Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie, nie gryzie mnie przy karmieniu, jeszcze 😁 babcia straszy że jak górne jedynki wyjda to zacznie gryźć xD
Niektóre z Was dostały już pierwszego okresu po porodzie, jak się czułyscie tuż przed? Bo zastanawiam się czy nie nadchodzi 😕 powiem Wam, że aż test ciążowy zrobiłam, bo tak to się rok temu czułam 😅 ale negatywny. Heca byłaby jakby było II 😅 przy staraniach o Wojtka tyle zachodu a tu rach ciach 😅 ale pobolewa mnie brzuch, plecy, jest mi niedobrze od środy, mam jakieś rozbite myślenie. Aż się zaczęłam martwić, że coś mi dolega. Chyba jakieś badania zrobię. Tylko jakie? Bo iść do lekarza to wszystko trzeba wyszarpac, bo sam co najwyżej mocz i morfologię mi da 🙃 no chyba, że to jakiś mega okres nadchodzi 🥴Zosiek, Ana.Ta, Soleil lubią tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Malinka ja też miałam bardzo dziwne czucie jak na pierwszy okres... Dostałam 5 tygodni temu pierwszy i dość był skąpy ale kiepsko się czułam 3 tygodnie później myślałam że kolejny okres bo to samo ale dużo skapiej i nie wiem o co chodzi, teraz cisza 🤷 wiesz wydaje mi się że przy karmieniu organizm swiruje i nie będzie takiego okresu jak przed... Ale jak chcesz już drugie to trzymam kciuki 😁😘
Ana.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Malinka ja jeszcze nie mam. Tylko z 3 miesiace temu mialam bol jak na okres ale sie nie pojawil 🤷♀️ I bardzo dobrze w sumie 😬
Jesli chcialabys drugie to trzymam kciuki hihi ja musze mojego podpuscic ze i tak okresu nie ma ze mozna na calosc, a nóż sie uda. Nie plakalabym hihi ale u nas z … slabo 🤣 musi wrocic do tej sypialni xd
Z badań to moze zrob sobie na żelazo jak takie oslabienie .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2022, 18:01
Malinka2021 lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
I chciałabym i nie, bo na razie Wojtkiem chciałbym się nacieszyć ale z drugiej strony wolałabym drugie bez pomocy medycznej, więc jakby było II to bym nie płakała, chyba 😅
Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
No właśnie tak dziwnie się czuję, ale coraz bardziej jestem przekonana że przyjdzie @ albo tak pomęczy i przestanie.
Ana.ta to też trzymam kciuki haha 😄😄😄🥰Ana.Ta lubi tę wiadomość
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
nick nieaktualnyDziewczyny a dawałyście na śmiechy polizać dzieciom cytrynę? U nas dzisiaj kiepski start rano, ale później już lepiej w ciągu dnia.
Nawet spacer był w miarę przyjemny. Teraz mamy ostatnia drzemke.
Mlody się standardowo wyginał, pozwoliłam mu, masowałam chwile po brzuszku, żeby aktywować mięśnie brzucha i rozluznic plecy I jak się rozluźnił to się wtulil i zasnął.
Bujemy się na fotelu właśnie.
Czekam na męża, żeby pójść się wygrzać w wannie.
Kupiłam sobie dzisiaj mega wielkie ciacho czekoladowe. Szwagier przywiózł mi Bounty, a wiem też, że mąż ma mi przywieźć brownie 😋
Boże tyle pustych kalorii, ale raz się żyjeMerci92, Monja, Asiulka87 lubią tę wiadomość
-
Malinka niech los zdecyduje. 🧡
Megsi zazdroszcze bujania na fotelu bujanym 😂 juz „pracuje” nad zakupem. Raz sie zyje! Jak daje ci to radość to tylko jeść Ja w swojej wannie bo wprowadzilismy sie miesiàc przed porodem jeszcze nie mialam okazji polezec 🤣 ale to jest myśl… może jutro sie uda … tak ze świeczkami
Ja zjadlam kanapki, kawalek pizzy, kawalek sernika, a jeszczs mam taką bułke z masłem czosnkowym. Tylko czekam aż krolewna uśnie.
Wyszalala sie dzis dluzej na macie wieczorem, bo o dziwo nie marudzila - jest szansa ze ładnie szybciej uśnie
Asiulka a jak tam drzemki w ciągu dnia - może tu sie poprawilo? U mnie ostatnio ta najdluzsza tez sie skrócila… byly 3 ale po 30-40 min, ech choc z 2 strony niech będą krótsze- byleby nie plakala i dawala sie odlozycWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2022, 19:45
Malinka2021, Megsi, Asiulka87, Soleil lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
nick nieaktualnyJuż chyba niedawno o to pytałam (albo nie? Jakas zakręcona jestem😅), czy Wasze maluchy też są takie aż nadto "towarzyskie", że muszą mieć mamę, ewentualnie tate w zasięgu oczu, bo jak nie to jęk? Moja gwiazda taka w sumie jest od zawsze, więc zastanawiam się, czy jak przyjdzie okres tego lęku separacyjnego, to będzie jeszcze intensywniej, czy po prostu tak zostanie.
Jak długo Wasze dzieci teraz wytrzymują na macie? Moja różnie, ale zazwyczaj krótko. Odkąd zaczęła pływać i ćwiczyć wysoki podpór to szybko się męczy leżeniem na brzuchu i zaraz dziub w mate i krzyk😛
-
Monja hmm mój zaczyna marudzić jak traci mnie z pola widzenia, zobaczymy jak dalej się to potoczy 🙂
Jeśli chodzi o matę to ładnie leży, ale zaczął sporo się turlać i muszę go co rusz zbierać z podłogi 😆Monja, Leksa lubią tę wiadomość
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
U mnie Ala tez musi 'miec mnie na oku' ewentualnie tate. Ogolnie duzo czasu spędza na macie ale ciężko mi powiedzieć ile z tego sama. Raczej co jakis czas szyka atencji, a to podaje jej inna zabawkę a to właśnie obroce z brzucha ba plecy jak sie denerwuje. Z takim drobnym wspomaganiem to czasem i 1,5h potrafi spędzić nie schodząc. Sama- nie ma szans. Czasem mi sie uda ze nie zauwazy jak wychodze z pokoju to chwile jest sama. Pozatym tak szczerze jak jestem w domu sama to nawet biore ja na bujak do lazienki jak chce umyc zęby bo inaczej jest ryk...
Wrocilismy do domu. Ciekawa jestem jak bedzie wygladac dzisiejsza noc. W sumie ostatnia nie była taka najgorsza ale to dzieki temu ze polozylam sie o 21 znowu dzisiaj później poszla spać księżniczka wiec nie planuje. Ale dluga kąpiel w wannie-ooo! To jest toMonja lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Wczoraj kasjanna a dzisiaj my idziemy na rekord. Od 18.30 mieliśmy około 5 pobudek, ale 3 z nich udało się opanować smoczkiem i poszuszaniem do uszka.i te pobudki to chyba efekt znowu opuszczonej ostatniej drzemki. Synek był za długo aktywny, byliśmy na fizjoterapii i bez sensu mi było już robić drzemke o 18. No i mam za swoje
A na fizjo okej. Mały tylko gorzej skreca główkę w lewą strone i mamy to ćwiczyć, porozciągać w domu. Pokazała jak, nagrałam filmik. Syn pełna kukturka zero płaczu.
I mam porownanie fizjoterapii w Belgii i w Polsce i powiem Wam ze odniosłam wrażenie że w Belgii jeśli dziecko dobrze się rozwija to nie szukaja problemu na siłę. Jak jest jakiś poważniejszy "problem" wtedy się idzie na wizytę i kolejne seanse. W Polsce jak byliśmy to tyle mi nagadała, że jak nie zadbamy o ćwiczenia to będzie się źle rozwijał, że mnie głowa tydzień bolałaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2022, 20:54
-
Pozniej Was nadrobię a narazie naszło mnie takie przemyslenie...
Kurde to macierzyństwo jest piękne ale stanowczo nie takie proste😄
Myslalam ze tylko z noworodkiem czy malutkim niemowlakiem jest ciezko ale z większym ( wagowo i wiekowo hah ) jest wcale nie prosciej😆Soleil, Monja lubią tę wiadomość
-
Soleil, to lepsze podejscie w Belgii, ale może to też kwestia konkretnej osoby.
U nas mała nie moze widziec ze sie wychodzi, ale jak sie wymkne to jest ok, ewentualnie zagaduje ja z drugiego pomieszczenia i czasem pomarudzi i przestanie. Kiedys na macie mogla lezec bardzo dlugo. Teraz sie bardzo irytuje, niezaleznie czy sama czy z kims. Chce byc wyzej, cos widzieć.
Odnosnie wiezdzania wozkiem do domu, to sa takie nakladki na kola, cos jak czepek kąpielowy. Ja nie korzystam bo u nas wozek furory nie robi, ale odziedziczylam cos takiego.
Mam dzis mega spadek formy po wczorajszej nocy. Nie wiem jak dzis dam radę. Przyjechalam do rodzicow bo szukam towarzystwa, ale tak naprawde nie mam tu jakiejs pomocy przy Nisi. Tyle ze nie muszę sie martwic obiadem, a to zawsze plus.
Dobrej nocy dziewczyny!Asiulka87, Soleil, Megsi, Leksa, Zosiek, Ana.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Monja wrote:Asiulka, jestem ciekawa tej pufy🤔 pokazalabys na przykladzie jakiegoś linku jak ta pufa wygląda?
Monja coś podobnego do tego tylko ten osteopata mial taką większa i lepsza. Wsadził w to małą I tak poukładał tą pufę ze opatulała ją tak fajnie i miala taką pozycje hmm embrionalną to się nazywa chyba😛i ta pufa mialaby być u nas zamiast bujaka. Nie wiem, jutro będziemy szukać coś z mężem 🤔
https://allegro.pl/oferta/pufa-rehabilitacyjna-gruszka-duza-szara-11446222396
Monja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas też mały jak nie zauważy ze wychodzę to zajmuję się chwile sobą, a tak to płacz i na ręce. Na macie chwile poleży nawet nie za bardzo interesuje go jak go zabawiam. Woli być na rękach.
Malinka Ja przed moim pierszym okresem nie miałam żadnych objawów., bo tak jak pisałam dostałam do dzień po zakończeniu połógu. Następne też bez żadnych objawów. Bardzo fajnie jest mieć dziecko jedno po drugim. Można się cieszyć obojgiem naraz 😊
Asiula tak do roczku jest ciężko bo dziecko chce być na rękach, bo samo się słabo przepieszcza. Ale później już jest lepiej. Jest warto to przejść. Bardzo miło wspominam czas kiedy dzieci były takie malutkie. Były gorsze chwile ale pamiętam je jak przez mgłę. A patrzeć jak dziecko rośnie i uczy się nowych rzeczy jest bezcenne i wynagradza wszystkie gorsze chwile. A jak mój 13 latek przyjdzie się przytulić pocałować w policzek i powie kocham cieamo to myślę że warto było się pomęczyć w gorszych chwilach i buntach.
Asiulka87, Megsi, Zosiek, Leksa, Malinka2021, Monja lubią tę wiadomość
-
Asiulka a jak tam drzemki w ciągu dnia - może tu sie poprawilo? U mnie ostatnio ta najdluzsza tez sie skrócila… byly 3 ale po 30-40 min, ech choc z 2 strony niech będą krótsze- byleby nie plakala i dawala sie odlozyc[/QUOTE]
Boze jak mi brakuje wanny i poleżenia w niej jakas godzinkę! I siebie w domu rodzinnym mialam wannę i tak z raz w tygodniu robilam sobie właśnie takie długie sesje wanienne hah ze świeczkami zapachowymi i lampeczka wina😍
Tu na mieszkaniu tylko prysznic niestety 😏
Ana.ta dzis miałyśmy rekord w spaniu. Zamiast 25 minut pierwsza drzemkę w domu miala 45 minut tyle że u mnie też jest mega problem zeby małą w domu uspac ehh ale druga drzemka na spacerze była prawie poltora godziny a taką drzemka oststnim razem to się jej zdarzyła chyba jak noworodkiem byla😛 ale za to wieczorem mieliśmy problem z uspaniem jej. Bylismy u teściowej na imieninach. Musialam tam nakarmić kolo godz 19 czyli w czasie jak normalnie przygotowuje małą do spania. Przyjechaliśmy przed 20, usnęła w nosidle a potem oczywiście płacz. Najpierw ją nosiłam zeby uspac, potem mąż gdzie niby usnęła 2 x ale jak tylko odlozyl ją do łóżeczka to znowu byl płacz wiec oczywiście skonczulo się na karmieniu i usnęła przy cycu😏Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
U nas z matą jest o tyle problem ze mala dalej dosyc dużo ulewa😏wiec nie bardzo mogę ją położyć po jedzeniu tylko najczęściej dopiero jakies 20 minut przed kolejnym jedzeniem😏chwile poleży i też się denerwuje dlatego najlepiej jak się leży z nia i podkłada kolejne zabawki😋
A z tym ulewaniem jesteśmy już umówieni na kolejną wizytę do osteopaty hah początkiem listopada bo u znajomych zmniejszył się właśnie ten problem po jego interwencji😁 -
nick nieaktualnyU nas na macie do 2h wysiedzi, ale nie sam. Czasem jak marudzi to go przenoszę na dywan i tam leży.
U mnie dziecko zasnęło samo na noc. Wyginał się na bujaniu, pierś też wypluwal, więc stwierdziłam, że nie będę walczyć i pogłębiać mu napięcia bujaniem na siłę. Długo zasypiał, ale bez płaczu.
Problem jest taki, że on się rzuca bardzo.brzuch mam skopany i bardzo agresywnie trze oczy i wywala sobie smoka I płacze. W nocy to jest nasza zmora bo tym tarciem się rozbudza. Nie wiem jak z tym walczyć, czasem mu trzymam ręce żeby zobaczyć czy pomoże no i pomaga trochę, no ale nie będę dziecka krępować 😪Soleil lubi tę wiadomość