Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
Odpowiedz

🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱

Oceń ten wątek:
  • Dalia Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że moja dziewczynka zrobiła mi dziś piękny urodzinowy prezent- waży 2630g co oznacza, że wcale nie będzie takim mini bobaskiem jak wszyscy sądzili🤭dodatkowo obróciła się główką w dół więc unikniemy obrotu i dodatkowego pobytu w szpitalu🎉brzuszek ma teraz jakiś tydzień do tyłu a przypominam, że w pewnym momencie to były 3 tyg więc ewidentnie rośnie swoim tempem i wszystko jest tak jak ma być🧘‍♀️

IT_Girl, Piwonia37, Moira, dracaena, Karpatka95, Lavariavel, A_nulka, Agat99, Cavarathiel, Natt99, Ania 93, aleo_, Lila777, anilewe, Nicole123, Monika33, ami_ami, Firest lubią tę wiadomość

👩25 👦27 🐈‍⬛5
    12 cs o Ciebie 👣
    9.09 5+3 pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥚
    24.09 7+4 1,34cm człowieka z ❤️
    2.10 8+5 2cm 🍒
    27.10 12+2 prenatalne i 6cm 🐹
    27.11 17+2 160g 🐥
    5.01 22+6 II prenatalne 452g dziewczynki🦋
    28.01 26+1 800g 🐧
    18.02 29+1 1200g 🦦
    5.03 31+2 1600g 🐨
    19.03 33+2 1870g 🐿
    24.03 34+0 2100g 🐯
    9.04 36+2 2630g 🐷
    preg.png
  • Piwonia37 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia wrote:
    Melduję, że moja dziewczynka zrobiła mi dziś piękny urodzinowy prezent- waży 2630g co oznacza, że wcale nie będzie takim mini bobaskiem jak wszyscy sądzili🤭dodatkowo obróciła się główką w dół więc unikniemy obrotu i dodatkowego pobytu w szpitalu🎉brzuszek ma teraz jakiś tydzień do tyłu a przypominam, że w pewnym momencie to były 3 tyg więc ewidentnie rośnie swoim tempem i wszystko jest tak jak ma być🧘‍♀️

Super wiadomość! Cieszę się, że wszystko już jest dobrze. Jak zaczęłam czytać Twój wpis to po kilku pierwszych słowach byłam przekonana, że urodziłaś 😄.
    Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin 🎁

Dalia, anilewe lubią tę wiadomość

• Moira Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia wrote:

Dalia, super że jest główką w dół i że wyrównały się prawie parametry, gratuluję :) przy okazji oczywiście wszystkiego najlepszego!

Któraś z Was pisała o puchnięciu. Ja ledwo żyje od paru dni, aż mi ciężko chodzić. W dodatku po przeprowadzce muszę biegać na 4 piętro bez windy, jak nie urodzę lada dzień z wysiłku to będzie cud.. dodatkowo mój T. W poniedziałek wyjeżdża do pracy do Polanicy Zdrój i będzie tam.idealnie do planowanego terminu porodu... Do Wrocławia daleko nie jest więc mam nadzieję, że dojedzie na czas 🙂

Dalia lubi tę wiadomość

36♀️38♂️

1.09. Pozytywny test
    5.09. Pęcherzyk ciążowy 5mm
    15.09. Zarodek 🥹
    09.10. 28mm
    22.10- I prenatalne - 53mm ❤️
    10.12. - II prenatalne - 253 gram chłopiec 💙
    26.01. - 764 gram 🥰
    02.02. -909g 😍
    16.02. - 1426g 💪💙
    2.03. -3 prenatalne 1541g 🔥🥰
    19.03. -1957g
    13.04. - 2715g

preg.png
  • Moira Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia, tak przeglądałam Twoj wpis z torbami do szpitala i będę wdzięczna jak podzielisz się co Ty masz w tych 3 torbach. Ja się wcisnęłam w jedną małą i tylko kosmetyczka mi się nie zmieściła, ale wciąż się zastanawiam czy jakoś się nie przepakować w walizkę jednak.. bo może mi czegoś jednak brakuje kurcze 🫤

Ssilvia lubi tę wiadomość

36♀️38♂️

1.09. Pozytywny test
    15.09. Zarodek 🥹
    09.10. 28mm
    26.01. - 764 gram 🥰
    02.02. -909g 😍
    16.02. - 1426g 💪💙
    19.03. -1957g
    13.04. - 2715g

preg.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agat, ja mam dużo rozstępów na udach, na pośladkach, trochę na plecach, a jednoczesnie ani w pierwszej ciazy ani teraz nie mam na brzuchu ani biuście. 😅 Wszystko wskazuje też na to, że jestem w tej ciąży ciut "mniejsza" (znalazłam zdjęcia z 1 ciazy z 10.04 😎, takie bieliźniane więc dobre porównawczo, ewidentnie tam mi się też więcej wody odkładało) więc chyba i tym razem mnie ominie. Nie smaruję się niczym, bo nie lubię. 🤣

Ja mam dziś dobre newsy takie, że starsza się dostała do tego przedszkola, na którym nam zależało 🩷, a które dotychczas miało duże oblężenie relatywnie, ale jednak niż zrobił swoje. 😅 Uff, bo bałam się, że wpadniemy w tryb odwoławczy i będą dodatkowe stresy.

Ja mam zamiar (😂😂😂) dziś się spakować jak córka z mężem pojadą na basen. O! 😂 Zwłaszcza, że wieczorem muszę namówić męża na otworzenie kartonu z wózkiem żeby sprawdzić czy prześcieradła do gondoli będą pasować na materacyk, bo wiem, że to różnie wypada. A póki co na kartonie z wózkiem mam sajgon wstępnie przygotowanych rzeczy do walizki. 🫠

Agat99, Natt99 lubią tę wiadomość

👩 33 / 🧔32
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png

preg.png
  • Kassialka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moira wrote:
    Ssilvia, tak przeglądałam Twoj wpis z torbami do szpitala i będę wdzięczna jak podzielisz się co Ty masz w tych 3 torbach. Ja się wcisnęłam w jedną małą i tylko kosmetyczka mi się nie zmieściła, ale wciąż się zastanawiam czy jakoś się nie przepakować w walizkę jednak.. bo może mi czegoś jednak brakuje kurcze 🫤

Ja korzystam z listy ze strony zaufajpoloznej:
    1. TECZKA Z DOKUMENTAMI
    Karta ciąży
    POTWIERDZONY wynik grupy krwi
    Wynik GBS
    Dowód osobisty
    Ostatnie USG
    Ostatnie badanie morfologiczne
    Dokumenty dotyczące ewentualnych chorób ciąży (np. dzienniczek pomiarów
    glukozy, ciśnienia tętniczego krwi)

2. TORBA PORODOWA
    RZECZY DLA MAMY
    Koszula do kolan, zakrywająca pośladki podczas siadania
    Kapcie + ciepłe skarpetki
    Duże podpaski – 1 opakowanie
    Majtki z siatki – 1 sztuka
    Ręcznik kąpielowy
    Klapki pod prysznic
    Mały ręczniczek (do wytarcia czoła, pleców)
    Woda – ok. 2 l + 1 litr dla osoby towarzyszącej
    Przekąski na chwilę kryzysu dla siebie i osoby towarzyszącej
    Pomadka
    Ładowarka do telefonu
    Gumka do włosów
    Termofor
    Olejek do masażu
    Olejek do aromaterapii
    Zimne okłady żelowe
    2 pieluchy tetrowe/muślinowe
    Płyn do higieny intymnej - przy nacięciu krocza np. Mucovagin emulsja lub
    Ginexid, a bez nacięcia wystarczy płyn bez konserwantów i barwników
    RZECZY DLA DZIECKA
    Rożek/becik
    2 pieluchy tetrowe
    Pajac rozpinany (rozmiar 56 i 62)
    Body z krótkim rękawem (rozmiar 56 i 62)
    2 czapeczki (w różnych rozmiarach)
    Chusteczki mokre
    2 pieluchy – rozmiar 1
    3. DUŻA TORBA NA ODDZIAŁ POPORODOWY
    RZECZY DLA MAMY
    3 rozpinane koszule
    2 elastyczne staniki do karmienia
    Majtki z siatki – 2 opakowania
    Duże podpaski poporodowe – 2 opakowania
    Podkłady poporodowe – 5 sztuk
    Szlafrok
    Wkładki laktacyjne
    Papier toaletowy
    Kosmetyki
    Płyn do higieny intymnej (naturalny, bez barwników)
    Ręcznik kąpielowy
    Mały ręcznik
    Kubek termiczny, sztućce
    Nakładka jednorazowa na toaletę
    RZECZY DLA DZIECKA
    4 pajacyki rozpinane
    4 bodziaki z krótkim rękawem
    6 pieluszek tetrowych
    1 pieluszka muślinowa
    2 bawełniane kocyki
    skarpetki
    1 czapeczka
    Chusteczki mokre
    Krem przeciw odparzeniom
    Pieluchy – 1 opakowanie rozmiar 1

Karpatka95, Lavariavel, Moira, Firest lubią tę wiadomość

06.2024 💔👼 👼 6t
    08.2025 💔 biochem
    5.09.2025⏸️
    6.09 beta 276, pr 40
    8.09 beta 778,9 pr 37,8
    9.09 jest pęcherzyk
    23.09 mamy ❤️
    30.10 prenatalne 5,95cm
    18.12 II prenatalne - zdrowa dziewczynka 🩷
    3.02 1026g 🩷
    24.02 1570g 🩷
    31.03 2736g 🩷
    Luteina, polocard, neoparin / do 36tyg

preg.png
  • Natt99 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dzisiaj spakowałam się w 95% 😅 bo czekam jeszcze na jedną paczkę 🙈 jak to wszystko w domu układam to nie dowierzam, że to za chwilę i co będzie potem 😅
    Ja brzuch mam ciągle twardy ale zastanawiam się czy to nie dlatego, że mam stosunkowo mały brzuch a dzidzia waży już pewnie z 2400 +/-.

Lavariavel lubi tę wiadomość

05.09. Pozytywny test 👶🏼
    16.09. Pęcherzyk ciążowy
    30.09. Zarodek 🥹❤️
    06.10. 19mm crl
    14.10. 2,25 cm crl
    31.10. 5,7 cm crl - I prenatalne ❤️
    12.11. 7,12 cm crl 🥰 II trymestr
    15.12. Będę mamą dziewczynki 🥹👧🏼
    30.12. - II prenatalne - 345 gram zdrowej córci 🩷
    7.01. - 411 gram 🥰
    02.02. - 806 gram 👧🏼
    25.02. - 1260 gram 🫶🏼
    03.03. - III prenatalne - 1504 gram zdrowej dziewczynki 🩷
    09.03. - 1609 gram 🌷
    30.03. - 2135 gram 🐭🩷
    22.04. - 2778 gram 🦄
    preg.png
  • Natt99 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia wrote:
    Super wieści 🥹❤️ udanych urodzin 🥳

05.09. Pozytywny test 👶🏼
    16.09. Pęcherzyk ciążowy
    30.09. Zarodek 🥹❤️
    06.10. 19mm crl
    14.10. 2,25 cm crl
    31.10. 5,7 cm crl - I prenatalne ❤️
    12.11. 7,12 cm crl 🥰 II trymestr
    15.12. Będę mamą dziewczynki 🥹👧🏼
    30.12. - II prenatalne - 345 gram zdrowej córci 🩷
    7.01. - 411 gram 🥰
    02.02. - 806 gram 👧🏼
    25.02. - 1260 gram 🫶🏼
    03.03. - III prenatalne - 1504 gram zdrowej dziewczynki 🩷
    09.03. - 1609 gram 🌷
    30.03. - 2135 gram 🐭🩷
    22.04. - 2778 gram 🦄
    preg.png
  • Kassialka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt99 wrote:
    Hej dziewczyny, ja dzisiaj spakowałam się w 95% 😅 bo czekam jeszcze na jedną paczkę 🙈 jak to wszystko w domu układam to nie dowierzam, że to za chwilę i co będzie potem 😅
    Ja brzuch mam ciągle twardy ale zastanawiam się czy to nie dlatego, że mam stosunkowo mały brzuch a dzidzia waży już pewnie z 2400 +/-.

Ja podobnie, spakowana prawie wszystko. Wiele rzeczy mam w woreczkach opisane. Zostawiam kartke na torbie z lista rzeczy, które muszę dopakować np ładowarkę do tel, czy koszule bo je wyprasowałam i wiszą w szafie, sa piękne szkoda by były mocno zmięte 😅
    Pokoj dziecięcy też już wygląda dobrze, przyjechał mi uszak z Ikei, jest wygodny, idealny do karmienia.
    Muszę jakiś stolik dokupić i coś na ściany w ramkach powiesić.
    Czekam na zamówione prześcieradełka i będę robić ostatnie pranie pieluch, kocykow, prześcieradeł.

Teraz muszę skupić się na ćwiczeniach do porodu, filmikach z zaufajpoloznej, cwiczeniach z gwizdkiem.
    Do tego sprzątam, gotuje, nie ma nudy 😅

Natt99, Firest lubią tę wiadomość

06.2024 💔👼 👼 6t
    08.2025 💔 biochem
    5.09.2025⏸️
    6.09 beta 276, pr 40
    8.09 beta 778,9 pr 37,8
    9.09 jest pęcherzyk
    23.09 mamy ❤️
    30.10 prenatalne 5,95cm
    3.02 1026g 🩷
    24.02 1570g 🩷
    31.03 2736g 🩷

preg.png
  • Lavariavel Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie rozbebeszyłam torbę awaryjną co miałam spakowaną w razie W.
    Wyprałam koszule, piżamy, kocyk, rożek i bielizne do szpitala w Lovela. Dziś przynieśliśmy do domu gondole i nosidełko to jutro będe prać. Dostawkę chce też jednak złożyć już, żeby się materiał wyprostował, materacyk wypiore, musze sprawdzić czy prześcieradełko pasuje, a jak nie to zamówie do gondoli i dostawki.
    Od wtorku będę sama w domu, więc aby nie zwariować musze coś robić. Dostałam wprawdzie od doktor coś na wyciszenie w tej sytuacji, wykupiłam, ale nie chce brać dodatkowych leków. Jeśli zauważę, że ciśnienie rośnie, alb będę musiała to wezmę. Mam nadzieję, że w szpitalu będą maksymalnie 3 dni, a potem będzie wszystko dobrze. mimo to się stresuje bardzo.

Moja lista do szpitala jest nieco dłuższa. Tylko fakt, że już przez te pobyty w szpitalu też inaczej do tego podchodzę.

preg.png
  • Ania 93 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wychodzę z założenia, że do szpitala nie ma co zabierać za dużo. Ja mam przygotowane do małej torby do porodu:
    - koszulę nocną rozpinana na całości
    - klapki
    - ręcznik
    - skarpetki
    - gumka do włosów
    - pomadka do ust
    - wodę
    - Dokumenty
    Rzeczy dla dziecka tu nie pakuje bo u nas w szpitalu po porodzie myją maluszka ubierają w swoje ciuszki
    Torba po porodzie:
    Klapki pod prysznic
    3 piżamy
    Skarpety
    2x biustonosz do karmienia
    2 opakowania majtek siateczkowych
    2 opakowania podkładów
    4 maty 60x90
    Kosmetyki higieniczne
    Tantum Rossa z butelką
    Lanolina
    4x ciuszki dla dziecka pajacyk i body na krótki
    3x czapeczka
    - rożek
    - 3x pieluszka tetrowa
    1 paczkę pieluszek
    Mokre histeryczki
    Krem pod pieluszkę
    Dodatkowo
    Woda, przekąski, sztućce i kubek, smoczek dla dziecka.
    Jeśli coś braknie mąż dowiezie. Moim zdaniem nie ma co zabierać za dużo na zapas.

dracaena, Agat99, Moira lubią tę wiadomość

-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
    - grudzień 2022 ⏸️
    - wrzesień 2023 Staś ♥️👶
    - październik 2024 starania o rodzeństwo
    -listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
    - grudzień 2024 ⏸️
    - luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
    - kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
    - maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna

25 .08 .2025 ⏸️
    30.08.2025 pozytywna beta
    2021 Nadczynność tarczycy
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spakowałam 80% torby i mam jeszcze z 1/3 kabinówki wolne. 😅 Biorę kabinówkę i na wierzch sportową na podręczne rzeczy najszybciej potrzebne.
    Ale nie biorę żadnych podkładów, rożków, kocyków.

Moja lista mniej więcej taka:

Podręczna sportowa:
    - tu będzie segregator ciążowy ze wszystkimi dokumentami
    - 1 koszula i 1 szlafrok
    - 1 ręcznik
    - klapki do chodzenia po oddziale
    - klapki pod prysznic
    - tu wylądują przekąski i 2 wody 1,5l mineralne - po porodzie mąż planowo w sklepie obok szpitala kupi mi po prostu 6-pak wody mineralnej 1,5l; butelka z filtrem mi się nie sprawdziła za pierwszym razem
    - pomadka ochronna, gumka do włosów, skarpetki, opakowanie chusteczek jednorazowych
    - tu spakuję rzeczy na ewentualne SN (piłka jeżyk, może jakaś woda termalna, pielucha muślinowa), choć moje nastawienie do SN to "tak, jakby się samo zaczęło i szło w trybie, że urodzę na parkingu przed szpitalem" 🤣
    - poduszka taka samolotowa (ją chcę na oddział też ale to się przerzuci)

Kabinówka:
    - 3 koszule do kp, skarpetki (bywa różnie, mi przy nocnych kp w pozycji spod pachy robiło się zimno w stopy)
    - 2 staniki bawełniane z Bonprix
    - 4 pary majtek siateczkowych
    - 6 szt. Femaltiker, 4 szt. Piulatte
    - 4 kompresy Multimam, 4 kompresy Nursicare, lanolina z Lansinoh, w razie wu strzykawka do ściągania siary (dostałam od położnej akurat)
    - 1 smoczek
    - 1 butelka Avent z dwoma smoczkami (w razie konieczności dokarmiania)
    - przybory kosmetyczne (żel pod prysznic, szampon, gumka do włosów, szczoteczka i pasta, szczotka do włosów, żel do mycia twarzy, maszynka do golenia, nakładki na toaletę)
    - zapasowe kaftaniki 3 szt., 1 czapeczka, 1 para skarpetek -> szpital zapewnia, ale wiem, że czasem ktoś akurat trafi na "większość w praniu"
    - Waterwipes, 2 opakowania
    - ręczniczki bawełniane jednorazowe - chyba na wyrost 10 szt. spakowanych w strunówkę - do osuszania rany
    - lampka na baterie zmieniająca kolory z Ikei (przy noworodkach wymagają zapalonego światła, ale jeśli trafią mi się dobre zmiany, może uda się, że to światło będzie czerwone z tej lampki, warto zaryzykować)
    - 3 pieluchy muślinowe i 1 bambusowa w strunówce
    - 2 ręczniki: 1 zwykły frotte duży, 1 z mikrofibry
    - 1 rolka papieru toaletowego (szpital ma tylko szary)
    - kubek i sztućce
    - 2 szt. małych podkładów do ew. przewijania (tu nie wiem jak będzie, poprzednio mąż dowoził bo się przydawały, przewijałam głównie w mydelniczce)
    - ładowarka do telefonu.

Chyba tyle. 😅 Co się da pakuję w woreczki strunowe z Ikei, pojedyncze sztuki, żadne całe opakowania czegokolwiek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia, 20:39

Moira lubi tę wiadomość

👩 33 / 🧔32
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

age.png

preg.png
  • Nicole123 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Hej, sorki, że tak wbijam na wątek 🫣 czytam Was od początku, również mam termin na maj, ale jakoś nie miałam odwagi dołączyć.
    Myślę, że to błąd pomiaru, jeśli przez cały czas było w dolnych granicach normy. Ja bardzo dużo czytam i dowiaduje się na temat wagi, bo mnie lekarz straszy od
    Ok. 20tc że dziecko jest większe. Też będę miała pomiar wagi w 36tc, to ewentualnie dam znać. Ostatnio w 34+0 było 2780g (niby prawie 2 tyg do przodu), głowa idealnie w normie, udo 76centyl, a brzuszek ponad 95 centyl… w związku z tym lekarz wysłał mnie na ponowną krzywą cukrową, ale cukry mam idealne (69-146-112).Moja córka od 26tc idzie w granicach 82-85 centyla, więc jeśli u Ciebie były dolne granice normy, to to jest chyba niemożliwe- taki nagły przyrost. Ostatnio koleżanka rodziła w 40+2, ewf z 39+6 miała 3800 a dziecko urodziło się 3260…
    Staraj się nie przejmować (choc wiem jakie to trudne, ja przepłakałam kilka dni, bo już mowa o indukcji i innych takich…)
    Dzięki za słowa pocieszenia ❤️
    Ja się aż tak bym duża waga nie przejmowała bo mój synek z poprzedniej ciąży urodził się bardzo ponad „normalną” wagę 😛 martwi mnie po prostu fakt że nagle by córeczka tak dużo przyrosła w kilka tygodni. Synek całą ciążę był w górnych normach więc nie było zaskoczenia że urodził się duży. A tutaj miała być kruszynka i nagle taka zmiana. Ale mam właśnie nadzieję że to błąd pomiaru ☺️

Chmurka21 lubi tę wiadomość

🙋‍♀️29
    PCOS
    Długie cykle, owulacyjne
    Hormony w normie
    Jajowody drożne
    🙋🏼‍♂️30
    Badanie nasienia
    06.2022 morfologia 0%
    08.2022 morfologia 6%

02.2022 5tyg 💔
    11.2022 5tyg 💔
    11.2023 start invitro ❤️
    Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️
    25.01.2024 transfer 4.1.2🤞
    10.2024 Nasz wyczekany maluch 💙
    08.2025 Naturalny cud ❤️

age.png
    preg.png
  • Nicole123 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odnośnie pakowania torby ,to z takich rzeczy które się chyba za często nie powtarzają ja pakuję suchy szampon i słuchawki ☺️w moim szpitalu trzeba się stawić dzień przed planowanym cc wiec poprzednim razem cały wieczór oglądałam seriale żeby nie myśleć o porodzie ☺️

dracaena lubi tę wiadomość

🙋‍♀️29
    PCOS
    Długie cykle, owulacyjne
    Hormony w normie
    Jajowody drożne
    🙋🏼‍♂️30
    Badanie nasienia
    06.2022 morfologia 0%
    08.2022 morfologia 6%

02.2022 5tyg 💔
    11.2022 5tyg 💔
    11.2023 start invitro ❤️
    Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️
    25.01.2024 transfer 4.1.2🤞
    10.2024 Nasz wyczekany maluch 💙
    08.2025 Naturalny cud ❤️

age.png
    preg.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicole123 wrote:
    A odnośnie pakowania torby ,to z takich rzeczy które się chyba za często nie powtarzają ja pakuję suchy szampon i słuchawki ☺️w moim szpitalu trzeba się stawić dzień przed planowanym cc wiec poprzednim razem cały wieczór oglądałam seriale żeby nie myśleć o porodzie ☺️

Oja, dopisuję do listy słuchawki. 😊 Dzięki!

Nicole123 lubi tę wiadomość

👩 33 / 🧔32

age.png

preg.png
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaraz zasiądę do mojej wyprawki do szpitala i tez spisze, dzisiaj nie miałam głowy.
    odzyskałam sile po grypie i mam ogromna ochotę sprzątać cały dom, naprawiać wszystko co trzeba naprawić, myć okna i prac firanki. Maz nawet mnie pytał czy chcemy gdzieś wyjść a ja czuje ze jest tyle pracy w domu ze zagoniłam go do wymieniania gniazdek.

Lavariavel, Natt99 lubią tę wiadomość

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
    15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
    Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
  • Kassialka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie obudził ból gardła i zatkany nos, chyba jakieś przeziębienie się szykuje, już mnie uszy swędzą 🫤 w środę się szczepiłam, może to mnie osłabiło.

06.2024 💔👼 👼 6t
    08.2025 💔 biochem
    5.09.2025⏸️
    6.09 beta 276, pr 40
    8.09 beta 778,9 pr 37,8
    9.09 jest pęcherzyk
    23.09 mamy ❤️
    30.10 prenatalne 5,95cm
    3.02 1026g 🩷
    24.02 1570g 🩷
    31.03 2736g 🩷

preg.png
  • Moira Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wasze wyprawki, jednak się przepasuje do walizki i na porodówkę w małą torbę. U mnie parę rzeczy odpada ze względu na decyzję o karmieniu mam, ale zapomniałam o podstawowych rzeczach jak kosmetyczka czy przekąski i woda, więc jednak się nie zmieszczę z wszystkim tak jakbym chciała

🙂Lavariavel ja od poniedziałku sama w domu i to prawdopodobnie aż do porodu więc też chciałabym się maksymalnie przygotować z wszystkim przez ten weekend. Dobrze, że przyszła bratowa mieszka 5 min ode mnie, to mogę w razie W na nią liczyć.

Jak u Was wagowo ? U mnie równe 10kg na plusie, a brzuch wygląda jakbym tam bliźniaki chowała...

Dziś zbieram się odwiedzić moja klasę w pracy, bo to pewnie ostatni raz kiedy będę mogła się do nich wybrać 🙂 Miłego dnia wszystkim!

Natt99 lubi tę wiadomość

36♀️38♂️

1.09. Pozytywny test
    15.09. Zarodek 🥹
    09.10. 28mm
    26.01. - 764 gram 🥰
    02.02. -909g 😍
    16.02. - 1426g 💪💙
    19.03. -1957g
    13.04. - 2715g

preg.png
  • Firest Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia wrote:
    Super to słyszeć Dalia, że u Ciebie też tak potoczyła się ta historia🥰 Gratulacje i niech zdrowa rośnie! U mnie też z utrzymującego się długo dolnego centyla i kontrolami wzrastania na co dwa tygodnie, maleństwo niedawno przyspieszyło i dorównało do rówieśników ☺️

ami_ami, Dalia, Natt99, A_nulka lubią tę wiadomość

👩 35
    Diagnoza: niepłodność żeńska
    ❌ oba jajowody niedrożne
    ➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie
    ~~~~~~~~~~~~
    👨 37
    Diagnoza: niepłodność męska
    ❌ teratozoospermia (0%) i fragmentacja DNA (39%)
    ➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
    ~~~~~~~~~~~~
    08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷
    preg.png
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Wy już gotowe na porodówke, a ja wybrałam chyba wózek i zamówię Venicci Claro (chcemy coś małego, by w aucie nie zajmowało mnóstwa miejsca). Poza tym myślę, co potrzebuje jeszcze. Ja nie kupuje supli, leków itp na zaś. Wszystko można mieć od ręki, więc to bezsensu dla mnie.

Co do szpitala, to nie pakujcie nie wiadomo ile wszystkiego. I tak Wasi faceci będą u Was codziennie to Wam dowiozą jak coś Wam zabraknie. 🙃

Moja Alicja jest taka aktywna w brzuchu, wczoraj wieczorem udało mi się nagrać filmik jak się wyciąga w brzuchu. 🥰

Ja w niedzielę mam ten chrzciny, ciekawe czy uda mi się wytrzymać w szpilkach w kościele, mam nadzieję, że tak 😁 w następnym tygodniu 30. koleżanki - mam nadzieję, że uda nam się pojechać chociażby na 3 h. Bardzo bym chciała 🙂

Natt99 lubi tę wiadomość

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗
    08.2021 🩵

* 33 lata
    * 19.09 - II ☀️ Beta HCG 444,54
    * 22.09 - Beta HCG 1553,63
    * pierwszy cykl starań
    preg.png
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ