X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
Odpowiedz

🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱

Oceń ten wątek:
  • Natt99 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pobierania krwi to u mnie znieczulica, wręcz trzeba pilnować żeby mi się nikt nie wepchnął 😅
    Za to np jak robię zakupy w markecie i trochę przeholuję i nie chce sama dźwigać, to nie mam problemu zaczepić jakiegoś pana i poprosić czy by mi nie zaniósł zakupów do samochodu.
    Ja dzisiaj wybieram się na imprezę rodzinną i mam w planie ubrać buty na obcasie ale oczywiście w zanadrzu przygotowałam vansy 😅

05.09. Pozytywny test 👶🏼
    16.09. Pęcherzyk ciążowy
    30.09. Zarodek 🥹❤️
    06.10. 19mm crl
    14.10. 2,25 cm crl
    31.10. 5,7 cm crl - I prenatalne ❤️
    12.11. 7,12 cm crl 🥰 II trymestr
    15.12. Będę mamą dziewczynki 🥹👧🏼
    30.12. - II prenatalne - 345 gram zdrowej córci 🩷
    7.01. - 411 gram 🥰
    02.02. - 806 gram 👧🏼
    25.02. - 1260 gram 🫶🏼
    03.03. - III prenatalne - 1504 gram zdrowej dziewczynki 🩷
    09.03. - 1609 gram 🌷
    30.03. - 2135 gram 🐭🩷
    preg.png
  • Karpatka95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny tak się zarzekałam że moja walizka będzie za duża, a zmieściłam się na styk 🤣

👩 30, 👨30

5x💔

09/2025 ⏸️
    09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
    17.09 crl 0,8cm i ❤️
    30.09 crl 1,9cm 🥹
    15.10 3,9cm Bobaska 😍
    29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
    6.11 7,1cm Bobaska ❤️
    17.11 128g Czekamy na synka 🩵
    15.12 300g
    27.12 426g
    30.12 2 prenatalne - 460g
    22.01 800g
    03.02 980g
    03.03 3 prenatalne - 1660g
    10.03 2016g

preg.png
  • anilewe Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Acmvj, co u Ciebie? Jak sytuacja?😊

♀️1994 ♂️1990 ⛪2022

1️⃣
    04.2025 ⏸️🤩
    05.2025 poronienie zatrzymane😭 (11 tydz./ 8+0 💔)

2️⃣
    08.2025 ⏸️🌈😍
    10 dpo- beta 43,90, 13 dpo- beta 302,00
    05.2026 czekamy... 💙

preg.png
  • Polczi5 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ☀️ dawno mnie nie było, skupiłam się na spędzeniu rodzinnie ostatniego czasu we troje i odpoczynku. Przychodzę do was z pytaniem czy miałyście po braniu luteiny dopochwowej tak zajechania śluzówkę że leciała wam krew? Ja wczoraj miałam zawał bo takie plamienie dostałam, moja lekarz mnie przyjęła zbadała od góry do dołu wszystko dobrze tylko masakryczne zapalenie śluzówki i pytała jak to wytrzymuje, zdarzyło wam się żeby mieć takie podrażnienie od luteiny?

👩 28
    🧡 29.08.23 II
    ❤️ 16.04.24 chłopczyk

Here we go again 🌟
    22.09.25 II❤️🥹
    23.09 - 16 dpo, beta 933.3
    preg.png
  • Lavariavel Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polczi5 wrote:
    Hej dziewczyny ☀️ dawno mnie nie było, skupiłam się na spędzeniu rodzinnie ostatniego czasu we troje i odpoczynku. Przychodzę do was z pytaniem czy miałyście po braniu luteiny dopochwowej tak zajechania śluzówkę że leciała wam krew? Ja wczoraj miałam zawał bo takie plamienie dostałam, moja lekarz mnie przyjęła zbadała od góry do dołu wszystko dobrze tylko masakryczne zapalenie śluzówki i pytała jak to wytrzymuje, zdarzyło wam się żeby mieć takie podrażnienie od luteiny?

Kochana a nie cierpisz na suchosc? Ja gdy stosowalam dlugo luteine ( nie w ciazy) to mi lekarz doradzil by uzywac normalnie lubrykantu. Podobno wtedy tez lepiej sie rozpuszcza i wchlania. Uzywasz tego aplikatora z zestawu czy bez niego aplikujesz? Moze trafil ci się jakiś zadzior?

Ja na szczescie nie musze jezdzic komunikacją miejską. Mnie wozi mąż albo sama jezdze jak go nie ma. Fakt, że teraz to juz wgl nie mam ochoty jezdzic sama, bo jestem ograniczona ruchowo, mam swiadomosc i nie chcialabym nigdzie autem uderzyc.
    Mi sie jeszcze nie zdarzylo by ktos mnie przepuscil sam z soebie gdziekolwiek xd mimo że u mnie szybko brzuch byl widoczny jak kurtke zimową zdjelam. W laboratorium 2 razy sama wprost sie zapytalam czy ktos jeszcze w ciazy bo bylo duzo ludzi i to takich co kichali i wgl to chcialam uciec jak najszybciej. W sklepie to potrafia jeszcze przede mna sie szybko wpychac bo oni "szybciutko" xd

Dzis ogarnelam fryzjera jeszcze. Z synem musialam isc to i sobie troche wlosy podcielam, wyszlo nieco bardziej niz planowalam ale to nic. Czuje że i tak za 4 miesiace bede obcinac na calkiem krotko jak zaczną wypadac.

Dziś zlozylam dostawke, wypralam materacyki, poszewki, czesci z gondoli, z fotelika etc. Wiec jestem zadowolona.
    Szybko sie mecze wiec to mnie irytuje. Misze wyprasowac koszule do szpitala, ubranka i wgl.
    I dopiero bede pakowac. Wszystko mam nadal wybebeszone na przewijaku.

Ja sie zastanawiam co slychac u naszej bliźniaczej mamy.
    Mi jest ciezko z 1 a co dopiero z 2szt w brzuchu.

preg.png
‹‹ 119 120 121 122 123
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ