X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Kisielek Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2021, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo31 wrote:
    Jest nas więcej 🙈 termin też 17ty, ale prenatalne mam 5.11. Jutro idę na wizytę u prowadzącego. Dłuży mi się jak cholera😅🤭
    Tez mam termin prenatalnych na 5.11 😃 miałam mieć 29.10 ale jednak z obliczeń wyszło ze to za wczesnie wiec zostały przełożone. Tydzień dłużej nerwów 🙈🙈

• Kloodziaa Nowa

Wysłany: 26 października 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam preferncji, ale myślę że będzie dziewczynka, mój facet natomiast jest na 100%pewny że będzie chłopak 🤣

Martuska1, madzix lubią tę wiadomość

• Kisielek Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez wróżą faceta 😍🧒🏼

Martuska1 lubi tę wiadomość

• Magda_30 Debiutantka

Wysłany: 26 października 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę luteinę, bo od początku miałam bóle brzucha dosyć mocne no i po tym jak drugie serduszko przestało bić to lekarz włączył luteinę.
    Ja mam wizytę 8.11 dopiero

Ja jakoś przeczuwam, że będzie chłopiec :) ale w sumie nie mam żadnych preferencji, aby zdrowy dzidziuś był :)

Martuska1 lubi tę wiadomość

• Olenkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję że dziewczynka zobaczymy czy się sprawdzi 😊 chociaż dla mnie to bez znaczenia, najważniejsze żeby zdrowy bobas ❤️

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Olenkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kloodziaa wrote:
    Ja nie mam preferncji, ale myślę że będzie dziewczynka, mój facet natomiast jest na 100%pewny że będzie chłopak 🤣

Ktoś z Was na pewno trafi 😁😁

Kloodziaa lubi tę wiadomość

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z synem 8 lat temu od pozytywnego testu czulam,że to chłopiec i się sprawdziło. Teraz czuje,że dziewczynka. Mąż też mówi "mała". Ale mi bez różnicy. Po 4 stratach liczy się tylko,żeby się urodziło :)

madzix lubi tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • pik86 Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Przytulę się do wątku, jeśli można.
    Termin porodu wyznaczony na 21-22.05.2022. Jutro jadę oddać krew na Nifty i czekam na prenatalne 09.11.
    To moja pierwsza ciąża, po wielu latach starań. Strach o wszystko i ciągła obawa, czy nic się nie stało. Mam nadzieję, że po badaniach trochę się uspokoję. No i na 100% będzie wiadomo jaka płeć :).
    Pozdrawiam wszystkich.

Olenkaa lubi tę wiadomość

4t7zp2.png

1 IUI - 31.03.2018
    1 IVF crio, cykl sztuczny, Eurofertil 28.07.2021
    7dpt beta <2, 31, 10dpt test negatywny, 12dpt beta <2, 30 😞

2 IVF crio, cykl sztuczny, Eurofertil, 03.09. 2021 🤞🍀🐟
    11dpt - beta 216,8, prog 13,5
    13dpt - beta 566,9, prog 12,3
    15dpt - beta 1402,6, prog 15,2

❄❄❄ A ❄❄❄B czeka
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych przeczuć.

Obecnie to mniej więcej 9tc byłam pewna, że chłopak, a potem mi się odmieniło i zero przeczuć :) A lekarz finalnie ocenił bobo na dziewczynę.

@pik86 witaj :D

Kupiłam detektor tętna chociaż zarzekałam się, że tego nie zrobię :P i powiem wam, że to trochę zabawa w kotka i myszkę 🤣 wczoraj trafiłam na tętno bobo od razu, dzisiaj już nie było tak łatwo - wyłapywałam moje cały czas ale w końcu się udało :) tak wczoraj fatalnie się czułam, że dźwięk serduszka zadziałał na mnie kojąco :D

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!

To moja druga ciąża, mam już córę 9 letnią. Termin mam na 7 maja. Jestem już po usg genetycznym, wszystko jest ok. Pani powiedziała, że będzie druga córa, a czułam, że będzie chłopczyk. :D Tak na prawdę, jest mi to obojętne, byle było zdrowe. :) Staraliśmy się bardzo długo, więc szczęście jest ogromne. :)

Mam do Was bardzo ważne pytanie... Byłam u dwóch ginekologów dobrych w Krakowie z dwoma skrajnymi opiniami, szczepić się kontra nie szczepić (wiadomo na co...). Bardzo chciałabym poznać wasze opinie, dziewczyn, które są w takiej sytuacji jak ja i podejrzewam, że mają podobne dylematy. Jak był już taki temat to przepraszam, ale dopiero co zaczęłam nadrabiać posty, żeby Was lepiej poznać. :)

Pozdrawiam i całuje wszystkie brzuchatki :*

Malinka2021, Wiosanna888 lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Bea8407 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a długo się czeka na wyniki z prenatalnych? ja mam 12,11 stresuje sie jak cholera. Dzis nawet miała sny o tym... o tych badaniach, wynikach... boziu nie wytrzymam tego chce, żeby to już było za nami...

w4sq3e3kxjq5ipta.png
  • Bea8407 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pik86 wrote:
    Dzień dobry :) Przytulę się do wątku, jeśli można.
    Termin porodu wyznaczony na 21-22.05.2022. Jutro jadę oddać krew na Nifty i czekam na prenatalne 09.11.
    To moja pierwsza ciąża, po wielu latach starań. Strach o wszystko i ciągła obawa, czy nic się nie stało. Mam nadzieję, że po badaniach trochę się uspokoję. No i na 100% będzie wiadomo jaka płeć :).
    Pozdrawiam wszystkich.
    Ile płacisz za Nifty i gdzie robisz?

w4sq3e3kxjq5ipta.png
  • pik86 Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea8407 wrote:
    Ile płacisz za Nifty i gdzie robisz?

Robię w Meavita na Rusznikarskiej. Nifty pro za 1999zł. Czas oczekiwania na wynik do 10 dni roboczych, ale podobno najczęściej są już po 6-7.
    Na prenatalne powinnam mieć już wynik testu Pappa (krew oddaję kilka dni wcześniej), więc diagnoza od razu na wizycie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2021, 13:14

4t7zp2.png

1 IUI - 31.03.2018

❄❄❄ A ❄❄❄B czeka
  • Bea8407 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pik86 wrote:
    Robię w Meavita na Rusznikarskiej. Nifty pro za 1999zł. Czas oczekiwania na wynik do 10 dni roboczych, ale podobno najczęściej są już po 6-7.
    Na prenatalne powinnam mieć już wynik testu Pappa (krew oddaję kilka dni wcześniej), więc diagnoza od razu na wizycie.
    ja akurat mam wszystko w ten sam dzień... powiedzieli mi w rejestracji, że najbardziej miarodajne są wyniki z tego samego dnia, bo to ten sam wiek ciąży i mają odniesienie. Pewnie co poradnia to inaczej...

w4sq3e3kxjq5ipta.png
  • Leon Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek wrote:
    Witajcie dziewczyny!

Mam do Was bardzo ważne pytanie... Byłam u dwóch ginekologów dobrych w Krakowie z dwoma skrajnymi opiniami, szczepić się kontra nie szczepić (wiadomo na co...). Bardzo chciałabym poznać wasze opinie, dziewczyn, które są w takiej sytuacji jak ja i podejrzewam, że mają podobne dylematy. Jak był już taki temat to przepraszam, ale dopiero co zaczęłam nadrabiać posty, żeby Was lepiej poznać. :)

Ja jestem zaszczepiona dwoma dawkami i nie miałam ku temu żadnych wątpliwości. Konsultowałam opinie z dwoma ginekologami, którym ufam (też Kraków). Obaj przyznali że warto się szczepić. Ale teraz z trzecią dawką poczekam jak już Bobo się urodzi.

3jgxdqk3x1a7rmoo.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek wrote:
    Witajcie dziewczyny!

To moja druga ciąża, mam już córę 9 letnią. Termin mam na 7 maja. Jestem już po usg genetycznym, wszystko jest ok. Pani powiedziała, że będzie druga córa, a czułam, że będzie chłopczyk. :D Tak na prawdę, jest mi to obojętne, byle było zdrowe. :) Staraliśmy się bardzo długo, więc szczęście jest ogromne. :)

Hej moja znajoma, która urodziła tydzień temu była namawiana przez lekarzy na szczepienie, ale się nie zdecydowała, bo się bała. Ja osobiście nie chciałam się szczepić, bo mi lekarz nieoficjalnie odradzał ze względu na płodność. Żeby nie było nie jestem anty szczepieniom i szanuje decyzje innych ludzi, ale nie szczepiłam się przed ciąża i teraz tym bardziej nie mam zamiaru. Raczej unikam dużych skupisk ludzi, bo zachorować również nie chce, ale osobiście za długo o ciążę walczyłam żeby teraz podejmować jakiekolwiek ryzyko.

• pik86 Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek wrote:
    Witajcie dziewczyny!

Przed zajściem w ciążę konsultowałam kwestię szczepienia w Polsce i w klinice w Czechach. Obydwa źródła mocne stanowisko za. Tak też zrobiłam.

4t7zp2.png

1 IUI - 31.03.2018

❄❄❄ A ❄❄❄B czeka
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi,
    ja właśnie też wstrzymałam się wcześniej ze szczepieniem, bo nie mogliśmy długo zajść i bałam się, że szczepionka to tylko pogorszy... Właśnie ja też nie jestem przeciw szczepieniom, po prostu mam obawy do szczepienia w ciąży preparatem tak młodym w testach. Ten strach chyba jest normalny. Właśnie pani doktor, która mi odradzała powiedziała, że mogę spróbować ze szczepionką na grypę, która podobno łagodzi też w jakimś stopniu przebieg. Druga, ta co namawiała znowu tak mnie nastraszyła jak dużo to mieli zgonów itp., że wyszłam z gabinetu w szoku. :D Unikam skupisk ludzi i ogólnie uważam, ale mam dziecko w szkole, więc wiadomo...

Wiadomo jak komuś udało zaszczepić się przed ciążą to inaczej. ;)

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Bea8407 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek wrote:
    Witajcie dziewczyny!

Za zaszczepiłam się 2 miesiace przed zajściem w ciąże, ze względu na to,że niewiadomo co nasz kochany rząd jeszcze wymyśli i niewiadomo czy nie będzie tak, że niezaszczepione osoby będą miały zakaz wstępu do szpitala. A w ciąży szczepić się nie chciałam. Mój lekarz mówi, że ma ok 60% pacjentek, które są zaszczepione więc ten argument o bezpłodności to chyba mit, zresztą sama jestem tego przykładem....
    Myślę, że każdy powinien decydować za siebie i wybrać chyba gorsze zło... niestety miałam przyjemność spotkać się z tym paskudnym choróbskiem - uwierzcie o wiele gorsze od grypy, dochodziłam do siebie pół roku a moi rodzice omal się nie wykończyli. Dlatego postanowiliśmy się zaszczepić. Ale wiadomo każdy wybiera według siebie...

MaryAnn lubi tę wiadomość

w4sq3e3kxjq5ipta.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek wrote:
    Witajcie dziewczyny!

Witaj 🤗 widzę, że będziemy miały podobną różnice wieku, też mam córę z tym, że ma 10 lat.
    Co do szczepień ja osobiście nie będę się szczepić, nie jestem przeciwnikiem szczepień, ale nie chce teraz podejmować takiego ryzyka, tyle się mówi o skutkach ubocznych, że chyba wole nie ryzykować. Dla mnie jest to szczepienie nie do końca przebadane i ma tyle nowe, że jeszcze nic nie można powiedzieć o jego skutkach długo falowych. Uważam, że każdy ma prawo do wyboru i niech każdy podejmie decyzje zgodną ze sobą samym.
    Jako ciekawostkę tylko napisze, że obecna liczba zachorować w Niderlandach to 7/10 osoby zaszczepione, a 3/10 osoby nieszczepione.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2021, 13:49

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ