Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
Odpowiedz

🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱

Oceń ten wątek:
  • Cavarathiel Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ogromne dziewczyny, dzisiaj wyjątkowo potrzebuję dobrych historii ❤️ Bardzo mnie podniosłyście na duchu.

Wiolami dzięki, że się odezwałaś, my o Tobie też pamiętamy ❤️ Trzymam naprawdę z całych sił za Was kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:47

Wiolami, Natt99 lubią tę wiadomość

Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
    32👩 34🧔
    ◽ AMH 0,56 (11.24)
    ◽ Adenomioza
    ◽ immunologia ❗

📅 11.2024 Bocian Szczecin
    ◽04-21.01.25 🥚3->3 MII: ❄️ 4AA i i 3BB
    20.02.25 - FET - beta<2,3 ❌
    24.03.25 - FET - beta<2,3 ❌

◽02-17.05.25🥚7->2 MII:❄️4AB
    22.05, 20.06, 17.07 diphereline i hydroxy
    13.08.25 - FET - Encorton, Acard, Prograf, Accofil
    5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274, 27dpt CRL 0,41 i❤️
    nifty pro - zdrowa dziewczynka 🩷
    12+3 - I prenatalne 6,2cm
    20+2 - 324g
    21+1 - II prenatalne 424 g
    24+2 - 629g
    28+2 - 1235g

preg.png
  • Dalia Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cavarathiel wrote:
    Dzięki ogromne dziewczyny, dzisiaj wyjątkowo potrzebuję dobrych historii ❤️ Bardzo mnie podbiosłyście na duchu.

Wiolami dzięki, że się odezwałaś, my o Tobie też pamiętamy ❤️ Trzymam naprawdę z całych sił za Was kciuki!

Ja też jestem wcześniakiem z 29 tygodnia, akcja się zaczęła 2 tygodnie wcześniej, wtedy podano steryd na płuca i zostałam jeszcze w brzuszku na ten czas. Po urodzeniu ważyłam 1kg i wszystko ze mną w porządku a przecież medycyna 25 lat temu wyglądała zupełnie inaczej niż dziś😉

dracaena, Polczi5, Karpatka95, IT_Girl, Nicole123, Agat99, Cavarathiel, Lavariavel, Natt99 lubią tę wiadomość

👩24 👦27 🐈‍⬛5
    12 cs o Ciebie 👣
    9.09 5+3 pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥚
    24.09 7+4 1,34cm człowieka z ❤️
    2.10 8+5 2cm 🍒
    27.10 12+2 prenatalne i 6cm 🐹
    27.11 17+2 160g 🐥
    5.01 22+6 II prenatalne 452g dziewczynki🦋
    28.01 26+1 800g 🐧
    18.02 29+1 1200g 🦦
    preg.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cavarathiel, oby jak najdłużej w dwupaku, na szczęście medycyna jest już tak zaawansowana, że takie maluszki też sobie świetnie radzą po drugiej stronie brzucha. ❤️

Wiolami, trzymam za Was kciuki. ❤️

Ja jestem na etapie weryfikacji szafy pod kątem wiosennym dla starszej. 😅 Bo za chwilę ma być 10 na plusie i znowu muszę poszukać jej butów. 🫣 W buty akurat inwestujemy (nie przepadam za sieciówkowymi, młodej zresztą nie pasują i tak), no ale zamawianie, mierzenie, odsyłanie przede mną.

Lavariavel lubi tę wiadomość

👩 33 / 🧔32
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png

preg.png
  • Acmvj Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia wrote:
    Ja też jestem wcześniakiem z 29 tygodnia, akcja się zaczęła 2 tygodnie wcześniej, wtedy podano steryd na płuca i zostałam jeszcze w brzuszku na ten czas. Po urodzeniu ważyłam 1kg i wszystko ze mną w porządku a przecież medycyna 25 lat temu wyglądała zupełnie inaczej niż dziś😉

Dokładnie! Ja na neonatologii widziałam mnóstwo dzieciątek z takiego okres ciąży i to zabrał dzielne dzieciaki, że niejeden dorosły mógłby im pozazdrościć woli walki! Obecnie już dzieci od około 500g ratują. Na korytarzu było dużo zdjęć dzieci zdrowych z 25tc. Mnie to bardzo budowało.

Wiolami- super, że się odezwałaś! Pamiętaj, że każda ciąża jest inna, więc super, że zebraliście w sobie siłę do dalszej walki. Sama myślałam, że w tej ciąży będzie mi bardzo trudno mentalnie, ale okazało się, że jak to sobie w głowie poukładałam to nawet potrafię się nią cieszyć. Tobie też życzę, żebyś odnalazła w sobie spokój i wróciła do nas z pięknymi informacjami🍀

Wiolami, Natt99 lubią tę wiadomość

👩'94 :
    -AMH 3,5
    -adenomioza
    -3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
    -brak własnych owulacji

2020- początek starań
    2021- początek starań z pomocą medyczną
    2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
    2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩‍⚕️
    03.2025- AIH ❌
    04.2025- kwalifikacja do IVF:
    Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
    04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
    05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
    16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
    14.08.2025 FET 5BA
    5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
    05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

preg.png
  • Nicole123 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chyba na razie bardziej się skupiam na garderobie wiosennej synka niż na ubraniach dla córeczki 😁akurat kupowaliśmy pierwsze buciki dla synka i kupiliśmy takie wiosenne trampeczki ze smyka barefoot ☺️

Ja teraz zaczynam mój urodzinowy weekend bo w poniedziałek mam 30tke ❤️ zanim zaszłam w ciąże w planach był mój wymarzony disneylandu no ale przekładamy to już na jesień i polecimy w czwórkę 😁ale z tego co wiem mąż planuje imprezkę więc świętowanie i tak będzie 😁

Lavariavel, Natt99 lubią tę wiadomość

🙋‍♀️29
    PCOS
    Długie cykle, owulacyjne
    Hormony w normie
    Jajowody drożne
    🙋🏼‍♂️30
    Badanie nasienia
    06.2022 morfologia 0%
    08.2022 morfologia 6%

02.2022 5tyg 💔
    11.2022 5tyg 💔
    11.2023 start invitro ❤️
    Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️
    25.01.2024 transfer 4.1.2🤞
    10.2024 Nasz wyczekany maluch 💙
    08.2025 Naturalny cud ❤️

age.png
    preg.png
  • Agat99 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cavarathiel wrote:
    Dzięki ogromne dziewczyny, dzisiaj wyjątkowo potrzebuję dobrych historii ❤️ Bardzo mnie podbiosłyście na duchu.

Moja przyjaciółka urodziła w 27 tyg, tez trafiła nagle do szpitala, podali jej starydy i walczyli o każdy kolejny dzień. Dziś maluch ma 2 latka, jest zdrowy, pięknie się rozwija i goni rówieśników. Ale oczywiście życzę Ci żeby malutka jak najdłużej została w brzuchu! Trzymam mocno kciuki ❤️

Cavarathiel lubi tę wiadomość

01.2025 13tc 💙👼 💔

14.09.2025 ⏸️🍀
    07.10.2025 mamy ❤️ crl 1.4
    07.11 prenatalne crl 6.5
    16.12 bobas 250g 💙
    03.01 połówkowe, synek 400g 💙
    20.01 bobas 700g 💙
    17.02 bobas 1320g 💙

preg.png
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🌷
    Ale mam katar, leci mi z nosa, kicham. No masakra 🥲 🙄 😔
    Natt99 wrote:
    Od 2 trymestru suplementuje żelazo ale z witamin ciążowych. Za każdym razem moi ginekologowie uważają, że hemoglobina jest w porządku a zelaza nie każą badać. Sama z siebie zbadałam jakiś czas temu ferrytyne i wynosiła 21, a żelazo 122. Jak pokazałam ginekologowi to powiedział, że jest okej.

Taka ferrytyne jest mega niska, nie wiem skąd lekarz powiedział że ok. Powinna wynosić tyle ile wazysz mniej-więcej. Ja biorę żelazo i mi się trochę podniosła nawet.

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗
    08.2021 🩵

* 33 lata
    * 19.09 - II ☀️ Beta HCG 444,54
    * 22.09 - Beta HCG 1553,63
    * pierwszy cykl starań
    preg.png
  • Kassialka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolami calym serduszkiem z Wami , jeszcze bedzie pieknie ❤️

Wiolami lubi tę wiadomość

06.2024 💔👼 👼 6t
    08.2025 💔 biochem
    5.09.2025⏸️
    6.09 beta 276, pr 40
    8.09 beta 778,9 pr 37,8
    9.09 jest pęcherzyk
    23.09 mamy ❤️
    30.10 prenatalne 5,95cm
    18.12 II prenatalne - zdrowa dziewczynka 🩷
    3.02 1026g 🩷
    Luteina, polocard, neoparin 💉

preg.png
  • Lavariavel Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acmvj wrote:
    U mnie poza ciążą też ciśnienie zazwyczaj 110/70, a po 20 tygodniu ciąży zaczęło się podnosić. Teraz Kuznik jakiegoś czasu standard u mnie to 125-135 na 80-90.

Mam też wysokie ryzyko preeklampsji, ale dopóki stale nie przekracza 140 i 90 to jest ok, chyba, że przekroczy o dużo. Wtedy pani doktor dorzuci mi leki/ jak będzie naprawdę wysokie to szpital.

Ja wczoraj ze swoja pisalam to kazala mi jechac do szpitala jesli dolne utrzyma sie powyzej 90. I wtedy juz konkreynie mi kazala do szpitala 3 referencyjnosci jechac bo mowi ze w tym moim blizej to mi nie pomogą. Ja mialam stan przedrzucawkowy z synem pierwszym. Wg opisu z pierwszych prenatalnych to nie mam ryzyka preeklampsji, ale drugie prenatalne robil mi inny lekarz i wgl niego powinnam bardzo pilnowac cisnienia i akard.biore minimalna dawke 75 i od kiedy go biore mam cisnienie 110/70. Musze wytrzymac jak najdluzej.

Cavarathiel moze tylko cie tak strasza. A jak zapis ktg?pokazuje jakies skurcze? Może dadza rade ci "tylko" szef założyć ewentualnie zamieszkasz w szpitalu nieco dlużej. Ja w ciebie i bobasa wierze. :)

preg.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolami, przytulam Cię mocno i trzymam kciuki za to, by szybciutko zaświeciło u Was słońce ♥️

Cavarathiel, myślami jestem cały czas z Tobą ♥️ Dawaj znać na bieżąco jak sytuacja.

2019 🩷🎀

Starania o drugie od 12.2023

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ami_ami wrote:
    Dzień dobry 🌷
    Ale mam katar, leci mi z nosa, kicham. No masakra 🥲 🙄 😔

Taka ferrytyne jest mega niska, nie wiem skąd lekarz powiedział że ok. Powinna wynosić tyle ile wazysz mniej-więcej. Ja biorę żelazo i mi się trochę podniosła nawet.

zgadzam się ze jest mega niska, świadczy o tym ze zapasy w organizmie są juz wyczerpane tak naprawdę. Mi ferrytyna z 80 na 20 poleciała w jeden miesiąc - bo dziecko teraz buduje sobie zapasy żelaza na przyszłe 6 miesięcy i niestety ciągnie z ciebie wszystko. I lekarz mi zmienił dawkę żelaza z profilaktycznej na lecznica. Znaczenie ma tez jaki suplement żelaza i kiedy podawany - nie można w towarzystwie kawy czy wapnia ( mleko, sery)

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
    15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
    Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
  • Natt99 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolami trzymaj się kochana ❤️ dobrze, że skorzystałaś z pomocy, daj sobie czas. Życzę Ci wszystkiego co najlepsze ❤️
    Cavarthiel współczuję nerwów, oszczędzaj się dużo i mam nadzieję że maluszek zostanie w brzuszku jak najdłużej.
    Co do ferrytyny to powiem wam, że moja Endo to w ogóle się śmiała że co to za „dziwny trend” badania ferrytyny w ciąży 🫣 bo sama ją o nią poprosiłam, mówiła że patrzy się tylko na hemoglobinę.
    Przestrzegam właśnie zasad, żeby przyjmować te suple minimum godzina po posiłku z nabiałem. Tak samo piję codziennie na czczo zakwas z buraka. Dziwię się, że podchodzą do tego tak olewajaco.

05.09. Pozytywny test 👶🏼
    16.09. Pęcherzyk ciążowy
    30.09. Zarodek 🥹❤️
    06.10. 19mm crl
    14.10. 2,25 cm crl
    31.10. 5,7 cm crl - I prenatalne ❤️
    12.11. 7,12 cm crl 🥰 II trymestr
    15.12. Będę mamą dziewczynki 🥹👧🏼
    30.12. - II prenatalne - 345 gram zdrowej córci 🩷
    7.01. - 411 gram 🥰
    02.02. - 806 gram 👧🏼
    preg.png
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt99 wrote:
    Wiolami trzymaj się kochana ❤️ dobrze, że skorzystałaś z pomocy, daj sobie czas. Życzę Ci wszystkiego co najlepsze ❤️
    Cavarthiel współczuję nerwów, oszczędzaj się dużo i mam nadzieję że maluszek zostanie w brzuszku jak najdłużej.
    Co do ferrytyny to powiem wam, że moja Endo to w ogóle się śmiała że co to za „dziwny trend” badania ferrytyny w ciąży 🫣 bo sama ją o nią poprosiłam, mówiła że patrzy się tylko na hemoglobinę.
    Przestrzegam właśnie zasad, żeby przyjmować te suple minimum godzina po posiłku z nabiałem. Tak samo piję codziennie na czczo zakwas z buraka. Dziwię się, że podchodzą do tego tak olewajaco.

moj lekarz powiedział tak - ferrytyna da ci znać zanim dostaniesz anemie, żeby jej zapobiec. Jak są obecnie sposoby nieinwazyjne, żeby to sprawdzić to warto z nich korzystać.

lekarze którzy patrzą tylko na hemoglobinę to interweniuja dopiero jak sytuacja jest zła = masz anemie. Warto jednak pamiętać, ze żelazo się podnosi bardzo powoli, wiec to najprawdopodobniej oznacza pogorszenie samopoczucia przez jakiś czas.

ja robie badania krwi co miesiąc - dwa miesiące temu wszystko super hemoglobina 14, ferrytyna 70. Ostatnie badanie ferrytyna 20, hemoglobina lekko poniżej 12. To jeszcze nie jest anemia, ale według lekarza za miesiąc bym juz przyszła z anemia bo wyniki juz teraz na dolnej granicy. Najprawdopodobniej miesiąc czasu chodziłabym osłabiona ( miedzy badaniami), po miesiącu dostałam bym żelazo w większej dawce i czekała kolejny miesiąc na poprawę. Wiec według niego lepiej być czujnym nieco wczesniej i mnie to przekonuje osobiście :)

Natt99 lubi tę wiadomość

🌿 Hashimoto

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg

✅ Badania & wyniki
    AMH – 2.9 🌟
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
  • Lavariavel Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawia mnie dlaczego lekarze mimo wszystko nie zlecają badań. Ci co trzymają się NFZ tlumacza brakiem pieniedzy, ci prywatni tak jakby olewali troche temat.
    Mi jeszcze żaden lekarz nie kazał badać ferrytynymimo, że mialam anemie po punkcji nikt nie drążył dlaczego.
    Ja aktualnie tez jestem teraz w kropce bo wizyta dopiero za miesiac, ciśnienie mi dzis tez skacze. Nie wiem co robic. Mowila mi doktorka o jakis lekach. Chcialabym poznac opinie innego lekarza.

Co do porodu ja przechodze bardzo skrajne emocje. Z jednej strony sie bardzo boje zarowno bólu jak i tego że coś moze pójsc nie tak.boje sie tego, że jednak po porodzie bede dluzej dochodzic do siebie niz po cc. A z drugiej strony cc tez sie boje bo to nadal operacja. Jeslimam urodzic SN to chcialabym by to bylo samoistne i niewywolywane

preg.png
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavariavel wrote:
    Zastanawia mnie dlaczego lekarze mimo wszystko nie zlecają badań. Ci co trzymają się NFZ tlumacza brakiem pieniedzy, ci prywatni tak jakby olewali troche temat.
    Mi jeszcze żaden lekarz nie kazał badać ferrytynymimo, że mialam anemie po punkcji nikt nie drążył dlaczego.
    Ja aktualnie tez jestem teraz w kropce bo wizyta dopiero za miesiac, ciśnienie mi dzis tez skacze. Nie wiem co robic. Mowila mi doktorka o jakis lekach. Chcialabym poznac opinie innego lekarza.

Co do porodu ja przechodze bardzo skrajne emocje. Z jednej strony sie bardzo boje zarowno bólu jak i tego że coś moze pójsc nie tak.boje sie tego, że jednak po porodzie bede dluzej dochodzic do siebie niz po cc. A z drugiej strony cc tez sie boje bo to nadal operacja. Jeslimam urodzic SN to chcialabym by to bylo samoistne i niewywolywane

ja widzę z obserwacji, ze wielu lekarzy bardzo trzyma się swoich protokołów - maja odgórne wytyczne i jest dla nich spokojniej i bezpieczniej się ich trzymać. Bo czasami jak wychodzą spoza protokołu to mogą mieć problemy jak cos pójdzie nie tak.

odnosnie morfologi to mysle ze odgórne wytyczne mówią, ze jak spadnie powyżej jakiegoś poziomu hemoglobina to dopiero mogą działać. a jak ktoś bada ferytyne to po prostu jego inicjatywa.

Jak chodziłam do kliniki niepłodności i męczyłam lekarza o różne badania, albo zioła albo cokolwiek co mogę zrobić żeby zwiększyć szanse naturalne to mi powiedział wprost, ze mogę robić na własne ryzyko i może to pomoc, ale on mi nie może tego przepisać bo nie ma tego w protokole.

zasady u ich są proste - rok nieudanych starań, kilka podstawowych badan typu nasienia, usg hormony itp. potem jak nic to inseminacja 3 proby a potem in vitro. Taki maja protokół i tak prowadza pacjentów odgórnie. ja z własnej inicjatywy mogłam robić różne inne badania lub zmiany w życiu, ale on mi nie chciał tego zapisać. Chociaż są lekarze, którzy swobodniej traktują te swoje protokoły. Nie mowie ze trzymanie się protokolow jest złe - bo samowolka w dziedzinie medycyny tez nie byłaby dobra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:20

🌿 Hashimoto

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg

✅ Badania & wyniki
    AMH – 2.9 🌟
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
  • Kassialka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie poki co nastawiam pozytywnie, porod bedzie piekny. Nie wiem czy za chwilę nie zacznę panikować, hormony robią swoje. Dzis pocwiczylam na piłce i rozciaganie, brzuch mnie trochę mniej boli. Jutro zabieram się za jakies zakupy wyprawkowe, to mi mocno poprawia humor a mialam ciężki tydzień w pracy. Chciałabym za 2 tyg mieć juz spakowaną torbę w razie czego.
    Ustaliłam, że pracuje do polowy lub końca marca, ale mniej godzin niż te 8 ;) dostosuję sie do samopoczucia.
    Co do ruchu, dostosowuje do sytuacji, ostatnio bol brzucha wiec odpuscilam a dzis juz jest zdecydowanie lepiej wiec mata wyciagnieta ;) jutro planuję spacerek.

Caravathiel mam nadzieję, że pomimo sytuacji nie stresujesz się i odpoczywasz :)

06.2024 💔👼 👼 6t
    08.2025 💔 biochem
    5.09.2025⏸️
    6.09 beta 276, pr 40
    8.09 beta 778,9 pr 37,8
    9.09 jest pęcherzyk
    23.09 mamy ❤️
    30.10 prenatalne 5,95cm
    18.12 II prenatalne - zdrowa dziewczynka 🩷
    3.02 1026g 🩷
    Luteina, polocard, neoparin 💉

preg.png
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavariavel wrote:

ja z tego co słyszałam, to po porodzie naturalnym szybciej się wraca do siebie - dodatkowo jak się uda ochronić kroczę i nie mieć pęknięcie to w ogóle. Ale wiadomo zależy od każdego osobno. Ostatnio dużo czytam na temat porodów, oglądam tez różne relacje i widzę ze wiedza i świadomość kobiety sporo ułatwia, jeśli chodzi o współpracę z położna. Warto się do tego przygotować - zarówno jeśli chodzi o teorie, zrozumienie tego całego proceso, jak i praktykę.

Natt99 lubi tę wiadomość

🌿 Hashimoto

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg

✅ Badania & wyniki
    AMH – 2.9 🌟
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
  • Ania 93 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavariavel wrote:

Ja chodzę do lekarza na NFZ i jak coś go niepokoi albo na prenatalne uzupełniam u niego prywatnie. Zleca mi w zasadzie wszystkie badania na NFZ . Co 3 tygodnie mam badania. Tylko tyle że nie wszystkie robię na raz bo wtedy fundusz nie zwraca. Ale jeśli czegoś nie sprawdzi mi na jednej wizycie to na następnej dostaje skierowanie.

-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
    - grudzień 2022 ⏸️
    - wrzesień 2023 Staś ♥️👶
    - październik 2024 starania o rodzeństwo
    -listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
    - grudzień 2024 ⏸️
    - luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
    - kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
    - maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna

25 .08 .2025 ⏸️
    30.08.2025 pozytywna beta
    2021 Nadczynność tarczycy
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavariavel wrote:

Jak mówił o lekach to pewnie dopegyt, on jest bezpieczny dla kobiet w ciąży. Czasami przy wysokim ciśnieniu zalecają niebotyczne te dawki ;).
    A ciśnienie Ci przekracza 140/90?

👩 31 l.
    AMH 2,72
    MTHFR, PAI: hetero
    Hashimoto

🧔🏻‍♂️ 36 l.
    Obniżone wyniki nasienia.

02.03.2023 - 💔 5+6

21.01.2026👶 - 1078 gramów, it’s a boy 😍

preg.png
  • kitka_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolami wrote:
    Witajcie Kochane ,
    Zebrałam się w końcu aby do Was nspisac.
    Pamiętam o was i waszych maluszkach i życzę wszystkiego dobrego 😘

Ja się już pomału pozbierałam,niestety nie znamy przyczyny odejścia naszego synka.Badania nic nie wykazały.Genetcznie i fizjologicznie Jaś był zdrowy.
    Jestem pod opieką psychologa , dostaliśmy też zielone światło, więc podjęliśmy decyzje że próbujemy ostatni raz.Nie będzie łatwo , ale chcemy zawalczyć o nasz cud o nasze marzenie🤞🙏

Ściskam Was mocno , pamiętam i myślę o Was ciepło♥️

Trzymam mocno kciuki 🤞🫂🥰

starania o pierwsze od czerwca 2023
    35l.👱🏻‍♀️ 33.👨

03.2024 💔 9tc

07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
    10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
    11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
    12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
    02.25 - 06.25 4xIUI ❌

30.08 ⏸️ naturals
    15.09 7mm, serduszko ❤️ 6+4
    02.10 2.4cm Misia 🐻 9+1
    23.10 5.8cm Bobaska, 157 💓
    19.12 ponad 300g Szczęścia 🩵
    preg.png
‹‹ 45 46 47 48 49
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ