Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Kargo31 wrote:Jest nas więcej 🙈 termin też 17ty, ale prenatalne mam 5.11. Jutro idę na wizytę u prowadzącego. Dłuży mi się jak cholera😅🤭
-
Biorę luteinę, bo od początku miałam bóle brzucha dosyć mocne no i po tym jak drugie serduszko przestało bić to lekarz włączył luteinę.
Ja mam wizytę 8.11 dopiero
Ja jakoś przeczuwam, że będzie chłopiec ale w sumie nie mam żadnych preferencji, aby zdrowy dzidziuś byłMartuska1 lubi tę wiadomość
-
Ja czuję że dziewczynka zobaczymy czy się sprawdzi 😊 chociaż dla mnie to bez znaczenia, najważniejsze żeby zdrowy bobas ❤️
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Kloodziaa wrote:Ja nie mam preferncji, ale myślę że będzie dziewczynka, mój facet natomiast jest na 100%pewny że będzie chłopak 🤣
Ktoś z Was na pewno trafi 😁😁Kloodziaa lubi tę wiadomość
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Ja z synem 8 lat temu od pozytywnego testu czulam,że to chłopiec i się sprawdziło. Teraz czuje,że dziewczynka. Mąż też mówi "mała". Ale mi bez różnicy. Po 4 stratach liczy się tylko,żeby się urodziło
madzix lubi tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Dzień dobry Przytulę się do wątku, jeśli można.
Termin porodu wyznaczony na 21-22.05.2022. Jutro jadę oddać krew na Nifty i czekam na prenatalne 09.11.
To moja pierwsza ciąża, po wielu latach starań. Strach o wszystko i ciągła obawa, czy nic się nie stało. Mam nadzieję, że po badaniach trochę się uspokoję. No i na 100% będzie wiadomo jaka płeć .
Pozdrawiam wszystkich.Olenkaa lubi tę wiadomość
1 IUI - 31.03.2018
1 IVF crio, cykl sztuczny, Eurofertil 28.07.2021
7dpt beta <2, 31, 10dpt test negatywny, 12dpt beta <2, 30 😞
2 IVF crio, cykl sztuczny, Eurofertil, 03.09. 2021 🤞🍀🐟
11dpt - beta 216,8, prog 13,5
13dpt - beta 566,9, prog 12,3
15dpt - beta 1402,6, prog 15,2
❄❄❄ A ❄❄❄B czeka -
Ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych przeczuć.
Obecnie to mniej więcej 9tc byłam pewna, że chłopak, a potem mi się odmieniło i zero przeczuć A lekarz finalnie ocenił bobo na dziewczynę.
@pik86 witaj
Kupiłam detektor tętna chociaż zarzekałam się, że tego nie zrobię i powiem wam, że to trochę zabawa w kotka i myszkę 🤣 wczoraj trafiłam na tętno bobo od razu, dzisiaj już nie było tak łatwo - wyłapywałam moje cały czas ale w końcu się udało tak wczoraj fatalnie się czułam, że dźwięk serduszka zadziałał na mnie kojąco07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Witajcie dziewczyny!
To moja druga ciąża, mam już córę 9 letnią. Termin mam na 7 maja. Jestem już po usg genetycznym, wszystko jest ok. Pani powiedziała, że będzie druga córa, a czułam, że będzie chłopczyk. Tak na prawdę, jest mi to obojętne, byle było zdrowe. Staraliśmy się bardzo długo, więc szczęście jest ogromne.
Mam do Was bardzo ważne pytanie... Byłam u dwóch ginekologów dobrych w Krakowie z dwoma skrajnymi opiniami, szczepić się kontra nie szczepić (wiadomo na co...). Bardzo chciałabym poznać wasze opinie, dziewczyn, które są w takiej sytuacji jak ja i podejrzewam, że mają podobne dylematy. Jak był już taki temat to przepraszam, ale dopiero co zaczęłam nadrabiać posty, żeby Was lepiej poznać.
Pozdrawiam i całuje wszystkie brzuchatki :*
Malinka2021, Wiosanna888 lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
pik86 wrote:Dzień dobry Przytulę się do wątku, jeśli można.
Termin porodu wyznaczony na 21-22.05.2022. Jutro jadę oddać krew na Nifty i czekam na prenatalne 09.11.
To moja pierwsza ciąża, po wielu latach starań. Strach o wszystko i ciągła obawa, czy nic się nie stało. Mam nadzieję, że po badaniach trochę się uspokoję. No i na 100% będzie wiadomo jaka płeć .
Pozdrawiam wszystkich.
-
Bea8407 wrote:Ile płacisz za Nifty i gdzie robisz?
Robię w Meavita na Rusznikarskiej. Nifty pro za 1999zł. Czas oczekiwania na wynik do 10 dni roboczych, ale podobno najczęściej są już po 6-7.
Na prenatalne powinnam mieć już wynik testu Pappa (krew oddaję kilka dni wcześniej), więc diagnoza od razu na wizycie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2021, 13:14
1 IUI - 31.03.2018
❄❄❄ A ❄❄❄B czeka -
pik86 wrote:Robię w Meavita na Rusznikarskiej. Nifty pro za 1999zł. Czas oczekiwania na wynik do 10 dni roboczych, ale podobno najczęściej są już po 6-7.
Na prenatalne powinnam mieć już wynik testu Pappa (krew oddaję kilka dni wcześniej), więc diagnoza od razu na wizycie. -
Zosiek wrote:Witajcie dziewczyny!
Mam do Was bardzo ważne pytanie... Byłam u dwóch ginekologów dobrych w Krakowie z dwoma skrajnymi opiniami, szczepić się kontra nie szczepić (wiadomo na co...). Bardzo chciałabym poznać wasze opinie, dziewczyn, które są w takiej sytuacji jak ja i podejrzewam, że mają podobne dylematy. Jak był już taki temat to przepraszam, ale dopiero co zaczęłam nadrabiać posty, żeby Was lepiej poznać.
Ja jestem zaszczepiona dwoma dawkami i nie miałam ku temu żadnych wątpliwości. Konsultowałam opinie z dwoma ginekologami, którym ufam (też Kraków). Obaj przyznali że warto się szczepić. Ale teraz z trzecią dawką poczekam jak już Bobo się urodzi.
-
nick nieaktualnyZosiek wrote:Witajcie dziewczyny!
To moja druga ciąża, mam już córę 9 letnią. Termin mam na 7 maja. Jestem już po usg genetycznym, wszystko jest ok. Pani powiedziała, że będzie druga córa, a czułam, że będzie chłopczyk. Tak na prawdę, jest mi to obojętne, byle było zdrowe. Staraliśmy się bardzo długo, więc szczęście jest ogromne.
Pozdrawiam i całuje wszystkie brzuchatki :* -
Przed zajściem w ciążę konsultowałam kwestię szczepienia w Polsce i w klinice w Czechach. Obydwa źródła mocne stanowisko za. Tak też zrobiłam.
1 IUI - 31.03.2018
❄❄❄ A ❄❄❄B czeka -
Megsi,
ja właśnie też wstrzymałam się wcześniej ze szczepieniem, bo nie mogliśmy długo zajść i bałam się, że szczepionka to tylko pogorszy... Właśnie ja też nie jestem przeciw szczepieniom, po prostu mam obawy do szczepienia w ciąży preparatem tak młodym w testach. Ten strach chyba jest normalny. Właśnie pani doktor, która mi odradzała powiedziała, że mogę spróbować ze szczepionką na grypę, która podobno łagodzi też w jakimś stopniu przebieg. Druga, ta co namawiała znowu tak mnie nastraszyła jak dużo to mieli zgonów itp., że wyszłam z gabinetu w szoku. Unikam skupisk ludzi i ogólnie uważam, ale mam dziecko w szkole, więc wiadomo...
Wiadomo jak komuś udało zaszczepić się przed ciążą to inaczej.
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Za zaszczepiłam się 2 miesiace przed zajściem w ciąże, ze względu na to,że niewiadomo co nasz kochany rząd jeszcze wymyśli i niewiadomo czy nie będzie tak, że niezaszczepione osoby będą miały zakaz wstępu do szpitala. A w ciąży szczepić się nie chciałam. Mój lekarz mówi, że ma ok 60% pacjentek, które są zaszczepione więc ten argument o bezpłodności to chyba mit, zresztą sama jestem tego przykładem....
Myślę, że każdy powinien decydować za siebie i wybrać chyba gorsze zło... niestety miałam przyjemność spotkać się z tym paskudnym choróbskiem - uwierzcie o wiele gorsze od grypy, dochodziłam do siebie pół roku a moi rodzice omal się nie wykończyli. Dlatego postanowiliśmy się zaszczepić. Ale wiadomo każdy wybiera według siebie...
MaryAnn lubi tę wiadomość
-
Witaj 🤗 widzę, że będziemy miały podobną różnice wieku, też mam córę z tym, że ma 10 lat.
Co do szczepień ja osobiście nie będę się szczepić, nie jestem przeciwnikiem szczepień, ale nie chce teraz podejmować takiego ryzyka, tyle się mówi o skutkach ubocznych, że chyba wole nie ryzykować. Dla mnie jest to szczepienie nie do końca przebadane i ma tyle nowe, że jeszcze nic nie można powiedzieć o jego skutkach długo falowych. Uważam, że każdy ma prawo do wyboru i niech każdy podejmie decyzje zgodną ze sobą samym.
Jako ciekawostkę tylko napisze, że obecna liczba zachorować w Niderlandach to 7/10 osoby zaszczepione, a 3/10 osoby nieszczepione.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2021, 13:49
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)