💙 MAJ 2023 💗
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMvada wrote:Powiem tak, ja dzisiaj stanęłam u lekarza na wadze i już jest 20kg na plusie😆😆😆 to było moje ostatnie ważenie przysiegam 😆😆
Mvada jak zamierzasz powiedzieć lekarzowi ze nie będziesz się już ważyć? Bo ja nie wiem od czego zacząć 😂 a wizyta w poniedziałek i nie mam zamiaru stanąć na wadze 🤣🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2023, 17:47
-
Powiem mu, że ja już nie staje 😆 I tak u niego jest tama mała waga, że trzeba najpierw z niej zejść zeby wynik zobaczyć 😆😆😆😆
Juz kolejnych 20stu do końca ciazy nie przytyje to po co się stresowac 😆😆😆
Najlepsze, że każdy jak mnie widzi to jest w szoku gdy mowie ile przytyłam 😆 No ale mam też 177 wzrostu -
nick nieaktualnyMvada wrote:Powiem mu, że ja już nie staje 😆 I tak u niego jest tama mała waga, że trzeba najpierw z niej zejść zeby wynik zobaczyć 😆😆😆😆
Juz kolejnych 20stu do końca ciazy nie przytyje to po co się stresowac 😆😆😆
Najlepsze, że każdy jak mnie widzi to jest w szoku gdy mowie ile przytyłam 😆 No ale mam też 177 wzrostu -
Dawno mnie tu nie było, a tyle wpisów się pojawiło 🤗
Gdzie te kg się nam mieszczą? Ja tydzień temu miałam +9, więc nie dużo, ale też nigdy jakaś bardzo szczupła nie byłam. Startowałam od 80 kg (chociaż nikt nigdy nie wierzył jak mówiłam ile ważę).
Natomiast odczucia mam na +20😖 Zaczynam się toczyć, zamiast chodzić. Schody to jak wejście na szczyt góry po przebiegnięciu maratonu, nawet przewracanie się z boku na bok to wyzwanie.
Zauważyłam natomiast większe zmęczenie (jak w 1 trymestrze) i potrzebę drzemki w ciągu dnia.
Dzisiaj spakowałam torby do szpitala i zastanawiam się, czy tego nie jest za duuuużo🤷♀️. Chyba bedę to jeszcze parę razy analizować, a wzięłam tylko rzeczy z listy szpitala.
JAk znaleźć tą promocję na rossnę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2023, 21:25
anekar92 lubi tę wiadomość
-
Zawsze możecie powiedzieć, że ważenie Was stresuje a stres nie odbija się dobrze na dziecku 😉
Ja też mam ochotę wrócić do aktywności i postanowiłam, że po połogu wrócę do biegania. Mam nadzieję, że życie nie zweryfikuje moich planów.anekar92 lubi tę wiadomość
-
Gdzie te kg, hmm, brzuch mam spory, cycki z 75C wskoczyły na 80E😆😆😆😆 Partner to zadowolony wiadomo😆😆
Ogólnie to aktywna fizycznie jestem całe życie, bo w pracy mnie ta aktywność obowiązuje, a i tak tyle kilogramów się nabrało, a zaczynałam z wagą 68kg 🙈 pocieszam się że do stówki tylko 12ście zostało 😆
Ja po połogu i zgody od fizjoz zostawiam tatusia z maleństwem i bajo na jakąś siłownię, trochę odczuć się lżej po tej ciąży 😁Crochet, Agunieszka, anekar92 lubią tę wiadomość
-
Agunieszka wrote:
JAk znaleźć tą promocję na rossnę?
Nie wiem na ile istotny jest ten mail, ale te pieluszki nie leżą na półce, bo to jakieś opakowanie promocyjne i trzeba zapytać ekspedientki (mi np wyciągnęła ostatnie opakowanie z zaplecza). Podobno niektóre proszą o okazanie maila.
Ja płaciłam przy kasie samoobsługowej i zeskanowałam paczkę pieluszek, kartę Rossmann i ten dodatkowy produkt, który trzeba kupić (byle co).Mvada, Agunieszka, anekar92 lubią tę wiadomość
-
Dzięki. Tak zrobiłam, może coś przyjdzie. Ja zawsze ignoruję newslettery 😉
Ja bym chciała się pozbyć tego uczucia ociężałości. Marzy mi się rower, albo basen, ale trochę się obawiam żeby nie złapać jakiegoś zakażenia. Dopiero 2 tygodnie temu przeszłam kurację grzybiczą i nie chcę poniwnie sięgać po leki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2023, 10:35
Crochet lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgunieszka wrote:Dzięki. Tak zrobiłam, może coś przyjdzie. Ja zawsze ignoruję newslettery 😉
Ja bym chciała się pozbyć tego uczucia ociężałości. Marzy mi się rower, albo basen, ale trochę się obawiam żeby nie złapać jakiegoś zakażenia. Dopiero 2 tygodnie temu przeszłam kurację grzybiczą i nie chcę poniwnie sięgać po leki.
Też chciałam chodzić na basen żeby sobie chociaż plecy odciążyć na początku 3trymestru niestety non stop mam grzybice pochwy i tabletki dopochwowe co drugi dzień już do końca ciąży. Miałam z początku na miesiąc, ale ostatnio na wizycie lekarz stwierdził że lepiej żebym brała do końca, bo ta grzybica lubi nawracać no a basen to siedlisko bakterii, więc odpuściłam go 😭 -
Moje dziecko wczoraj podejmowało chyba próby zmiany położenia, bo były dość bolesne o 1 w nocy, ale dzisiaj rano miała czkawkę i widzę, że jej się nie powiodło 🙈 Mam taką fałdę wylana z lewej strony nad biodrem, to tak smiesznie wygląda😆 Dzisiaj zamierzam mieć zero produktywny dzień, bo coś mnie zaczęło rozkładac🥺
Agunieszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja chyba jakoś w poprzek leży, bo mi się brzuch rozlazł na boki i czuje chyba małą stope ciągle z lewej strony a głowkę z prawej, zaraz będę ćwiczyć na odwrócenie jej na dół może się uda 🙈😂 a spać już nawet na bokach mi ciężko a na lewym najbardziej bo chyba tam ma te stopy i co leże to zaczyna kopać 😅
Crochet, Agunieszka lubią tę wiadomość
-
Ja kopniaków właśnie się czuje bo ona jeszcze zrotowana jest tak, że tam wszystko idzie w plecy i narządy, ja tylko czuje jak gdzieś sie rozpycha tyłkiem itp 🙈 więc okazji stopki odbitej zobaczyć pewnie nie będę miała, ale wielka pupę po boku mogę oglądać 😆
Crochet, anekar92, Agunieszka lubią tę wiadomość
-
Ja też mało czuję, tzn. czuję ale na pewno nie tak żeby mi nie dawała spac, itp. Też teraz ulozona kręgosłupem do łożyska, a lozysko z przodu.
Byłam u fizjo urogin i najbardziej spięte to mam ramiona (pytała czy miałam odpowiedzialna/stresującą pracę- miałam), a reszta w miarę spoko, trochę do poćwiczenia dała rzeczy, ale cwiczenia idą niezle (przy czym ja zawsze miałam mocne mięśnie Kegla na przykład i mam wrażenie, ze to pomaga trochę nawet na to, ze czuje co cwicze). 😅
Po szczepieniu, kwalifikacja bezproblemowa. Lekarz pytał, która ciaza i który tydzień, zbadał ogólnie (osłuchowo, temperatura, uszy i gardło). Całość mi zajęła 25 min. z odczekaniem w poczekalni po szczepieniu. 😅 Ramię trochę boli.Crochet, Mvada lubią tę wiadomość
👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
PTP - 16.05.2023
Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3
-
nick nieaktualnyJa jutro skoczę do Rossmanna, bo właśnie zrobiłam tak jak ktoś pisał, że wypisałam dziecko z Rossnę i jeszcze raz jakby wpisałam datę porodu i wszystko zaznaczyłam by na maila przychodziło i dostałam wiadomosć, że mogę odebrać 😅 Ale fajnie cieszę się, bo kupiłam na razie 2 opakowania z Dada bo były na promce a tak za darmo można wypróbować inne, bo wiadomo nie odrazu wszystkie się pewnie sprawdzą 😁
Crochet, Mvada, Agunieszka lubią tę wiadomość
-
Mnie coś zaczyna rozkładać, jakby nie miał człowiek wrażen. Właśnie wypilam mleko z czosnkiem i miodem. Bardzo mi smakowało podczas picia, ale po organizm walczy zeby przyjąć 😆
Jutro mam nadzieję ostatnia wizyta u dentysty przed porodem, został jeden mały ubytek i założenie endokorony. Przy okazji pojedziemy tez odebrać fotelik ❤️. Na wózek dalej czekamy (miesiac) a miał być Niny po 2 tygodniach -
Mvada Trzymaj się cieplutko. Ta pogoda teraz taka zdradliwa
Niby ciepło a właśnie najczęściej można złapać jakieś przeziębienie 🥴
dracaena super, że nie jesteś "pospinana". Ja byłam tydzień temu, to usłyszałam że strasznie mam spięte mięśnie. Dodatkowo poskarżyłam się na ból w pachwinach, to rozmasowała te miejsca. Teraz jest lepiej, ale za to czuje ból w spojeniu łonowym teraz 😅Fajna jest taka wizyta jeszcze przed porodem.
Ja poprałam dziś ostatnie rzeczy (pieluszki, prześcieradło, koszule do szpitala etc.). Chciałabym już, żeby było po wszystkim. Im "starsza" ta ciąża tym bardziej się martwię 😪 Jeszcze ten antybiotyk 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2023, 17:02
Mvada lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj chyba pierwszy dzień w ciąży tak przeleżałam, wstałam jakieś 30 minut temu i dalej leze na kanapie, ale każdemu przyda się taki jeden dzień odpoczynku.
Czym bliżej końca to właśnie człowiek strasznie się martwi, mam nadzieję, że moje dziecko nie będzie chciało czekać do 42tygodnia 🙈
Crochet lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNajgorsza jest ta końcówka tak od 36-37 gdzie masz nadzieje najpierw ze dziecko wylezie chwile przed terminem, później kiedy nadzieja na to gaśnie masz nadzieje na porod w terminie i wypatrujesz wszystkich znaków na niebie ziemi 🤣 a na końcu, co jeet częste szczególnie u pierworódek ale i w dużej przerwie miedzydzieciowej ze rodzisz sporo jednak po terminie 😂 ja się nie łudzę na szybkie rozwiązanie, nastawiałam się na to przy synku a urodziłam po terminie. Teraz pewnie tez tak będzie 😂 a mnie lada dzień już zacznie coś trafiać 😁
Crochet, Mvada, Agunieszka, anekar92 lubią tę wiadomość
-
Ja mogę w sumie odo 42 tygodnia leżeć, ja mam styka przez ułożenie dziecka, że zacznie się akcją i trafie na jakiegoś dzbana co mi będzie kazal tak rodzic naturalnie, ja się namecze z tego nic nie wyjdzie i i tak mnie pokroją 😆
NataliaK, Agunieszka lubią tę wiadomość