💙 MAJ 2023 💗
-
WIADOMOŚĆ
-
Aptekę mam całą skompletowaną, niektóre nawet w razie wu leki zakupione. Pieluchy tez zamierzam spróbować najpierw dade, a bambusowe 1 opak wzielam zeby mieć do szpitala jakby dzidzia dada nie podeszła 😊 Termometr juz w domu mialam więc zostaje, w razie jakby się nie sprawdzał to kupię inny
-
nick nieaktualnyA termofor z pestek wiśni myślicie, że warto wziąć? To moje pierwsze dziecko i tak gdzieś wyczytałam, że na kolki pomocne? Tylko też nie wiem jakie, bo jedne kosztują 40zł a inne np 15. Nie wiem czym to się różni może ilością pestek? 😅 Leki też jakieś mam w koszyku, takie na początek to witaminę d, coś na kolki i na goraczkę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2023, 18:23
Mvada lubi tę wiadomość
-
Termofor kupiłam wg mnie jakikolwiek będzie Ok ważne żeby wykonywał swoją funkcje czyli rozgrzewal brzuszek przy jego bólu ja stosowałam przy córkach dosyć często, były mocno „kolkowymi” dziećmi 💁🏻♀️ Tylko pamiętajcie żeby nie kłaść rozgrzanego termoforka bezpośrednio na goły brzuszek ! Ja za pierwszym razem tak zrobiłam (włożyłam pod bodziaka) i córka miała odbije pestki wiśni na brzuchu 🙈🙈😂😂 ale jak to mówią człowiek uczy się na błędach ! Teraz się z tego śmieje a wtedy myślałam, ze umrę ze stresu 🙈💁🏻♀️😂🤷🏽♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2023, 21:22
dracaena, Mvada, anekar92, Agunieszka lubią tę wiadomość
26.08 pozytywny test ciążowy 🍀 — 10dpo
30.08 Beta: 122,6 —13dpo
1.09 Beta: 314,1 — 15dpo
14.09 Pierwsza wizyta 🍀 jest dzidziuś z ❤️ 🥹
31.10 Badania I trymestru. 7,5 cm zdrowego szczęścia ❤️
💙Synek 💙
-
Tez kupuję i wezmę jakiś ze Smyka. Mamy bony m.in. do Smyka za 50% ceny od pracodawcy męża, więc korzystam. 🙂 To i tak loteria jak będzie z kolkami, na to zabezpieczyc sie warto, zwlaszcza ze te termofory nie są drogie. 😅👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
PTP - 16.05.2023
Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3
-
Trzecią nockę prasuje 😆
Ja nie wiem skąd się tyle rzeczy nabrało 🙈
Ogólnie tez pozamawiałam i sobie ciążowe, a cała ciążę mowilam ze ogarne chodzenie w swoich ubraniach i legginsach, ale się poddałam bo kazda sukienka na mnie z brzuchem, wszystko na dole na wierzchu 🙈 bluzki tez już dramat 🙈 Niby zaraz zaczynam 32tc i do porodu w sumie ostatnia prosta, ale jednak trzeba było coś pozamawiać. Najbardziej dramat to jest ze zmianą rozmiaru piersi. Zaczynałam z 75C, kupuje chociaż jeden co miesiąc, żeby mieć sztywniejszy wygodny na wyjście. Weszłam już na 80D🙉Agunieszka lubi tę wiadomość
-
Dużo osób poleca też ten termofor MrB. Zastanawiam się jaki lepszy czy z pestek wiśni, czy na wkłady.
Mvada
Ja też twierdziłam, ze mam tyle oversizowych rzeczy, że na pewno mi wystarczy. Ale ostatnio na szybko w pepco kupowałam koszulki rozmiar lub 2 większe, bo moje już za bardzo się opinają.🤷♀️
Dobrze chociaż, że jeszcze w kurtkę zimową się dopinam 😉Mvada, anekar92 lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie przestałam się tak dobrze dopinać w zimową. Dopiąć się dopnę, ale siadanie powoli stanowi problem. 😂 Ale przejściowy wełniany płaszcz jest ok.
Ja kupilam glownie spodnie, dresy i legginsy ciazowe, gory mi sa dobre, a no i pare sukienek bo nosilam taliowane przed ciaza. Na lato miałam trochę oversize'ów więc będzie ok raczej. 😅
Oglądam te darmowe warsztaty Zaufaj Położnej. Jakie materace wybrałyście do łóżeczek? W tym miesiącu chce kupić, ale jeszcze myślę.Mvada, Agunieszka lubią tę wiadomość
👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
PTP - 16.05.2023
-
Ja właśnie nie wiem czy w dostawce mamy wymieniać materac czy nie. Moja przyjaciółka mowi ze jest spoko, ale po rozłożeniu chyba zapytam położnej. Wydaje mi się jakiś twardy, ale niby twardy ma być 😅 Mi się kurtka nie dopina żadna, każda była w miarę dopasowana, zostają tylko płaszcze bo są wiązane 🙉 w kurtce wychodzę jak jest ciepło i nie trzeba zapinać 🙉
Agunieszka lubi tę wiadomość
-
Zależy z czego wykonany ten materac.
My mamy klasyczne łóżeczko, bo i tak mam je 30 cm od łóżka w naszej sypialni. 🤣 Plus muszę na nie położyć przewijak, bo mamy wąską komodę i na niej być nie może.
Podpatrzyłam ten Termofor MrB i nie jestem przekonana - to ma być yy, jednocześnie zabawka. W sensie zamysł spoko, ale cena wg mnie nieadekwatna, a zabawki kontrastowe będę mieć już i tak inne (książeczki, karty), w tym matę z Tiny Love. Efekt ma być ten sam - tj. ma rozgrzać brzuszek (i to jest relatywnie prosta rzecz do osiągnięcia), więc moim zdaniem płacimy za markę i ułatwienie, że się wyżej niż do 54 stopni nie rozgrzeje. A do takich chwytów jestem sceptyczna. No i jak się na coś tyle wyda, to człowiek sobie racjonalizuje potem ten zakup, więc opinie będą częściej pozytywne.
To jak z podgrzewaczami - większość matek z którymi rozmawiam mówi, że do np. rozrobienia MM w nocy nie ma nic lepszego niż dobry termos z ciepłą wodą koło łóżka, a nie zabawa z podgrzewacze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2023, 12:00
Mvada, Agunieszka, anekar92 lubią tę wiadomość
👩 31 / 🧔30
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
PTP - 16.05.2023
-
Ja mam jakiś najzwyklejszy termofor. Kupiłam na Gemini firmy Bocioland za jakieś 11 zł.
Materacyk kupowaliśmy z polskiej firmy woodies.pl. Są to tam trzy materace lepszej jakości i braliśmy High Premium (tak są pookreślane na stronie).
Jeśli chodzi o ubrania, to w płaszcze ledwo się dopinam 😩 Kurtka jeszcze znośnie. Nie kupowałam żadnych ciążowych ubrań oprócz leginsów (zwykłych) w C&A, z których jestem zadowolona. Udało mi się też na promocji dorwać dwupak stanikowi gładkich w H&M w rozmiarze 80C za 30,99 zł i pasują idealnie, więc może dotrzymam do końca ciąży. Mam też sporo sukienek materiałowych, które się fajnie rozciągają jak trzeba gdzieś wyjść i ubrać się bardziej elegancko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2023, 12:15
Mvada, Agunieszka lubią tę wiadomość
-
dracaena wrote:Zależy z czego wykonany ten materac.
My mamy klasyczne łóżeczko, bo i tak mam je 30 cm od łóżka w naszej sypialni. 🤣 Plus muszę na nie położyć przewijak, bo mamy wąską komodę i na niej być nie może.
Podpatrzyłam ten Termofor MrB i nie jestem przekonana - to ma być yy, jednocześnie zabawka. W sensie zamysł spoko, ale cena wg mnie nieadekwatna, a zabawki kontrastowe będę mieć już i tak inne (książeczki, karty), w tym matę z Tiny Love. Efekt ma być ten sam - tj. ma rozgrzać brzuszek (i to jest relatywnie prosta rzecz do osiągnięcia), więc moim zdaniem płacimy za markę i ułatwienie, że się wyżej niż do 54 stopni nie rozgrzeje. A do takich chwytów jestem sceptyczna. No i jak się na coś tyle wyda, to człowiek sobie racjonalizuje potem ten zakup, więc opinie będą częściej pozytywne.
To jak z podgrzewaczami - większość matek z którymi rozmawiam mówi, że do np. rozrobienia MM w nocy nie ma nic lepszego niż dobry termos z ciepłą wodą koło łóżka, a nie zabawa z podgrzewacze.Agunieszka, anekar92 lubią tę wiadomość
-
Crochet, podejrzałam, szkoda że z pianki poliuretanowej, nie jest zbyt zalecana, choć fajnie, ze ma lateks (pytanie czy z dobrą cyrkulacją). Ja chcę jednak materac z pianki elastycznej, od firmy która profesjonalnie robi materace (np. Hilding).
Mój mąż sobie spokojnie poradzi z podgrzewaniem, tak myślę, bez wynalazków. 😅 A z karmieniem i tak trzeba poczekać, mam nadzieję na KP ale no nigdy nie wiadomo.Agunieszka, Mvada lubią tę wiadomość
👩 31 / 🧔30
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
PTP - 16.05.2023
-
dracaena wrote:Crochet, podejrzałam, szkoda że z pianki poliuretanowej, nie jest zbyt zalecana, choć fajnie, ze ma lateks (pytanie czy z dobrą cyrkulacją). Ja chcę jednak materac z pianki elastycznej, od firmy która profesjonalnie robi materace (np. Hilding).
Mój mąż sobie spokojnie poradzi z podgrzewaniem, tak myślę, bez wynalazków. 😅 A z karmieniem i tak trzeba poczekać, mam nadzieję na KP ale no nigdy nie wiadomo.dracaena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMvada wrote:Z tymi podgrzewaczami to jest też zależy jak karmisz. Ja chce tylko swoje mleko, kupilam podgrzewacz zeby odciągać i żeby raz w nocy tata karmił i jak potrzebuje gdzieś wyjsc
Dokładnie, ja tak samo własnie po to chcę podgrzewacz 😊 bo czasami też nawał mleka będzie to się odciągnie a później partner np może karmić 😊
Dziewczyny a tak z innej beczki. Od zawsze mam skoliozę. Wiedziałam, że jak kiedyś będę w ciąży będę miała problemy z plecami. Ale od jakiegoś czasu jak dłużej chodzę to lędźwie mnie strasznie boli a najmocniej po prawej stronie. Dzisiaj byłam w Ikea dosłownie na godzinę po 3 rzeczy i ledwo teraz żyje. Was też boli po prawej stronie? Mam taki masażer krzesło czasem sobie siadam i mnie rozmasowuje ale też nie za często bo nie wiem czy wskazane. Wiem, że basen by mnie poratował, chodziłam przed ciążą ale teraz raczej nie mogę bo dopiero co koncze antybiotyk na grzybicę. W poniedziałek mam wizyte to popytam jeszcze ginekologa. No ale lipa jak tak boli a nie chce tylko lezec 😭Mvada lubi tę wiadomość
-
Yy, no mój mąż totalnie poradzi sobie z podgrzaniem mleka na co najmniej kilka sposobów. Do jednorazowego nocnego karmienia też bez problemu by sobie poradził (co najmniej tak dobrze jak ja, jeśli nie lepiej, bo ja kocham gorąco i mogę nie mieć wyczucia 😂 ale ponieważ robię kawę dość profesjonalnie to mamy termometr do wody w kuchni xD). 😅 I tak trzeba iść do kuchni, bo raczej takie mleko odciągnięte trzyma się w lodówce, to MM można chyba w miarę przy łóżku rozrobić. Nie widzę większej filozofii w podgrzewaniu. 😅 Może to coś ułatwia taki podgrzewacz, ale dla mnie zbędny kolejny przedmiot na blacie kuchennym.
Anekar, może fizjoterapeuta by pomógł? Ja nie mam żadnych bóli pleców póki co, ale nie miałam też nigdy problemów z kręgosłupem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2023, 16:00
anekar92, czarneniebo lubią tę wiadomość
👩 31 / 🧔30
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
PTP - 16.05.2023
-
dracaena wrote:Yy, no mój mąż totalnie poradzi sobie z podgrzaniem mleka na co najmniej kilka sposobów. Do jednorazowego nocnego karmienia też bez problemu by sobie poradził (co najmniej tak dobrze jak ja, jeśli nie lepiej, bo ja kocham gorąco i mogę nie mieć wyczucia 😂 ale ponieważ robię kawę dość profesjonalnie to mamy termometr do wody w kuchni xD). 😅 I tak trzeba iść do kuchni, bo raczej takie mleko odciągnięte trzyma się w lodówce, to MM można chyba w miarę przy łóżku rozrobić. Nie widzę większej filozofii w podgrzewaniu. 😅 Może to coś ułatwia taki podgrzewacz, ale dla mnie zbędny kolejny przedmiot na blacie kuchennym.
Anekar, może fizjoterapeuta by pomógł? Ja nie mam żadnych bóli pleców póki co, ale nie miałam też nigdy problemów z kręgosłupem. -
anekar92 wrote:Dokładnie, ja tak samo własnie po to chcę podgrzewacz 😊 bo czasami też nawał mleka będzie to się odciągnie a później partner np może karmić 😊
Dziewczyny a tak z innej beczki. Od zawsze mam skoliozę. Wiedziałam, że jak kiedyś będę w ciąży będę miała problemy z plecami. Ale od jakiegoś czasu jak dłużej chodzę to lędźwie mnie strasznie boli a najmocniej po prawej stronie. Dzisiaj byłam w Ikea dosłownie na godzinę po 3 rzeczy i ledwo teraz żyje. Was też boli po prawej stronie? Mam taki masażer krzesło czasem sobie siadam i mnie rozmasowuje ale też nie za często bo nie wiem czy wskazane. Wiem, że basen by mnie poratował, chodziłam przed ciążą ale teraz raczej nie mogę bo dopiero co koncze antybiotyk na grzybicę. W poniedziałek mam wizyte to popytam jeszcze ginekologa. No ale lipa jak tak boli a nie chce tylko lezec 😭anekar92 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, a tak z ciekawości jak tam Wasze nastawienie na poród? Robicie coś żeby lepiej sie przygotować? Jakieś masaże krocza, ćwiczenia? Czy któraś z Was postanowiła, ze jednak CC?
31 tc, pierwsza ciąża i nie ukrywam, ze ogarnęła mnie panika który szpital, jak rodzic 😂anekar92 lubi tę wiadomość
-
Foreveryoung wrote:Dziewczyny, a tak z ciekawości jak tam Wasze nastawienie na poród? Robicie coś żeby lepiej sie przygotować? Jakieś masaże krocza, ćwiczenia? Czy któraś z Was postanowiła, ze jednak CC?
31 tc, pierwsza ciąża i nie ukrywam, ze ogarnęła mnie panika który szpital, jak rodzic 😂Foreveryoung lubi tę wiadomość