤣

Kasjanna, Soleil, Leksa, Merci92 lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Lotos Autorytet

Wysłany: 11 października 2022, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam nadzieję że nie napiszę tego w zła godzinę ale od kiedy widzę cień dwóch ząbków na dole to od dwóch nocy znacznie poprawił się sen. Pobudki co 4 godziny (nigdy tyle nie spałam bo w najlepszych czasach były 2 godziny przerwy) i po jedzeniu chwilę się układa w łóżeczku i zasypia znowu. Więc może jest nadzieja?

Kasjanna, ja od południa Krakowa. Trzymam kciuki za siuski. U nas to też była nierówna walka ale i tak wydaje mi się że u chłopca prościej to zlapac.

A tak wogole...na jakiej wodzie robicie dzieciom mm i kaszki? Bo ja nie lubię naszej wody wodociągowej i zaczęłam gotować Żywiec zdrój. O matki, ile się w niej wszystkiego powytracalo 😲 więcej kamienia niż w moim czajniku. Wczoraj mąż kupił mi 4 różne wody do testowania ale może macie coś sprawdzonego? Czy korzystanie z wodociągowej?

Monja lubi tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 11 października 2022, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre z tym królikiem 😄 Ja mam żywego w domu ale go nie dam zjeść 🤭

Leksa, Kasjanna, Zosiek lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 11 października 2022, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos ja korzystam właśnie z wodociągowej, ale mam uzdatniacz wody w domu i po prostu lubię smak tej wody. Zwłaszcza z butelki filtrujacej 😍

Lotos lubi tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 11 października 2022, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos, ja lubie naszą kranówę i na pewno taką będę dawać. Wydaje mi sie ze mineralnych wód się nie gotuje. Moze jakas niskosodowa? Albo mama i ja? Ale ja bym chyba nie gotowala tylko podgrzala, szczegolnie wody dedykowane dzieciom.

Ja z polnocy Krakowa, ale w weekend bylismy w Dobczycach, wiec poludnie tez nam nie obce :)

Lotos lubi tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 11 października 2022, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle jestem zła i to niestety na siebie. Zlozylam krzeselko do karmienia i brakuje 1 części. Ważnej, ale małej, taka ktora idzie dziecku miedzy nogi żeby sie nie zsuwało. Są pasy, wiec nie spadnie, ale w pasach sie rusza, a to stabilizowało pupe, wiec przy takim małym dziecku musi byc. Cale krzeselko pieknie zapakowane a tego ustrojstwa nie ma, pewnie uzywalismy krócej niz caly sprzęt i wczesniej zdjelam i schowalam. Tyle ze juz chyba wszystkie miejsca przeszukalam. Mam nadzieje ze nie wyrzucilam w międzyczasie bo zapomnialam co to jest :/ plus jest taki że najgorsze dziury będę miala wysprzatane, bo jak juz grzebie to sprzątam...

Malinka2021 lubi tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 11 października 2022, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos, ja np malej do mm gotuje wode przefiltrowana przez dzbanek dafi. Sama pije tą wode bezpośrednio z filtra i mi smakuje. Ale u nas woda z kranu nadaje sie do picia, a w czajniku mimo gotowania jej wczesniej bez filtra nie mam nawet sladu kamienia.

U nas noc masakra... Usnela przed 20, budzila sie co godzine, o 1 to juz z takim placzem ze nie moglam jej ogarnąć. Jak grzalam mleko to weszla do mnie mama z dolu (mamy normalnie osobna klatke schodowa i drzwi wiec wyobraźcie sobie jak sie darla) bo wiedziala ze jestem sama i bala sie ze cos mi sie stalo. Masakra. Po tej butli przespala 2,5h, ja w miedzyczasie jeszcze wstalam na laktator... Od 5:30 do 7:30 nie spala w ogole... Potem dospala 30 minut i to by bylo na tyle. Takze dziewczyny podziwiam Was z calego serca ze Wy dajecie rade tak na dluzsza mete. Mam nadzieje, ze u nas to przejsciowe. Ja zaraz chyba zrobię sobie druga kawe... Trzeba jakos przetrwac :)

Zosiek, super ze lepsze nocki ale lipa ze starsza. Oby jej przeszło, musialo bolec :(

Lotos lubi tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 11 października 2022, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende współczuje nocy. To Alicja musiała niezły koncert dac skoro mama przyszła, ale mimo to dobrze, ze przyszła, bo roznie może być. A może faktycznie zabki jej idą ?

Zosiek oby starszej córce przeszło szybko z tym palcem. A jak ma się Marysia ? Dalej turbodrzemki w dzień?

Kasjanna a Tobie życzę żeby noce w końcu były ok, zwłaszcza, ze niedługo mąż wyjeżdża

Zosiek, Kasjanna lubią tę wiadomość

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 11 października 2022, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna, może się znajdzie 🙂 nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło 😁 uporzadkujesz mieszkanie za wszystkie czasy😁 tylko nie wyrzucaj czegoś co nie wiesz czym jest, kiedyś się może przydać 🙈😁

Leksa lubi tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 11 października 2022, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vedne, mogą być zęby. U nas o ile pierwsze 2 wyszły bez większych sensacji, tak teraz miał bardzo markotny tydzień. Wczoraj mieliśmy szczepienie i nic innego mu nie dolega, więc myślę że zęby następne. Chyba, że to skok ten od 22 tygodnia. Też przecież przesypial całe noce, a teraz zaczął się wybudzac o 1, 3..
    Ale i tak jest pięknie, normalnie schrupałbym go 🥰

Leksa lubi tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 11 października 2022, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende współczuję 😔 przerabiałam to ostatnio i podejrzewam jak się czujesz. Ale jest szansa że u Ciebie to sporadycznie może rzeczywiście zęby.

Młoda ma paznokcia fioletowego. 🤦 Z tego wszystkiego wpierniczylam wielką czekoladę, szczególnie że młodsza też dzisiaj tylko rączki. W nocy już płakałam przez nadgarstek, robię dzisiaj ta wizytę u ortopedy.

Leksa niestety tak, u nas jak zwykle turbodrzemki. Ten typ po prostu już chyba tak ma. W wózku albo w aucie jedynie zdarza się nam ją dociągnac do 1,5 h ale to na zasadzie, że przebudzi się po pół godziny i znowu przysnie.

Kasjanna trzymam kciuki żeby znalazła się ta część bez wielkiego przeszukiwania 🙃 skąd ja to znam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2022, 15:39

Merci92 lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2022, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjana padłam jak czytalam o króliku 🤣 ja ostatnio z najstarszym synem rozmawiałam to on powiedział mi że jak będzie chciał do kina pójść albo gdzieś to ja jako babcia będę jego dzieci pilnować. Mówię, że chyba sobie żartuje, bo ja przecież ich nie podrzucam cały czas do babci, a on na to że od tego przecież babcie są 🙂
    Lotos ja podaję kranówkę.
    Zosiek współczuję z nadgarstkiem , też znam ten ból.

Kasjanna, Zosiek, Lotos, Leksa, Monja, Malinka2021 lubią tę wiadomość

‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ