💙 MAJ 2023 💗
-
WIADOMOŚĆ
-
Też chcę kąpać w domu i z tego co wiem, to w moim szpitalu po prostu codziennie o to pytają, czy wykąpać. Nie robią problemów. To już chyba od jakiegoś czasu tak jest, ale zależy od szpitala.
Też biorę najgorsze rzeczy do szpitala. 😅 Ręczniki mam co prawda całkiem wizualnie ładne dla siebie, ale jakość mają beznadziejną (to z tych takich prezentowych zestawów, one strasznie nitki na ciele zostawiają i szybko się niszczą, więc u nas generalnie pełniły funkcję awaryjną). Koszule po porodzie mam ładne, ale w zamierzeniu będę korzystać ze szpitalnych i tych nawet nie wyciągnę z walizki, są tylko awaryjnie bo są na liście szpitalnej (ale wiem, że co do zasady nie ma problemu w korzystaniu ze szpitalnych.Crochet, anekar92 lubią tę wiadomość
👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
PTP - 16.05.2023
Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3
-
Kupiłam 2 z tej firmy już na pobyt w szpitalu i karmienie. Całkiem fajne jakościowo. Na sam poród kupiłam na allegro taką za 30 zł w gwiazdki z suwakiem na wysokości piersi.
Poza tym w szmateksie znalazłam sukienkę czarną z guzikami od góry. Jest szansa, że jeszcze w nią wejdę przy porodzie to ją wezmę. A jeśli nie to będzie na póżniej
Myślę, że o kąpanie będą pytać przy przyjęciu. Ja nie mam nic przeciwko.
A zastanawiałyście się nad porodem w wodzie? Przygotowałam koszulkę sportową, ale nie jestem pewna, nie przepadam za kąpielami. Podobno jest łatwiej i taki poród fajnie wygląda, spokojniej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2023, 20:31
Crochet lubi tę wiadomość
-
Nie mam się nad czym zastanawiać, żaden ze szpitali w moim mieście nie umożliwia porodu do wody. Są prysznice i wanny w salach porodowych, ale tylko do immersji wodnej, rodzić do wody nie można.👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
PTP - 16.05.2023
-
nick nieaktualnyAgunieszka wrote:Kupiłam 2 z tej firmy już na pobyt w szpitalu i karmienie. Całkiem fajne jakościowo. Na sam poród kupiłam na allegro taką za 30 zł w gwiazdki z suwakiem na wysokości piersi.
Poza tym w szmateksie znalazłam sukienkę czarną z guzikami od góry. Jest szansa, że jeszcze w nią wejdę przy porodzie to ją wezmę. A jeśli nie to będzie na póżniej
Myślę, że o kąpanie będą pytać przy przyjęciu. Ja nie mam nic przeciwko.
A zastanawiałyście się nad porodem w wodzie? Przygotowałam koszulkę sportową, ale nie jestem pewna, nie przepadam za kąpielami. Podobno jest łatwiej i taki poród fajnie wygląda, spokojniej. -
nick nieaktualnyJa wam szczerze powiem ze nie nastawiam się na nic, tyle sobie obiecałam przy pierwszym porodzie a skończyło się leżeniem plackiem pod ktg (zielone wody, długa akcja porodowa, trzeba było monitorować małego), chciałam chodzić to mogłam tylko leżeć w tych skurczach wszystkich i gryzlam fotel. Wiec oczekiwania jedno-życie drugie. Plan porodu planem porodu,ale dzieją sie czasami rzeczy nieprzewidywalne.
Tak samo z jedzeniem i piciem, nie mogłam nic jesc ani pic-ryzyko cesarki było jednak duże a ja chciałam jej za wszelka cenę uniknąć, po prostu sie jej boje i boje sie braku sprawności o czym już kiedyś pisałam 😩
Także miło bardzo mi się czyta Was ze się nastawiacie na coś, oczekujecie tego w swoich porodach, ja się na to nastawiać nie potrafię i naprawdę tego pozytywnie zazdroszczę, czytając Was nastawiam sie mimo wszystko tez na takie opcje wiec otwiera mi to niejako jakieś kartki w głowie 🙂
Ja mam koszule stricte porodowa jednorazowa ale to na końcówkę jeśli dam rade sie przebrać.
A tak mam 2 koszule z Vinted Doctor Nap w jakiejś super cenie dorwane nowe i jedna taką jak sukienkę Dolce Sonno(czuje sie w niej jak księżniczka a nienawidzę koszul nocnych wszelkiej maści 😂)
A poza tym, przedwczoraj miałam przed dobre 1,5 h skurcze takie odczuwalne ale nie bolesne jakoś, przepowiadające. W równym odstępie czasu. Z synem tego nie miałam.
No i mam wrażenie ze mam nadmierna lordozę, brzuch ucieka mocno do przodu razem z plecami i przez to lędźwie mnie trochę bolą, w poniedziałek ide do fizjoterapeuty bo czuje się spięta jak w moich spodniach sprzed ciąży które niepotrzebnie przymierzylam wczoraj i w pasie to mi brakuje materiału dwa metry heheh 😂😂 nie No nie ma tak złe, tak z 8 cm 😂😂😂
Dziś pierwszy kwietnia dziewczyny, ostatnia prosta która będzie bardzo kręta 😂 ja na liczniku 35 tc, procz lekkich opuchnięć którymi sobie radzę uroseptem i pokrzywą to czuje się dobrze, wczoraj wykręciłam kilkanaście kilometrów spaceru i zastanawialam się czy ta codzienna aktywność u mnie poskutkuje szybszym porodem. Ale znowu jak to ja! Nie chce się na nic nastawić 😂😂
Dobrego weekendu! 💗
Crochet, Agunieszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja mam dzisiaj 33+1 jakoś nie mogę uwierzyć, że to już niedługo. A jeszcze tyle rzeczy chciałabym zrobić przed porodem, żeby wszystko dopiąć na ostatni guzik jak już będziemy razem😬
Ostatnio jakoś łagodniej czuję ruchy, ale dzisiaj miałam wrażenie, że kopła mnie jakaś mała część ciała pod żebrami. Mam nadzieję, że to nóżka była🤞 W środę wizyta, zobaczymy na usg jak się ułożyła mała tym razem 😊Crochet lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa dzisiaj 34+5. W poniedziałek mam ginekologa ale bez usg, z tej wizyty dopiero mnie umówi na usg pewnie koło 37tc żeby zobaczyć czy się odwróciła. Czasami mam wrażenie, że tak a za chwile znowu czuję główkę u góry no chyba że to dupka 😅 nie umiem odróżnic. Ale dużo moja się rusza, aż nnie czasem drażni a w nocy tyle wstawania na siku że już nie mam sił 😭 Męczy mnie już ciąza i coraz wiekszy strach. Niby boję się, że bede miała cesarka ktorej nie chce, po czym za chwilę chyba wolałabym już to bo naturalny też mnie przeraza. Coraz więcej mysli i strachu, czy w ogóle ogarne kiedy to juz? Ja czuję, że szybciej nie urodzę a teraz mi się będzie najbardziej dłużyć 😭
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2023, 16:02
Crochet, Agunieszka lubią tę wiadomość
-
U mnie z ruchami cały czas mam wrażenie delikatnie w porównaniu do tego, co piszą dziewczyny. Ale mam łożysko z przodu no i nie schizuję dopóki czuję (a nigdy nie czułam mocniej więc uznaję za normę dziecka + łożyska z przodu). Mąż mnie też wczoraj wieczorem zaskoczył, leżałam przed snem na boku, on miał rękę przyłożona do brzucha i mówi, że kopie - a ja dopiero musiałam się skupić, bo to takie delikatne kopniaczki były choć wyczuwalne dla męża. Więc podejrzewam, że nie wszystko wyłapuję, bo się przyzwyczaiłam.
Odebrałam oliwkę dziś z Rossmanna przy okazji te za 1 grosz. 🤣 Ot, na końcówkę ciąży. 🤣 Spoko ma skład, choć ta kompozycja zapachowa dodawana do Babydream mnie raczej drażni niż się podoba, lepiej jakby zostawili same oleje. 😅 Choć pewnie są rafinowane i nie pachną (i mają mniej wlaściwosci) stąd jest dodawany zapach.anekar92, Crochet, Agunieszka lubią tę wiadomość
👩 31 / 🧔30
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
PTP - 16.05.2023
-
nick nieaktualnyA ja właśnie wyczaiłam super promki na OnlyBio Baby. Podrzucsm Wam linki na dwa produkty. Ja sama na początkowe kilka tygodni mam zamiar małą myć tylko w wodzie z kilkoma kropelkami olejku migdałowego, ale za te ceny to oczywiście wzięłam tak by mieć w razie co na później, mimo że wielką fanką tej firmy nie jestem 😅 Ale widziałam, że polecają więc warto przetestować w późniejszym okresie 😁
Łapcie:
https://onlybio.life/onlybio-baby-delikatna-olejkowa-emulsja-do-mycia-i-kapieli-250ml.html
https://onlybio.life/onlybio-baby-delikatny-balsam-do-ciala-od-pierwszego-dnia-zycia-300-ml.html
A jak dostać tą oliwkę za 1gr? 🙈 Mi akurat bardzo ta baby dream pasuje, używam od jakiegoś 8tc ciąży. Np Mustela mi nie podpasowała, ale tę uwielbiam i właśnie ten zapach 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2023, 18:51
Crochet, dracaena, Agunieszka lubią tę wiadomość
-
Trzeba dołączyć do klubu Rossnę, wyrazić zgodę na newsletter i przychodzi wówczas mail. Choć coś im się ostatnio popsuło, bo oliwka niby powinna być pierwsza, a ja najpierw dostałam info o paczce pampersow za 1 grosz (po skończonym 33tc), a dopiero wczoraj o oliwce. 😅
👩 31 / 🧔30
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
PTP - 16.05.2023
-
Kurczę, ja nie mam maila 😔 dostałam tylko z pieluszkami dwa tygodnie temu...
My dziś z mężem dzień na zakupach. Wpadliśmy do Smyka i kupiliśmy lampkę Chicco za 60 zł. Dokupiłam jeszcze jedną koszulę do karmienia z Italian Fashion. Najśmieszniejsze, że cena na stronie jest 20 zł wyższa niż ja kupiłam w outlecie.
W połowie kwietnia chyba już złożymy łóżeczko (materac niech jeszcze poleży w folii choć też trzeba będzie go jakoś przewietrzyć) no i chcę przeprać elementy materiałowe z gondoli.Mvada lubi tę wiadomość
-
A odebrałaś pieluszki?
Bo mi oliwka wskoczyła po odbiorze pieluszek. 😅
U nas łóżeczko już stoi, ale mamy niewiele miejsca i nie było wielkiej różnicy czy będzie stało niezłożone, czy już złożymy i zaczniemy się przyzwyczajać do ograniczonej przestrzeni. 😅
Lampkę jestem zdecydowana na Gosund, bo można sterować zdalnie. A u nas w domu prawie wszystko zdalnie sterowane i mąż to ogarnia.Crochet lubi tę wiadomość
👩 31 / 🧔30
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
PTP - 16.05.2023
-
nick nieaktualnyDziewczyny w którym miejscu odczuwacie czkawkę dziecka i w jakim położeniu jest dziecko?
Do tej pory mała była główkowo i czkawkę czułam nad spojeniem.
Wczoraj trochę wariowala. A dziś czuje czkawkę pod żebrem 🤯 czyżby się odwróciła głową w górę 😫Mvada lubi tę wiadomość
-
U nas też już wszystko rozłożone stoi, fotelik w aucie. Pranie czeka na prześcieradełka aż przyjdą, bo patrzyłam, które faktycznie wygodne będą rozmiarowo. Środek w gondoli wypiorę, stelaż tez czeka na ulokowanie w bagażniku 😅 Jeszcze szafa w przedpokoju czeka na złożenie, ostatnia rzecz, bo w sumie mieszkamy tu od listopada 😅
Wszystko i wszyscy już na małą czekają, rzekłabym ostatnia prosta 😄 tylko nogi kopią dalej z boku, widzę że mała woli mieć poustalane kiedy się urodzi 😅
Skurcze przepowiadające już mowia kiedy za dużo się sprząta bądź robi w domu 😅
W tym tygodniu krew na badania No i pierwsze KTG🙈