X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
Odpowiedz

🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱

Oceń ten wątek:
  • Karpatka95 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karpatka95 wrote:
    Ja ogólnie na co dzień mam na materacu top materac taki 5cm plus ochraniacz ale nie jest nieprzemakalny. Wszystko oddychające. Ostatnio przy zmianie pościeli włożyłam 4 podkłady te co do przebierania bobasa pod mój ochraniacz i czuć w tym miejscu że robi się tak gorąco 😕 no ale tyle to przetrwam, bo nie chcę żeby mąż jeszcze nie miał na głowie wynajmowania odkurzacza piorącego i pranie tego materaca
    Właśnie nie dopisałam konkluzji 😅 w związku z tym że czuję ogromną różnicę pomiędzy spaniem na oddychającym materacu a z jakimś podkładem to nie wiem czy to będzie komfortowe dla dziecka spać na takiej ceracie. Niby kupiłam ale nie wiem czy będziemy używać 😕

Chmurka21, Firest lubią tę wiadomość

👩 30, 👨30

5x💔

09/2025 ⏸️
    09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
    17.09 crl 0,8cm i ❤️
    30.09 crl 1,9cm 🥹
    15.10 3,9cm Bobaska 😍
    29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
    6.11 7,1cm Bobaska ❤️
    17.11 128g Czekamy na synka 🩵
    15.12 300g
    27.12 426g
    30.12 2 prenatalne - 460g
    22.01 800g
    03.02 980g
    03.03 3 prenatalne - 1660g
    24.03 2100g
    14.04 2600g

preg.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O. A ja sprawdziłam i mam ujemny GBS. Git. Jak w pierwszej ciąży. Wynik szybko w sumie, bo w labie był badany od czwartku, a już jest i pewnie był wczoraj. Ale jak się nic nie hoduje to chyba są szybciej. 😅

Lavariavel, Nicole123 lubią tę wiadomość

👩 33 / 🧔32
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png

preg.png
  • Piwonia37 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassialka wrote:
    Haha ja sie rano obudziłam z myśla - moze jednak cesarka 😂 ale bede probowac sn 😀
    Zapisalam sie na paznokcie na piatek z dopiskiem - przyjde jak nie urodzę.
    Wczoraj przezywalam że co jeśli dzień porodu nie zgra mi się z dniem mycia włosów 😂 trzeba się juz pilnować mocno 😂 chyba ta zabawna opowiesc Lili tak mnie nakręciła pozytwnie.

Względem mycia włosów to się nie śmiej bo mnie to najbardziej stresuje. Ja mam z natury kręcone włosy, do tego długie. Na szczęście nie przetłuszczają się więc mycie co 6 czy 7 dni jest w sam raz ale trwa to u mnie z pół godziny, do tego nakładanie odżywek, rozczesanie też nie łatwe a jak złapie mnie do porodu np w dniu mycia lub np dzień przed to ja w szpitalu nie dam sobie rady z umyciem. I tak się teraz wycwanilam i prostuję żeby w szpitalu było mi łatwiej funkcjonować 🙈

Kassialka lubi tę wiadomość

• aleo_ Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cavarathiel też poproszę o linka :)

My mamy podkład, przydał się kilka razy, więc teraz też pewnie założymy. :)

Lila, ale słodzinka! Gratulacje!❤️

age.png
    preg.png

Starania od 2020
    Hormony ok, endometrioza I stopnia, IO, kariotypy ok, kir BX, On - ok
    10.2021 I IVF, krótki protokół pobrano 5 komórek, 4 się zapłodniły, 3 zarodki
    10.2021 ET - beta 0;
    01.2022 FET - beta 0;
    03.2022 FET - beta 0;
    07.2022 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny, endometrioza I stopnia, stan zapalny endometrium
    10.2022 II IVF, długi protokół: pobrano 4 komórki, 3 się zapłodniły, brak zarodków
    12.2022 zmiana lekarza, przygotowania do III IVF
    02.2023 naturals 🙀❤️
  • Agat99 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassialka wrote:
    Haha ja sie rano obudziłam z myśla - moze jednak cesarka 😂 ale bede probowac sn 😀
    Zapisalam sie na paznokcie na piatek z dopiskiem - przyjde jak nie urodzę.
    Wczoraj przezywalam że co jeśli dzień porodu nie zgra mi się z dniem mycia włosów 😂 trzeba się juz pilnować mocno 😂 chyba ta zabawna opowiesc Lili tak mnie nakręciła pozytwnie.

Haha też myślałam o tym myciu włosów, że teraz muszę być ciągle gotowa 😂 u mnie planowana cesarka ale wiadomo, że maluch może wybrać inną datę i co wtedy 😜 a nie chce mi się myć ich codziennie 😜

A podkład na materac też już kupiłam mimo, że nie mamy jeszcze łóżeczka 😉 ale skoro tak piszecie to posłucham rad i raczej zostawię go na etap odpieluchowania 😉

Firest lubi tę wiadomość

01.2025 13tc 💙👼 💔

14.09.2025 ⏸️🍀
    07.10.2025 mamy ❤️ crl 1.4
    07.11 prenatalne crl 6.5
    16.12 bobas 250g 💙
    03.01 połówkowe, synek 400g 💙
    20.01 bobas 700g 💙
    17.02 bobas 1320g 💙
    11.03 prenatalne 1648g 💙
    31.03 bobas 2600g 💙
    14.04 bobas 2900g 💙

preg.png
  • KurtynaMileczenia Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dracaena wrote:
    O. A ja sprawdziłam i mam ujemny GBS. Git. Jak w pierwszej ciąży. Wynik szybko w sumie, bo w labie był badany od czwartku, a już jest i pewnie był wczoraj. Ale jak się nic nie hoduje to chyba są szybciej. 😅
    Mi też wyszedł ujemny, a na wynik czekałam niestety 10 dni 🙈

preg.png

Wysłany: 19 kwietnia, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agat99 wrote:
    Haha też myślałam o tym myciu włosów, że teraz muszę być ciągle gotowa 😂 u mnie planowana cesarka ale wiadomo, że maluch może wybrać inną datę i co wtedy 😜 a nie chce mi się myć ich codziennie 😜

A podkład na materac też już kupiłam mimo, że nie mamy jeszcze łóżeczka 😉 ale skoro tak piszecie to posłucham rad i raczej zostawię go na etap odpieluchowania 😉
    Ja też już założyłam podkład na materac, ale faktycznie macie racje z tym przepływem powietrza, więc go zdejmę :D w końcu materac to materac, można go wyprać na tyle ile się da, a w razie “w” kupić nowy :)

Lavariavel lubi tę wiadomość

preg.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KurtynaMileczenia wrote:
    Mi też wyszedł ujemny, a na wynik czekałam niestety 10 dni 🙈

To moze od labu zalezy. 😅 W poprzedniej nie wiem kiedy był bo miałam odbiór na następnej wizycie u gina, a tu dostałam po prostu kod do odbioru wyniku. 😅

Z włosami to dostałam Dysona Airwrapa na święta i to mój game changer włosowy (mam puszące sie, falowane włosy i nie lubię bawić się w pobudzanie skrętu). Na wyjazdy mam super sprawną suszarkę z Biedry ze współpracy z Agnieszką Niedziałek i ją ew. maz mi przywiezie do szpitala. 😆 Bo na pewno bede chciala umyc włosy po porodzie, a juz na pewno przed wyjściem.

👩 33 / 🧔32
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

age.png

preg.png
  • Karpatka95 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam proste włosy i w sumie mycie to jest u mnie chwila. Jak pracowałam to myłam codziennie. Teraz co 2-3 dzień i wyglądają ok. Ja i tak w domu muszę mieć związane włosy, bo mnie denerwują. Jakby się zaczął poród i będę czuła że mam jeszcze czas na prysznic to je umyje na szybko, a jak nie to po prostu zawinę wysokiego koczka i yolo 😅

Natt99 lubi tę wiadomość

👩 30, 👨30

5x💔

09/2025 ⏸️
    09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
    17.09 crl 0,8cm i ❤️
    30.09 crl 1,9cm 🥹
    15.10 3,9cm Bobaska 😍
    29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
    6.11 7,1cm Bobaska ❤️
    17.11 128g Czekamy na synka 🩵
    15.12 300g
    27.12 426g
    30.12 2 prenatalne - 460g
    22.01 800g
    03.02 980g
    03.03 3 prenatalne - 1660g
    24.03 2100g
    14.04 2600g

preg.png
  • Polczi5 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila777 i Amcvj gratulacje 🎊🌷🌷🌷😘😘
    Dziewczyny wchodzę dziś na forum i wkońcu mamy pierwsze bąbelki 🥰🐣 poczułam że to już końcówka i z jednej strony radość a z drugiej płakać się chce że tak zleciało 🥺

A_nulka lubi tę wiadomość

👩 28
    🧡 29.08.23 II
    ❤️ 16.04.24 chłopczyk

Here we go again 🌟
    22.09.25 II❤️🥹
    23.09 - 16 dpo, beta 933.3
    preg.png

Wysłany: 19 kwietnia, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dracaena wrote:
    To moze od labu zalezy. 😅 W poprzedniej nie wiem kiedy był bo miałam odbiór na następnej wizycie u gina, a tu dostałam po prostu kod do odbioru wyniku. 😅

Z włosami to dostałam Dysona Airwrapa na święta i to mój game changer włosowy (mam puszące sie, falowane włosy i nie lubię bawić się w pobudzanie skrętu). Na wyjazdy mam super sprawną suszarkę z Biedry ze współpracy z Agnieszką Niedziałek i ją ew. maz mi przywiezie do szpitala. 😆 Bo na pewno bede chciala umyc włosy po porodzie, a juz na pewno przed wyjściem.
    Ja robiłam w luxmedzie, tam mają diagnostykę, najważniejsze, że w końcu przyszedł :D

Ja mam kręcone włosy, ale od dłuższego czasu je wygładzam i kręcę dysonem właśnie albo zawijam na wałek taki materiałowy. Moje naturalne na drugi/trzeci dzień już nie są takie świetne, a po wygładzeniu i zakręceniu są piękne przez kilka dni

Ale też mam taki lek, że pojadę na porodówkę z tłustymi włosami, im większy brzuch, tym ciężej mi myć te włosy, ledwo już wchodzę do kabiny przysznicowej 😂

Od nocy miałam skurcze takie jak na miesiączke, rano jak wstałam to były mocniejsze, aż odpaliłam licznik skurczów i już liczyłam na to, że się zaczęło, ale się wyciszyło…

preg.png
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt99 wrote:
    Kassialka śniłaś mi się dzisiaj 😁 mówiłaś, że jednak chcesz cesarkę (nie pamiętam czy masz mieć cesarkę czy chcesz rodzić naturalnie? 😅) i potem lawinowo wszystkie dziewczyny z forum stwierdziły, że też chcą cesarkę i ja jako jedyna miałam rodzić naturalnie i się stresowałam 🤣

Ja również poproszę link 🥰

Odliczam do środy, jestem ciekawa właśnie co się dzieje z szyjką i moją malutką dzidzia 🫣🩷

Ja jestem bardzo silny team poród naturalny więc się nie przejmuj, sama nie zostaniesz 😂

Natt99, Firest lubią tę wiadomość

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
    15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
    Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
  • Lavariavel Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mycie wlosow przeroslo i dlatego skrocilam wlosy bardzo. Mialam juz takie za łopatki a teraz tylko aby kitke złapac. Moje wlosy tez z gatunku kreconych, puszacych się i gestych. Mycie szybkie trwalo pol godziny a porzadna pielegnacja to prawie 2 h ( peeling, odzywkax2, maska) i do tego suszenie godzina. A teraz bardzo mi sie wlosy przetluszczaja i niestety co 2 dni max musze myć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia, 15:40

preg.png
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cavarathiel wrote:
    Ja mam tylko prześcieradło bawełniane na materacyk. Boje się dodatkowych warstw i nieprzemakalnych podkładów, bo te materacyki właśnie specjalnie są robione by był dobry przepływ powietrza, że nawet jak bobas potem obracając się przyśnie z twarzą w materacu to ma w razie co jak oddychać. A każda grubsza warstwa to zaburzy.

Chętnym powysyłałam zaproszenia do przyjaciółek 😁

Zaakceptowałam teraz poproszę link 😍

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
    15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
    Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
  • Ania 93 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też poproszę link :)
    Ja już nie mam siły na nic. Jak coś spadnie na podłogę to jest poza zasięgiem. Nie ukrywam dziwne uczucie 😆 ja czekam do czwartku. Od jutra synek wraca do żłobka więc mam w planach dopóki nie donoszę tej ciąży czyli do czwartku odpoczywać. Będę odwozić synka, zrobię jakiś szybki obiad i resztę ogarniać będzie mąż.
    Co do mycia włosów. Ja mam je długie i proste. Myje je co 2 dni ale zakładam, że po porodzie zaraz je umyje bo przy takim wysiłku na pewno będą mokre. Ja ich nie suszę tylko zostawiam do naturalnego wyschnięcia więc nie zabieram suszarki 😉. Też macie wrażenie, że brzuch z dnia na dzień robi się coraz większy ? Mój mąż już wczoraj się śmiał czy aby na pewno nie mamy tam ukrytych bliźniaków 😆

-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
    - grudzień 2022 ⏸️
    - wrzesień 2023 Staś ♥️👶
    - październik 2024 starania o rodzeństwo
    -listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
    - grudzień 2024 ⏸️
    - luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
    - kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
    - maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna

25 .08 .2025 ⏸️
    30.08.2025 pozytywna beta
    2021 Nadczynność tarczycy
  • IT_Girl Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam długie włosy, falowane, czasem kręcone, zależnie od pielęgnacji 😂 Przed ciążą myłam codziennie bo się przetłuszczały, a teraz co 3 dni, fajnie jakby tak zostało.
    Co do tego, że będę brudne podczas porodu to się nie przejmuje, zwiąże je w kucyk a po porodzie i tak będę musiała je umyć bo pewnie będę cała spocona 🤣

I tak, też mam wrażenie, że brzuch jest ostatnio większy, ale może zaczyna opadać i to takie wrażenie tylko 🤔

👩🏼34 🧑🏼37 🐱🐱

6/25 - rozpoczęcie starań
    5/26 - czekamy na Ciebie🩵

preg.png
  • Agat99 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch idzie ciągle do przodu 😂 codziennie teraz go obserwuję i zastanawiam się gdzie dojdzie. Nie rozlewa się na boki tylko jest taki sterczący do przodu jak piramida 😂 domyślam się, że maluch tak się u góry rozpycha tą główką i przez to ma taki kształt

Ania 93, Chmurka21, A_nulka, Firest lubią tę wiadomość

01.2025 13tc 💙👼 💔

14.09.2025 ⏸️🍀
    07.10.2025 mamy ❤️ crl 1.4
    07.11 prenatalne crl 6.5
    16.12 bobas 250g 💙
    03.01 połówkowe, synek 400g 💙
    20.01 bobas 700g 💙
    17.02 bobas 1320g 💙
    11.03 prenatalne 1648g 💙
    31.03 bobas 2600g 💙
    14.04 bobas 2900g 💙

preg.png
  • Ania 93 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według tego co czytałam jak brzuch opadnie to między piersiami a brzuchem powinna się zmieścić dłoń. Mi do tego daleko 😀ale to też będzie mój drugi porod więc brzuch może obniżyć się zaraz przed porodem. Wieczorem zrobię zdjęcie jak nie padnę

- grudzień 2022 ⏸️
    - wrzesień 2023 Staś ♥️👶
    - grudzień 2024 ⏸️

25 .08 .2025 ⏸️
  • Ania 93 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c4e4c4cd95599.jpghttps://zapodaj.net/plik-pSl6IbLty6
    Tak to wygląda 😉

Kassialka, dracaena, Ssilvia, Agat99, Cavarathiel, Natt99, Nicole123, Lavariavel, A_nulka, Firest lubią tę wiadomość

- grudzień 2022 ⏸️
    - wrzesień 2023 Staś ♥️👶
    - grudzień 2024 ⏸️

25 .08 .2025 ⏸️
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 93 wrote:
    Według tego co czytałam jak brzuch opadnie to między piersiami a brzuchem powinna się zmieścić dłoń. Mi do tego daleko 😀ale to też będzie mój drugi porod więc brzuch może obniżyć się zaraz przed porodem. Wieczorem zrobię zdjęcie jak nie padnę

Ja całą ciążę zmieszczę. 😆 A młoda wysoko siedzi. 😅

Podziwiam zaawansowane pielęgnacje, ja mam czasem rzuty, ze coś kupię więcej do włosów, a finalnie i tak mycie (delikatny szampon i co któreś mycie rypacz), odżywka, spray termoochronny i heja. 🙈 A kondycja niezła (w ciąży wiadomo, ale przed ciązą też), ale mam wrażenie, że pomogło głównie turbanowanie w ręcznik z bawełny waflowej i suszenie w łazience przewietrzonej i z otwartymi drzwiami, żeby nie suszyć w saunie po myciu. 😅 Ale mam włosów sporo, tylko cienkich dość i delikatnych, dużo masek mi je po prostu szybko obciąża i szybko się zniechęcam do rozbudowanej pielęgnacji.

👩 33 / 🧔32

age.png

preg.png
‹‹ 144 145 146 147 148
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ