💙 MAJ 2023 💗
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj byłam na wizycie u położnej, mocz po antybiotykach czysty, krew też ok, ciśnienie 110/75, waga stoi w miejscu, ale szczerze mówiąc ja mam teraz tyle energii, że nie potrafie usiedzieć na miejscu nikt nie może uwierzyć, że zaczynam zaraz 9 miesiac i o dziwo, mimo że nie śpie po nocach to w ogóle nie czuję zmęczenia. Dzisiaj też skończyłam szykować wyprawkę, więc zostało już tylko odliczanie dni
Crochet, Agunieszka lubią tę wiadomość
Alexander - 23.12.2017 ❤️
Nikodem - 11.05.2023 ❤️
-
Mvada wrote:Ciekawe ile faktycznie będzie się czekać na wynik GBS😄
Ja miałam w ostatnią środę pobierany. Pani w lab powiedziała, że wynik będzie po świętach. Tylko jakoś mi nie po drodze żeby go odebrać 🙄
Agnieszka 1987
Super, że masz takie dobre samopoczucie 🤗
Ja chciałabym dużo robić, ale szybko się męczę i po pół godziny muszę już odpocząć.Crochet, Agnieszka1987 lubią tę wiadomość
-
Ja dziś dostałam wynik, po 3 dniach, ALAB.
Negatywny. Fajno.Crochet, Mvada, Agnieszka1987 lubią tę wiadomość
👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
PTP - 16.05.2023
Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3
-
A ja się dziś wkurzyłam 😡 4 kwietnia robiłam grupę krwi, żeby mieć potwierdzony wynik. Wynik miał być po 3 dniach. Ja do przychodni przyszłam dopiero dziś na morfologie i mocz i przy okazji chciałam odebrać oryginał. Okazało się, że Diagnostyka nie przesłała do przychodni mojego wyniku. I tutaj absurd, bo nie mogę odebrać bezpośrednio z Diagnostyki tylko muszę przez przychodnie. Dobrze, że zrobiłam te badania wcześniej i nie są mi potrzebne na poniedziałek, ale nie lubię takiego burdelu 😡😡
Mvada lubi tę wiadomość
-
To ja się cieszę, że robię bezpośrednio przez tą diagnostykę, mam dostęp internetowy, drukuje w domu i jeszcze smsem przesyłają kiedy wynik jest 😄
Ja witam Was z domu, lekarz postanowił zwiększyć dawkę do 3 razy na dobę, zapytał ponownie o dokładny termin, więc podejrzewam, że skoro w niedzielę donoszona i ciśnienie się nie poorawi to będzie mała kwietniowa 😄Crochet lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOgólnie chyba grupa krwi musi być w oryginale? Ciekawe. Skoro lekarz wpisuje tez w kartę ciąży to teoretycznie powinno być to obligatoryjne ale ciul wi 😁
Mvada jak tam ciśnienia?
Ja drugi dzień tak dupne samopoczucie ze zwariować można po prostu.
Sikam co 5 minut co nie nazwę sikaniem, ból i kłucie w kroczu,już praktycznie ciagle. Kolejna nocka nieprzespana. Gdyby nie to ze w poniedziałek mam lekarza to bym się bujnela na izbę przyjęć bo nienormalnie to jest co się dzieje z tym kłuciem 🤯 tzn pewnie normalne 😂 ale chciałabym wiedzieć o co kaman.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2023, 12:57
Crochet lubi tę wiadomość
-
Raczej wszędzie wynik grupy krwi musi być w oryginale - zbyt ważne badanie, żeby mogły być wydruki. W razie przetaczania itp. to jednak mega istotne, żeby ten wynik był pewny.
Ja z kolei byłam na potwierdzeniu i mówiłam o tym, i na karcie wypisywałam wynik pierwszego badania (to samo laboratorium), a i tak dostałam drugi wynik z adnotacją "niepotwierdzony". 😂 Ale się tym nie przejmuję - są 2 wyniki w oryginale z 2 różnych dat, więc powinno być ok, bo to samo w sobie jest potwierdzeniem.Crochet lubi tę wiadomość
👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
PTP - 16.05.2023
-
Kurcze dla mnie jak drukuje z peselem, wszelkimi danymi itp to dla mnie to są oryginalne wyniki 😅 tym bardziej, że oni na miejscu tam drukują to samo 😅
Wczoraj wieczorem miałam 145/83, po wstaniu dzisiaj miałam 130/80, zobaczymy jak będzie w ciągu dnia.
Jak leki zadziałają to nie będziemy póki co rodzić, jak nie zadziałają to możliwe że CC
Crochet, NataliaK lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOgólnie chyba musi podpis diagnosty żeby było potwierdzone z laboratorium z pieczątka etc.
Tak pamietam przy operacji syna która relatywnie była niedawno ,chyba ze coś się zmieniło.
Ale będę ogarniać ten temat dopiero w poniedziałek, najwyżej zamowie oryginały w placówce 😎Crochet lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam pieczątki dwóch diagnostów i dwa podpisy, ale mam wynik krwi dodatni ale niepotwierdzony, więc mam nadzieję że w szpitalu bedzie okej, bo na stronie piszą tylko że ma być oryginalny.
Ja ostatnio już mam dosyć. Bobas przed zaśnięciem tak się kręci i tak uwiera na pęcherz, że zanim usnę to mijają 2-3h w dodatku co 20min chodzę siku 😭 W nocy też z dwa razy trzeba wstać. Męczące to, ale widocznie dziecko przyzwyczaja mnie do tego co niedługo nastąpi (wstawanko w nocy) 😅
Czekam na wtorkowe USG i juz chyba bym nawet chciała tą CC. A czuję, że mimo ze mała się rusza dużo to chyba się nie obróciła. Chcę już mieć pewność i niechaj się dzieje, byle cała i zdrowa wyszła i byle być już po 🙈
Czekam na chłopaka i śmigamy na piknik, bo u nas dzisiaj piękna pogoda ☀️A na weekend niestety deszcz to trzeba wykorzystać ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2023, 14:50
-
Na pewno będzie ok jeśli są dwa wyniki grupy krwi z dwóch różnych dni pobrania. Gdyby szpital wymagał potwierdzonego, to byłaby taka informacja. Mi się udało akurat załatwić potwierdzony, bo moja przychodnia współpracuje z labolatorium, w którym robiłam pierwsze badanie krwi.
Mi dziś mały rozpychał się po zebrach, że bardzo bolało. Chyba pierwszy raz w trakcie ciąży dostałam takie nieprzyjemne kopniaki.
Chodzenie siku w nocy też mnie denerwuje, akurat gdy już się ułożę cudownie w łóżeczku to zaczyna męczyć pęcherz 😅
Bardzo mnie dziś boli spojenie łonowe przy chodzeniu.NataliaK lubi tę wiadomość
-
Mvada, musi być z podpisem diagnosty, w sensie grupa krwi akurat jest wynikiem takim specyficznym. U mnie np. lab (Medicover/Synevo) w ogóle nie daje tego wyniku online, trzeba go odebrać osobiście. Żadna z nas nie chciałaby mieć przetoczonej złej krwi, stąd te środki ostrożności. 🙂
A niestety laby lubią się czasem mylić stąd dwa wyniki.
U mnie szpital zaleca 2 wyniki, ja wiem, że oni zawsze mogą zrobić ten drugi, ale to wtedy cenny czas, a miałam w rodzinie przypadek że uzupełnienie po porodzie było konieczne (jak dobrze kojarze prawie pekniecie macicy) i faktycznie naprawdę lepiej mieć dwa na przyjęciu.
U mnie się nic nie zapowiada, młoda siedzi wysoko dość, szyjka zamknięta, ja mam nadzieję, że do tego 38tc będzie grzecznie siedzieć, a potem to już naprawdę będziemy wyganiać. 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2023, 15:49
👩 31 / 🧔30
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
PTP - 16.05.2023
-
Ja rozumiem, że musi być z podpisem i pieczątka, tyle że u mnie każdy taki wynik jest na necie dostępny z pieczątka i podpisem w PDF, a w punkcie wydają to samo co na internecie 😅
Na szczęście z grupą to ja mam kartę krwi, więc bez problemu nie trzeba robić 😅
Zazdroszczę pogody, u nas leje caaaaly dzień, a foodtrucki będą w niedalekim mieście na weekend i nie powiem, chciałabym z nich skorzystać 😄
Zjadłoby się coś fast foodowego 😄
Co do wstawania w nocy na siku, to ja się chyba przyzwyczaiłam, bo chodzę tam prawie od początku w coazy teraz wstaje już dużo więcej razy, ale ja idę na zombiaka, kładę się i czasem nawet nie pamiętam że byłam. Dzisiaj o 3ciej wstałam siku, przełożyłam pranie z pralki do suszarki, nastawiłam i pytam rano partnera czy przełoży bo nawet nie ogarnęłam w nocy że przerzuciłam 🙈Crochet lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyO, a ja się obudziłam właśnie ze mam wynik krwi niepotwierdzony 🤦🏼♀️ stara karta ciąży i badania gdzieś,niewiadomo gdzie , ginekolog nie zlecił powtórnego i masz babo placek 😂 nieogarnięcie poziom hard 🤦🏼♀️ w poniedziałek pewnie się pokłuje raz jeszcze 🤦🏼♀️
Crochet jaki to ból w spojeniu?
Mvada szacun, u mnie każda pobudka na siku to nie ma ze zombie, ja już mam pospane conajmniej godzinę 😵💫 od dwóch dni spałam może po 3 h w maksie, bo co chwile siku i nie mogłam ponownie usnąć 😵💫😵💫😵💫Mvada, Crochet lubią tę wiadomość