Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
Odpowiedz

🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱

Oceń ten wątek:
  • Acmvj Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cavarathiel wrote:
    Acmvj A jaki probiotyk przyjmujesz?

Natt99 Na pewno trzeba przeleczyć by już nie pogarszało bardziej. Ale czy się polepszy jak już tak mocno zaczęło się dziać to ciężko powiedzieć. Ale jest szansa, na pewno dużo większa 😊

Wiesz co, ja od początku ciąży przyjmowałam Protrivagin i Trivagin. Później jak zaczęłam przyjmować macmirror to pani doktor powiedziała, żeby przerzucić się na sam Trivagin, ale 2 razy dziennie. Z tym, że najlepiej Trivagin i macmirror brać w odstępie paru godzin, więc Trivagin biorę o 7 i o 18 a macmirror o 22.

Cavarathiel lubi tę wiadomość

👩'94 :
    -AMH 3,5
    -adenomioza
    -3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
    -brak własnych owulacji

2020- początek starań
    2021- początek starań z pomocą medyczną
    2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
    2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩‍⚕️
    03.2025- AIH ❌
    04.2025- kwalifikacja do IVF:
    Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
    04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
    05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
    16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
    14.08.2025 FET 5BA
    5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
    05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

preg.png
  • Lavariavel Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jaki przebieg porodu bardzo zalezy od poloznych i polityki szpitala. W tych czasach jest wrecz nacisk na pozycje wertykalne bo odkryli że to moze uchronic przed nacieciem krocza i przyspieczyc porod. Polozna do ktorej chodze mowi ze na przestrzeni lat bardzo zmienilo sie podejscie do porodu. Teraz wbrew pozorom wracają babcine, stare metody gdzie kobieta do konca najlepiej zeby chodzila i nie lezala podczas porodu. Mowila ze teraz jest to zbior technik z calego swiata np. Ta chusta co się mozna oprzeć, worek Sako etc. Jeszcze fajna sprawa wg mnie jest tens. Tak mi sie wydaje. Jak mialam na kregoslup prady to fajne efekty. Fakt ze trzeba stopniowo sie przyzwyczajac.

Co do rodzenia z mezem/partnerem to tym razem ja nie chce :) za pierwszym razem chcialam ale teraz juz wiem ze to zly pomysl. Moj mąż bardzo boi sie krwi, zbyt szybko panikuje gdy cos sie dzieje. Jak na ten moment raczej go nie planuje podczas porodu. Wole skupic sie sama na sobie i liczyc ew. Na pomoc połoznych. Ja jestem troche taka samosia xd

Natt99, Polczi5 lubią tę wiadomość

preg.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie czytam "Akuszerki" i jak zawsze, wszystkie pozycje wertykalne są troche stare jak świat. 😉
    To trochę tak, ze jak zaczęliśmy rodzic w szpitalach (wiec wcale nie tak dawno) i zwiększyła sie medykalizacja porodu to weszło leżenie na łóżku przy porodzie. Lekarze sie nie chcieli schylać do rodzącej, lekarz na sali to był autorytet, i gdzie by tam przy komplikacjach na klęczkach pomagał. 🙃 Do dzis tak zresztą jest na kilku płaszczyznach (na wielu oddziałach nadal mozna sie spotkać z turbo sprzątaniem "bo obchód idzie" i nie moze byc bałaganu jak "profesor wejdzie do sali" 😆 - znam z autopsji).
    Oczywiście wraz z nauką i medycyna zwiększyła sie przezywalnosc rodzacych i dzieci, ale nie wszystkie zmiany byly dobre. Stąd mamy powrót do tego, jak w naturze rodziłybyśmy intuicyjnie.

Lavariavel lubi tę wiadomość

👩 33 / 🧔32
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png

preg.png
  • Ania 93 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavariavel wrote:
    To jaki przebieg porodu bardzo zalezy od poloznych i polityki szpitala. W tych czasach jest wrecz nacisk na pozycje wertykalne bo odkryli że to moze uchronic przed nacieciem krocza i przyspieczyc porod. Polozna do ktorej chodze mowi ze na przestrzeni lat bardzo zmienilo sie podejscie do porodu. Teraz wbrew pozorom wracają babcine, stare metody gdzie kobieta do konca najlepiej zeby chodzila i nie lezala podczas porodu. Mowila ze teraz jest to zbior technik z calego swiata np. Ta chusta co się mozna oprzeć, worek Sako etc. Jeszcze fajna sprawa wg mnie jest tens. Tak mi sie wydaje. Jak mialam na kregoslup prady to fajne efekty. Fakt ze trzeba stopniowo sie przyzwyczajac.

Co do rodzenia z mezem/partnerem to tym razem ja nie chce :) za pierwszym razem chcialam ale teraz juz wiem ze to zly pomysl. Moj mąż bardzo boi sie krwi, zbyt szybko panikuje gdy cos sie dzieje. Jak na ten moment raczej go nie planuje podczas porodu. Wole skupic sie sama na sobie i liczyc ew. Na pomoc połoznych. Ja jestem troche taka samosia xd

Ja przy pierwszym porodzie już razem z mężem za obópólną zgodą ustaliłam, że nie będzie obecny przy porodzie. Mój mąż zaczyna panikować jak cokolwiek mi się dzieje. Więc pewnie zamiast skupić się na porodzie sobie i dziecku zajmowałabym się też nim. Teraz też wolę żeby nie był obecny. ( Oczywiście poprzednio jak byłam na końcówce dałam mu znać i szybko dojechał). Ale moja bratowa rodziła dwa razy razem z moim bratem i sobie chwalą. To zależy od tego co kto daje mu większy komfort i poczucie bezpieczeństwa.

Ja pierwszy raz od 7 miesięcy napiłam się dziś filiżanki kawy i już czuję kofeinę 😆 i mała chyba też bo szaleje.
    Kompletujemy resztę wyprawki. Zostanie nam tylko kilka drobiazgów dla mnie i gotowe 🙂. Myślę, że za jakieś trzy tygodnie poproszę położną żeby przyjechała do nas zerknąć wprawniejszym okiem czy coś nam jeszcze potrzeba. Będzie wtedy 32/33 tydzień. Pewnie dałabym jej znać wcześniej ale zanim wszystkie rzeczy wypiorę, wyprasuje i poukładam to mi trochę zajmie . Zwłaszcza, że synek uwielbia oglądać rzeczy dla maluszka, mówi że to sukieneczki dla siostrzyczki Elusi, więc dylemat z imieniem rozwiązał starszy braciszek 🙂będzie Ela ♥️

Lila777, Kassialka, Cavarathiel, A_nulka, Agat99, Acmvj, dracaena, Lavariavel, Natt99 lubią tę wiadomość

-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
    - grudzień 2022 ⏸️
    - wrzesień 2023 Staś ♥️👶
    - październik 2024 starania o rodzeństwo
    -listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
    - grudzień 2024 ⏸️
    - luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
    - kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
    - maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna

25 .08 .2025 ⏸️
    30.08.2025 pozytywna beta
    2021 Nadczynność tarczycy
  • Cavarathiel Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wpisać Elę na pierwszą stronę? 😁

Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
    32👩 34🧔
    ◽ AMH 0,56 (11.24)
    ◽ Adenomioza
    ◽ immunologia ❗

📅 11.2024 Bocian Szczecin
    ◽04-21.01.25 🥚3->3 MII: ❄️ 4AA i i 3BB
    20.02.25 - FET - beta<2,3 ❌
    24.03.25 - FET - beta<2,3 ❌

◽02-17.05.25🥚7->2 MII:❄️4AB
    22.05, 20.06, 17.07 diphereline i hydroxy
    13.08.25 - FET - Encorton, Acard, Prograf, Accofil
    5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274, 27dpt CRL 0,41 i❤️
    nifty pro - zdrowa dziewczynka 🩷
    12+3 - I prenatalne 6,2cm
    20+2 - 324g
    21+1 - II prenatalne 424 g
    24+2 - 629g
    28+2 - 1235g

preg.png
  • Kassialka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt99 wrote:
    Powiem wam, że martwię się że właśnie ze mną tak będzie że jak teraz zrobię krew, to już będzie źle. Ja robiłam te badania miesiąc temu, więc podejrzewam że już sporo wszystkie wyniki spadną. Postanowiłam odstawić nabiał i jeść więcej produktów bogatych w żelazo, zobaczymy.. denerwuje mnie to, że tak olewają sprawę.
    Co do porodu to ostatnio słyszałam, że jak skurcze nie chcą się rozkręcić to dobrze pójść usiąść na toaletę. Ponoć też wtedy się trochę akcja porodowa rozkręca u niektórych. Ja chciałabym się zmotywować do ćwiczenia tych pozycji wertykalnych ale mam takiego lenia ostatnio 🙈

Ja też mam lenia okropnego, chciałabym wiecej na spacerki chodzic ale widzę że jak dłużej pochodze to boli mnie brzuch dołem i pachwiny. Byłam na szybkich zakupach, ugotowałam obiad i już mnie zmiotło, wiec leżę a pozniej powtorzę spacerek wieczorem ale nie za dlugo :)

Caravathiel super że doszli do tego co jest przyczyną a jak sie czujesz psychicznie? Mam nadzieję że jesteś dobrej myśli

Natt99 lubi tę wiadomość

06.2024 💔👼 👼 6t
    08.2025 💔 biochem
    5.09.2025⏸️
    6.09 beta 276, pr 40
    8.09 beta 778,9 pr 37,8
    9.09 jest pęcherzyk
    23.09 mamy ❤️
    30.10 prenatalne 5,95cm
    18.12 II prenatalne - zdrowa dziewczynka 🩷
    3.02 1026g 🩷
    Luteina, polocard, neoparin 💉

preg.png
  • Ania 93 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cavarathiel wrote:
    Czy wpisać Elę na pierwszą stronę? 😁
    Tak :)

Cavarathiel lubi tę wiadomość

-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
    - grudzień 2022 ⏸️
    - wrzesień 2023 Staś ♥️👶
    - październik 2024 starania o rodzeństwo
    -listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
    - grudzień 2024 ⏸️
    - luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
    - kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
    - maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna

25 .08 .2025 ⏸️
    30.08.2025 pozytywna beta
    2021 Nadczynność tarczycy
  • IT_Girl Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż chce być ze mną, ja w sumie też wolę, żeby był. Ale jeśli w którymś momencie poczuje, że jednak musi wyjść to też będzie ok 😉 To będzie pierwszy poród także wszystko wyjdzie w praniu. Moja mama się trochę dziwi jak to tak mąż przy porodzie, ale ona z tych co czasem żyją starymi czasami - szkoła rodzenia? Kiedyś takiego czegoś nie było 😂

W szpitalu, który wybrałam zachęcają do pozycji wertykalnych. Położna też mówiła, że dużo się zmieniło w ostatnich latach i teraz jest dużo większa świadomość.

Dzisiaj byłam na zakupach, potem sprzątanie i spacer. Jedynie obiadu nie musiałam robić, bo akurat miałam gotowy.
    A teraz mogę poodpoczywac i będę kontynuować listę wyprawkową 😉

Agat99 lubi tę wiadomość

👩🏼34 🧑🏼37 🐱🐱

6/25 - rozpoczęcie starań
    07.09.25 ⏸️ 🤞
    30.09.25 - jest ❤️
    07.11.25 - I Prenatalne - 6.5 cm 🩵
    02.01.26 - II Prenatalne - 405 g chłopczyka 🩵

preg.png
  • Agat99 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IT_Girl wrote:
    Mój mąż chce być ze mną, ja w sumie też wolę, żeby był. Ale jeśli w którymś momencie poczuje, że jednak musi wyjść to też będzie ok 😉 To będzie pierwszy poród także wszystko wyjdzie w praniu. Moja mama się trochę dziwi jak to tak mąż przy porodzie, ale ona z tych co czasem żyją starymi czasami - szkoła rodzenia? Kiedyś takiego czegoś nie było 😂

W szpitalu, który wybrałam zachęcają do pozycji wertykalnych. Położna też mówiła, że dużo się zmieniło w ostatnich latach i teraz jest dużo większa świadomość.

Dzisiaj byłam na zakupach, potem sprzątanie i spacer. Jedynie obiadu nie musiałam robić, bo akurat miałam gotowy.
    A teraz mogę poodpoczywac i będę kontynuować listę wyprawkową 😉

Też podobnie do tego podchodzę, chciałabym żeby mnie zawiózł, pomógł na początku, a w razie czego niech sobie pójdzie na część porodu i wróci przeciąć pępowinę jak będzie na to gotowy 😉 nawet w planie porodu na stronie szpitala są opcje czy mąż ma być podczas całego porodu czy w wybranych momentach więc to chyba dość powszechne 😉

@Cavarathiel bardzo się cieszę, że znaleźli przyczynę! Dalej mocno trzymam kciuki !

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:38

01.2025 13tc 💙👼 💔

14.09.2025 ⏸️🍀
    07.10.2025 mamy ❤️ crl 1.4
    07.11 prenatalne crl 6.5
    16.12 bobas 250g 💙
    03.01 połówkowe, synek 400g 💙
    20.01 bobas 700g 💙
    17.02 bobas 1320g 💙

preg.png
  • Acmvj Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agat99 wrote:
    Też podobnie do tego podchodzę, chciałabym żeby mnie zawiózł, pomógł na początku, a w razie czego niech sobie pójdzie na część porodu i wróci przeciąć pępowinę jak będzie na to gotowy 😉 nawet w planie porodu na stronie szpitala są opcje czy mąż ma być podczas całego porodu czy w wybranych momentach więc to chyba dość powszechne 😉

@Cavarathiel bardzo się cieszę, że znaleźli przyczynę! Dalej mocno trzymam kciuki !

Jakbym miała rodzić SN to miałabym takie samo podejście.

W przypadku CC mój mąż będzie kangurowal, a później pomoże mi wziąć prysznic i na początku pomoże mi też w opiece nad Synkiem.

Agat99 lubi tę wiadomość

👩'94 :
    -AMH 3,5
    -adenomioza
    -3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
    -brak własnych owulacji

2020- początek starań
    03.2025- AIH ❌
    Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
    04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
    14.08.2025 FET 5BA

preg.png
  • Lila777 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cavarathiel - to mam nadzieję, że w jakiś sposób uda się to przeciągnąć na maksa, odpoczywaj i melduj nam! ❤️

Weszłam w wątek marcowy, a tam tych narodzin trochę jest 😁 zazdroszczę, że niektóre mają to wszystko za sobą i mogą już przytulić swoje maleństwa 😊

Lavariavel, Natt99 lubią tę wiadomość

1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
    ⏸️ 23.08.25
    1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
    2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
    Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
    12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
    3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
    17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1
    22.01 900g 🩷 25+3
    12.02 1300g 🩷 28+3

preg.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie maz byl przy całym porodzie i nie wyobrażałam sobie inaczej. 😊 Ale jest medycznie zainteresowany i ogarnięty, zadnych omdleń, pełna przytomność umysłu cały czas. 😅 Jedynie wiadomo, miałam nagłą CC, to on wtedy zabierał nasze rzeczy z sali i zanim sie dobrze zebrał, to młoda juz byla na świecie, więc kangurował. 😅

Przed ciąża i na poczatku myślałam, ze niekoniecznie bym chciala zeby był, ale potem mi się zmieniło i dobrze. 😅

Natt99 lubi tę wiadomość

👩 33 / 🧔32
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png

preg.png
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ogromną rozkminke co zrobić z porodem i mężem 😂 trochę mnie stresuje ten temat szczerze i coraz bardziej

On mówi że chciałby być przy całym porodzie ale wiem że mówi z grzeczności bo trochę się obawia.

Z drugiej strony, kompletnie nie wiem czego się spodziewać bo to pierwszy poród. Czy chciałbym żeby w pierwszej fazie był ze mną a potem poszedł.. szczerze mówiąc jak mnie coś boli to najchętniej też wolę być sama. Pytania jak się czujesz co chwilę albo czy mogę ci pomóc mnie tylko denerwują. Jak mam silny ból głowy czy bóle okresowe to chce po prostu święty spokój i jakoś mi lepiej . Mówię do męża żeby się do mnie nie odzywał i nie wchodził mi w drogę i to najlepiej pomaga 😂

Z drugiej strony ktoś kto da ci wodę w pobliżu byłby potrzebny. Tu gdzie jestem nie mam nikogo z rodziny tylko mąż.

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
    15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
    Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
  • Lavariavel Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z jednej strony bym chciala, ale z drugiej znam go juz naprawde dobrze. Jesteśmy razem 16 lat 🫨, 8 lat malzenstwa. Czasami potrafi mnie jeszcze zaskoczyc, ale wiem że wszystko co medyczne go nieco przeraza.
    On nie umie sie w tym odnalezc.
    Ja w sumie tez nie wiem jak mam sie tak naprawde przygotowac do tego.

preg.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli rozważacie jeszcze nad Kupnem łóżeczka, odradzam firmę KINDERLUX. Fakt, łóżeczko wygląda ładnie, ostatecznie jest funkcjonalne. Ale ilość niedoróbek przekracza granice dobrego smaku. W teorii powinno być łatwe do złożenia, ale okazało się, że ani nie jest łatwe do złożenia, instrukcja obsługi nie dotyczy wersji najnowszej, to jeszcze w częściach potrafi brakować odpowiednio wywierconych otworów. Nie wspomnę o pękniętym drewnie, nie wyszlifowanych dziurach czy też nie domalowanych elementach. Na plus obsługa, bo reklamację przyjęli szybko. Ale naprawdę jestem mocno zawiedziona. Cieszę się, że mogliśmy je odebrać już teraz, bo gdybym miała w kwietniu się denerwować ze coś jest nie tak to by mnie strzelił. 🫨 nie powiem co. Jak ktoś chce obejrzeć zdjęcia tych niedoróbek, to wyślę zdjęcia na priv. Czuję się mocno zawiedziona… ostatecznie łóżeczko zostaje z nami, ale to już z naszej wygody, by męża nie targać na rozkręcanie, składanie i odwożenie. Ale naprawdę zawód i 2/10.

A_nulka, Ssilvia, dracaena, Natt99 lubią tę wiadomość

👩 31 l.
    AMH 2,72
    MTHFR, PAI: hetero
    Hashimoto

🧔🏻‍♂️ 36 l.
    Obniżone wyniki nasienia.

02.03.2023 - 💔 5+6

18.02.2026👶 - 1078 gramów, it’s a boy 😍

preg.png
  • Monika33 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny potrzebuję porady co Wy byście zrobiły. Wiadomo sama muszę zdecydować ale potrzebuje Waszego zdania czy Wy byście kupowały czy nie. Mam wózek z junamy trzecie dziecko przeżyje 😁rodzice mi kupili tylko ja mam rodzic koniec kwietnia początek maja i teraz a moja córcia ma mieć wtedy 13 miesięcy gdzie jeszcze nie siedzi bo mamy problem z osłabionymi mięśniami rąk i walczymy u fizjo. Ja chciałam kupić stelaż bliźniaczy taki rok po Roku tylko w serwisie i tam cena 2 tys. Spacerówkę drugą za jakiś czas bym dokupiła używana tylko czy jest kupować ? Spacerówkę i gondole mam od tego wózka od pojedynczego stelaża. Chciałam kupić używany inny wózek ale ja już kupiłam wózek drugi taki na podwórko i teraz jak kupię jeszcze bliźniaczy to muszę kupić z dwoma gondolami i dwoma spacerówkami. A średnio widzi mi się walanie w sumie 4 gondol i czterech spacerowek jak już mam i chciałabym wykorzystać te co mam a nie kupować dodatkowo coś co zbierać będzie kurz. Co myślicie? Mąż uważa że po co mi podwójny stelaż że i tak nie będę potrzebować bo będę nosić na rękach. Średnio widzi mi się jechać gdzieś albo iść na spacer na rękach z dzieckiem rocznym, pchać wózek i pilnować 5-latki na rowerze lub hulajnodze.

• Bezimienna Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z plusów, udało mi się kupić zabawki z Mamabrum i z Little Dutch za grosze z vinted.
    I dopóki dziecko nie obgryzie Mamabrum, to jakość wykonania jest prima sort. Little Dutch też piękne. Fakt, mało kontrastowe, ale trochę kontrastowych rzeczy mam, więc trochę teraz mam dla własnej estetyki dla starszego dziecka. 😅

Btw super zabawki drewniane ma też Ikea ❤️

Natt99 lubi tę wiadomość

👩 31 l.
    AMH 2,72
    Hashimoto

🧔🏻‍♂️ 36 l.

02.03.2023 - 💔 5+6

preg.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika33 wrote:
    Hej dziewczyny potrzebuję porady co Wy byście zrobiły. Wiadomo sama muszę zdecydować ale potrzebuje Waszego zdania czy Wy byście kupowały czy nie. Mam wózek z junamy trzecie dziecko przeżyje 😁rodzice mi kupili tylko ja mam rodzic koniec kwietnia początek maja i teraz a moja córcia ma mieć wtedy 13 miesięcy gdzie jeszcze nie siedzi bo mamy problem z osłabionymi mięśniami rąk i walczymy u fizjo. Ja chciałam kupić stelaż bliźniaczy taki rok po Roku tylko w serwisie i tam cena 2 tys. Spacerówkę drugą za jakiś czas bym dokupiła używana tylko czy jest kupować ? Spacerówkę i gondole mam od tego wózka od pojedynczego stelaża. Chciałam kupić używany inny wózek ale ja już kupiłam wózek drugi taki na podwórko i teraz jak kupię jeszcze bliźniaczy to muszę kupić z dwoma gondolami i dwoma spacerówkami. A średnio widzi mi się walanie w sumie 4 gondol i czterech spacerowek jak już mam i chciałabym wykorzystać te co mam a nie kupować dodatkowo coś co zbierać będzie kurz. Co myślicie? Mąż uważa że po co mi podwójny stelaż że i tak nie będę potrzebować bo będę nosić na rękach. Średnio widzi mi się jechać gdzieś albo iść na spacer na rękach z dzieckiem rocznym, pchać wózek i pilnować 5-latki na rowerze lub hulajnodze.
    Wzięłabym podwójny by móc jakość sensownie być samodzielna 😊

Monika33, Lavariavel lubią tę wiadomość

👩 31 l.
    AMH 2,72
    Hashimoto

🧔🏻‍♂️ 36 l.

02.03.2023 - 💔 5+6

preg.png
  • Acmvj Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika33 wrote:

Moim zdaniem wózek rok po roku tak, żebyś mogła dwoje dzieci wozić jednocześnie.

Monika33 lubi tę wiadomość

👩'94 :
    -AMH 3,5
    -adenomioza
    -brak własnych owulacji

2020- początek starań
    03.2025- AIH ❌
    14.08.2025 FET 5BA

preg.png
  • Monika33 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że nie tylko ja mam takie zdanie 😁 bo mąż już komentuje że się tak napaliłam na taki stelaż nie wiadomo po co jak i tka nie będę jeździć od razu na spacery ale też nie będę czekać aż jesień będzie 🤣🤣 dzięki dziewczyny ❤️

‹‹ 47 48 49 50 51
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ