💙 MAJ 2023 💗
-
WIADOMOŚĆ
-
NataliaK wrote:Dziewczyny w którym miejscu odczuwacie czkawkę dziecka i w jakim położeniu jest dziecko?
Do tej pory mała była główkowo i czkawkę czułam nad spojeniem.
Wczoraj trochę wariowala. A dziś czuje czkawkę pod żebrem 🤯 czyżby się odwróciła głową w górę 😫Crochet lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNataliaK wrote:Dziewczyny w którym miejscu odczuwacie czkawkę dziecka i w jakim położeniu jest dziecko?
Wczoraj trochę wariowala. A dziś czuje czkawkę pod żebrem 🤯 czyżby się odwróciła głową w górę 😫
Ja jak była ułożona główką u góry to czułam faktycznie u góry po prawej stronie albo czasami tak z boku brzucha. Wczoraj czułam na dole po lewej stronie. Ale nie wiem czy to znaczy, że się odwróciła czy że czkwakę czuć różnie niezależnie od tego jak leży 😅Crochet lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyanekar92 wrote:Ja jak była ułożona główką u góry to czułam faktycznie u góry po prawej stronie albo czasami tak z boku brzucha. Wczoraj czułam na dole po lewej stronie. Ale nie wiem czy to znaczy, że się odwróciła czy że czkwakę czuć różnie niezależnie od tego jak leży 😅
O właśnie ma czkawkę 😂 i czuje na dole znowu lekko po lewej stronie. Czy to znaczy, że tam ma głowę? 😅Crochet lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMvada wrote:Mi się bardziej wydaje, że tam gdzie najbardziej jest odczuwalna czkawkę to jest góra tułowia, bo ją czuję przez skórę, mam łożysko z tyłu to mniej więcej można wymacać 😅
Partner stwierdził ze może po prostu tyłek jej tak podskakuje od czkawki na samej gorze pod żebrami i tego się poki co trzymam 😰😂😂 -
Ja czuję też po boku brzucha - młoda raczej nadal skośnie i łożysko z przodu. Czasem w dzień czuję bardziej w dole, ale w nocy jak ma czkawkę to właśnie po boku brzucha i idzie po długości jakby cała "chodziła" od czkawki. 😅 Nie szacuję jak leży, tj. czy coś zmieniła od ostatniego usg, przy łożysku z przodu części ruchów ja w ogóle nie czuję.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2023, 10:52
Crochet lubi tę wiadomość
👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
PTP - 16.05.2023
Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3
-
nick nieaktualny„oznaki ułożenia główkowego to odczuwanie czkawki malucha w dolnych partiach brzucha oraz kopnięcia powyżej pępka lub przy żebrach, o pozycji miednicowej może świadczyć odczuwanie czkawki dziecka w górnej części brzucha.”
Tak wyczytałam, jutro mam lekarza to zapytam w sumie z ciekawości jak to jest 😅NataliaK, Crochet lubią tę wiadomość
-
Ja już nawet nie liczę na to, że ona będzie dobrze ułożona skoro zaczęliśmy 36tc, jak się obróci to fajnie, a już nastawiłam się że No trudno 🙈
Bylebym trafiła na kogoś ogarniętego w szpital UW razie jakby coś szybciej się zaczęło dziać 😅Crochet lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyanekar92 wrote:„oznaki ułożenia główkowego to odczuwanie czkawki malucha w dolnych partiach brzucha oraz kopnięcia powyżej pępka lub przy żebrach, o pozycji miednicowej może świadczyć odczuwanie czkawki dziecka w górnej części brzucha.”
Tak wyczytałam, jutro mam lekarza to zapytam w sumie z ciekawości jak to jest 😅
Dobra, oświadczam ze torba małej już tez spakowana 😁 tak się zastanawiałam nad wyborem ciuszków i wszystkiego jakby co najmniej na rewie mody tam szła 😂😂
Mam walizkę dla siebie na kółkach taką kabinową i torbę przez ramie dla małej. No nie da sie spakować w mniej, choćby niewiem co. A i tak wyciągałam Np podkłady z opakowań, podpaski,brałam po kilka/kilkanaście sztuk.
Szkoda ze w Warszawie wszystko trzeba mieć swoje w szpitalu 😛 od urodzenia jak cygański tabor w szpitalu 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2023, 11:48
anekar92, Mvada, Crochet, dracaena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
NataliaK wrote:Dziewczyny w którym miejscu odczuwacie czkawkę dziecka i w jakim położeniu jest dziecko?
Wczoraj trochę wariowala. A dziś czuje czkawkę pod żebrem 🤯 czyżby się odwróciła głową w górę 😫
Ja czuję w dole, ale nie nad spojeniem tylko bardziej okolice jajnika (raz lewa raz prawa strona).
Mvada lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny a co zabieracie do szpitala jako okrycie dla bobasa? Ja spakowałam kocyk polarowy, nowy ale taki z Sinsay więc nie jest nie wiadomo jakiej jakości. I mam jeszcze różek muślinowy, który leży już w kokonie w łóżeczku i szkoda mi go zabierać do szpitala. I teraz nie wiem co lepsze czy kocyk czy rożek czy to i to? I może kupie jakiś rożek, tani do szpitala. W ogóle Ciekawe jaka pogoda będzie w maju jo chyba, że prędzej urodzimy 🙈 ale chyba po 20.04 ma być już powyżej 15stopni a w szpitalach chyba też ciepło mają. Nie wiem nic bo jedynie kiedy byłam w szpitalu to jak się urodziłam 🙈 nie licząć jakichś wizyty u babć jak byłam mała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2023, 16:26
Crochet lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyanekar92 wrote:Dziewczyny a co zabieracie do szpitala jako okrycie dla bobasa? Ja spakowałam kocyk polarowy, nowy ale taki z Sinsay więc nie jest nie wiadomo jakiej jakości. I mam jeszcze różek muślinowy, który leży już w kokonie w łóżeczku i szkoda mi go zabierać do szpitala. I teraz nie wiem co lepsze czy kocyk czy rożek czy to i to? I może kupie jakiś rożek, tani do szpitala. W ogóle Ciekawe jaka pogoda będzie w maju jo chyba, że prędzej urodzimy 🙈 ale chyba po 20.04 ma być już powyżej 15stopni a w szpitalach chyba też ciepło mają. Nie wiem nic bo jedynie kiedy byłam w szpitalu to jak się urodziłam 🙈 nie licząć jakichś wizyty u babć jak byłam mała.
Razem z pieluchami 😁😂anekar92, Crochet lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja wzięłam rożek (dostałam, ale tak to planowałam kupić jakiś tani za 30-40 zł) i biorę kocyk (kupiłam w pepco za 30 zł, żeby mi go nie było szkoda, kocyk jest poliestrowy (wiem gówno, ale tak jak pisze kupiłam go tylko do szpitala)). A tak normalnie to mam kocyk bambus /bawełna, który sama zrobiłam i tego nie chce zabierać do szpitala, bo będzie mi szkoda.
Miałam w połowie kwietnia, ale wzięłam się dziś za pranie pokrowców z gondoli i w sumie dobrze, bo myślałam że wrzucę do pralki (tak jak elementy fotelika), a tu dupa. Trzeba ręcznie.
Mąż przy okazji wyciągnął wózek z pudła, żeby się wietrzył bo mówił, że strasznie czuć gumą z kółek.anekar92, Agunieszka lubią tę wiadomość
-
Też będę korzystać ze szpitalnych rzeczy. Nie było na liście (nawet na liście dla mam, które chcą zabrać swoje ciuszki, bo taka listę zrobili).
Agunieszka, Crochet lubią tę wiadomość
👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
PTP - 16.05.2023