🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do pobierania krwi to u mnie znieczulica, wręcz trzeba pilnować żeby mi się nikt nie wepchnął 😅
Za to np jak robię zakupy w markecie i trochę przeholuję i nie chce sama dźwigać, to nie mam problemu zaczepić jakiegoś pana i poprosić czy by mi nie zaniósł zakupów do samochodu.
Ja dzisiaj wybieram się na imprezę rodzinną i mam w planie ubrać buty na obcasie ale oczywiście w zanadrzu przygotowałam vansy 😅05.09. Pozytywny test 👶🏼
16.09. Pęcherzyk ciążowy
30.09. Zarodek 🥹❤️
06.10. 19mm crl
14.10. 2,25 cm crl
31.10. 5,7 cm crl - I prenatalne ❤️
12.11. 7,12 cm crl 🥰 II trymestr
15.12. Będę mamą dziewczynki 🥹👧🏼
30.12. - II prenatalne - 345 gram zdrowej córci 🩷
7.01. - 411 gram 🥰
02.02. - 806 gram 👧🏼
25.02. - 1260 gram 🫶🏼
03.03. - III prenatalne - 1504 gram zdrowej dziewczynki 🩷
09.03. - 1609 gram 🌷
30.03. - 2135 gram 🐭🩷

-
Kurcze dziewczyny tak się zarzekałam że moja walizka będzie za duża, a zmieściłam się na styk 🤣👩 30, 👨30
5x💔
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm Bobaska ❤️
17.11 128g Czekamy na synka 🩵
15.12 300g
27.12 426g
30.12 2 prenatalne - 460g
22.01 800g
03.02 980g
03.03 3 prenatalne - 1660g
10.03 2016g

-
Hej dziewczyny ☀️ dawno mnie nie było, skupiłam się na spędzeniu rodzinnie ostatniego czasu we troje i odpoczynku. Przychodzę do was z pytaniem czy miałyście po braniu luteiny dopochwowej tak zajechania śluzówkę że leciała wam krew? Ja wczoraj miałam zawał bo takie plamienie dostałam, moja lekarz mnie przyjęła zbadała od góry do dołu wszystko dobrze tylko masakryczne zapalenie śluzówki i pytała jak to wytrzymuje, zdarzyło wam się żeby mieć takie podrażnienie od luteiny?
-
Polczi5 wrote:Hej dziewczyny ☀️ dawno mnie nie było, skupiłam się na spędzeniu rodzinnie ostatniego czasu we troje i odpoczynku. Przychodzę do was z pytaniem czy miałyście po braniu luteiny dopochwowej tak zajechania śluzówkę że leciała wam krew? Ja wczoraj miałam zawał bo takie plamienie dostałam, moja lekarz mnie przyjęła zbadała od góry do dołu wszystko dobrze tylko masakryczne zapalenie śluzówki i pytała jak to wytrzymuje, zdarzyło wam się żeby mieć takie podrażnienie od luteiny?
Kochana a nie cierpisz na suchosc? Ja gdy stosowalam dlugo luteine ( nie w ciazy) to mi lekarz doradzil by uzywac normalnie lubrykantu. Podobno wtedy tez lepiej sie rozpuszcza i wchlania. Uzywasz tego aplikatora z zestawu czy bez niego aplikujesz? Moze trafil ci się jakiś zadzior?
Ja na szczescie nie musze jezdzic komunikacją miejską. Mnie wozi mąż albo sama jezdze jak go nie ma. Fakt, że teraz to juz wgl nie mam ochoty jezdzic sama, bo jestem ograniczona ruchowo, mam swiadomosc i nie chcialabym nigdzie autem uderzyc.
Mi sie jeszcze nie zdarzylo by ktos mnie przepuscil sam z soebie gdziekolwiek xd mimo że u mnie szybko brzuch byl widoczny jak kurtke zimową zdjelam. W laboratorium 2 razy sama wprost sie zapytalam czy ktos jeszcze w ciazy bo bylo duzo ludzi i to takich co kichali i wgl to chcialam uciec jak najszybciej. W sklepie to potrafia jeszcze przede mna sie szybko wpychac bo oni "szybciutko" xd
Dzis ogarnelam fryzjera jeszcze. Z synem musialam isc to i sobie troche wlosy podcielam, wyszlo nieco bardziej niz planowalam ale to nic. Czuje że i tak za 4 miesiace bede obcinac na calkiem krotko jak zaczną wypadac.
Dziś zlozylam dostawke, wypralam materacyki, poszewki, czesci z gondoli, z fotelika etc. Wiec jestem zadowolona.
Szybko sie mecze wiec to mnie irytuje. Misze wyprasowac koszule do szpitala, ubranka i wgl.
I dopiero bede pakowac. Wszystko mam nadal wybebeszone na przewijaku.
Ja sie zastanawiam co slychac u naszej bliźniaczej mamy.
Mi jest ciezko z 1 a co dopiero z 2szt w brzuchu.
-