X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 💙 MAJ 2023 💗
Odpowiedz

💙 MAJ 2023 💗

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2023, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie na liście jest, że koc albo rożek. Zamówiłam rożek z Vinted właśnie jakiś tani to go wezmę 😋

Crochet lubi tę wiadomość

• Mvada Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2023, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj szpital nawet listy nie ma 😂

NataliaK, anekar92 lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na majowych na fb już dwie rozpakowane dziewczyny ✊🏻😁 zaczęło się 😂 ja dziś w nocy dostawałam takie kopy w zebra ze az mnie wybudzało. Ale kulka taka ze albo tyłek albo głowa jednak 🙄😂

Mvada fajny ten szpital 😂 może nic nie musisz brać zatem! 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2023, 06:37

• Agnieszka1987 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie czkawka też na dole, albo nad lewym biodrem zależy od dnia. Rożek mam po synu, ale szczerze mówiąc chyba nigdy go nie użyłam, robił raczej za podkład do leżenia i to też nie za często.

No to już za niedługo zaczniemy doszukiwanie się oznak zbliżającego się porodu ;) Ja teoretyczniej jestem ostatnia, ale zobaczymy jak to będzie ;)

Alexander - 23.12.2017 ❤️
    Nikodem - 11.05.2023 ❤️
  • Crochet Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK Właśnie to samo miałam pisać 😉 Że pewnie szpital wszytko zapewnia 😁

Mój to już nie kopie tylko się przesuwa w tym brzuchu. Dziś tak się wiercił, że aż mi tchu nie mogłam złapać w pewnym momencie.

🐻
    age.png
  • Mvada Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Na majowych na fb już dwie rozpakowane dziewczyny ✊🏻😁 zaczęło się 😂 ja dziś w nocy dostawałam takie kopy w zebra ze az mnie wybudzało. Ale kulka taka ze albo tyłek albo głowa jednak 🙄😂

Mvada fajny ten szpital 😂 może nic nie musisz brać zatem! 😁
    Kochana w sumie to już 6 rozpakowanych mamusiek z Facebooka, pierwsza była w lutym z maleństwem 😊
    Także to już zaraz 🙉

Gwarantuje, że szpital właśnie niczego nie zapewnia, to i listy nie ma 😂 Dobrze, że chociaż cyknięta położna to ona mi powiedziała co o jak w tym szpitalu, bo tam to się się dowiem 🙉

age.png
  • Angie_33 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj po wizycie :) mały waży 2600 :) jeśli wcześniej nic się nie będzie działo to 25 mam zaplanowane cięcie :)

Crochet, Agnieszka1987, NataliaK, Mvada, anekar92, Wiola259, Agunieszka, Foreveryoung lubią tę wiadomość

26.08 pozytywny test ciążowy 🍀 — 10dpo
    30.08 Beta: 122,6 —13dpo
    1.09 Beta: 314,1 — 15dpo
    14.09 Pierwsza wizyta 🍀 jest dzidziuś z ❤️ 🥹
    31.10 Badania I trymestru. 7,5 cm zdrowego szczęścia ❤️
    💙Synek 💙

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mvada wrote:
    Kochana w sumie to już 6 rozpakowanych mamusiek z Facebooka, pierwsza była w lutym z maleństwem 😊
    Także to już zaraz 🙉

Gwarantuje, że szpital właśnie niczego nie zapewnia, to i listy nie ma 😂 Dobrze, że chociaż cyknięta położna to ona mi powiedziała co o jak w tym szpitalu, bo tam to się się dowiem 🙉
    W Warszawie jest napisana lista i w tym szpitalu w którym CHYBA rodzę jest napisane ze OSTATECZNIE jak czegoś zapomnę to mi EWENTUALNIE DADZĄ JAKIŚ PODKŁAD 🤣 łaskawcy 😂

Angie super! Będzie kawał chłopaka 😁😁😁

Mvada, Angie_33, Crochet lubią tę wiadomość

• Mvada Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani gdzie Warszawa, a gdzie moje wygwizdowie 😂
    Powinnam się cieszyć, że w ogóle przyjmą mnie jak będę rodzic 😂😂😂
    To jest najniższa refwrencyjnosc i najblizszy szpital ok 40km, zaplanowany jest ze względu na to że tam pravuje dwóch lekarzy, których znam, ale jakby było coś nie tego to jak zdążymy to polecimy dalej 🙉

Angie to super to już chociaż masz wyznaczoną datę ❤️

Angie_33, NataliaK, Crochet, anekar92 lubią tę wiadomość

age.png
  • Angie_33 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostały 3 tygodnie 😃 czuje podekscytowani i zarazem oczywiście trochę strach :)

Mvada, Crochet, anekar92, Agunieszka lubią tę wiadomość

💙Synek 💙

• Mvada Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak masz podany już dzień to głowa troszeczke bardziej spokojniejsza?😊

age.png
  • Crochet Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wczoraj z mężem ogarnialiśmy ten wózek to też poczułam takie podekscytowanie. Fakt, że z tyłu głowy jest wizja porodu, ale coraz mniej zaprzątam sobie tym głowę. Podejdę zadaniowo (oby nie było żadnych komplikacji, bo poród jest nieprzewidywalny). Nie ja pierwsza i nie ostatnia rodzę.
    NataliaK Już widzę to dawanie podkładu 😂 "po podkład przyszła? Swojego nie ma? Hę" 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2023, 11:37

NataliaK, dracaena lubią tę wiadomość

🐻
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj miałam wizytę, ale taką bez USG. Tętno jak zawsze prawidłowo, szyjka się nie skraca i mwił że małej się nie śpieszy do wyjścia więc ufff bo jednak kocham maj i chciałabym w maju urodzić 😅 Niestety dotykając brzucha stwierdził, że raczej nie jest odwrócona główką w dół, więc USG mam na 17.04 jeżeli do tego czasu się nie odwróci to będziemy jeszcze co tydzien kontrolować na wizytach. Chociaż cały czas mnie uspokaja, że to jeszcze nie znaczy że będę miała cesarkę i że jeszcze może się odwrócić 🙈 Mam nadzieję, bo tak z nim rozmawiałam o cesarce to mówi, że też nie rozumie zbytnio dlaczego kobiety tak same z sie je chcą cesarkę bo to jednak długo człowiek do siebie dochodzi. Wiadomo każdy inaczej, ale to jest jednak operacja. No i mam dużo spać na lewym boku, a mi ostatnio lepiej na prawym no ale postaram się 😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crochet wrote:
    Jak wczoraj z mężem ogarnialiśmy ten wózek to też poczułam takie podekscytowanie. Fakt, że z tyłu głowy jest wizja porodu, ale coraz mniej zaprzątam sobie tym głowę. Podejdę zadaniowo (oby nie było żadnych komplikacji, bo poród jest nieprzewidywalny). Nie ja pierwsza i nie ostatnia rodzę.
    NataliaK Już widzę to dawanie podkładu 😂 "po podkład przyszła? Swojego nie ma? Hę" 😉
    O to to🤦🏼‍♀️😂dlatego biorę wszystko nawet do pępka dla małej żeby o nic nie prosić. Najchętniej bym wzięła tez swoje mm w razie czego ale wiem, ze z tym potrafi być jazda wiec już sobie daruje 😂

Crochet, anekar92 lubią tę wiadomość

• Crochet Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, ja też mam 17.04 wizytę z USG. No to się meldujemy z raportami za dwa tygodnie 😉 NataliaK też ma tego dnia 🤗

Z mlekiem modyfikowanym też się zastanawiałam. U chyba wezmę do szpitala te gotowe małe buteleczki, ale uznaliśmy z mężem, że jeśli coś się będzie działo, to on mi po prostu dokupi i dowiezie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2023, 11:59

anekar92 lubi tę wiadomość

🐻
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko to mleko nawet swoje trzeba brać? Ja jestem tak nastawiona na karmienie cycem, że nawet jeszcze się nie obeznałam jakie są najlepsze 😂 ale myślę, że w szpitalu jakby była taka potrzeba no to to nam już na pewni dadzą i liczę na to, że w razie wu powiedzą jakie kupić najlepiej na początek? No kurczę chyba od czegoś tam są też te babeczki od laktacji? 🙈 wiem, że u mnie na pewno one chodzą tam i pokazują i że psycholog też jest.

• dracaena Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytuję zaraz po świętach i mam wtedy pierwsze KTG.
    U nas resztki wyprawki zostały do dokupienia, właśnie zamówiłam ręczniki i lampkę ze zmiennymi kolorami. Jeszcze kosz na pieluchy (bierzemy, strefa przewijania jest w naszej sypialni i kosz jest wybitną potrzebą męża 🤣), organizer do powieszenia na łóżeczku, wypadałoby też jakieś ozdoby (chyba pójdę jednak w obrazki; ogółem to akurat chyba kupuję z przyzwoitości bo od 3 lat nie ogarnęłam ramek na zdjęcia i zdjęć w salonie, więc nasze mieszkanie czasem jest yyy mało osobiste w odczuciu xD ale to tez muszę w końcu ogarnąć) i pewnie jeszcze jakieś pierdółki wpadną.

Do szpitala MM nie biorę, jak będą musieli to podadzą oni.
    Anekar, myślę, że mleko ma każdy szpital. W szpitalu dokarmiają jednak ze wskazań (np. za duży spadek wagi), nie wierzę, że jakiś szpital miałby nie mieć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2023, 12:14

Crochet, anekar92 lubią tę wiadomość

👩 31 / 🧔30
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
    03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
    08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
    10.09 - beta 204
    12.09 - beta 482
    4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
    2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
    4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
    22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
    21.03 - 2020g ❤️ 32+0
    9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
    PTP - 16.05.2023

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png
  • Angie_33 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja wiem :) ja już wiem czym to pachnie więc to zupełnie inaczej niż za pierwszym razem, kiedy jest się nie świadomym niczego :)

Tutaj chyba nie pisałam ale w ubiegły wtorek dostałam skurczy, byłam w szpitalu. Szyjka z 4 cm skróciła die do 2,5 cm
    I dostalam rwy kulszowej 🙈skurcze się wyciszyły póki co :) więc ten termin jest taki ostateczny. Może się coś wcześniej rozkręcić

anekar92, Crochet lubią tę wiadomość

💙Synek 💙

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dracaena wrote:
    Ja wizytuję zaraz po świętach i mam wtedy pierwsze KTG.
    U nas resztki wyprawki zostały do dokupienia, właśnie zamówiłam ręczniki i lampkę ze zmiennymi kolorami. Jeszcze kosz na pieluchy (bierzemy, strefa przewijania jest w naszej sypialni i kosz jest wybitną potrzebą męża 🤣), organizer do powieszenia na łóżeczku, wypadałoby też jakieś ozdoby (chyba pójdę jednak w obrazki; ogółem to akurat chyba kupuję z przyzwoitości bo od 3 lat nie ogarnęłam ramek na zdjęcia i zdjęć w salonie, więc nasze mieszkanie czasem jest yyy mało osobiste w odczuciu xD ale to tez muszę w końcu ogarnąć) i pewnie jeszcze jakieś pierdółki wpadną.

Do szpitala MM nie biorę, jak będą musieli to podadzą oni.
    Anekar, myślę, że mleko ma każdy szpital. W szpitalu dokarmiają jednak ze wskazań (np. za duży spadek wagi), nie wierzę, że jakiś szpital miałby nie mieć...

Też chciałam ten kosz na pieluchy, bo kącik małej mamy w sypialni bo mamy tylko 2 pokoju na tym mieszkaniu, ale nie mam gdzie go postawić i stary mówi, że wymyślam 😂 to będzie na balkon chodzić wystawiać. Też ostatnio kupiłam fajny, biały organizer na łózeczko z Vinted za dyszkę i kupiłam takie dwa plakaty z króliczkami A3 i białe ramki i zawiesiłam nad łóżeczkiem. Chciałam baldachim, ale jak zawiesze później karuzelę to mi będzie nie wygodnie bo przewijak mam z drugiej strony na łóżeczku 😅 też myślę o lampce takiej do przewijania, ale chwilę się wstrzymam bo za łóżkiem przyklejone mamy takie ledy co dają lekkie światło plus szumisia mamy z lampką więc może wystarczy. Wyjdzie w praniu, bo w sumie taka nalutka włączona na całą noc by się przydała a te ledy są chyba za jasne na palenie przez całą nocke.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2023, 12:40

• dracaena Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powinno się palić światła w nocy, to niedobre dla dobrego snu (i naszego, i dziecka). :)
    Ja mam lampkę przy łózku, ale taką, która mocno wybudzają, a kupiłam Gosund, który ma zmienne kolory po to, żeby móc ustawić pomaranczowe/czerwone światło, które jak najmniej będzie nas wybudzać.
    Ale w trakcie snu lampka będzie wyłączona, kupuję pod przewijanie i karmienie. 🙂 Ja nie zasnę przy świetle nawet. 😅

👩 31 / 🧔30
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
    03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
    08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
    10.09 - beta 204
    12.09 - beta 482
    4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
    2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
    4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
    22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
    21.03 - 2020g ❤️ 32+0
    9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
    PTP - 16.05.2023

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ