🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Firest wrote:Już dawno wybiła północ. Może to głupie, ale dziś śledziłam zegar niczym kopciuszek.
No to oficjalnie i formalnie witam się dziś z Wami już w donoszonej ciąży! 💪🥳🤗👋🙊
U nas to samo 😀 i coraz więcej strachu !
Firest, Natt99 lubią tę wiadomość
-
Nam w poniedziałek wybije 37 😄 pójdę w końcu myć okna i zacznę sprzątać dom 🤭 i torbę spakuje po raz setny 😂
Bardzo nie mogę się doczekać kolejnej wizyty u lekarza, ciekawa jestem czy nadal będzie trzymał termin 39+1 na CC. Dziewczyny z planowaną CC : słyszałyście o jakimś żelu przeciwzrostowym? Ostatnio lekarz na wizycie wspominał o jakimś żelu i ostatecznie zagadaliśmy się i zapomniał mi na recepcie go napisać, wspomniało mi się o nim nie dawno i obstawiam że o taki żel mu chodziło chociaż nie jestem pewna. Ktoś może się orientuje w tym temacie ?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:52
Natt99, Firest lubią tę wiadomość
1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1
22.01 900g 🩷 25+3
12.02 1300g 🩷 28+3
05.03 2100g 🩷 31+3

-
Lila777 wrote:Nam w poniedziałek wybije 37 😄 pójdę w końcu myć okna i zacznę sprzątać dom 🤭 i torbę spakuje po raz setny 😂
Bardzo nie mogę się doczekać kolejnej wizyty u lekarza, ciekawa jestem czy nadal będzie trzymał termin 39+1 na CC. Dziewczyny z planowaną CC : słyszałyście o jakimś żelu przeciwzrostowym? Ostatnio lekarz na wizycie wspominał o jakimś żelu i ostatecznie zagadaliśmy się i zapomniał mi na recepcie go napisać, wspomniało mi się o nim nie dawno i obstawiam że o taki żel mu chodziło chociaż nie jestem pewna. Ktoś może się orientuje w tym temacie ?
Moja Pani doktor też mi poleciła żel antyzrostowy. Na niego nie trzeba recepty. Ja kupiłam Hyalobarrier Gel Endo, bo był lepiej dostępny niż bez wersji endo. Różni się tym w jaki sposób się go podaje, Pani doktor powiedziała, że jej jest to obojętne.
U mnie jutro ciąża donoszona, ale ja już na większym luzie od 35tc 😁 dzisiaj sobie tylko zrobię swoją ukochaną pastę z daktyli i mogę jechać do szpitala😁 a tak serio to całkiem dziwne, że pojutrze już tam będę hahaWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:46
Lila777 lubi tę wiadomość
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Ja skończę 37 za dwa tygodnie dopiero, ale powoli odliczam. Mały ostatnio daje popalić jakby już chciał wyjść 😂
Wczoraj nie udało mi się spakować, ale wydrukowałam siebie listę ze szpitala i chyba wszystko mam w domu. Także może dzisiaj się spakuje 🤣
Ale w planach jeszcze randka z mężem póki jesteśmy tylko we dwoje 😊
Lavariavel, Acmvj, Lila777, Natt99, Firest lubią tę wiadomość
-
Martt95 wrote:Cześć dziewczyny. Wybaczcie że nie podołałam w prowadzeniu wątku majowego. Miałam zapał ale szybko mi minął. Cavarathiel brawo dla ciebie że to ogarniasz 🫣❤️
Ja miałam chwile gdzie straciłam wene na czytanie forum. Te reklamy ktore się pojawiały jeszcze bardziej mnie zniechęciły. Zwyczajnie odeszłam na bok i nie zaglądałam tutaj wcale.
Dla przypomnienie termin na 3 maj. Wczoraj na wizycie podskoczyło mi delikatnie ciśnienie. Od tego momentu musze kontrolować kilka razy w ciągu doby czy dalej tak skacze. Jeżeli dalej bedzie w górnych granicach lekarz będzie kierować mnie na indukcję i urodze wcześniej. Za tydzien w czwartek dowiem się co dalej. Dodam że pierwszy porod corki miałam z problemami. Stan przedrzucawkowy i nagła cesarka. Lekarz też dlatego woli w razie problemów rozwiązać ciążę wcześniej by nie było powtórki.
Jej.... nie dowierzam że to końcówka ciąży. Do tego mojej trzeciej ciąży. Mam wrażenie że dopiero co w tą ciąże zachodziłam. A już zaczynam grzecznie "wypraszać" maluszka z brzuszka🥹
Trzymajcie się mamusię cieplutko. Pewnie będę śledzić czasem zaa krzaczka jak u was wyglada sytuacja 🩷💙🩷💙
U mnie na tel tez te reklamy irytuja. Jak chce wiecej czegos poszukac to na laptopie wchodze i nie ma reklam.
Ja mam podobna sytuacje jak Twoja. U mnie przy pierwszym tez byl stan przedrzucawkowy i pilne cc.
Dlatego teraz biore acard 75 (bo to podobno ma zapobiegac). Moja doktor mowila ze nie chcialaby żeby sztucznie indykowac porod dlatego mi skierowanie na cc daje. Mowi ze jesli urodze sama wczesniej tzn do ok 38 tydzien to ok, ale na wywolanie ona sie nie zgadza. Mowi że wtedy jest wieksze ryzyko wzrostu cisnienia i moze byc powtorka z rozrywki. Ja cisnienie musze monitorowac. Od lutego staram sie 2eazy dziennie. W domu mam ok a i poloznej czy u lekarza zawsze podwyzszone, nazywaja to efektem fartucha. Tyle ze w szpitalu tez bylo ok.
SMKa ja pamietam o Was wszystkich tylko nie pamietam nickow. Juz tak ostatnio sie zastanawialam gdzie ty jestes.
Szczegolnie o Tobie mysle bo u mnie na poczatku bylo ppodejrzenia blizniat bo beta byla bardzo wysoko.
Dziewczyny z planowym cc czy dostaliscie jakies szczegolne zalecenia np. Suplementacji żelaza czy diety zeby uniknac/zniwelowac ryzyko anemi po cc? Albo gdzirs jakies inne polecajki typu np. Picie slodu jeczmiennego tydzien przed cc aby pomoc z rozruchem laktacji?
Ostatnio napotkalam jak dziewczyna opisywala ze przed cc pozwolili jej pracowac laktatorem i minimalne ilosci siary sciagala zeby cos ruszylo i to w jakiejs strzykawce miala -
A czy któraś z was ma już zaplanowaną indukcję porodu?
Ja zaczynam też już pełną parą wypraszać syna. Dzisiaj biore się za porządki. I gotowanie. Później jakiś spacer z dziewczynami i mężem. A wczoraj na wieczór był już nawet seks.... 😈 -
A czy któraś z was ma już zaplanowaną indukcję porodu?
Ja zaczynam też już pełną parą wypraszać syna. Dzisiaj biore się za porządki. I gotowanie. Później jakiś spacer z dziewczynami i mężem. A wczoraj na wieczór był już nawet seks.... i planuje w miare regularnie wykorzystać męża by ta szyjka dojrzała jak należy 😈
Około 30/31tc zaczął wypadać mi czop. Ale dostałam tabletki dopochwowe i wszystko ustało. Liczę na to ze to teraz wróci i szyjka pokaże mi swoją gotowość i skróci się jak należy -
Martt95 wrote:A czy któraś z was ma już zaplanowaną indukcję porodu?
Ja zaczynam też już pełną parą wypraszać syna. Dzisiaj biore się za porządki. I gotowanie. Później jakiś spacer z dziewczynami i mężem. A wczoraj na wieczór był już nawet seks.... i planuje w miare regularnie wykorzystać męża by ta szyjka dojrzała jak należy 😈
Około 30/31tc zaczął wypadać mi czop. Ale dostałam tabletki dopochwowe i wszystko ustało. Liczę na to ze to teraz wróci i szyjka pokaże mi swoją gotowość i skróci się jak należy
Mi na ostatniej wizycie lekarz wspomniał, że na 27 kwietnia mam się nastawić na szpital i indukcję ale teraz w poniedziałek mam wizytę więc wszystko dokładnie dogadamy. -
Lavariavel ja w 1 ciaży nie miałam jakiegoś bardzo wysokiego ciśnienia. Był on na pograniczu ale za to miałam bardzo dużo białka w moczu bo ponad 2.5 tys. tych jednostek. I to białko w moczu automatycznie kierowało mnie na stół.
Drugą ciążę uparłam się że rodzę VBAC. Lekarz nie widział przeciwskazań. Wtedy miałam dekikatną cukrzyce ciązową i trafiłam na indukcję w 39tc. Udało urodzić się siłami natury. I czułam się tak dobrze że jeszcze na sali porodowej poszłam się kąpać. Po cesarce niesteyy ja długo dochodziłam do siebie.
Jezeli byłaby teraz możliwość rodzić SN a póki co mój lekarz któremu ufam daje mi tą możliwość to godzę się na indukcję tez i przy tej ciąży gdy bedzie znowu taka konieczność.
Ja brałam w 2 i teraz w 3 ciązy acard 150mg.
Edit. Teraz moje ciśnienie tak trochę skacze. Miesci się tam w jakis górnych granicach. W miare mozliwosci mierze sobie tak co 3/4h od dwóch dni. Najwyżej miałam 137/64 ale tez mam takie 115/67. Ja nie wiem czy dobrze mojego doktorka zrozumiałam ostatanio ale powiedział ze mam przyjść na kontrolę do niego w czwartek (na nfz) a prywatną wizyte mam na 16.04. I jeżeli moje ciśnienie bedzie sie tak utrzymywać w tych górnych granicach powyzej 130 to rozwiązujemy ciąże szybciej i już tej prywatnej wizyty raczej mieć nie bede 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:38
-
Hej dziewczyny, imprezę przeżyłam dobrze, wytrzymałam nawet do 2 w nocy 😅 smacznie się najadłam, trochę potuptalam nawet ale brzuszek często twardniał to większość imprezy przesiedziałam ale było miło 😁
Nie dowierzam normalnie, że już tyle osób ma donoszona ciążę 🥹❤️ lada chwila się zacznie 🥰
Ja mam pytanie odnośnie ćwiczeń mięśni dna miednicy. Całą ciążę wykonuję te ćwiczenia ale kojarzę ze szkoły rodzenia, że przychodzi taki etap że powinno się już ich nie ćwiczyć żeby ciało było zrelaksowane i skupić się bardziej na masażu krocza i właśnie rozciąganiu. A jaka wy macie wiedzę na ten temat?05.09. Pozytywny test 👶🏼
16.09. Pęcherzyk ciążowy
30.09. Zarodek 🥹❤️
06.10. 19mm crl
14.10. 2,25 cm crl
31.10. 5,7 cm crl - I prenatalne ❤️
12.11. 7,12 cm crl 🥰 II trymestr
15.12. Będę mamą dziewczynki 🥹👧🏼
30.12. - II prenatalne - 345 gram zdrowej córci 🩷
7.01. - 411 gram 🥰
02.02. - 806 gram 👧🏼
25.02. - 1260 gram 🫶🏼
03.03. - III prenatalne - 1504 gram zdrowej dziewczynki 🩷
09.03. - 1609 gram 🌷
30.03. - 2135 gram 🐭🩷

-
Lavariavel ja przed pierwszą cc nic specjalnego nie robiłam . Żelazo brałam prawie całą ciążę i teraz tak samo ,ale to ze względu na wyniki morfologii. Z laktacją nie miałam problemu, u mnie w ogóle bardzo szybko była siara bo w pierwszej ciąży od 16 tygodnia a teraz to w sumie nie było przerwy bo odstawiałam synka od piersi jak miał rok a wtedy już byłam w ciąży i od tego czasu nie wyciszyła się tak w stu procentach ta laktacja ☺️ale tak w razie czego mam zapas femalikter ☺️🙋♀️29
PCOS
Długie cykle, owulacyjne
Hormony w normie
Jajowody drożne
🙋🏼♂️30
Badanie nasienia
06.2022 morfologia 0%
08.2022 morfologia 6%
02.2022 5tyg 💔
11.2022 5tyg 💔
11.2023 start invitro ❤️
Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️
25.01.2024 transfer 4.1.2🤞
10.2024 Nasz wyczekany maluch 💙
08.2025 Naturalny cud ❤️

-
Kochana, już zaprzestań tych ćwiczeń. Na tym etapie nie wzmacniamy już tych mięśni, tylko stosujemy techniki relaksacyjne. Ja też wyćwiczyłam je dobrze i fizjo mi powiedziała stanowcze dość. Teraz od 35tc robię regularnie masaż krocza i ćwiczenia oddechowe, zwłaszcza skupienie się na totalnym rozluźnianiu mięśni dna miednicy i okolic krocza wraz z wydechem.Natt99 wrote:Hej dziewczyny, imprezę przeżyłam dobrze, wytrzymałam nawet do 2 w nocy 😅 smacznie się najadłam, trochę potuptalam nawet ale brzuszek często twardniał to większość imprezy przesiedziałam ale było miło 😁
Nie dowierzam normalnie, że już tyle osób ma donoszona ciążę 🥹❤️ lada chwila się zacznie 🥰
Ja mam pytanie odnośnie ćwiczeń mięśni dna miednicy. Całą ciążę wykonuję te ćwiczenia ale kojarzę ze szkoły rodzenia, że przychodzi taki etap że powinno się już ich nie ćwiczyć żeby ciało było zrelaksowane i skupić się bardziej na masażu krocza i właśnie rozciąganiu. A jaka wy macie wiedzę na ten temat?
👩 35
Diagnoza: niepłodność żeńska
❌ oba jajowody niedrożne
➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie
~~~~~~~~~~~~
👨 37
Diagnoza: niepłodność męska
❌ teratozoospermia (0%) i fragmentacja DNA (39%)
➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
~~~~~~~~~~~~
08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷

-