X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 💙 MAJ 2023 💗
Odpowiedz

💙 MAJ 2023 💗

Oceń ten wątek:
  • Crochet Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro idę zrobić morfologie i ogólny mocz. Ciekawe czy się utrzyma stan bez bakterii 🤔
    O morfologie się nie martwię ale o ten mocz troszkę tak.

🐻
    age.png
  • Mvada Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po tym antybiotyku mocz wyszedł czysty, to trzymam kciuki żeby i twoj wyszedl. 😊
    Ciekawe ile faktycznie będzie się czekać na wynik GBS😄

Crochet, Agnieszka1987 lubią tę wiadomość

age.png
  • Crochet Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ten posiew w kierunku GBS to taki sam jak zwykły posiew z pochwy? Jeśli tak, to ja w alab czekałam max 5 dni na wyniki (pisze o takim standardowym posiewie).

🐻
    age.png
  • Agnieszka1987 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam na wizycie u położnej, mocz po antybiotykach czysty, krew też ok, ciśnienie 110/75, waga stoi w miejscu, ale szczerze mówiąc ja mam teraz tyle energii, że nie potrafie usiedzieć na miejscu ;) nikt nie może uwierzyć, że zaczynam zaraz 9 miesiac ;) i o dziwo, mimo że nie śpie po nocach to w ogóle nie czuję zmęczenia. Dzisiaj też skończyłam szykować wyprawkę, więc zostało już tylko odliczanie dni :)

Crochet, Agunieszka lubią tę wiadomość

Alexander - 23.12.2017 ❤️
    Nikodem - 11.05.2023 ❤️
  • Agunieszka Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mvada wrote:
    Ciekawe ile faktycznie będzie się czekać na wynik GBS😄

Ja miałam w ostatnią środę pobierany. Pani w lab powiedziała, że wynik będzie po świętach. Tylko jakoś mi nie po drodze żeby go odebrać 🙄

Agnieszka 1987
    Super, że masz takie dobre samopoczucie 🤗
    Ja chciałabym dużo robić, ale szybko się męczę i po pół godziny muszę już odpocząć.

Crochet, Agnieszka1987 lubią tę wiadomość

• Mvada Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posiew z pochwy i odbytu, zanosiłam do diagnostyki i mają właśnie czas oczekiwania od 3 do 9 dni, sie zastanawiam czy bliżej 9ciu czy trzech 😅

Crochet, Agunieszka lubią tę wiadomość

age.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś dostałam wynik, po 3 dniach, ALAB.
    Negatywny. :) Fajno.

Crochet, Mvada, Agnieszka1987 lubią tę wiadomość

👩 31 / 🧔30
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
    03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
    08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
    10.09 - beta 204
    12.09 - beta 482
    4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
    2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
    4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
    22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
    21.03 - 2020g ❤️ 32+0
    9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
    PTP - 16.05.2023

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png
  • Crochet Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dziś wkurzyłam 😡 4 kwietnia robiłam grupę krwi, żeby mieć potwierdzony wynik. Wynik miał być po 3 dniach. Ja do przychodni przyszłam dopiero dziś na morfologie i mocz i przy okazji chciałam odebrać oryginał. Okazało się, że Diagnostyka nie przesłała do przychodni mojego wyniku. I tutaj absurd, bo nie mogę odebrać bezpośrednio z Diagnostyki tylko muszę przez przychodnie. Dobrze, że zrobiłam te badania wcześniej i nie są mi potrzebne na poniedziałek, ale nie lubię takiego burdelu 😡😡

Mvada lubi tę wiadomość

🐻
    age.png
  • Mvada Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się cieszę, że robię bezpośrednio przez tą diagnostykę, mam dostęp internetowy, drukuje w domu i jeszcze smsem przesyłają kiedy wynik jest 😄
    Ja witam Was z domu, lekarz postanowił zwiększyć dawkę do 3 razy na dobę, zapytał ponownie o dokładny termin, więc podejrzewam, że skoro w niedzielę donoszona i ciśnienie się nie poorawi to będzie mała kwietniowa 😄

Crochet lubi tę wiadomość

age.png
  • Crochet Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z diagnostyki wszystkie wyniki też mam internetowo tylko szpital wymaga grupę krwi w oryginale (teraz mam tylko kopie tego drugiego badania) 🤗

Czyli Mvada u Ciebie będzie CC?

🐻
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie chyba grupa krwi musi być w oryginale? Ciekawe. Skoro lekarz wpisuje tez w kartę ciąży to teoretycznie powinno być to obligatoryjne ale ciul wi 😁
    Mvada jak tam ciśnienia?

Ja drugi dzień tak dupne samopoczucie ze zwariować można po prostu.
    Sikam co 5 minut co nie nazwę sikaniem, ból i kłucie w kroczu,już praktycznie ciagle. Kolejna nocka nieprzespana. Gdyby nie to ze w poniedziałek mam lekarza to bym się bujnela na izbę przyjęć bo nienormalnie to jest co się dzieje z tym kłuciem 🤯 tzn pewnie normalne 😂 ale chciałabym wiedzieć o co kaman.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2023, 12:57

• Crochet Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na liście badań przy przyjęciu do szpitala jest podane, że mają być dwa wyniki w oryginale. Pewnie nie wymagają potwierdzonego.

NataliaK lubi tę wiadomość

🐻
    age.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej wszędzie wynik grupy krwi musi być w oryginale - zbyt ważne badanie, żeby mogły być wydruki. W razie przetaczania itp. to jednak mega istotne, żeby ten wynik był pewny.

Ja z kolei byłam na potwierdzeniu i mówiłam o tym, i na karcie wypisywałam wynik pierwszego badania (to samo laboratorium), a i tak dostałam drugi wynik z adnotacją "niepotwierdzony". 😂 Ale się tym nie przejmuję - są 2 wyniki w oryginale z 2 różnych dat, więc powinno być ok, bo to samo w sobie jest potwierdzeniem.

👩 31 / 🧔30
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
    10.09 - beta 204
    12.09 - beta 482
    21.03 - 2020g ❤️ 32+0
    PTP - 16.05.2023

age.png
  • Mvada Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dla mnie jak drukuje z peselem, wszelkimi danymi itp to dla mnie to są oryginalne wyniki 😅 tym bardziej, że oni na miejscu tam drukują to samo 😅
    Wczoraj wieczorem miałam 145/83, po wstaniu dzisiaj miałam 130/80, zobaczymy jak będzie w ciągu dnia.
    Jak leki zadziałają to nie będziemy póki co rodzić, jak nie zadziałają to możliwe że CC

Crochet, NataliaK lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie chyba musi podpis diagnosty żeby było potwierdzone z laboratorium z pieczątka etc.
    Tak pamietam przy operacji syna która relatywnie była niedawno ,chyba ze coś się zmieniło.
    Ale będę ogarniać ten temat dopiero w poniedziałek, najwyżej zamowie oryginały w placówce 😎

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pieczątki dwóch diagnostów i dwa podpisy, ale mam wynik krwi dodatni ale niepotwierdzony, więc mam nadzieję że w szpitalu bedzie okej, bo na stronie piszą tylko że ma być oryginalny.

Ja ostatnio już mam dosyć. Bobas przed zaśnięciem tak się kręci i tak uwiera na pęcherz, że zanim usnę to mijają 2-3h w dodatku co 20min chodzę siku 😭 W nocy też z dwa razy trzeba wstać. Męczące to, ale widocznie dziecko przyzwyczaja mnie do tego co niedługo nastąpi (wstawanko w nocy) 😅

Czekam na wtorkowe USG i juz chyba bym nawet chciała tą CC. A czuję, że mimo ze mała się rusza dużo to chyba się nie obróciła. Chcę już mieć pewność i niechaj się dzieje, byle cała i zdrowa wyszła i byle być już po 🙈

Czekam na chłopaka i śmigamy na piknik, bo u nas dzisiaj piękna pogoda ☀️A na weekend niestety deszcz to trzeba wykorzystać ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2023, 14:50

• Crochet Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno będzie ok jeśli są dwa wyniki grupy krwi z dwóch różnych dni pobrania. Gdyby szpital wymagał potwierdzonego, to byłaby taka informacja. Mi się udało akurat załatwić potwierdzony, bo moja przychodnia współpracuje z labolatorium, w którym robiłam pierwsze badanie krwi.

Mi dziś mały rozpychał się po zebrach, że bardzo bolało. Chyba pierwszy raz w trakcie ciąży dostałam takie nieprzyjemne kopniaki.
    Chodzenie siku w nocy też mnie denerwuje, akurat gdy już się ułożę cudownie w łóżeczku to zaczyna męczyć pęcherz 😅
    Bardzo mnie dziś boli spojenie łonowe przy chodzeniu.

NataliaK lubi tę wiadomość

🐻
    age.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mvada, musi być z podpisem diagnosty, w sensie grupa krwi akurat jest wynikiem takim specyficznym. U mnie np. lab (Medicover/Synevo) w ogóle nie daje tego wyniku online, trzeba go odebrać osobiście. Żadna z nas nie chciałaby mieć przetoczonej złej krwi, stąd te środki ostrożności. 🙂
    A niestety laby lubią się czasem mylić stąd dwa wyniki.
    U mnie szpital zaleca 2 wyniki, ja wiem, że oni zawsze mogą zrobić ten drugi, ale to wtedy cenny czas, a miałam w rodzinie przypadek że uzupełnienie po porodzie było konieczne (jak dobrze kojarze prawie pekniecie macicy) i faktycznie naprawdę lepiej mieć dwa na przyjęciu.

U mnie się nic nie zapowiada, młoda siedzi wysoko dość, szyjka zamknięta, ja mam nadzieję, że do tego 38tc będzie grzecznie siedzieć, a potem to już naprawdę będziemy wyganiać. 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2023, 15:49

👩 31 / 🧔30

08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
    10.09 - beta 204
    12.09 - beta 482
    21.03 - 2020g ❤️ 32+0
    PTP - 16.05.2023

age.png
  • Mvada Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozumiem, że musi być z podpisem i pieczątka, tyle że u mnie każdy taki wynik jest na necie dostępny z pieczątka i podpisem w PDF, a w punkcie wydają to samo co na internecie 😅
    Na szczęście z grupą to ja mam kartę krwi, więc bez problemu nie trzeba robić 😅

Zazdroszczę pogody, u nas leje caaaaly dzień, a foodtrucki będą w niedalekim mieście na weekend i nie powiem, chciałabym z nich skorzystać 😄
    Zjadłoby się coś fast foodowego 😄

Co do wstawania w nocy na siku, to ja się chyba przyzwyczaiłam, bo chodzę tam prawie od początku w coazy teraz wstaje już dużo więcej razy, ale ja idę na zombiaka, kładę się i czasem nawet nie pamiętam że byłam. Dzisiaj o 3ciej wstałam siku, przełożyłam pranie z pralki do suszarki, nastawiłam i pytam rano partnera czy przełoży bo nawet nie ogarnęłam w nocy że przerzuciłam 🙈

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, a ja się obudziłam właśnie ze mam wynik krwi niepotwierdzony 🤦🏼‍♀️ stara karta ciąży i badania gdzieś,niewiadomo gdzie , ginekolog nie zlecił powtórnego i masz babo placek 😂 nieogarnięcie poziom hard 🤦🏼‍♀️ w poniedziałek pewnie się pokłuje raz jeszcze 🤦🏼‍♀️

Crochet jaki to ból w spojeniu?
    Mvada szacun, u mnie każda pobudka na siku to nie ma ze zombie, ja już mam pospane conajmniej godzinę 😵‍💫 od dwóch dni spałam może po 3 h w maksie, bo co chwile siku i nie mogłam ponownie usnąć 😵‍💫😵‍💫😵‍💫

Mvada, Crochet lubią tę wiadomość

‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ