💙 MAJ 2023 💗
-
WIADOMOŚĆ
-
Agunieszka wrote:Spakowane mam już wszystko, oprócz rzeczy do wyparzenia i ładowarki do telefonu. Ale karteczka jest na torbie, żeby w panice nie zapomnieć o czymś. Już nawet rzeczy na wyjście zebrałam do woreczków strunowych i ułożyłam w szufladzie, żeby mąż nie miał problemu 🙂
Każde imię jest piękne, jeśli się je ładnie wypowiada 🙂
Agnieszka1987, pamiętam, że u ciebie babcie chciały Brajana😉
U mnie też już torba do połowy spakowana, z tym że tu nie wiele trzeba zabrać ze sobą, nawet jest zaznaczone żeby nie przyjeżdzać z walizką ;P kartka czego brakuje leży na torbie, ale to bardziej dla męża jakby się okazało, że zacznie się wcześniej.
W nocy miałam lekko stracha, bo mąż w Polsce do niedzieli, a ja nie mogłam spać miałam lekkie bóle krzyżowe, Bobo był cały dzień mniej aktywny, a tak się własnie zaczął poprzedni poród, na szczęscie rano się uspokoiło.
Agunieszka no to właśnie one kręcą nosem, moja mama wczoraj próbowała mnie przekonać że Borys to ładne imię ale dla mnie Borys to był pies w biurze w którym pracowałam w pl. Moja siostra i szwagier też otwarcie powiedzieli, że im się nie podoba i już ten Brajan lepszy ;P mi się imię ich syna też nie podoba, ale nigdy im tego nie powiedziałam, bo to ich wybór. Ale ja to akurat z tych co opinię innich mam w ... poważaniu ;P
Crochet, Mvada, anekar92, Agunieszka lubią tę wiadomość
Alexander - 23.12.2017 ❤️
Nikodem - 11.05.2023 ❤️
-
nick nieaktualnyJak mała się urodzi to chyba jak ją zobaczę to przypasuje jej imię, bo totalnie nie wiem 😂 Chociaż facet nie chce słuchać o Elenie 🙈
Ja sobie wydrukowałam plan porodu, u mnie to duży postęp 😂 Znalazłam jakiś gotowy na necie, dosyć przejrzysty i nawet ma pytania w razie wu do cesarskiego cięcia więc spoko.
Ja dzisiaj się wezmę za torbę, zmotywowałyscie mnie 😅 ale na razie malą na kołkach z rzeczami ogólnymi a tą poporodową jak pozycza torbe 😅Crochet lubi tę wiadomość
-
Ja byłam właśnie na pobraniu krwi do potwierdzenia grupy. Przypomniałam sobie, że na to muszę poczekać kilka dni, więc jeśli zrobię z pozostałymi pod koniec przyszłego tygodnia to będę miała pewnie dopiero po świętach. 😉 A lepiej jednak mieć potwierdzoną.
Jak już się zacznie to nie takie złe to pakowanie. 😂 U mnie oprócz rzeczy do wyparzenia, brak jeszcze przygotowanych ciuszków na wyjście bo mam remontową przerwę w prasowaniu. Ale ciuszki na wyjście to pikuś (wierzę, że nawet tylko na telefonicznej instrukcji mąż by ogarnął jakiś zestaw, nawet jeśli nie byłby on zbyt gustowny 😂).Crochet, Agnieszka1987 lubią tę wiadomość
👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
PTP - 16.05.2023
Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3
-
Crochet wrote:Ja wczoraj zaczęłam działać z torbą i na razie popakowałam ubranka do torebek strunowych 😉 Mam załamkę, że się nie ogarnę z niczym 😪
Ogarniesz wszytko. Jak się już zacznie z listą, to idzie dość sprawnie 😊
Plan porodu mamy omawiać na szkole rodzenia, ale może faktycznie lepiej mieć już jakiś opracowany w razie wu. Wczoraj zbierałam dokumenty do teczki, tzn. grupę krwi (chociaż nie wiem czy to potrzebne jak mam krew kartę, ale znalazłam jakiś odpis sprzed ciąży) i leki przyjmowane w ciąży.
Byłam dzisiaj w biedrze, ale promka na dady złote była tylko wczoraj. Od dzisiaj taniej są te extra soft.Crochet, Agnieszka1987 lubią tę wiadomość
-
Krew karta jest generalnie z tego co wiem honorowana. 🙂
Pobrana, niby za 4-5 dni wynik. I z głowy.
My dziś ostatni dzień kończenia płytek w kuchni, fugowanie. Ale to kolega po 16 przyjedzie. 😄 I potem wracam do kolejnego prania i prasowania. 😆 Jak się poodkurzamy, bo niby taki mały fragment (płytki pomiedzy szafkami a blatem w kuchni), a kurz jest wszędzie i tak.Agnieszka1987, Crochet, Agunieszka lubią tę wiadomość
👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
PTP - 16.05.2023
-
Z tą grupą krwi to nie wiedziałam, że są takie procedury a w labolatorium też mi nikt nie powiedział, że można za jedną wizytą mieć grupę potwierdzoną🥴 Dlatego musze iść jeszcze raz, żeby byłylo też to drugie pobranie.
Mam jeszcze pytanie odnośnie proszku Tantum Rosa. Rozrabiacie to w kranowej wodzie szpitalnej czy macie jakieś inne sposoby? P. S. W Rossmann jest promocja na buteleczki z atomizerem gdybyście potrzebowały 😉po 2,39 zł. -
U nas będzie Liliana
Mam pytanko o te woreczki strunowe, chyba dawno mnie nie było na wątku i nie umiem się odnaleźć, co pakujecie do woreczków strunowych?Crochet, anekar92 lubią tę wiadomość
ona - 29 lat
on - 31 lat
09/2021 - początek starań
12/2021 - diagnoza teratozoospermii (MSOME 1% III kat., stres oksydacyjny)
07/2022 - pierwsza procedura IVF
-> 28.07 - pobrano 26 komórek -> 15 dojrzałych -> 15 zapłodniono -> 4 blastki❄️4AB, ❄️❄️❄️ 4BB
-> 29.08 - transfer ❄️4AB 🍍
-> 21.05 - narodziny córki 💗
07/2024 - cdn...
-> 26.08 - transfer ❄️4BB ❌️
-> 26.09 - transfer ❄️4BB ❌️ -
nick nieaktualnyCrochet wrote:Z tą grupą krwi to nie wiedziałam, że są takie procedury a w labolatorium też mi nikt nie powiedział, że można za jedną wizytą mieć grupę potwierdzoną🥴 Dlatego musze iść jeszcze raz, żeby byłylo też to drugie pobranie.
Mam jeszcze pytanie odnośnie proszku Tantum Rosa. Rozrabiacie to w kranowej wodzie szpitalnej czy macie jakieś inne sposoby? P. S. W Rossmann jest promocja na buteleczki z atomizerem gdybyście potrzebowały 😉po 2,39 zł.
W domu rozrabiałam wodą lekko przegotowaną. W szpitalu będę to robić po prostu z wodą mineralną jaką bedę miała w butelce, bo wezme takie ale jakbym miała butelke z filtrem to po prostu z tej bym sobie przelewała Chyba bałabym się taką kranówką zwykłą szpitalną 😋i mam taką buteleczkę z ktorej kiedys kwiaty pryskała 0,5l i to ze sobą zabieram i w tym bede robic 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2023, 14:46
Crochet lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnycasil wrote:U nas będzie Liliana
Mam pytanko o te woreczki strunowe, chyba dawno mnie nie było na wątku i nie umiem się odnaleźć, co pakujecie do woreczków strunowych?
Ja spakowałam oddzielnie w nie: szpioszki 2 rozmiary, czapeczki 2szt, skarpetki 2szt plus w jeden zestaw na wyjscie (body,spodenki,czapeczka,skarpetki).Crochet, Mvada, casil lubią tę wiadomość
-
Ja ogółem w woreczki różne rzeczy pakuję. Np. klapki. Majtki poporodowe. W osobnej mam wkładki laktacyjne (biorę kilka szt. do szpitala). Zapasowe kaftaniki dla dziecka. Wszystko co zależy mi, żeby zostało czyste, a nie dotykało wszystkiego innego w walizce i torbie.
Z grupą krwi to ciezko za 1 wizyta - tak formalnie to chyba tylko w punkcie, gdzie są min. 2 pielęgniarki (bo jak w 1 dzień pierwsze i drugie pobranie to z tego co kojarze powinny pobrać 2 różne osoby krew). Ja mialam pierwsze pobranie na początku ciąży i teraz robiłam drugie potwierdzające.Crochet lubi tę wiadomość
👩 31 / 🧔30
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
PTP - 16.05.2023
-
Robiłam grupę krwi w lipcu, a że nie za bardzo miałam czas przed histeroskopią to było tylko 1 pobranie, ale miałam już krew kartę, więc inny dokument był. Z tego co powiedziała mi pielęgniarka to powinny być 2 pobrania w 2 różnych terminach.
Ja mam w woreczkach wkładki laktacyjne, osobno majtki, pieluszki tetrowe, w kolejny włożę rzeczy wyparzone. W nosidełku popakowałam ubranka na wyjście, kocyk.
Dracaena
Fajnie, że już kończysz remont. U mnie dopiero początek łazienki w tym tygodniu. Do maja obiecali wszystko skończyć 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2023, 20:59
Crochet lubi tę wiadomość
-
Uff. Spakowałam torbę do szpitala. Mam jedną dużą walizkę i małą torbę, którą można bez problemu postawić na walizce.
W małej torbie są rzeczy do porodu: klapki, koszula, gumka i spinki, balsam nawilżający do ust carmex, pierwsze ubranko małego (komplet w torebce strunowej), pieluszki tetrowe, rożek i kocyk, majtki i podpaski (to żebym mogła się ogarnąć po porodzie). Zapisałam żeby na ostatnią chwilę dopakować wodę, przekąski, i nalać wodę do butelki z filtrem.
Dużą walizkę mam podzieloną.
W jednej połowie są rzeczy dla małego: ubranka, rzeczy do pielęgnacji (krem pod pieluszkę i nawilżający, gaziki, sól fizjologiczna, octanisept), pampersy, ręcznik, butelka do karmienia (w przypadku gdy będzie problem i będę musiała odciągnąć laktatorem).
W drugiej części są moje rzeczy: koszule i staniki do karmienia, wkładki laktacyjne +maść z lanoliną, laktator, ręcznik (mały i duży), klapki pod prysznic, podkłady 90x60, majtki siateczkowe, podpaski poporodowe, ręcznik papierowy (pourywane listki), pianka ginexid, tantum Rosa +buteleczka z atomizerem, żel pod prysznic biały jeleń, sweter długi (wzięłam zamiast szlafroka). Do dużej na ostatnią chwilę dopakuje jeszcze kosmetyki dla siebie, szczoteczka i pasta.
Listę robiłam w oparciu o to co wymaga szpital i znalazłam jeszcze polecajki w necie (szpital szczegółowo już nie rozpisywał rzeczy do pielęgnacji etc.)
Agunieszka, Foreveryoung lubią tę wiadomość
-
Super, ze spakowane.
Ja w weekend bede wyparzac laktatory, itp.
Sporo musicie pakować, ja do dziecka potrzebuję tylko wg szpitala chusteczek nawilżanych (ale biorę w razie wu kaftaniki swoje i pieluszki bambusowe/flanelowe zeby było coś milszego od szpitalnych betów). Trochę absurd w tym kraju, że trzeba do szpitala swoje rzeczy do pielęgnacji malucha pakować. 😅 A jak ktoś trafia nagle karetką bez niczego to co oni w tym szpitalu robią z takim maluchem. 😅
Ja klapki i klapki pod prysznic biorę do porodowej bo będę chciała korzystać z prysznica przy porodzie. 👍 Też już do porodowej wzięłam majtki poporodowe (no i zwykłe wzięłam też, bo wiem, ze niby w porodzie będzie mi obojętne, ale ja mam nadzieję, że w pierwszej fazie jednak będę w majtkach więc wzięłam sobie na zapas po prysznicach itp. 🤣 bo czuję duży dyskomfort w koszuli bez majtek, bardzo nie lubię, dlatego życiowo noszę piżamy 😆).Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2023, 20:37
Agunieszka, Crochet, anekar92, Foreveryoung lubią tę wiadomość
👩 31 / 🧔30
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
PTP - 16.05.2023
-
nick nieaktualnyJakie macie koszulki do porodu? Całe rozpinane? Ja mam wielki t-shirt ale to chyba nie jest dobry pomysł a nie chcę znowu wydawać prawie stówy na nową 😭 już i tak te do karmienia mam kupione a też wydałam na nie a nie lubię takich rzeczy bo ja w ogóle w koszulach nie sypiam.
Biorę się za to pakowanie, a teraz nagle nie wiem już nic 😭 -
nick nieaktualnyMvada wrote:Koszulkę dłuższą mam zabudowaną, taką że nie będzie mi szkoda od razu wywalać, koszule już mam rozpinane do karmienia 😄
Czyli masz normalną taką przez głowę? Bez żadnych rozpięć? 😅 no ja właśnie sobie wzięłam jakiś wielki t-shirt co go odrazu będę mogła wywalić a do karmienia mam dwie też własnie rozpinane, ale teraz skę boję jak mi dziecko położà skóra do skóry? Bedę musiała ją zdjąć? 😂Mvada, Crochet lubią tę wiadomość
-
Mam taką przez głowę, dwie godziny w niej nie będę leżeć na pewno po porodzie jeżeli uda się SN, poproszę tatę dziecka zeby pokangurował ten moment na ogarnięcie, dziecko przyłożą mi najwyżej tak o, nie widzę sensu kupować czegoś specjalnie dajmy na to za ok. 50zł zeby wywalić 🙈
anekar92, Crochet lubią tę wiadomość
-
Ja mam taką LINK DO ALLEGRO
Ona jest rozpinana do falbanki. Mam dwie takie i jedną rozpinana po bokach (szpital wymaga 3).anekar92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCrochet wrote:Ja mam taką LINK DO ALLEGRO
Ona jest rozpinana do falbanki. Mam dwie takie i jedną rozpinana po bokach (szpital wymaga 3).Crochet lubi tę wiadomość