🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie też skromnie 🙈 też podchodzę do tego tak, że aptekę mam wszędzie gdzie się nie obrócę więc zawsze można po coś podskoczyć, ale są też właśnie osoby które wolą mieć luźną głowę i na zapas 😁Karpatka95 wrote:Kurcze dziewczyny jak widzę Wasze wyprawki to stwierdzam że kupiłam wszystkiego za mało 🤣 u mnie strasznie minimalistycznie, zarówno jeśli chodzi o ilość ubranek, jak i apteczno-kosmetycznej. Jak będę widzieć że czegoś mi dużo schodzi (np. podkładów) to zawsze mąż może po drodze do apteki skoczyć. Nie chcę robić zapasów 😅 Dziś dotarły do mnie karty apteczne z ubezpieczenia PZU więc od razu zamówiłam. Na razie nie kupiłam niczego pod poród naturalny (butelka do podmywania, ginexid, tantum rosa). To kupię bliżej terminu.
Karpatka95 lubi tę wiadomość
-
Karpatka95 wrote:Kurcze dziewczyny jak widzę Wasze wyprawki to stwierdzam że kupiłam wszystkiego za mało 🤣 u mnie strasznie minimalistycznie, zarówno jeśli chodzi o ilość ubranek, jak i apteczno-kosmetycznej. Jak będę widzieć że czegoś mi dużo schodzi (np. podkładów) to zawsze mąż może po drodze do apteki skoczyć. Nie chcę robić zapasów 😅 Dziś dotarły do mnie karty apteczne z ubezpieczenia PZU więc od razu zamówiłam. Na razie nie kupiłam niczego pod poród naturalny (butelka do podmywania, ginexid, tantum rosa). To kupię bliżej terminu.
Ja poza tymi rzeczami dla Malucha to po prostu pamiętam ile, czego mi poszło. Z tymi dla niego jasne, że mogę przestrzelić, bo może wytrzyma do terminu, a nie będzie wcześniakiem jak zakładam. Wtedy te najmniejsze pieluchy zostawię na oddziale dla innych wcześniaków. Podkładów, patyczków, czy wacików to nigdy mało. Tak mi się wydaje przynajmniej.👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Dostałam wyniki glukozy :
73
101
66
Dr chatgpt mówi, że trzeci wynik jest za niski🙈 gin kazał się zgłosić jak wyniki przekroczą jakąś normę ale wyższa, nie za niską i sama nie wiem. -
Badał mnie dziś inny lekarz nastresowal tyle że przeplakalam popołudnie i musiałam naprawdę się wyciszyć bo to nie sprzyja ani mi ani dziecku. Na badaniu mówił że moja szyjka mimo że ma 5 cm szykuje się do porodu, ujście zewn się rozwiera, później powiedział że łożysko wchodzi na szyjkę poczym poprawił się że to noga dziecka... I jeszcze widzi żywa krew na szyjce i nie wie skąd...
Mam helikopter w głowie i dosyć po dzisiaj -
Polczi spokojnie 🫂 jedno czego się nauczyłam leżąc ostatnio 6 dni w szpitalu to że codziennie każdy lekarz ma inne zdanie i swoje "widzimisię". Jeden mnie tak wyprowadził z równowagi że też płakałam przez pół dnia, aż położna do mnie przyszła, siedziała i rozmawiała ze mną.Polczi5 wrote:Badał mnie dziś inny lekarz nastresowal tyle że przeplakalam popołudnie i musiałam naprawdę się wyciszyć bo to nie sprzyja ani mi ani dziecku. Na badaniu mówił że moja szyjka mimo że ma 5 cm szykuje się do porodu, ujście zewn się rozwiera, później powiedział że łożysko wchodzi na szyjkę poczym poprawił się że to noga dziecka... I jeszcze widzi żywa krew na szyjce i nie wie skąd...
Mam helikopter w głowie i dosyć po dzisiaj
Czy masz możliwość napisać do swojego lekarza z opisem tej sytuacji? Ja tak zrobiłam i powiem szczerze że jego odpowiedź bardzo mnie uspokoiła i podniosła na duchu.
A czy ten lekarz dziś zaproponował jakiekolwiek rozwiązanie? Nie znam się niestety dobrze na tym temacie, ale dziewczynom przy problemach z szyjką zakładają szew, pessar. Czy lekarz coś może wspominał?
Lavariavel, Lila777, Natt99 lubią tę wiadomość
👩 30, 👨30
5x💔
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm Bobaska 🥰
17.11 128g Synka 🩵
15.12 300g Chłopczyka 😍
27.12 426g 🥰
30.12 2 prenatalne - 460g ❤️
22.01 800g 😍
03.02 980g ❤️
26.02 USG 🙏
03.03 3 prenatalne 🙏

-
Polczi5 wrote:Badał mnie dziś inny lekarz nastresowal tyle że przeplakalam popołudnie i musiałam naprawdę się wyciszyć bo to nie sprzyja ani mi ani dziecku. Na badaniu mówił że moja szyjka mimo że ma 5 cm szykuje się do porodu, ujście zewn się rozwiera, później powiedział że łożysko wchodzi na szyjkę poczym poprawił się że to noga dziecka... I jeszcze widzi żywa krew na szyjce i nie wie skąd...
Umiejętności przeprowadzania USG się różnią. Może trafiłaś na tego „gorszego”. Patrząc po pomyleniu łożyska z nóżką jest to prawdopodobne. Poczekaj na kolejne badanie. Jak jakieś naczynko w środku pękło to krew może schodzić przez jakiś czas. Będzie dobrze!
Jak szyjka jest długa to połowa sukcesu. Dorzuca Ci progesteron, zrobią wymazy i będą obserwować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego, 20:35
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
03.2025- AIH ❌
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
14.08.2025 FET 5BA

-
Natt99 wrote:Dostałam wyniki glukozy :
73
101
66
Dr chatgpt mówi, że trzeci wynik jest za niski🙈 gin kazał się zgłosić jak wyniki przekroczą jakąś normę ale wyższa, nie za niską i sama nie wiem.
Ja takie wyniki miewałam właśnie przed ciążą jak okazało się, że mam hiperinsulinemie. Miałaś spadek glukozy i mega hipoglikemie. Ja właśnie tak miałam zawsze stąd moje 80-148-155 jest mega zaskakujące
Natt99 lubi tę wiadomość
-
U mnie doświadczenie w tych tematach zerowe 😅 ale robiąc research utwierdziłam się tylko w przekonaniu że u każdego sprawdza się coś innego i każdy ma swoje polecajki i jakieś "must have". Dlatego wolę kupić mniejsze ilości, ale np. w dwóch alternatywach czegoś, żeby samemu się przekonać co dla mnie i dziecka będzie najbardziej odpowiednie. A potem zawsze można dokupić więcej już tych sprawdzonych rzeczy 😊Acmvj wrote:Ja poza tymi rzeczami dla Malucha to po prostu pamiętam ile, czego mi poszło. Z tymi dla niego jasne, że mogę przestrzelić, bo może wytrzyma do terminu, a nie będzie wcześniakiem jak zakładam. Wtedy te najmniejsze pieluchy zostawię na oddziale dla innych wcześniaków. Podkładów, patyczków, czy wacików to nigdy mało. Tak mi się wydaje przynajmniej.
Lavariavel lubi tę wiadomość
👩 30, 👨30
5x💔
09/2025 ⏸️
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
6.11 7,1cm Bobaska 🥰
17.11 128g Synka 🩵
15.12 300g Chłopczyka 😍
27.12 426g 🥰
22.01 800g 😍
03.02 980g ❤️
26.02 USG 🙏
03.03 3 prenatalne 🙏

-
Z tego co piszesz nie wygląda to ciekawie. Ale pamiętaj, że lekarze są różni. Jutro pewnie ktoś inny Cię zbada i zobaczysz czy ma takie samo zdanie. Najważniejsze, że jesteś teraz pod stałą opieką. Gdyby cokolwiek się działo niepokojącego mogą szybko zareagować. Będę trzymać kciuki, żeby wszystko było w porządku ♥️Polczi5 wrote:Badał mnie dziś inny lekarz nastresowal tyle że przeplakalam popołudnie i musiałam naprawdę się wyciszyć bo to nie sprzyja ani mi ani dziecku. Na badaniu mówił że moja szyjka mimo że ma 5 cm szykuje się do porodu, ujście zewn się rozwiera, później powiedział że łożysko wchodzi na szyjkę poczym poprawił się że to noga dziecka... I jeszcze widzi żywa krew na szyjce i nie wie skąd...
Mam helikopter w głowie i dosyć po dzisiaj-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- październik 2024 starania o rodzeństwo
-listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
- grudzień 2024 ⏸️
- luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
- kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
- maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna
25 .08 .2025 ⏸️
30.08.2025 pozytywna beta
2021 Nadczynność tarczycy -
Polczi5 wrote:Badał mnie dziś inny lekarz nastresowal tyle że przeplakalam popołudnie i musiałam naprawdę się wyciszyć bo to nie sprzyja ani mi ani dziecku. Na badaniu mówił że moja szyjka mimo że ma 5 cm szykuje się do porodu, ujście zewn się rozwiera, później powiedział że łożysko wchodzi na szyjkę poczym poprawił się że to noga dziecka... I jeszcze widzi żywa krew na szyjce i nie wie skąd...
Bardzo współczuję jeny co za lekarz.. skoro wcześniej mówili co innego to postaraj się na spokojnie czekać, 5cm to wzorowa szyjka przecież
Co do wyprawki to ja też się staram minimalistycznie, ubranek wydaje się, że ilościowo mam dużo ale rozmiary od 56 do 74 wiec na kazdy rozmiar wychodzi juz ok. Z higienicznych rzeczy zamawiam po 1 paczce wszystkiego. Aptekę i Rossmann mam na dole w bloku więc też nie widzę potrzeby kupowania na zapas, bo nie mamy miejsca żeby to przechowywać, Butelka, smoczek, wszystko do testowania 😉 jak coś się nam sprawdzi to pozamawiam wieksze ilości tam gdzie taniej. I dalej nie mamy wózka i łóżeczka żeby nie zagracać mieszkania.
-
Karpatka95 wrote:U mnie doświadczenie w tych tematach zerowe 😅 ale robiąc research utwierdziłam się tylko w przekonaniu że u każdego sprawdza się coś innego i każdy ma swoje polecajki i jakieś "must have". Dlatego wolę kupić mniejsze ilości, ale np. w dwóch alternatywach czegoś, żeby samemu się przekonać co dla mnie i dziecka będzie najbardziej odpowiednie. A potem zawsze można dokupić więcej już tych sprawdzonych rzeczy 😊
Bardzo mądre podejście! Ja te rzeczy dla bobasa to wyciągam na bieżąco z odcinków ze szkoły rodzenia 🤣 część to moje fanaberie. Dużo czasu leżę to mam czas na wyszukiwanie, porównywanie składów, opinii itp. 🤣 coś trzeba w życiu robić, ja teraz jestem zawodowa zakupoholiczką.🤭👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
03.2025- AIH ❌
14.08.2025 FET 5BA

-
Lekarz zaleci ci dietę, 6 małych posiłków, dobrze zbilansowanych. Rzadko kierują do diabetologów przy hipoglikemii reaktywnej.Natt99 wrote:Dostałam wyniki glukozy :
73
101
66
Dr chatgpt mówi, że trzeci wynik jest za niski🙈 gin kazał się zgłosić jak wyniki przekroczą jakąś normę ale wyższa, nie za niską i sama nie wiem.
Natt99 lubi tę wiadomość
-
Tak jak dziewczyny mówią - co lekarz to teoria. Postaraj się myśleć pozytywnie, na pewno kolejny lekarz podejdzie do tematu lepiej. Niestety czasem trafi sie ma takich konowałów
-
Kochana poproś jutro jak nastapi zmiana lekarzy o badanie. W szpitalu masz tą zalete, że lekarze sie zmieniają. Naprawde wiem co czujesz.
Karpatka a mozesz napisac skąd masz tą karte apteczną? Ona jest przy każdym ubezpieczeniu pzu grupowym czy to jakiś specjalny rodzaj? My z mezem tez mamy ubezpieczenie grupowe z pzu wiec ^^.
Ja tez mam minimalistyczną wyprawke apteczną. wychodze z załozenia żeby tylko bylo na początek. Bralam minimalne ilosci. Jedynie tylko chusteczki bralam w wiekszych ilosciach. Leki, witaminy i ostatnie rzeczy bede zamawiać blizej terminu. Ew nawet w szpitalu bede mogla to zrobic. Dodam do obserwowanych to co chce i tyle.
Dracena masz świadomość, że jeśli łożysko bedzie ułożone w teb sposob co teraz to prawdopodobnie zrobią ci cc bo wtedy nie mozna rodzic sn z uwagi na ryzyko.
W tym miesiącu mam duzo wydatków, więc bede musiala ograniczyć szał wyprawkowo-zakupowy. Chyba, że trafi sie jakaś fajna okazja ( bo na takie rzeczy są oddzielne środki xd). Chyba tylko skusze się na zakup dostawki
-
Kochana mam dla ciebie kilka info, które być może ci pomogą się uspokoić.
1. Szyjka 5 cm to "Beton":
Szyjka macicy o długości 5 cm w 25. tygodniu to wynik marzenie. To jest długa, bezpieczna szyjka. Szyjka, która "szykuje się do porodu", skraca się do 2 cm, 1 cm, a potem zanika. Jeśli on twierdzi, że przy 5 cm ona się szykuje do porodu, to przeczy podstawowej wiedzy ginekologicznej.
2. Ujście zewnętrzne vs. Wewnętrzne:
Lekarz wspomniał o "ujściu zewnętrznym". U wieloródek (i czasem u pierwiastek) ujście zewnętrzne może być lekko uchylone, ale to ujście wewnętrzne (to od strony dziecka) jest kluczowe. Skoro szyjka ma 5 cm, to ujście wewnętrzne musi trzymać mocno. To jest najważniejsze!
3. Łożysko vs. Noga:
To jest moment, w którym ten lekarz stracił wiarygodność. Pomylenie łożyska (które jest statyczną masą tkanki) z nogą dziecka (która ma kości i się rusza) świadczy o tym, że albo miał fatalny sprzęt, albo fatalne umiejętności. Jeśli nie umie odróżnić nogi od łożyska, to nie ufaj jego ocenie szyjki.
4. Krew:
Skoro „nie wie skąd krew”, a badał Cię dopochwowo/wziernikiem, to najprawdopodobniej sam Cię zadrapał albo podrażnił nadżerkę (w ciąży szyjka jest bardzo ukrwiona i łatwo krwawi przy badaniu). Żywa krew po badaniu u "brutalnego" lekarza to często po prostu uraz mechaniczny, a nie objaw porodu.
CO ZROBIĆ TERAZ (Plan działania):
1. Konsultacja RATUNKOWA: Nie czekaj w stresie. Umów się na CITO do swojego lekarza prowadzącego lub jedź na IP (Izbę Przyjęć) do szpitala, gdzie mają dobry sprzęt. Powiedz wprost: "Inny lekarz nastraszył mnie odklejaniem łożyska i krwawieniem, proszę o weryfikację".
2. Magnez i Nospa: Weź to, co bierzesz zazwyczaj na rozluźnienie, połóż się i postaraj wyciszyć. Stres powoduje skurcze, a to ostatnie, czego potrzebujesz.
3. Obserwacja wkładki: Jeśli krew była tylko "na szyjce" podczas badania, a teraz na wkładce jest czysto (lub tylko lekkie plamienie brunatne), to znaczy, że to było od badania. Jeśli zacznie lecieć żywa krew jak przy miesiączce – wtedy SOR.
Cavarathiel, Kassialka lubią tę wiadomość
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
Polczi5 nie wyobrażam sobie jaki przechodzisz stres 😢❤️ tak jak dziewczyny piszą wyżej, co lekarz to inna opinia, mam nadzieję że wszystko dobrze się skończy 😢
Kurde powiem wam, że ja jestem aktywna fizycznie, zero słodyczy praktycznie, jedynie co to wolę zjeść te 3-4 posiłki dziennie i większe ale zdrowe. Bo jak czytam o zmianie trybu życia, to chyba zdrowiej żyć się nie da naprawdę 😅 chyba jutro zadzwonię do położnej żeby to skonsultowała z moim ginekologiem. Jedynie co to jak czytam o tej hipoglikemii to ja przed ciążą miałam stany nerwicowe, a może to był za niski cukier 🫣 bo objawy podobne. -
My mamy wariant P Plus. Za pobyt w szpitalu powyżej chyba 3 dni dostaje się oprócz odszkodowania to jeszcze kartę apteczną o wartości 200zł. A już zaliczyłam dwa pobyty w szpitalu tej ciąży 😢 przynajmniej wyprawka apteczna się zwróciłaLavariavel wrote:Kochana poproś jutro jak nastapi zmiana lekarzy o badanie. W szpitalu masz tą zalete, że lekarze sie zmieniają. Naprawde wiem co czujesz.
Karpatka a mozesz napisac skąd masz tą karte apteczną? Ona jest przy każdym ubezpieczeniu pzu grupowym czy to jakiś specjalny rodzaj? My z mezem tez mamy ubezpieczenie grupowe z pzu wiec ^^.
Ja tez mam minimalistyczną wyprawke apteczną. wychodze z załozenia żeby tylko bylo na początek. Bralam minimalne ilosci. Jedynie tylko chusteczki bralam w wiekszych ilosciach. Leki, witaminy i ostatnie rzeczy bede zamawiać blizej terminu. Ew nawet w szpitalu bede mogla to zrobic. Dodam do obserwowanych to co chce i tyle.
Dracena masz świadomość, że jeśli łożysko bedzie ułożone w teb sposob co teraz to prawdopodobnie zrobią ci cc bo wtedy nie mozna rodzic sn z uwagi na ryzyko.
W tym miesiącu mam duzo wydatków, więc bede musiala ograniczyć szał wyprawkowo-zakupowy. Chyba, że trafi sie jakaś fajna okazja ( bo na takie rzeczy są oddzielne środki xd). Chyba tylko skusze się na zakup dostawki
👩 30, 👨30
5x💔
09/2025 ⏸️
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
6.11 7,1cm Bobaska 🥰
17.11 128g Synka 🩵
15.12 300g Chłopczyka 😍
27.12 426g 🥰
22.01 800g 😍
03.02 980g ❤️
26.02 USG 🙏
03.03 3 prenatalne 🙏

-
Ja jeszcze tylko dopiszę, bo sama mam nadżerkę. Mój lekarz doskonale o niej wie i zawsze robi mi tak delikatnie badanie ginekologiczne że nigdy nie krwawię. Jak byłam w szpitalu, to mimo że przed każdym badaniem informowałam lekarza że mam nadżerkę i ona lubi podkrwawiać. Oni się nie pierdzielili za przeproszeniem. Serio jak rzeźnicy. I po takim badaniu potrafiło mi z tej nadżerki lecieć ciurkiem 🤬 oczywiście tylko przez chwilę, po 5 min już samo przestawało. Co się przy tym nastresowałam to masakra 🥺Ssilvia wrote:Kochana mam dla ciebie kilka info, które być może ci pomogą się uspokoić.
1. Szyjka 5 cm to "Beton":
Szyjka macicy o długości 5 cm w 25. tygodniu to wynik marzenie. To jest długa, bezpieczna szyjka. Szyjka, która "szykuje się do porodu", skraca się do 2 cm, 1 cm, a potem zanika. Jeśli on twierdzi, że przy 5 cm ona się szykuje do porodu, to przeczy podstawowej wiedzy ginekologicznej.
2. Ujście zewnętrzne vs. Wewnętrzne:
Lekarz wspomniał o "ujściu zewnętrznym". U wieloródek (i czasem u pierwiastek) ujście zewnętrzne może być lekko uchylone, ale to ujście wewnętrzne (to od strony dziecka) jest kluczowe. Skoro szyjka ma 5 cm, to ujście wewnętrzne musi trzymać mocno. To jest najważniejsze!
3. Łożysko vs. Noga:
To jest moment, w którym ten lekarz stracił wiarygodność. Pomylenie łożyska (które jest statyczną masą tkanki) z nogą dziecka (która ma kości i się rusza) świadczy o tym, że albo miał fatalny sprzęt, albo fatalne umiejętności. Jeśli nie umie odróżnić nogi od łożyska, to nie ufaj jego ocenie szyjki.
4. Krew:
Skoro „nie wie skąd krew”, a badał Cię dopochwowo/wziernikiem, to najprawdopodobniej sam Cię zadrapał albo podrażnił nadżerkę (w ciąży szyjka jest bardzo ukrwiona i łatwo krwawi przy badaniu). Żywa krew po badaniu u "brutalnego" lekarza to często po prostu uraz mechaniczny, a nie objaw porodu.
CO ZROBIĆ TERAZ (Plan działania):
1. Konsultacja RATUNKOWA: Nie czekaj w stresie. Umów się na CITO do swojego lekarza prowadzącego lub jedź na IP (Izbę Przyjęć) do szpitala, gdzie mają dobry sprzęt. Powiedz wprost: "Inny lekarz nastraszył mnie odklejaniem łożyska i krwawieniem, proszę o weryfikację".
2. Magnez i Nospa: Weź to, co bierzesz zazwyczaj na rozluźnienie, połóż się i postaraj wyciszyć. Stres powoduje skurcze, a to ostatnie, czego potrzebujesz.
3. Obserwacja wkładki: Jeśli krew była tylko "na szyjce" podczas badania, a teraz na wkładce jest czysto (lub tylko lekkie plamienie brunatne), to znaczy, że to było od badania. Jeśli zacznie lecieć żywa krew jak przy miesiączce – wtedy SOR.
Ssilvia lubi tę wiadomość
👩 30, 👨30
5x💔
09/2025 ⏸️
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
6.11 7,1cm Bobaska 🥰
17.11 128g Synka 🩵
15.12 300g Chłopczyka 😍
27.12 426g 🥰
22.01 800g 😍
03.02 980g ❤️
26.02 USG 🙏
03.03 3 prenatalne 🙏

-
Trzymajcie sie dziewczyny w tych szpitalach 🫂 Mocno trzymam kciuki by było dobrze!
Popieram też to co pisze Ssilvia i Karpatka95. Moja nadżerka też krwawiła po każdej wizycie u gina, który nie umiał być delikatny 😒
Ssilvia lubi tę wiadomość
Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
32👩 34🧔
◽ AMH 0,56 (11.24)
◽ Adenomioza
◽ immunologia ❗
📅 11.2024 Bocian Szczecin
◽04-21.01.25 🥚3->3 MII: ❄️ 4AA i i 3BB
20.02.25 - FET - beta<2,3 ❌
24.03.25 - FET - beta<2,3 ❌
◽02-17.05.25🥚7->2 MII:❄️4AB
22.05, 20.06, 17.07 diphereline i hydroxy
13.08.25 - FET - Encorton, Acard, Prograf, Accofil
5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274, 27dpt CRL 0,41 i❤️
nifty pro - zdrowa dziewczynka 🩷
12+3 - I prenatalne 6,2cm
20+2 - 324g
21+1 - II prenatalne 424 g
24+2 - 629g
28+2 - 1235g

-
Polczi5, trzymaj się kochana i dawaj znać jak sytuacja i co jutro powie może inny lekarz. Współczuję stresu. Sam pobyt w szpitalu bywa dołujący i jeszcze taka menda Cię badała.
Mam dokładnie to co koleżanka wyżej jeśli chodzi o wyprawkę. Jak czytam Wasze wpisy to mam wrażenie, że o nawet połowie z tych rzeczy nie pomyślałam, że będą potrzebne 😅 Ale czerpie inspiracje. Fajnie, że piszecie 🙂
Ja miałam dzisiaj troszkę stresik bo wieczorem zorientowałam się, że ani raz dzisiaj nie poczułam juniora. Umyłam się, leżę i zaczął się ruszać. Ufff. Może przygniotły go pączki 🙈