🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Cavarathiel wrote:Ja się niestety melduję ze szpitala, przyjęli mnie na pare dni na patologię 🙁 rano wstałam i chlusnęła ze mnie krew z ogromnym skrzepem. Szyjka bardzo skrócona, miękka, 17mm, lekkie rozwarcie i młoda się pcha nisko.
Na wszelki wypadek poszedł też steryd na płuca jakby nie udało się tego powstrzymać albo jakby coś się źle działo. No i mam leżeć. Ehhh masakra
O matko trzymam kciuki, spieszy się to Twoje dziecię! Dawaj koniecznie znać jak przebiega wizyta i co mówią lekarze. Zawsze sama się stresuje jak któraś z Was pisze o szpitalu, za każdym razem.u ginekologa tylko czekam na info, że u nas szyjka zamknięta i jest ok. Musi to być dla Ciebie bardzo stresujące.
Co do snu, u mnie katastrofa. Druga noc zasnęłam ok 3, nie mogę znaleźć pozycji. Na lewym boku Minnie wygodnie przez szczepienie na krztusiec. Strasznie bolą mnie plecy w odcinku piersiowym po prawej stronie jak klade się spać .
Pojechałam na tydzień do rodziców, czuje się tu jak kaleka. Nic mi nie pozwalają robić. Nawet z psem nie mogę wyjść bo poslizgne się na śniegu 😂 cieszą się z kolejnego wnuka bo aktualnie ich najmłodszy wnuk ma 17 lat
Lavariavel lubi tę wiadomość
-
Cavarathiel wrote:Ja się niestety melduję ze szpitala, przyjęli mnie na pare dni na patologię 🙁 rano wstałam i chlusnęła ze mnie krew z ogromnym skrzepem. Szyjka bardzo skrócona, miękka, 17mm, lekkie rozwarcie i młoda się pcha nisko.
Na wszelki wypadek poszedł też steryd na płuca jakby nie udało się tego powstrzymać albo jakby coś się źle działo. No i mam leżeć. Ehhh masakra
Trzymaj się Kochana. Oby lekarze szybko zaradzili tej sytuacji. Dawaj znać na bieżąco jak sytuacja. Trzymamy mocno kciuki aby wszystko było dobrze 😘 -
Trzymam kciuki, żeby mała jak najdłużej siedziała w brzuchu 🤞. Teraz odpoczywaj i trzymaj się tam. -
Cavarathiel trzymam kciuki zeby sie uspokoilo, odpoczywaj jak najwiecej🩷
Ja dzis odczuwam mocno brzuch jak na okres i ten ból jakbym miala zakwasy pod brzuchem, zaczyna mnie to stresowac. Pracuje z domu, wiec robie przerwy na lezenie ale jak tylko skoncze klade sie i nie bede ruszać. Na szczescie Malutka ruchliwa wiec troche mnie to uspokaja. -
Moira wrote:O matko trzymam kciuki, spieszy się to Twoje dziecię! Dawaj koniecznie znać jak przebiega wizyta i co mówią lekarze. Zawsze sama się stresuje jak któraś z Was pisze o szpitalu, za każdym razem.u ginekologa tylko czekam na info, że u nas szyjka zamknięta i jest ok. Musi to być dla Ciebie bardzo stresujące.
Co do snu, u mnie katastrofa. Druga noc zasnęłam ok 3, nie mogę znaleźć pozycji. Na lewym boku Minnie wygodnie przez szczepienie na krztusiec. Strasznie bolą mnie plecy w odcinku piersiowym po prawej stronie jak klade się spać .
Pojechałam na tydzień do rodziców, czuje się tu jak kaleka. Nic mi nie pozwalają robić. Nawet z psem nie mogę wyjść bo poslizgne się na śniegu 😂 cieszą się z kolejnego wnuka bo aktualnie ich najmłodszy wnuk ma 17 lat
mnie to denerwuje jak ktoś mi nie pozwala siatki z zakupami wziąć albo cokolwiek, ja cały czas chodzę na siłownię i przysiady mam dozwolone z 10 kg obciążeniem, wiec wnieść po schodach siatkę na zakupy to naprawdę nie jest problem. Maz na szczęście mi pozwala i traktuje normalnie ale nieco bardziej obcy ludzie to przesadzają.
a to ogromny błąd kobiet w ciąży ze rezygnują z aktywności, ostatnio czytałam ze warto właśnie do samego końca być aktywnym, spacery i ruch to podstawa ( wiadomo jak nie ma przeciwwskazań medycznych) . Sam ruch pomaga się dziecku odpowiednio ułożyć w miednicy i ułatwia porod, a siedzenie na sofie ( szczególnie miękkiej w której pupa się zapada a kolana są wyżej niż miednica jest najgorsze). Jak pracuje z domu na komputerze to staram się siedzieć na piłce.
Natt99, Moira lubią tę wiadomość
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
Cavarathiel, trzymaj sie, trzymam kciuki zeby jak najdluzej w dwupaku. 🩷
U nas dzis jakies pierwsze przejawy wiosny, słonko świeci, grzeje. 😍 Cudnie się spacerowało.
Agat99 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny 😁
Lila777 pytałam o pozycje do spania na szkole rodzenia i najlepiej słuchać swojego ciała - tak samo powiedziała mi ostatnio również urofizjo. Stwierdziła jak opisywałam moje stawianie brzucha, że to właśnie skurcze Braxtona i ja bardzo często w nocy się przekręcam na plecy, bo macica się stawia i malutka tam wtedy szaleje. Jak położę się na plecy i kładę ręce na brzuch, to mała się uspokaja a macica po jakimś czasie też ustępuje i ból przechodzi. I o dziwo malutka lubi jak leżę na plecach, a jak kładę się na boki to tak mnie kopie 😅 w nocy po prostu wyznaje zasadę, że co jakiś czas inna pozycja i tyle
Monika33 ja wczoraj usłyszałam „cześć grubasku” xd a przytyłam 6,7 kg? Fakt, że brzuszek teraz mocno urósł ale kurcze mamy tam ponad kilogramowe dzieciaczki, to chyba normalne że brzuszki rosną. Ale właśnie najczęściej takie teksty walą kobiety, facet szybciej Cię pochwali że ładnie wyglądasz. A poza tym to nie czas na robienie formy 🙈
Cavarthiel wyobrażam sobie jak musisz się stresować 🥺 dużo odpoczywaj kochana i postaraj się uspokoić, na pewno jesteś w dobrych rękach ❤️
Co do bólów brzucha to powiem wam, że ja zauważyłam że jest porażka jak cały dzień mam siedzący typu jakieś gościny. Tak mi twardnieje brzuch i dokucza. Najlepiej jak mam dużo ruchu ale wiadomo - naprzemiennie z odpoczynkiem.
Lila777 lubi tę wiadomość
-
Cavarathiel ale wiadomość 🥺 melduj nam jak tylko możesz co u Was i mam nadzieję że uda się temu zaradzić ❤️odpoczywaj i bądź dobrej myśli ❤️
Mi doktor powiedział że nie zaleca się leżenia na plecach przez ucisk, ale słuchać swojego ciała. Ja większość nocy nie śpię tylko wstaje siku i drzemie, wtedy leżę na bokach ( wygodniej mi na lewym ale mała ma inne zdanie na ten temat ) więc przewracam się na prawy i wegetuję pół nocy. A nad ranem udaje mi się zasypiać i bardzo często budzę się na plecach, mam nadzieję że moje ciałko wie co robi 😁
Ja chyba nie wiem co to skurcze - idzie to jakoś opisać jaki to rodzaj bólu ? Wygoglować muszę 😊
A swoją drogą muszę pić Fitolizyne - jakie to jest obrzydliwe 🤢1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1
22.01 900g 🩷 25+3
12.02 1300g 🩷 28+3

-
Lila777 wrote:Cavarathiel ale wiadomość 🥺 melduj nam jak tylko możesz co u Was i mam nadzieję że uda się temu zaradzić ❤️odpoczywaj i bądź dobrej myśli ❤️
Mi doktor powiedział że nie zaleca się leżenia na plecach przez ucisk, ale słuchać swojego ciała. Ja większość nocy nie śpię tylko wstaje siku i drzemie, wtedy leżę na bokach ( wygodniej mi na lewym ale mała ma inne zdanie na ten temat ) więc przewracam się na prawy i wegetuję pół nocy. A nad ranem udaje mi się zasypiać i bardzo często budzę się na plecach, mam nadzieję że moje ciałko wie co robi 😁
Ja chyba nie wiem co to skurcze - idzie to jakoś opisać jaki to rodzaj bólu ? Wygoglować muszę 😊
A swoją drogą muszę pić Fitolizyne - jakie to jest obrzydliwe 🤢
A dlaczego fitolizne ? Jakies problemy z nerkami ?
Agat99 lubi tę wiadomość
-
Cavarathiel - trzymam kciuki, by wszystko się unormowało, a malutka siedziała jak najdłużej w brzuszku 😘 trzymaj się.
Cavarathiel lubi tę wiadomość
-
Cavarathiel trzymajcie się w dwupaku🤞 teraz mamy taką medycynę że na pewno coś zaradzą 🫶 leżałam na patologii z panią w ciąży urodziła bliźniaczki w 30 tygodniu i córeczkom nic nie brakuje 🙂
Acmvj, Cavarathiel, Natt99 lubią tę wiadomość
-
Również dołączam się do tych "grubych" mam już 9 kg na plusie i wywalone wrotki nawet lepiej bo na ślub za 2 tygodnie kupiłam sobie obcisłą sukienkę i liczę na mnóstwo zdjęć na pamiątkę 🩷
Acmvj, Agat99, dracaena, Lavariavel, Natt99 lubią tę wiadomość
-
To ja już 13kg na plusie 🙈Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
32👩 34🧔
◽ AMH 0,56 (11.24)
◽ Adenomioza
◽ immunologia ❗
📅 11.2024 Bocian Szczecin
◽04-21.01.25 🥚3->3 MII: ❄️ 4AA i i 3BB
20.02.25 - FET - beta<2,3 ❌
24.03.25 - FET - beta<2,3 ❌
◽02-17.05.25🥚7->2 MII:❄️4AB
22.05, 20.06, 17.07 diphereline i hydroxy
13.08.25 - FET - Encorton, Acard, Prograf, Accofil
5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274, 27dpt CRL 0,41 i❤️
nifty pro - zdrowa dziewczynka 🩷
12+3 - I prenatalne 6,2cm
20+2 - 324g
21+1 - II prenatalne 424 g
24+2 - 629g
28+2 - 1235g

-
U mnie około 10kg już na plusie 🫣 ale lotto mi to, czuje się wspaniale. Niech tylko ktoś spróbuje ugasić mój blask, haha 😁
Dziewczyny, a jeśli chodzi o witaminę D. Biaron baby jest jeszcze hot czy teraz już coś innego się podaje? -
Wspolczuje:( ja taki chlust przezylam w 12tc. To jest straszneCavarathiel wrote:Ja się niestety melduję ze szpitala, przyjęli mnie na pare dni na patologię 🙁 rano wstałam i chlusnęła ze mnie krew z ogromnym skrzepem. Szyjka bardzo skrócona, miękka, 17mm, lekkie rozwarcie i młoda się pcha nisko.
A teraz z cisnieniem walcze od godz 15. Waha sie w granicach 130/90 ale i potrafilo 140/100 wskoczyc . Badam co 20-30minut. Do mojej lekarz pisalam to mi kazala do szpotala jechac jesli dolne nie opanuje sie ponizej 90.
Nie chce tam jechac:/ -
Na stronie Pan Tabletka jest dobra rozpiska dobrych witamin D dla noworodkaSosenka93 wrote:U mnie około 10kg już na plusie 🫣 ale lotto mi to, czuje się wspaniale. Niech tylko ktoś spróbuje ugasić mój blask, haha 😁
Dziewczyny, a jeśli chodzi o witaminę D. Biaron baby jest jeszcze hot czy teraz już coś innego się podaje?
Sosenka93 lubi tę wiadomość
Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
32👩 34🧔
◽ AMH 0,56 (11.24)
◽ Adenomioza
◽ immunologia ❗
5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274, 27dpt CRL 0,41 i❤️
20+2 - 324g
24+2 - 629g
28+2 - 1235g

-
Ojej, faktycznie to ciśnienie nie za ciekawe, oby się uspokoiło!🤞Lavariavel wrote:Wspolczuje:( ja taki chlust przezylam w 12tc. To jest straszne

A teraz z cisnieniem walcze od godz 15. Waha sie w granicach 130/90 ale i potrafilo 140/100 wskoczyc . Badam co 20-30minut. Do mojej lekarz pisalam to mi kazala do szpotala jechac jesli dolne nie opanuje sie ponizej 90.
Nie chce tam jechac:/Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
32👩 34🧔
◽ AMH 0,56 (11.24)
◽ Adenomioza
◽ immunologia ❗
20+2 - 324g
24+2 - 629g
28+2 - 1235g

-
Trzymaj się ♥️ mam nadzieję, że jednak malutka zostanie jeszcze w brzuszku.Cavarathiel wrote:Ja się niestety melduję ze szpitala, przyjęli mnie na pare dni na patologię 🙁 rano wstałam i chlusnęła ze mnie krew z ogromnym skrzepem. Szyjka bardzo skrócona, miękka, 17mm, lekkie rozwarcie i młoda się pcha nisko.
Co do noszenia ja nie podnoszę nic jeśli naprawdę nie muszę. Nawet większego garnka z zupą. Mam już za sobą straty i nie będe kusić losu. Generalnie jeśli chodzi o ruch to jasne jest wskazany. Trzeba słuchać swojego organizmu. Nic na siłę. Ja w tej ciąży jestem mniej aktywna niż w poprzedniej. Po prostu mam mniej energii i to jest też ok. Nie narzekam na zbyt dużą wagę. Generalnie rośnie mi tylko brzuszek. Jest co prawda duży ale nic dziwnego skoro mała wazyła 1350 g w 28 tygodniu. Tym się więc nie przejmuje. Każda ciąża przebiega inaczej. Nie ma co porównywać nawet z własnymi doświadczeniami z poprzednich
Natt99, Lavariavel lubią tę wiadomość
-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- październik 2024 starania o rodzeństwo
-listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
- grudzień 2024 ⏸️
- luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
- kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
- maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna
25 .08 .2025 ⏸️
30.08.2025 pozytywna beta
2021 Nadczynność tarczycy -
Dziewczyny jak u was z energią? Ja jestem wyczerpana. Na ogół lubię być w ruchu, jestem obrotna itd. ale ostatnie dwa tygodnie to masakra. Boję się, że może już tak zostać do końca ciąży bo jednak nie zostało nam dużo i rozpoczęłyśmy 3 trymestr, a z drugiej strony może to przejściowe. Aktualnie zmęczenie jak w 1 trymestrze 🙈 chociaż też jak czytałam, że którejś z was bobas urósł o 500 gram w 2 tygodnie, to też ile te dzieciaczki z nas teraz wyciągają.
A apetyt wilczy 😁🙈 -
Natt99 wrote:Dziewczyny jak u was z energią? Ja jestem wyczerpana. Na ogół lubię być w ruchu, jestem obrotna itd. ale ostatnie dwa tygodnie to masakra. Boję się, że może już tak zostać do końca ciąży bo jednak nie zostało nam dużo i rozpoczęłyśmy 3 trymestr, a z drugiej strony może to przejściowe. Aktualnie zmęczenie jak w 1 trymestrze 🙈 chociaż też jak czytałam, że którejś z was bobas urósł o 500 gram w 2 tygodnie, to też ile te dzieciaczki z nas teraz wyciągają.
A apetyt wilczy 😁🙈
To mój chłopak urusł te 500g 🫢 u mnie też energia zerowa aktualnie i jak będzie tak dalej to nie tylko mały będzie rosnac tylko mój tyłek 😀
Natt99 lubi tę wiadomość