Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
My już wracamy od osteopaty "szamana"🙃
Masa informacji z czego wszystkie sprowadziły się do napięć można powiedzieć. Mała w sumie od zawsze preferowała prawą strone i widzialam że zaczyna się robić coraz bardziej asymetryczna przez to. Próbowałam zabawami kierować ją na lewo jednak i tak najczęściej wybierała prawą stronę. Osteopata przeprowadził wywiad, wytłumaczył wszystko o powięziach i jak to wszystko jest skonstruowane i powiązane a potem zaczal sprawdzac jak jest u Ali. Była mega spięta faktycznie po tej prawej stronie. Zaczynając od głowy,i kończąc na stopach. W sumie z tyłu głowy to napięcie było wyczuwalne nawet dla nas z mężem.
Powiedzial ze dlatego ma taki lekki sen. No i coz, coś tam jej porobił, rozmasował,ponaciagal i na głowie już tego spięcia nie ma😆
A dzis ma już lepiej spac😂hah mam nadzieje ze ten szaman naprawdę jest cudotwórcą i będzie lepiej😄
Najlepsze jest to że mąż poprosił o radę bo też ma problem z bólem kręgosłupa i też go ściąga jakby na prawo. Osteopata coś tam kazal mu zrobic i powiedział że ma problem ze wzrokiem i musi iść do okulisty😄co najlepsze jak dal przed nim palec to faktycznie mężowi prawe oko uciekło calkiem i to widzialam a niby mąż problemów nigdy ze wzrokiem nie mial😛
No nic pożyjemy zobaczymy🙂Merci92, Soleil, Leksa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zosiek wrote:Kasjanna mojej wyszło dużo alergii i nie da się wszystkiego unikać. A bardzo go męczy ? Kurz najbardziej w zimie dokucza jak jest okres grzewczy i na wsi jak są prace rolne latem...
Zosiek, wlasnie u nas ta alergia w ogole nie jest dokuczliwa i objawia sie tylko swistem w plucach (ale nie ma klopotow z oddychaniem). Ale boje sie zeby nie doprowadzilo do permanentnej astmy. Na razie zalecen nie mam, wizyta u alergologa za tydzien.
Asiulka, super ze osteopata zadzialal. To przynajmniej konkretna diagnoza, bo u nas taka mocno naciagana byla... Moze faktycznie ten typ tak ma i niepotrzebnie drążę. Tylko to czekanie aż wyrosnie z pobudek nie jest latwe...
29.04 - moja kochana córeczka -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
My wczoraj mielismy szczepienie i mały gorączkuje. Ale marudny nie jest ani ospały tak jak po ostatnim. Więc nie jest źle.
Myślę że dzieciaczki karmione piersią chcą czuć bliskość mamy dlatego się tak często budzą. Teraz jak starsze dzieci karmiłam piersią to bardzo często budziły się w nocy, a teraz jak jesteśmy z czarkiem na mm to ma tylko jedna pobudkę w nocy.
Szczerze to ja też nigdy do rzadnych specjalistów nie chodziłam zawszy tylko pediatra. I moje starsze dzieci nie mają rzadnych nieprawości. Delikatne skrzywoenie kręgosłupa ale to pielęgniarka szkolna stwierdziła i praktycznie wszystkie dzieci w szkoleto mają.
Zosiek, Monja lubią tę wiadomość
-
Ines, moj starszak tez ma skrzywienie kręgosłupa. Ja mysle ze te nasze dzieci powyrastaja i z napiec i z niespania, tylko pytanie czy lepiej czekac czy sobie pomoc (jesli sie da).
Mysle ze gdyby przy kp potrzeba bliskosc byla taka wazna, to spanie z dzieckiem zalatwialoby problem. U nas nie zalatwia. Co wiecej jak spi na mnie, z głową na ramieniu tak jak lubi i tak jak zasypia zwykle, to i tak sie czesto budzi. Plus jest taki ze moge od razu zareagowac i ją utulić. Ale przeciez nie moge tak spac cala noc. U mnie pierś nie wjezdza za kazdym razem.Soleil lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
nick nieaktualnyZgadzam się kasjanna to coś więcej niż potrzeba bliskości tylko nie wiem co 🥲
Co do wyrastania z problemów tu różnie bywa, ja np mam całe życie problem z okresu niemowlęcego i z wiekiem się nasila.
Po 5 letnich dzieciach brata też widzę, że mają problemy z wieku niemowlęcego.
Niestety tak to działa, że może i byśmy z tego wyrastali, ale w końcu wchodzi się w wiek gdzie zaczyna samemu się popełniać błędy.
Nie wszystko zwalimy na zła pielęgnację, bo w końcu krzywo siedzimy i chodzimy, ale są pewne rzeczy z wieku niemowlęcego, które zostaną na zawsze i ja jestem jedna z tych osób. Fizjoterapia i ćwiczenia życia mi nie ułatwiają teraz. Dlatego jestem taka zła na siebie, że robię źle rzeczy przy dziecku 🥲 -
Kasjanna zauważyłam to samo w ciągu dnia, że jak np zacznie się wiercic albo otworzy oczy i jak szybko dolulam np w wózku to śpi często dalej... Tu o wybudzanie chodzi, dlaczego🤷
Gdzieś czytałam że niektóre dzieci też nadrabiają kaloryczność w nocy, tu w przypadku jak chcą piersi więcej...
Megsi a jakie błędy popełniałaś? Nie obwiniaj się na zaś, dużo rzeczy można fizjoterapia za wczasu wyprostować.Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Zosiek, a ja np w dzien nie moge dolulac, nigdy mi się nie zdarzylo, nawet w wozku. Widocznie te 40 minuy jej wystarcza. Bardziej o noc mi chodzi. Ale pamietam ze syn jak sypial w dzien i puscilo mu sie szumisia po 45 minutach, to spal 1.5 h, a jak nie to sie budzil po tych wlasnie 45 minutach. Na Nisie szumis nie dziala w ogóle (dostalismy ostatnio nowego slicznego kroliczka, ktory szumi na rozne sposoby, morze, lejącą woda, bicie serca generalnie wszystko o czym kiedys pisalyscie, ale co z tego jak nic nie dziala...)
Bylo dzis u nas roczne dziecko. Jaki byl zainteresowany Nisia. Fajnie bylo zobaczyc co nas czeka za pół roku, bo mowiac szczerze totalnie nie pamietam tego okresu,wszystkie te etapy rozwoju zlewają mi sie w jedno.29.04 - moja kochana córeczka -
Asiulka daj znać jutro jak dzisiejsza noc , trzymam kciuki 😘
Ja przestałam trochę w to wierzyć po tym jak mi fizjoterapeutka obiecała że moja będzie lepiej spać 😒 łudziłam się 2 tygodnie bo mówią że na efekty masaży czasami potrzeba poczekać. Ale cóż du...
Ciężko mi z ta orteza odkładać małą, mam nadzieję że wkoncu się przyzwyczaję 🙃
Mam nadzieję że kiedyś będę z uśmiechem wspominać te nieprzespane nocki pięknej jesieni 🤣
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
nick nieaktualnyA zosiek u nas jak w zegarku się budzi co 29/31min i tak jak kasjanna pisała jak dziecko na rękach jest to można szybko zareagować. Ja na fotelu jak się z nim bujam to wstaje na minutkę pobujać on się uspokaja i wraca do spania I następna godzinę śpi bardzo mocno. Dzisiaj nie obudził się jak wstałam z nim odbierać paczkę.
Co do moich błędów, to głównie noszenie w pionie, mimo że wiedziałam że to szkodzi, bo bardzo obciąża kregoslup i dziecko się spina, bo musi utrzymać ciało w pozycji do której nie jest gotowe.
Mi w nocy jak śpi w rękach to wierci się po jakimś czasie, bo też mu niewygodnie, ale jak przekładam obok to się wierci. Na pewno pomaga u nas jak wtula buzię w pierś, ale i tak się budzi, albo wierci i nie wiem co z tym zrobić 😐 -
U asiulki dzisiaj szaman a u mnie kaszka na noc za radą naszych mam 😂 3majcie kciuki 🤣
U nas szumis praktycznie przy każdym spaniu. W nocy czasami pomagal go dolulac, zazwyczaj ustawiam timer na godzine jeszcze od momentu jak sama sie klade. Czasami włączam i w nocy. Małego uspokaja na szczescie, nawet mi się z szumem dobrze śpiWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2022, 20:57
Zosiek, Leksa lubią tę wiadomość
-
Megsi mi też się zdarzało nosić pionowo... Czasami się nie da robić wszystkiego książkowo jak dziecko zwłaszcza bardziej wymagające
Z tym dolulaniem na rękach też tak robiłam jak były te turbodrzemki po 20 minut, ostatnio to nie działa bo jej właśnie niewygodnie i wierci się. Dlatego pomysł ze spacerówka w domu bo w wózku ostatnio tak ma, że jak go ruszam po tym czasie pobudki jak z zegarkiem w pupie czyli około 30 minut to potrafi dospac i 1,5h. Wczoraj już tak mnie ręka bolała że uspalam ja w krzesełku do karmienia bo mam na kółeczkach i spała w nim ponad godzinę bo zareagowałam od razu, siedziałam obok, ile to kombinować trzeba 🤦Soleil lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
nick nieaktualnyKasjana pewnie masz rację. Ja też się te moje dzieciaczki na nosiła, ale nie miałam aż tak ciężko jak wy. Pamiętam że w pewnym momencie też bardzo bolał mnie nadgarstek że nie mogłam dziecka do łóżeczka odłożyć ale samo w końcu przeszło.
Mój Czaruś to sam zasypia ale tylko dlatego że nauczył się brac kciuka do buzi. I zawsze musi być włączona muzyka z karuzeli bo jak wyłączę to się budzi. -
Hmm to skoro moj drzemkowicz też śpi po 30minut to w 28-29minucie bede stała obok czekając żeby pomóc mu zasnąć dalej 😁🙈 czemu nie...
Ale powiem wam, że u nas nawet drzemki na świeżym powietrzu są identyczne ostatnio, mimo że nie zatrzymuje się cały spacerWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2022, 21:13