Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mnie też sie zdarzylo i to nie raz i nie dwa.
Mysle Megsi ze my tu wszystkie mamy grzeszki na sumieniu, tyle ze na jedne dzieci to bardziej wplynelo a na inne mniej, nie ma sie co zadreczac tym. Okres niemowlecy minie, dzieciaczki nadrobią, a przed nami duzo kolejnych, trudniejszych wyzwań (czymże jest ogarnięcie niemowlaka wobec wychowania czlowieka 😄)Asiulka87, Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
W ogóle zauważyłyście, że kilku z nas te drzemki się popsuły? To nie jest tak, że robimy coś źle no nie chce mi się wierzyć że dzieciaki nam spały godzinę półtora a tu nagle po 29 minut 😉 to musi być normalne, jakiś etap czegoś. Bo idzie zwariować
Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Ja też noszę pionowo juz od dawna a szaman zabronil😏
Poza tym wiem ze od dawna podnoszę małą zle. Ogladalam filmiki jak to trzeba robić ale jakoś mi bylo tak niewygodnie 😏
Soleil faktycznie skoro mamy drzemki jak z zegarkiem w ręce to możemy czekać w gotowości i reagować od razu😄
Ja też się wkurzam że na jedne dzieci dziala nałożenie pieluchy, na inne smoczek a jeszcze inne szumis czy kciuk a na moją kochaną marudę nie działa nic😆
Właśnie karmie po 1h50min bo się obudziła z płaczem i nawet noszenie nie uspokoilo 😏mąż stwierdził że szaman zadziałał zeby pobudek nie było co pół godziny w nocy ale ze co prawie 2h to już mogę karmic🤔 a ja już wlasnie straciłam nadzieję na lepsze😐
Soleil daj znać jak po kaszce bo jak szaman nie pomoże to i u mnie wjedzie w końcu ta kaszka!😁Soleil, Leksa lubią tę wiadomość
-
A ile drzemek w dzień maja Wasze dzieci? Ja wiem, ze moja Olga ładnie śpi w nocy, a w dzień od kilku dni mamy dwie drzemki takie max pół godziny. W sumie póki nie jest maruda to nie przeszkadza mi to, ale w porównaniu ze starszakiem to ona jest złote dzieckoNasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
-
Hej Mamusie! Przepraszam za wtrącenie się, ale na pewno macie problem wypadania włosów za sobą. Co Wam pomogło?
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
nick nieaktualnyU mnie narazie 1 pobudka w ciągu godziny snu. Zobaczymy jak będzie dalej, ale wierci się przytulony do mnie wiec nie wróżę dobrej nocy.
Mąż ma jeszcze 2 dni pracy po 12h, a drzemki na cycku były fajne, teraz po 2 dniach bujania już czuje plecy 😪
Ale soleil ma rację to musi być jakiś etap, bo to niemożliwe, żeby tyle z nas malo problemy.
Niestety moja koleżanka co ma syna 6 miesięcy ma to samo wiec czekam aż mi powie kiedy będzie poprawa -
nick nieaktualnyLeksa u mnie były 3 drzemki, ale wczoraj szybciej wstał i miał dzień leniwca wiec 5 drzemek takich po godzinie. Normalnie są 3, 2 takie godzinne i 1 około 30 min.
Co do wypadania włosów, niestety nie mam tego za sobą, lecą strasznie. Ostatnio specjalnie zostawiłam w wannie, żeby mąż widział co ciąża ze mną zrobiła 🤪kid_aa lubi tę wiadomość
-
Leksa, u mnie spi 4x40minut w ciagu dnia. Czytalam ze dziecko ma wyrobic norme snu w ciagu doby, jak ladnie ibdlugo spi w nocy, to krotkie drzemki w dzien nie powinny byc problemem.
Kid_aa, ja bralam vitapil i na pewno duzo nowych wlosow sie po tym pojawilo, ale stare dalej lecą... Nie wiem czy ktoras z nas podrzuci jakąś cud recepte... Jak to mówią, co ma wypaść i tak wypadniekid_aa, Ana.Ta lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Kasjanna wczoraj miałam to samo. A dzisiaj śpi od 20:30 i właśnie mamy pierwszą pobudkę 🤫 oj coś słaba ta kaszka była
Mój ma 3-4 drzemki, okna aktywności od 2 do 2.20godz około. Staram się wydłużać ale jak widzę że zaczyna marudzić a często nie mijają 2 godziny to ide go kłaść i zazwyczaj do 5 min odlatuje. Jak starałam się przeciągać to było ciężko ze położeniem spać. Wczoraj właśnie ominelismy jedna drzemke bo nie dalam rady go nosić więc zrobiłam bunt. Mały nie spał od 15.15, poszedł spać o 19, padł szybko, ale budził się co 15 minut do około 21, później trochę się zlitował i 40min do godziny. Od 2 w nocy mój mózg już nie funkcjonowałAna.Ta lubi tę wiadomość
-
Może szampon jakiś nieco wspomoże? Mi już teraz lecą jak szalone więc z przerażeniem patrzę w przyszłość
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
nick nieaktualny
-
Trzymam kciuki za szamana i kaszke / jeszcze noc sie nie skończyła 🙏🧡
Ja dziś zrobilam bunt z usypianiem i zeszlam z nią do salonu (bylo juz po 20:00) bo mąż rozpalil kominek. I co? Mala zadowolona, usnela na cycu na 2h - z tym że raz dolulalam bo otwierala oczy. Czyli standardowo na niani już by dawno sie obudziła. Teraz dojadla i śpi, a ja boje sie ją odlozyc🤣 I to prawda szybka reakcja duzo daje. U mnie dolulanie sie sprawdza ale to opcja jak spi na mnie albo jestem obok
Wniosek: albo wyczula że ja wyluzowalam albo fakt że obok byl tatuś ją poskromił🤣 lub trzeba zmieniac otoczenie 😂 marzenia o łóżeczku juz dawno legly w gruzach.
U mnie z reguly 3 drzemki, ok 10 i 16-17 po 30-35 min i w poludnie od 40min -2h. Dziś sie pokielbasilo z pobudką rano i buly tylko dwie. Ta druga musiala byc na mnie bo byly dramaty jak pisalam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2022, 23:27
Soleil lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
U mnie od 23:00 juz 4 dolulania, a chcialam tylko isc siku 🤣 dobrze ze choc sie udalo. Teraz juz jej nie odkladam może z godzine pospimy…….
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2022, 23:56
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
nick nieaktualnyHej Dziewczyny, normalnie z rana muszę się podzielić refleksją, bo już chodzi mi po głowie od dawna. Dopiero od kiedy mam własne dziecko, zaczynam tak naprawdę rozumieć ile mama znaczy w moim życiu. Zawsze miałam i mam z nią dobry kontakt, ale w okresie nastoletnim i czasie "buntu"😁 dostała ode mnie złośliwie dużo przykrych słów na różne tematy ( coz..taki kretyński wiek). Dopiero teraz widzę ile takie nasze mamy znosiły dla nas poświęceń, stresu i nieprzespanych nocy, cierpliwości, a i czasy też super lekkie wtedy nie były, medycyna dużo do tyłu względem tego co dziś, o zakupach online mogły pomarzyć, z gromadzeniem wyprawki nawet kolorowo nie było, bo w sklepach nie było nic😕 musiały sobie radzić. Normalnie obudziłam się z tą myślą, że muszę jej za to wszystko przy najbliższej okazji podziękowac.
Pozdrawiam Was Kochane niewyspane Mamy, dużo siły na ten piątek😘😘Soleil, Megsi, Zosiek lubią tę wiadomość