X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😂 Kasjanna, Soleil mocna kawa i pchamy ten wózek dalej 🤣
    U mnie dziś 40min/2h/30min/1 i teraz dwie- dwie godziny wtedy kiedy śpi na mnie …. Jaki wniosek?
    Chcesz sie troche przespać wstaniesz pokrzywiona… oby to wszystko sie nam uregulowalo szybciej niż myslimy…

Minja ja akurat zawsze dbałAm o relacje z mamą. Ale pamiętam jej slowa do braci kiedy to mówila „bedziesz miec wlasne dzieci to zroZumiesz”. Ale jeden je ma, a potrafil kilka m-cy sie nie odzywac jak mama też sie „zbuntowala”. Także tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2022, 08:03

Kasjanna, Soleil, Zosiek, Monja lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monja, swieta racja. Ja moja ostatnio przepraszalam nie za wiek nastoletni, ale kilkuletni, kiedy udawalam ze jestem roznymi zwierzakami. Teraz ze starszakiem wiem jak to jest kiedy o cos pytasz a on ci szczeka w odpowiedzi🤦‍♀️

Pierwsza poranna tura w chuscie zaliczona, i nawet chyba sie udalo bez spoznienia (chociaz na styk). Byloby wczesniej gdybysmy sie nie wracali po plecak...

Soleil, Asiulka87, Zosiek, Ana.Ta, Monja, Leksa lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bo w sumie nie wiem czy to normalne. Zdarzylo nam sie moze ze 4 razy, ze mala jak je, no nagle zaczyna jej drgac cala główka (ciało nie) . Trwa to kilkanascie sekund i samo ustaje. U nas przy kp, ale moze to nie ma związku w ogole z karmieniem, tylko np z zasypianiem.

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a u nas do godziny 24.45 tragedia i od 23 mąż nosił małą bo nie mogła spac w łóżku bo ciągle płakała a potem karmienia co 2.5h/2h/2.10h
    Hmm tak jakby odrobina lepiej ale raz już mialam mniej wiecej taką noc 3 dni temu chyba wiec narazie wydaje mi się ze osteopata wiele nie zdziałał. Wiem tyle że usunal to spięcie z tyłu przy szyi bo to czul mąż (a on by nie ściemniał ze czuje jak nie czul😋) a reszta hmm nie wierzę że taka jedna wizyta mogłaby zdziałać cuda😏
    Tak czy siak osteopata nie pozwolił nam korzystać z bujaka bo stwierdził że mała na nim się odgina zeby się bujał i robi to źle. Powiedział że najlepiej kupić taka dużą pufę w którą się można powiedzieć wpada i ustawia się w niej dziecko w odpowiedniej pozycji - mial ją u siebie-fajna🙂
    Soleil szkoda że tak kaszka jednak nie dziala😒
    Kasjanna trzymaj się!
    Boze naprawdę mam nadzieję że te noce się w końcu poprawia bo ileż można ehh
    A spostrzerzenie o podziękowaniu naszym mamom bardzo trafne🙃

Kasjanna, Ana.Ta, Monja lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    U nas też koszmaru cd... tyle że dzisiaj lepiej spałam bo mąż wstawał i lulał małą, dawał mi tylko na karmienie co 3h. Tak mnie rozłożyło że masakra. Mam nadzieję, że nie sprzedam tego dziadostwa dalej.

Z mamą racja, bardzo ją doceniłam jak urodziłam pierwsza córę i zaczęłam rozumieć tą wkurzająca mnie latami nadopiekuńczość.🙃

Co do drzemek w ciągu dnia to od zawsze miałam krótkie ale jak spała ładnie w nocy to właśnie jakoś przymykalam na to oko. Teraz to mamy widzę wszystkie podobnie to pewnie jakiś giga skok. U nas próby siadania są i pewnie w nocy ja to irytuje i przeżywa że nie daje rady.🤣 mąż mówi że typowa kobieta 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2022, 09:38

Ana.Ta, Monja, Malinka2021, Leksa lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil przynajmniej przekonałas się że tu nie o głód chodzi.🙃 Czyli z kaszka mam nie próbować 🤣

Kasjanna nie mielismy takiego drgania ale moze rzeczywiście od zasypiania. Dorosłych nieraz trzepie jak zasypiają. Dasz radę ten miesiąc 💪

Kasjanna, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2022, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was w tych trudnych czasach, u nas pobudka za pobudka. Cycem gardzi. Ssie 30 sek i się odrywa przystawia się na kolejne 10 sek i znowu odrywanie. Po 10x już szału dostaje bo to nieprzyjemne jest. Bujanie też było kilka razy, no i kupa w nocy o 4.
    Nawet nie musiałam przebierać, bo mąż od razu wstał się tym zająć.

Szkoda mi go z tymi pobudkami, bo wstaje o 5 do pracy ale nic nie poradzę.

Co do mam to ja moja kocham, byłam pyskata nastolatka i tego trochę żałuję, ale jej się bardzo należało słyszeć te rzeczy. Relacje mamy umiarkowanie dobra, ale dlatego że raczej siedzę cicho i nie poruszam drażliwych tematów. Moja mama to specyficzny i ciężki egzemplarz. Dużo wypomina jak to ona nas wychowała i wiele od nas oczekuje teraz.

Ana.Ta, Monja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2022, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś czytałam, że najpiękniejsza jest miłość matki do dziecka, ale tak naprawdę najpiękniejsze jest to jak bezgranicznie kochają nas nasze dzieci.
    Zwłaszcza te kilkuletnie. To jak patrza na swoje mamy z uwielbieniem to jest piękne.

Zazdroszczę dobrych relacji z mamami, u mnie poza charakterem jest duża różnica wieku, bo 40 lat pokoleniowo się nie dogadujemy

Ana.Ta, Malinka2021, Monja, Zosiek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2022, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna u nas broda drży przy jedzeniu, ale glowa nie.

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie zauwazylam tego drgania.

U mnie w nocy jak biore małą na karmienie i zmieniam strone to zawsze „gnie” sie do siadu. Ciężko juz okielznac tego klocka. Pocieszające jest to (mimo tych nocek) że wlasnie te dzieci są takie wdzięczne. 🧡 zarzucanie rączek, czy takie wbijanie sie w cialo buzią do buziaczkow jest cudowne🤣 albo te małe rączunie w górze żeby wziąć

Ja juz po 1 kawie, mala przysypia na cycu, a ja boje sie odlozyc - nic sie nie zmienilo hihi

Mam nadzieje ze dam rade jakos ogarnac dom.

Megsi u mnie maz wstaje o 6:00 i z tego powodu spi na dole/ ale zapowiedzial że dzis i jutro idzie do Nas. Jak bedzie taka noc jak wczoraj to średnio to widze. Szybciej ucieknie hahaha ale moze mala bedzie grzeczniejsza. Ostrnio z nim noce byly dobre. 😅za wiele czasu mu nie zostalo na kombinowanie bo dalam mu ultimatum do 6mcy - moge odliczac 😂

Kasjanna gratuluje sukcesu! Dla mnie to wyczyn zdąrzyc rano na konretną godzine- i to z dwójką bąbelków 👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2022, 10:43

Soleil, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też wstaje o 6 (i mały również z jego budzikiem 🙈) ale mam wrażenie że nie przeszła mu przez głowę wyprowadzka z sypialni. Mało tego teraz w te gorsze noce jak maly w nocy zaczynał płakać to mówił 'to połóż go z nami do łóżka' po czym odpowiedzialam że położę ale wtedy pójdę spać do salonu 😃😃 co mnie plecy bolą po 3 dniach wiszenia na cycu to tylko ja wiem. Dzisiaj progres tylko taki że dałam radę co pobudke odkładać go spowrotem do łóżeczka 🙈🤣

Malinka2021, Zosiek lubią tę wiadomość

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta wbijanie się buzią w ciało, śmieje się wtedy że rzuca się na mnie z zębami 😅

Zosiek, Soleil, Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2022, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna, u nas chyba też nie zauważyłam takiego drżenia, ale zdarza się ostatnio, że małej tak przez ułamek sekundy jakby zadrży całe ciałko, coś jakby ją zimny dreszcz przeszedł, albo jakby się otrząsnęła. Nie wiem co to jest, staram się nie myśleć i zganiam to na rozwijający się układ nerwowy bo już i tak sporo tych różnych "dolegliwości" się dopatrzyłam od początku😁
    U nas jakby mała lepiej śpi w nocy, nie chce mówić hop, ale może akurat wraca na właściwe tory, wczoraj szalała do 21.30 jakoś, ale za to spala do 4, później cyc i jeszcze do 7 pospala. Zobaczymy co dalej. W ogóle od czasu jakos zrobienia porządku z tym cholernym wedzidelkiem, mam wrażenie że powoli wreszcie miewa drzemki w dzień. Wiem, że to dziwne, ale no moja córa z tych co praktycznie nie spala w dzień przez pierwsze miesiące i to był hardcore.
    A dziś debiut-zasnela na piłce, ale co się namęczyłam z tym usypianiem, zwykle jak przy cycu nie odpłynie to trzeba się naszarpac. Oczywiście sen bardzo czujny i wszystko ja wybudza, ale dobrze że w ogóle coś tam pospi.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2022, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, jestem ciekawa tej pufy🤔 pokazalabys na przykladzie jakiegoś linku jak ta pufa wygląda?

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 wrote:
    Ana.Ta wbijanie się buzią w ciało, śmieje się wtedy że rzuca się na mnie z zębami 😅
    No dobra ząbki coraz większe a jak z karmieniem? Nie gryzie? :D

Ja jak wieczorem idę dolulać małego to on w pierwszej kolejności na oślep szuka cycka na mojej twarzy szczegolnie brodzie po 3 min jakoś się poddaje... No ale jak mu wyjdą zęby i będzie tak robił to ja nie wiem jak będzie wyglądała moja twarz 😂

A co do tych pobudek naszych dzieci,
    To budzą się chyba z przyzwyczajenia. To w jaki sposób zasypiają ponoć w dużej mierze wpływa na to, że potrzebują tego samego po każdej pobudce żeby dalej usnąć. Czyli naszego tulenia szczególnie. Bo ja akurat na piersi nie usypiam ale jak go biorę to od razu szuka, a u męża na rękach często odpływa w 3 min po wzięciu. Także serio trzeba przeczekać chyba

Kasjanna moj synek kiedys drżał jak go brałam w nocy ale przeszło z czasem. A teraz tylko Bródka mu drży przy jedzeniu czasem albo po prostu trzymaniu cyca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2022, 12:30

Zosiek, Ana.Ta, Malinka2021, Asiulka87 lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil dzielna Ty. Ja codziennie zasypiam z myślą że może tym razem będzie 100% łóżeczko, a tu czesto gęsto nawet w 1 sesji nie da sie tam odlozyc 😂

Monja. Mi też cięzko usypiac w domu… często sie wkurza na noszenie poziomo czy pionowo. I ostatnio nawet na pilke. Jak nie przyśnie na cycu często jade wózkiem przed siebie bo jak nawet nie uśnie to ja chociaz odetchnę.
    Gorzej będzie w zimie. Najwyzej zrobie sobie „tor” w ogrodzie . Jak bylam mala robilam z bratem tunele pieskowi. I jAkiez bylo zdziwienie ze on z tego nie korzystal. A niezle to logistycznie obmyslilismy zeby bylo mu cieplej w łapki itp 🤣

Dzisiaj bylam w odwiedzinach u siostry. Ona ma roczniaka. Moja córka ciągle go głaskala lub „calowala” w kolana 🤣 jeszcze kilka miesięcy i fajnie będą się juz moze bawic. No i Oliwka ciągle mu zabierala zabawki- jemu widac ciężko bylo sie z tym pogodzić, ale zachowal się kulturalnie coś tam pobełkotał pod nosem i odpuścił 😂

Acha… i mialam podejrzenie zęba. Siostra potwierdzila ze idzie (o dziwo) górna prawa jedynka 🤣 szwagier wysmiał że bedzie piwo otwierać

Soleil rada „przeczekać” nie jest taka głupia 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2022, 16:30

Zosiek, Soleil, Malinka2021, Monja, Asiulka87 lubią tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka no właśnie czujesz te zęby karmiąc?

Uspilam dzisiaj młoda 2 raz w krzesełku do karmienia na kółkach bo nie mam siły bujać a na piersi się broni ostatnio przed zaśnięciem w dzień 🙃 ciekawe czy spacerówka w domu będzie miała taki sam efekt 🤣

Soleil lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na spacerze w lesie… albo teraz jesień jest taka inna i piękna, albo dopiero teraz doceniłam. No cudo. Szkoda że juz niedlugo będzie „łyso”

Malinka2021, Zosiek lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Zosiek dajesz nadzieje. Ja już zapowiedzialam mężowi że krzeselko tylko na kółkach 👍 szkoda że u mnie spacerówka i gondola mają jeden stelaż. Latem jeszcze mylam te koła i wjezdzalam do domu, ale teraz za duzo jest wszedzie syfu i wszystko sie przykleja bo mokro. Wozek musi koczować w garazu

Zosiek lubi tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta ja mam wózek terenowy z dużymi kołami i on od początku był w garażu. Była w planach lekka mała spacerówka choćby do sklepu ale później, po prostu zakup teraz się przyśpieszy. Odpukać jeżdżenie przód tył u nas działa. Po pół godziny pojedziłam chwilę i dospala do 1h 15 min 🙃 kiedyś darła się w wózku nie wiem co się stało 🙃

Soleil, Malinka2021, Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ