X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2022, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osteopata nie pomógł. Mała większą część nocy się rzucała, cyca chciala ciagle, musialam nosić ale i tak się wybudzała zaraz. Też odgina głowę do tyłu. Sama się męczy. Masakra ehh

oar89n73njsm8gcn.png
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 22 października 2022, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, utwierdzasz mnie w przekonaniu żeby nie isc drugi raz, bo wizyte mam umówioną.
    U nas tez masakra. Znowu mamy regres snu jakis i znowu zaczynam marzyc o pobudkach co 1.5 h...

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 22 października 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane to Was pociesze że jak dzieci zaczną już konkretniej pełzać czy raczkować zajmą się sobą bardziej. Moja ma zabawki w różnych miejscach maty poukładane i tak sobie pełza do nich. Kiedyś poszłam do kuchni a ona cichutko wpełzła pod ławę za naszym kotem 🤦 za mną też już próbuje pełzać.

Noc koszmar, mąż już sam mówi że mamy małego terrorystę. Dzisiaj nie dał rady jej ani raz ululac podawał mi na cyca bo słabo się czuje. Pobudki hmmm jakoś co 50min godzinę kiedy to się skończy 🙏
    Dobrze że w ciągu dnia zajmie się trochę sama 🙃

Czyli szkoda kasy na osteopatę jak się było u fizjoterapeuty 😔

Merci92, Soleil, Ana.Ta, Megsi lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2022, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy na chrzest:) przed nami godzina drogi, bo chrzcimy w innym mieście. Trzymajcie kciuki, żeby spokojnie wszystko przebiegło.

Merci92, Megsi, Zosiek, Soleil, Asiulka87, Kasjanna, Ana.Ta, Leksa, Lotos, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2022, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha przed chwilą mąż mi napisał, że super noc mały musiał mieć, on poprostu nie wiedział, że moja reakcją była błyskawiczna na marudzenie.
    Malo spalam, bo obserwowałam dziecko. Widziałam, które wiercenie skonczy się pobudka, a które nie. Szkoda tylko, że rano nie byłam w stanie wyjsc z łóżka 😅

Myslalam, żeby robić małemu delikatny trening spania w swoim łóżeczku, ale nie ma sensu, bo wysyłamy już do Polski w czwartek wiec nie ma sensu 😄

Macierzyństwo to hardkor i mocno mnie sponiewierało, wczoraj mnie dziecko tak uszczypnęło, że mi łzy poleciały, Boże żyje w lekko toksycznym związku.
    Jestem bita, szczypana i wyczerpana emocjonalnie, ale ten jego uśmiech...

Kasjanna, Ana.Ta, Leksa, Zosiek, Monja lubią tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 22 października 2022, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi coś o tym wiem 😄 a co do treningu snu, mi sie wcześniej udawalo odłożyć synka zeby zasnal sam oczywiście byłam cały czas z nim, po zmianie łóżka już średnio, wczoraj jedna drzemka tak sie udała ale nic na siłę. Ale co ostatnio proboje, odkladam go jak już jest zamulony i zamyka oczy, nie noszę go az zasnie całkowicie, odkladam go, on zwykle otwiera oczy, krzywi się czasami zapłacze na 5 sekund ale poszuszam do ucha albo potrzasam za dupke dam smoka i zasypia,chyba wie że nie ma co wojowac albo po prostu już tak mocno nie potrzebuje lulania (w nocy co innego 🤣) Wiec tak sobie chociaż skracam trochę ból pleców 😜

Ana.Ta, Megsi, Zosiek lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 22 października 2022, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj u mnie z matą to taka loteria, ale jak najedzona i wyspana to wytrzyma nawet ok 40 min. Tak jak i Zosiek sama juz zmienia sobie zabawki, dlatego jest dluzej, jak juz sie bardzo wkurza biore ją chwile na kolana, albo przekręcam na plecy żeby odpoczela. Czasem zadziala, a czasem koniec zabawy .

W domu z reguly potrafi sama zostać w pokoju, ale jak ma gorszy dzień to takie lamenty odstawia że nie ma sZans. Zauwazylismy ostatnio z mężem że czasem wystarczy ją chwile udobruchać noszeniem i pozniej juz sie odlozy.

U „obcych” wodzi za mną wzrokiem ale dawala sie ostatnio wyniesc babci do innego pokoju. A wczoraj juz nie u siostry. Niewiem od czego to zalezy… 🤷‍♀️

Soleil, Monja lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 22 października 2022, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara pięknego dnia życZę- juz pewnie jestescie po obiadku:)

Soleil super Ci idZie to usypianie w dzien. U mnie niestwty jeszcZe za duze afery jak chce aby tak usnela:/ wierci sie, nieraz przymyka oczy a i tak wrZask.

U mnie nocka do 1:00 super. Usnela o 20:00, jadla o 21:30 i pozniej spala w lozeczku. Ale pozniej standard pobudki co 1h-1h30. I tylko cyc. Dziś znowoz problem ze spaniem w dzien. Dopiero 2 drzemka na mnie, a wstala o 7:00

Znów nie poprasuje😂 wieczorem chce zrobic ciasto jak juz mąż sie ogarnie. A o 20:00 mam nadzieje Ze uda aie cos obejrzec. No trudno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2022, 14:53

Soleil lubi tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 22 października 2022, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmieszna sytuacja - przy lulaniu- córka patrzĄc mi w oczy najpierw wyplula smoczek- pozniej zrzucila pieluszke, a na koniec termofor z brzucha, po czym usnęła🤣
    Co ona chciala mi prZez to powiedziec, może te tricki na nią nie działają i i tak uśnie kiedy chce 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2022, 17:30

Leksa, Soleil, Zosiek, Asiulka87, Megsi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2022, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn śpi już 2h, czemu w nocy tyle nie może...
    Chociaz ciesze się, że w dzień śpi, mimo że na moich rękach to chociaż odpoczywa. Ja już 6 sezon serialu oglądam. Wiec w sumie są jakieś plusy, ale trochę mnie tylek boli od pozycji

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2022, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis u nas tez maruda, caly czas na rekach jak nie śpi. A z nowości to u nas dziś pierwszy ząbek 😍

Zosiek, Soleil, Kasjanna, Megsi, Leksa, Merci92, Ana.Ta, Monja lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 22 października 2022, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala u dziadkow straszna maruda. Nie chce isc do nikogo, a juz szczególnie jak mnie widzi. Na cycku sie denerwuje jakby ja cos bolalo. Jestem zmeczona dniem i chora na mysl o nocy...

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2022, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze widze ze szybko te ząbki Waszym maluszków wychodzą 🙂u nas narazie nic
    nie widac🙂
    Kasjanna coś o tym wiem a dokładnie o tkaich nastrojach...dziecko marudne w dzien a tu zbliża się noc i przerwzenie człowieka ogarnia 😏
    Ja jednak kładąc się spać zawsze się łudzę ze to a noz ta noc gdzie będzie już lepiej🙂
    Myśmy dzis z mężem teoche rozkminiali sytuacje z małą. Doszliśmy do wniosku że może mieć jednak refluks. Już wcześniej mieliśmy taki podejrzenia ale pediatrzy bagatelizowali i nas zbywali.
    Mysle ze będę chciała zrobic małej badania w tym kierunku tylko jeszcze nawet nie wiem jakie😏
    Dziewczyny u których dzieciaków jest refluks to na jakiej podstawie miałyście to stwierdzane?
    Kasjanna ja dziś planuje położyć się o 21 i w ogóle będę się chyba codziennie rak kładła zeby chociaz pierwsza część nocy choć trochę przespac

oar89n73njsm8gcn.png
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 22 października 2022, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na USG brzuszka sprawdzają czy jest refluks i jak duży ☺

6056198c02.png
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 22 października 2022, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka u nas było ulewanie po każdym jedzeniu. Podczas odbicia, godzinę, dwie po odbiciu/jedzeniu. I właściwie to non stop ulewala, od jedzenie do jedzenia i było słychać, ze przełyka coś nawet jak się nie ulalo, aż w końcu trafiliśmy do szpitala po tym jak nad ranem w łóżeczku usta jej się sine zrobiły. I wtedy było 11,5 godz po jedzeniu, oczywiście wtedy tez jej się odbiło, ale jak tesciowa ja wtedy wzięła na rece i ona się ocknęła to tez jej się wtedy odbiło. Tyle godz po posiłku 🤦🏼‍♀️
    A w szpitalu trzeba było zapisywać godziny karmienia i ilość ml i tak sobie myśle, ze może ona tak mało tego mleka pije może tez przez ten refluks. A z badan to miała usg brzuszka

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 22 października 2022, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, u nas sie to nie sprawdzi. Dzis polozylam ja ok. 19.30,to do tej pory miala juz 3 pobudki. Jej pierwszy dlugi sen trwa pół godziny 😭 u nas lepszy sen (czyli 1.5 godziny) jesli sie zdarzy to tak w okolicach 3-4.

Naprawde jestem w kropce. Ten moj wujek pediatra mowi ze jak na dziecko to wyniki krwi sa calkowicie w normie. Do neurologa pojde, ale rozwojowo wydaje mi sie ze jest ok. Moze nie jest mega ruchliwa, ale w normie. Wiec juz nie wiem co moge zrobic, ale naprawde ostatnie noce sa coraz gorsze. Refluksu nie podejrzewam, mała nigdy jakos specjalnie nie ulewala. Czasem cos wyleci przy odbiciu jak sie przeje, ale male ilosci i nie zdarza sie zeby cos mielila w buzi.
    Mama chce mi pomoc, zagladala do mnie w nocy, bo spala w pokoju obok wiec nie dziw że mała ją budzila, ale nie byla w stanie jej przejąc.

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 22 października 2022, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara, daj znac jak tam sie chrzest udal :)

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2022, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to my mieliśmy robione usg brzuszkabi nam kobitka powiedziała że na tym badaniu nie diagnozują refluksu 😐

Kasjanna korzystaj z pomocy mamy chlcisz za dnia. Ja dziś mialam rozmowę z mezem i powiedziqlam mu ze juz naprawdę jestem w kiepskim stanie od tych nieprzespanucj nocy i jeżeli on nie ma tak dużo czasu w ciągu dnia zeby mnie chociaz odciążyć to niech załatwi swoją mame i niech weźmie czasem małą na spacer. Taka niby zakochana we wnuczusi ale sama nie przyjdzie i mimo że mówiliśmy jak noce wyglądają to rez ciagle tylko powtarza zebysmy poprosili jak bedziemu potrzebować pomocy wiec w końcu poprosilismy. Ja dziś mężowi powiedzialam ze jak dalej będę w większości sama z małą to niech załatwi kogoś obcego do pomocy chociaz na 2 dni w tyg zebym mogła się np zdrzemnąć w dzien...chyba zrozumiale że to kiz TEN czas gdzie potrzebna jest reakcja 🙂
    Mialam isc spac o 21 ehh. No nic karmie właśnie i do spania🙂
    Dobrej nocy🙂

oar89n73njsm8gcn.png
  • Vende Autorytet

Wysłany: 22 października 2022, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo współczuję Wan tych nocek :( u nas koniec koncow trochę lepiej znowu, wczoraj to w sumie mieliśmy juz bardzo dobra noc bo mala wybudzala się kilka razy do polnocy ale bez karmień a potem od polnocy do 5 spala ciągiem. A o 8 obudzila ją kupa. Tak czy inaczej 5h snu ciągiem to luks. Wyrobiliśmy tez pierwszy raz od biegunki norme karmien dzisiaj (mamy pilnowac zeby nie spadalo poniżej 100ml ns kg masy ciała). Jak jutro będzie 'normalnie' to od poniedziałku wracamy do rd.
    Misiaa, jak to czytasz to jak Twoja laktacja? Udało sie juz wygasić?

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 22 października 2022, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende, a to jednak była biegunka ? Wiadomo od czego? Wirus czy ząbki? A teraz Alicja już normalnie kupy robi? I ile malutka wazy?
    Kiedyś pediatra tez mówił o tym, żeby bylo 100 ml na 1 kg masy ciała, ale u nas sporadycznie jest to wykonalne.

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
‹‹ 712 713 714 715 716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ