💙 MAJ 2023 💗
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnydracaena wrote:Nie powinno się palić światła w nocy, to niedobre dla dobrego snu (i naszego, i dziecka).
Ja mam lampkę przy łózku, ale taką, która mocno wybudzają, a kupiłam Gosund, który ma zmienne kolory po to, żeby móc ustawić pomaranczowe/czerwone światło, które jak najmniej będzie nas wybudzać.
Ale w trakcie snu lampka będzie wyłączona, kupuję pod przewijanie i karmienie. 🙂 Ja nie zasnę przy świetle nawet. 😅Crochet, dracaena lubią tę wiadomość
-
Jejku, mam nadzieję, że mała posiedzi jeszcze minimum 4-5 tygodni. Jeszcze nie jestem gotowa 😬
Szafkę nocną z lampką chcę postawić za łózkiem, więc będzie tylko delikatna poświata po włączeniu. Myślę, że wystarczy.
W sobotę moi bliscy zorganizowali mi przyjęcie niespodziankę z okazji zostania mamą. Nie było to typowe baby shower, ale były wszystkie moje ulubione osoby 🤗 Nikt się nie wygadał, a ja byłam w takim szoku, że się popłakałam 😁 Potem się martwili czy wszystko ok, a w razie czego mój lekarz 3 domy dalej mieszka 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2023, 13:09
Crochet, anekar92 lubią tę wiadomość
-
Fajna ta lampka Gosund i w dobrej cenie. My jakoś z mężem nie móżdżyliśmy za bardzo nad lampkami i jak wpisywaliśmy w wyszukiwarkę to nam się pojawiały te lampki ledowe zwierzątka etc. więc jak dorwalismy tą za 60 zł w Smyku to się nie zastanawialiśmy.
Anekar92 Baldachim pięknie wygląda nad łóżeczkiem, ale czytałam, że to zbędny zbieracz kurzu/roztoczy etc.
My dodatkowo z mężem jeszcze zainwestowaliśmy w oczyszczacz powietrza. Jeśli chodzi o nawilżeniem to u nas jest w normie więc nie braliśmy 2w1.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2023, 13:12
anekar92, dracaena lubią tę wiadomość
-
My akurat w nawilżacz, bo mamy dramatycznie niskie nawilżenie w mieszkaniu, zwłaszcza w okresie grzewczym.
U mnie jest tak, że większość mieszkania ma jakieś inteligentne rozwiązania (typu rolety zewnętrzne zamykają się o konkretnej porze, tj. po zachodzie Słońca xD) więc jak szukam lampek czy innych sprzętów, to muszą spełniać trudne wymagania mojego męża co do ich możliwości inteligentnego używania. 😅 Tą lampką da się sterować z aplikacji z tego co wiem. 😅
Do mnie dziś dotarło, że jestem właściwie w połowie 8 miesiąca ciąży. 😂 Ale mam wrażenie, że po 30tc czas trochę zwolnił.Crochet, anekar92 lubią tę wiadomość
👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
PTP - 16.05.2023
Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3
-
U mnie na szczęście z nawilżeniem to zawsze duże jest, więc można wietrzyć i wietrzyć. To plus 🙈
Z lampek to mam dookoła łóżka zamontowane światła Led na pilota, że się światło wyłania jakby spod, fajne to jest bo można wybrać normalne światło, kolor i intensywność. Wygodne dość 😅
Jutro KTG, za tydzień wizyta i pewnie ostateczna decyzja już jak rodzimy🙈Crochet, dracaena, NataliaK lubią tę wiadomość
-
Fajne są te inteligentne rozwiązaniami. Na pewno dużo ułatwiają.
Mvada ✊ Trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło pomyślnie.
Ja dzisiaj jestem po kolejnej wizycie u fizjoterapeuty. Brzuch "zatejpowany". Od razu poczułam ulgę.
Za dwa tygodnie już idę na wizytę przygotowującą do porodu 😬Mvada, NataliaK lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDracaena szok i niedowierzanie 😂🤯 jestem daleko za murzynami za technologią wobec tego 😂 ale ja to człowiek lasu, prędzej powiem jaka roślina w danym miejscu się rozwinęła w lesie niż co wyszło z nowości technologicznych 😂 albo o, jaki rodzaj hamaku, jaki rodzaj namiotu 😂
Crochet ja dziś byłam pierwszy raz u fizjo. Zatejpowana jestem. Ulga taka ze opisac się nie da, tyle mi palców w plecy nawtykał i w tyłek ze teraz mnie kark boli bo wszystkie spięcia odeszły z dolu pleców a konkretnie więzadła dostały w kość plus moje mięśnie gruszkowate od codziennych 10 km spacerków zdrowotnych 🫣🫠. Mam zalecone 5 wizyt poki co,terapii manualnej.Crochet, dracaena lubią tę wiadomość
-
Ja w ogóle nie ogarniam, czemu w 2 trymestrze umierałam ba plecy, tejpy miałam z 3 razy i przeszło jak gdyby nigdy nic 😅 a wtedy miałam z 9kg na plusie, teraz pewnie z 20 😆
Nic za to już dlugo nie mogę robić na nogach bo twardnieje mi fest brzuch i puszcza dopiero lezac na lewym boku, no i dochodzi ból w podbrzuszu jak na miesiączkę, a tak milo było gdy go nie było 🙈 -
nick nieaktualnyMvada wrote:Ja w ogóle nie ogarniam, czemu w 2 trymestrze umierałam ba plecy, tejpy miałam z 3 razy i przeszło jak gdyby nigdy nic 😅 a wtedy miałam z 9kg na plusie, teraz pewnie z 20 😆
Nic za to już dlugo nie mogę robić na nogach bo twardnieje mi fest brzuch i puszcza dopiero lezac na lewym boku, no i dochodzi ból w podbrzuszu jak na miesiączkę, a tak milo było gdy go nie było 🙈Crochet lubi tę wiadomość
-
No właśnie mi fizjo powiedział wtedy, że będzie gorzej z plecami i bólem gdy zacznie dochodzić jeszcze więcej kilogramów, ale się tak nie wydarzyło. Nie narzekam wiadomo, wręcz przeciwnie 🤷♀️
Za to te twardnienia to dramat 🙈
Na pocieszenie kobietki została nam końcówka 😊
Crochet lubi tę wiadomość
-
MAGDALENA ROSIK FINANSOWANIE
Witam wszystkich
Bardzo dziękuję Bogu że ponownie postawiłeś MAGDALENA BARBARA ROSIK na mojej ścieżce.
W przypadku wszystkich Twoich potrzeb finansowych lub masz kłopoty finansowe, po prostu skontaktuj się z tą wspaniałą MAGDALENA BARBARA ROSIK , a będziesz miał pełną satysfakcję.Ta kobieta właśnie pomogła mi niewielką sumą 55 000 zł, a to mi wystarczy.
Jest kobietą serca, dzięki tej wspaniałej kobiecie mogłem podnieść standard życia i zadłużenie.
Jeśli potrzebujesz małej pożyczki, skontaktuj się tylko z nimi, a nie zawiedziesz się.
E-mail: [email protected]
Dziękuję Ci -
nick nieaktualnyA ile tyjecie teraz jeśli mogę spytać? Ja od lutego tyje coraz mniej. Na początku tyłam sporo a teraz co miesiąc na wizytach 2kg a wczoraj tylko 1,5. Myślałam, że właśnie teraz jeszcze na końcówce się wiecej tyje 🙈 Aktualnie mam 70,5kg więc może się zamknę w tych 73kg maks 😅
A robiłyście już te badania?
GBS pochwa i odbyt (35-37 tyg.), czyli posiew w kierunku paciorkowców B-hemolizujących,
Bo mi teraz lekarz nic nie zalecił a wizytę mam kolejną za 2tyg i to już będę po 37tc i teraz nie wiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2023, 14:47
-
anekar92 wrote:A ile tyjecie teraz jeśli mogę spytać? Ja od lutego tyje coraz mniej. Na początku tyłam sporo a teraz co miesiąc na wizytach 2kg a wczoraj tylko 1,5. Myślałam, że właśnie teraz jeszcze na końcówce się wiecej tyje 🙈 Aktualnie mam 70,5kg więc może się zamknę w tych 73kg maks 😅
A robiłyście już te badania?
GBS pochwa i odbyt (35-37 tyg.), czyli posiew w kierunku paciorkowców B-hemolizujących,
Bo mi teraz lekarz nic nie zalecił a wizytę mam kolejną za 2tyg i to już będę po 37tc i teraz nie wiem.
Ja najwięcej przytyłam w 2 trymestrze, bo 6 kg (łącznie stan na dziś to +10 kg).
Też ostatnio myślałam o tych badaniach, bo nie miałam posiewu w kierunku GBS na ostatniej wizycie a planową mam tak jak Ty za dwa tygodnie. Zapewne wtedy zrobi.
Dziś (przy okazji posiewu moczu) zrobiłam tylko HIV, HBS, HCV i VDRL, żeby było z 3 trymestru no i grupę krwi, morfologie i mocz robię tuż przed planową wizytą żeby było jak najbardziej aktualne.
anekar92 lubi tę wiadomość
-
Mnie średnio na wadze przybywa ok. 1.5 kg co 3 tygodnie teraz.
Na ostaniej wizycie lekarz mi powiedział, że na następnej zrobi mi wymaz. Wizytę mam jutro, przypomnę mu na pewno. Chociaż to jeszcze nie będzie 35 tc.
Dzisiaj mam wrażenie, że się rozpadnę na pół. Jakby moje kości miednicy dostały za dużo luzu. Coś mi przeskakuje, ciągnie, boli. Najlepiej mi na siedząco lub na czworakach. Jak chwilę postoję to nogi odmawiają posłuszeństwa 😒Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2023, 15:48
-
Ja już mam 19kg na plusie, od 2 tygodni póki co waga stoi 🙈
GBS pobierany za tydzień na wizycie mówił że będzie 😄
Dzisiaj robiłam KTG, mocz, morf, wszystko w porządku i super bo to znaczy że antybiotyk zadziałał 😄
Dzieciok dalej ułożony skośnie 🙈Crochet lubi tę wiadomość
-
Gbs planowo za tydzień pobiera mi gin na wizycie, tj. 35tc. Miało być dzisiaj, ale zmienialiśmy terminy wizyt.
Za to w czwartek będę właśnie robić HIV, HBs, VDLR i HCV + morfologię i mocz. Grupę krwi mam bo chciałam mieć przed wyjazdem na święta i od wczoraj mam do odbioru ale odbiorę w czwartek przy okazji, na wynik HIV też się czeka z tego co pamiętam.
Z wagą nie sprawdzałam, ale mam wrażenie, że teraz bardziej przystopowała. Jakoś + 2kg/miesiąc ostatnio miałam.
Edit: Mvada, a to coś robi, że skośnie? Bo u mnie tak samo jest że skośnie choć głową w dół, ale z tego co wiem, dziecko w kanał rodny wstawia się w trakcie porodu. 🤔 Niektóre oczywiście wcześniej się układać, ale zwykle wtedy właśnie dziewczyny czują więcej dyskomfortu wcześniej z napieraniem na szyjkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2023, 16:15
👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
PTP - 16.05.2023
Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3
-
Ja jutro idę na wymaz badania w przyszły czwartek za dwa tygodnie ostatnia wizyta u lekarza i widzimy się w szpitalu
Skośne kwalifikuje do ccCrochet lubi tę wiadomość
26.08 pozytywny test ciążowy 🍀 — 10dpo
30.08 Beta: 122,6 —13dpo
1.09 Beta: 314,1 — 15dpo
14.09 Pierwsza wizyta 🍀 jest dzidziuś z ❤️ 🥹
31.10 Badania I trymestru. 7,5 cm zdrowego szczęścia ❤️
💙Synek 💙
-
nick nieaktualnyJa zaprzestalam ważenia z początkiem marca kiedy to waga wskazywała +12 kg na plusie 😂 po ubraniach nie czuje żebym przytyła a wręcz przeciwnie spodnie jakieś luźniejsze ale nie będę się ważyć bo co bym nie robiła to i tak jest efekt mierny. Lekarzowi tez oznajmiłam ze mie wchodzę na wagę, mogę mierzyć brzuch w obwodzie bo pomiar może być faktycznie potrzebny w razie oceny😂
Ja dziś tez kiepski dzień mam, po wczorajszej terapii manualnej żadna pozycja nie jest dla mnie dobra, mam siniaki w lędźwiach i z kolei skupisko punktów spustowych czuje teraz w karku wiec w piątek mi pewnie dla odmiany zakleja kark 😂
Ja mam badania te ostatnie grubsze z krwi za tydzień w czwartek, za 2 tyg ginekologa i wtedy będę miała pobierany gbs.
Wiecie, jeśli wody są zielone to i tak podają antybiotyk zapobiegawczo 🫠 albo jak ciąża jest po terminie 🫠
Ja miałam ujemny gbs a antybiotyk i tak miałam 🙄
Ruchy małej są powoli nie do zniesienia. Bardzo bolesne. Zaczynaja się pytania czy już urodziłam. A pamietam ze nic tak na mnie złe nie działało jak właśnie te pytania 😂😂😂😂 czyli zaczynam się po prostu irytować na wszystko 😩Crochet lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJutro zadzwonię do położnej i spytam bo mnie to niepokoi. Za 2tyg mam usg a wymaz chyba by mi zrobił wczoraj albo dopiero 4.05 (kolejna wizyta) bo on na tych wizytach mi sprawdza pochwę a że chodzę na NFZ to tego usg mam 5 tylko w czasie ciąży. To piąte powinno być w 40tc po terminie jakby się nie zapowiadało na poród a mi zrobi w tym 37tc ze względu na to jej ułożenie. Muszę popytać ho wczoraj zapomniałam o tym gbs i zawsze po wizycie się ocknę 🙈 ale niby jak ktoś nie ma tych badań to zapobiegawczo w szpitalu i tak antybiotyk podają ale tyle tylko wyczytałam, bo się bie znam. Ale wolalabyn mieć to zrobione.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2023, 17:16