🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie nie dopisałam konkluzji 😅 w związku z tym że czuję ogromną różnicę pomiędzy spaniem na oddychającym materacu a z jakimś podkładem to nie wiem czy to będzie komfortowe dla dziecka spać na takiej ceracie. Niby kupiłam ale nie wiem czy będziemy używać 😕Karpatka95 wrote:Ja ogólnie na co dzień mam na materacu top materac taki 5cm plus ochraniacz ale nie jest nieprzemakalny. Wszystko oddychające. Ostatnio przy zmianie pościeli włożyłam 4 podkłady te co do przebierania bobasa pod mój ochraniacz i czuć w tym miejscu że robi się tak gorąco 😕 no ale tyle to przetrwam, bo nie chcę żeby mąż jeszcze nie miał na głowie wynajmowania odkurzacza piorącego i pranie tego materaca
Chmurka21, Firest lubią tę wiadomość
👩 30, 👨30
5x💔
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm Bobaska ❤️
17.11 128g Czekamy na synka 🩵
15.12 300g
27.12 426g
30.12 2 prenatalne - 460g
22.01 800g
03.02 980g
03.03 3 prenatalne - 1660g
24.03 2100g
14.04 2600g

-
O. A ja sprawdziłam i mam ujemny GBS. Git. Jak w pierwszej ciąży. Wynik szybko w sumie, bo w labie był badany od czwartku, a już jest i pewnie był wczoraj. Ale jak się nic nie hoduje to chyba są szybciej. 😅
Lavariavel, Nicole123 lubią tę wiadomość
-
Kassialka wrote:Haha ja sie rano obudziłam z myśla - moze jednak cesarka 😂 ale bede probowac sn 😀
Zapisalam sie na paznokcie na piatek z dopiskiem - przyjde jak nie urodzę.
Wczoraj przezywalam że co jeśli dzień porodu nie zgra mi się z dniem mycia włosów 😂 trzeba się juz pilnować mocno 😂 chyba ta zabawna opowiesc Lili tak mnie nakręciła pozytwnie.
Względem mycia włosów to się nie śmiej bo mnie to najbardziej stresuje. Ja mam z natury kręcone włosy, do tego długie. Na szczęście nie przetłuszczają się więc mycie co 6 czy 7 dni jest w sam raz ale trwa to u mnie z pół godziny, do tego nakładanie odżywek, rozczesanie też nie łatwe a jak złapie mnie do porodu np w dniu mycia lub np dzień przed to ja w szpitalu nie dam sobie rady z umyciem. I tak się teraz wycwanilam i prostuję żeby w szpitalu było mi łatwiej funkcjonować 🙈
Kassialka lubi tę wiadomość
-
Cavarathiel też poproszę o linka

My mamy podkład, przydał się kilka razy, więc teraz też pewnie założymy.
Lila, ale słodzinka! Gratulacje!❤️

Starania od 2020
Hormony ok, endometrioza I stopnia, IO, kariotypy ok, kir BX, On - ok
10.2021 I IVF, krótki protokół pobrano 5 komórek, 4 się zapłodniły, 3 zarodki
10.2021 ET - beta 0;
01.2022 FET - beta 0;
03.2022 FET - beta 0;
07.2022 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny, endometrioza I stopnia, stan zapalny endometrium
10.2022 II IVF, długi protokół: pobrano 4 komórki, 3 się zapłodniły, brak zarodków
12.2022 zmiana lekarza, przygotowania do III IVF
02.2023 naturals 🙀❤️ -
Kassialka wrote:Haha ja sie rano obudziłam z myśla - moze jednak cesarka 😂 ale bede probowac sn 😀
Zapisalam sie na paznokcie na piatek z dopiskiem - przyjde jak nie urodzę.
Wczoraj przezywalam że co jeśli dzień porodu nie zgra mi się z dniem mycia włosów 😂 trzeba się juz pilnować mocno 😂 chyba ta zabawna opowiesc Lili tak mnie nakręciła pozytwnie.
Haha też myślałam o tym myciu włosów, że teraz muszę być ciągle gotowa 😂 u mnie planowana cesarka ale wiadomo, że maluch może wybrać inną datę i co wtedy 😜 a nie chce mi się myć ich codziennie 😜
A podkład na materac też już kupiłam mimo, że nie mamy jeszcze łóżeczka 😉 ale skoro tak piszecie to posłucham rad i raczej zostawię go na etap odpieluchowania 😉
Firest lubi tę wiadomość
-
Mi też wyszedł ujemny, a na wynik czekałam niestety 10 dni 🙈dracaena wrote:O. A ja sprawdziłam i mam ujemny GBS. Git. Jak w pierwszej ciąży. Wynik szybko w sumie, bo w labie był badany od czwartku, a już jest i pewnie był wczoraj. Ale jak się nic nie hoduje to chyba są szybciej. 😅
-
Ja też już założyłam podkład na materac, ale faktycznie macie racje z tym przepływem powietrza, więc go zdejmęAgat99 wrote:Haha też myślałam o tym myciu włosów, że teraz muszę być ciągle gotowa 😂 u mnie planowana cesarka ale wiadomo, że maluch może wybrać inną datę i co wtedy 😜 a nie chce mi się myć ich codziennie 😜
A podkład na materac też już kupiłam mimo, że nie mamy jeszcze łóżeczka 😉 ale skoro tak piszecie to posłucham rad i raczej zostawię go na etap odpieluchowania 😉
w końcu materac to materac, można go wyprać na tyle ile się da, a w razie “w” kupić nowy
Lavariavel lubi tę wiadomość
-
KurtynaMileczenia wrote:Mi też wyszedł ujemny, a na wynik czekałam niestety 10 dni 🙈
To moze od labu zalezy. 😅 W poprzedniej nie wiem kiedy był bo miałam odbiór na następnej wizycie u gina, a tu dostałam po prostu kod do odbioru wyniku. 😅
Z włosami to dostałam Dysona Airwrapa na święta i to mój game changer włosowy (mam puszące sie, falowane włosy i nie lubię bawić się w pobudzanie skrętu). Na wyjazdy mam super sprawną suszarkę z Biedry ze współpracy z Agnieszką Niedziałek i ją ew. maz mi przywiezie do szpitala. 😆 Bo na pewno bede chciala umyc włosy po porodzie, a juz na pewno przed wyjściem. -
Ja mam proste włosy i w sumie mycie to jest u mnie chwila. Jak pracowałam to myłam codziennie. Teraz co 2-3 dzień i wyglądają ok. Ja i tak w domu muszę mieć związane włosy, bo mnie denerwują. Jakby się zaczął poród i będę czuła że mam jeszcze czas na prysznic to je umyje na szybko, a jak nie to po prostu zawinę wysokiego koczka i yolo 😅
Natt99 lubi tę wiadomość
👩 30, 👨30
5x💔
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm Bobaska ❤️
17.11 128g Czekamy na synka 🩵
15.12 300g
27.12 426g
30.12 2 prenatalne - 460g
22.01 800g
03.02 980g
03.03 3 prenatalne - 1660g
24.03 2100g
14.04 2600g

-
Lila777 i Amcvj gratulacje 🎊🌷🌷🌷😘😘
Dziewczyny wchodzę dziś na forum i wkońcu mamy pierwsze bąbelki 🥰🐣 poczułam że to już końcówka i z jednej strony radość a z drugiej płakać się chce że tak zleciało 🥺
A_nulka lubi tę wiadomość
-
Ja robiłam w luxmedzie, tam mają diagnostykę, najważniejsze, że w końcu przyszedłdracaena wrote:To moze od labu zalezy. 😅 W poprzedniej nie wiem kiedy był bo miałam odbiór na następnej wizycie u gina, a tu dostałam po prostu kod do odbioru wyniku. 😅
Z włosami to dostałam Dysona Airwrapa na święta i to mój game changer włosowy (mam puszące sie, falowane włosy i nie lubię bawić się w pobudzanie skrętu). Na wyjazdy mam super sprawną suszarkę z Biedry ze współpracy z Agnieszką Niedziałek i ją ew. maz mi przywiezie do szpitala. 😆 Bo na pewno bede chciala umyc włosy po porodzie, a juz na pewno przed wyjściem.
Ja mam kręcone włosy, ale od dłuższego czasu je wygładzam i kręcę dysonem właśnie albo zawijam na wałek taki materiałowy. Moje naturalne na drugi/trzeci dzień już nie są takie świetne, a po wygładzeniu i zakręceniu są piękne przez kilka dni
Ale też mam taki lek, że pojadę na porodówkę z tłustymi włosami, im większy brzuch, tym ciężej mi myć te włosy, ledwo już wchodzę do kabiny przysznicowej 😂
Od nocy miałam skurcze takie jak na miesiączke, rano jak wstałam to były mocniejsze, aż odpaliłam licznik skurczów i już liczyłam na to, że się zaczęło, ale się wyciszyło… -
Natt99 wrote:Kassialka śniłaś mi się dzisiaj 😁 mówiłaś, że jednak chcesz cesarkę (nie pamiętam czy masz mieć cesarkę czy chcesz rodzić naturalnie? 😅) i potem lawinowo wszystkie dziewczyny z forum stwierdziły, że też chcą cesarkę i ja jako jedyna miałam rodzić naturalnie i się stresowałam 🤣
Ja również poproszę link 🥰
Odliczam do środy, jestem ciekawa właśnie co się dzieje z szyjką i moją malutką dzidzia 🫣🩷
Ja jestem bardzo silny team poród naturalny więc się nie przejmuj, sama nie zostaniesz 😂
Natt99, Firest lubią tę wiadomość
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
Mnie mycie wlosow przeroslo i dlatego skrocilam wlosy bardzo. Mialam juz takie za łopatki a teraz tylko aby kitke złapac. Moje wlosy tez z gatunku kreconych, puszacych się i gestych. Mycie szybkie trwalo pol godziny a porzadna pielegnacja to prawie 2 h ( peeling, odzywkax2, maska) i do tego suszenie godzina. A teraz bardzo mi sie wlosy przetluszczaja i niestety co 2 dni max musze myć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia, 15:40
-
Cavarathiel wrote:Ja mam tylko prześcieradło bawełniane na materacyk. Boje się dodatkowych warstw i nieprzemakalnych podkładów, bo te materacyki właśnie specjalnie są robione by był dobry przepływ powietrza, że nawet jak bobas potem obracając się przyśnie z twarzą w materacu to ma w razie co jak oddychać. A każda grubsza warstwa to zaburzy.
Chętnym powysyłałam zaproszenia do przyjaciółek 😁
Zaakceptowałam teraz poproszę link 😍✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
Ja też poproszę link

Ja już nie mam siły na nic. Jak coś spadnie na podłogę to jest poza zasięgiem. Nie ukrywam dziwne uczucie 😆 ja czekam do czwartku. Od jutra synek wraca do żłobka więc mam w planach dopóki nie donoszę tej ciąży czyli do czwartku odpoczywać. Będę odwozić synka, zrobię jakiś szybki obiad i resztę ogarniać będzie mąż.
Co do mycia włosów. Ja mam je długie i proste. Myje je co 2 dni ale zakładam, że po porodzie zaraz je umyje bo przy takim wysiłku na pewno będą mokre. Ja ich nie suszę tylko zostawiam do naturalnego wyschnięcia więc nie zabieram suszarki 😉. Też macie wrażenie, że brzuch z dnia na dzień robi się coraz większy ? Mój mąż już wczoraj się śmiał czy aby na pewno nie mamy tam ukrytych bliźniaków 😆-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- październik 2024 starania o rodzeństwo
-listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
- grudzień 2024 ⏸️
- luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
- kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
- maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna
25 .08 .2025 ⏸️
30.08.2025 pozytywna beta
2021 Nadczynność tarczycy -
Też mam długie włosy, falowane, czasem kręcone, zależnie od pielęgnacji 😂 Przed ciążą myłam codziennie bo się przetłuszczały, a teraz co 3 dni, fajnie jakby tak zostało.
Co do tego, że będę brudne podczas porodu to się nie przejmuje, zwiąże je w kucyk a po porodzie i tak będę musiała je umyć bo pewnie będę cała spocona 🤣
I tak, też mam wrażenie, że brzuch jest ostatnio większy, ale może zaczyna opadać i to takie wrażenie tylko 🤔 -
Mój brzuch idzie ciągle do przodu 😂 codziennie teraz go obserwuję i zastanawiam się gdzie dojdzie. Nie rozlewa się na boki tylko jest taki sterczący do przodu jak piramida 😂 domyślam się, że maluch tak się u góry rozpycha tą główką i przez to ma taki kształt
Ania 93, Chmurka21, A_nulka, Firest lubią tę wiadomość
-
Według tego co czytałam jak brzuch opadnie to między piersiami a brzuchem powinna się zmieścić dłoń. Mi do tego daleko 😀ale to też będzie mój drugi porod więc brzuch może obniżyć się zaraz przed porodem. Wieczorem zrobię zdjęcie jak nie padnę-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- grudzień 2024 ⏸️
25 .08 .2025 ⏸️
https://zapodaj.net/plik-pSl6IbLty6
Tak to wygląda 😉
Kassialka, dracaena, Ssilvia, Agat99, Cavarathiel, Natt99, Nicole123, Lavariavel, A_nulka, Firest lubią tę wiadomość
-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- grudzień 2024 ⏸️
25 .08 .2025 ⏸️
Ania 93 wrote:Według tego co czytałam jak brzuch opadnie to między piersiami a brzuchem powinna się zmieścić dłoń. Mi do tego daleko 😀ale to też będzie mój drugi porod więc brzuch może obniżyć się zaraz przed porodem. Wieczorem zrobię zdjęcie jak nie padnę
Ja całą ciążę zmieszczę. 😆 A młoda wysoko siedzi. 😅
Podziwiam zaawansowane pielęgnacje, ja mam czasem rzuty, ze coś kupię więcej do włosów, a finalnie i tak mycie (delikatny szampon i co któreś mycie rypacz), odżywka, spray termoochronny i heja. 🙈 A kondycja niezła (w ciąży wiadomo, ale przed ciązą też), ale mam wrażenie, że pomogło głównie turbanowanie w ręcznik z bawełny waflowej i suszenie w łazience przewietrzonej i z otwartymi drzwiami, żeby nie suszyć w saunie po myciu. 😅 Ale mam włosów sporo, tylko cienkich dość i delikatnych, dużo masek mi je po prostu szybko obciąża i szybko się zniechęcam do rozbudowanej pielęgnacji.