Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
Odpowiedz

🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱

Oceń ten wątek:
  • Lavariavel Ekspertka

Wysłany: 4 marca, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IT_Girl wrote:
    Tez myślałam nad tym nosiboo pro, ale uznałam, że jednak jest ciut za drogi i kupiłam MESMED Happinosek MM-127, ma całkiem dobre opinie a kosztuje dwa razy mniej. Jak się nie sprawdzi to wtedy może kupię ten droższy 😉

Uznałam, że umyję okna i wypiore firany i zasłony, dobrze że mam w bloku tylko 3 okna 😅 I mąż mi ściągał i zakładał firanki 😆 Później może jeszcze na spacer pójdę i planuję wypad do Ikei, ale to już zależy od poziomu energii 😅

Jeśli chodzi o obrzęki to póki co nie mam, przy czym piję naprawdę spore ilości wody więc to pewnie pomaga.

Ja tez rozważalam ten model. Podobno sprawdza sie przy rutynowym oczyszczaniu i regulowana moc ma duze znaczenie. Czytalam opinie dziewczyny ktora go ma, ma katarek do odkurzacza i ten drozszy tez uzywala w szpitalu. Mowila ze nie widzi na potrzeby przeplacac. Tylko kwestia soli fizjologicznej /wody morskiej.
    Jeszcze rozwazalam taki mniejszy z DOZ.pl lub Pingo.

Ja z tym piciem wody to słabo własnie. Nie smakuje mi woda z kranu w tym mieszkaniu, nawet filtrowana. a nie chce kupowac i dzwigac na 4.te pietro. Soki teraz wiecej pije. Jakas taka faza mnie wziela.

U mnie najgorzej jak za malo zjem owocow i nie moge sie zalatwic to wtedy :/ kiedys mi lekarz rodzinna przepisywala taki zel/pianka w aplikatorze na bazie ziolowej i byl bezpieczny w ciazy i podczas karmienia piersia ale nie moge sobie przypomniec

IT_Girl lubi tę wiadomość

preg.png
  • Karpatka95 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavariavel wrote:
    Ja tez rozważalam ten model. Podobno sprawdza sie przy rutynowym oczyszczaniu i regulowana moc ma duze znaczenie. Czytalam opinie dziewczyny ktora go ma, ma katarek do odkurzacza i ten drozszy tez uzywala w szpitalu. Mowila ze nie widzi na potrzeby przeplacac. Tylko kwestia soli fizjologicznej /wody morskiej.
    Jeszcze rozwazalam taki mniejszy z DOZ.pl lub Pingo.

Ja z tym piciem wody to słabo własnie. Nie smakuje mi woda z kranu w tym mieszkaniu, nawet filtrowana. a nie chce kupowac i dzwigac na 4.te pietro. Soki teraz wiecej pije. Jakas taka faza mnie wziela.

U mnie najgorzej jak za malo zjem owocow i nie moge sie zalatwic to wtedy :/ kiedys mi lekarz rodzinna przepisywala taki zel/pianka w aplikatorze na bazie ziolowej i byl bezpieczny w ciazy i podczas karmienia piersia ale nie moge sobie przypomniec
    Mój mąż raz w tygodniu jedzie do sklepu samochodem i kupuje kilka zgrzewek wody 😅 ja piję ok 3L wody dziennie i właśnie też nie lubię z kranu ani filtrowanej więc niestety butelki to u mnie konieczność. Zastanawiam się jeszcze nad tym filtrem co się do kranu podłącza z odwróconą osmozą. Ale to jest jednak trochę inwestycja, a nie mam pewności że będzie mi smakować 😕

W ogóle któraś z Was polecała sok żurawinowy 1,5L z allegro 😅 dziękuję za polecajke, bo jest dużo tańszy niż z apteki, a też pyszny 😊 wzięłam też dla męża sok z cytryny 100% i jest zachwycony ❤️

Firest lubi tę wiadomość

👩 30, 👨30

5x💔

09/2025 ⏸️
    09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
    17.09 crl 0,8cm i ❤️
    30.09 crl 1,9cm 🥹
    15.10 3,9cm Bobaska 😍
    29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
    6.11 7,1cm Bobaska ❤️
    17.11 128g Czekamy na synka 🩵
    15.12 300g
    27.12 426g
    30.12 2 prenatalne - 460g
    22.01 800g
    03.02 980g
    03.03 3 prenatalne - 1660g

preg.png
  • Acmvj Autorytet

Wysłany: 4 marca, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karpatka95 wrote:
    Mój mąż raz w tygodniu jedzie do sklepu samochodem i kupuje kilka zgrzewek wody 😅 ja piję ok 3L wody dziennie i właśnie też nie lubię z kranu ani filtrowanej więc niestety butelki to u mnie konieczność. Zastanawiam się jeszcze nad tym filtrem co się do kranu podłącza z odwróconą osmozą. Ale to jest jednak trochę inwestycja, a nie mam pewności że będzie mi smakować 😕

W ogóle któraś z Was polecała sok żurawinowy 1,5L z allegro 😅 dziękuję za polecajke, bo jest dużo tańszy niż z apteki, a też pyszny 😊 wzięłam też dla męża sok z cytryny 100% i jest zachwycony ❤️

U mnie tak samo raz w tygodniu mąż jest tragarzem wody. Takiej kranowej też nie lubię. A później biedny wygląda jak śmietnikarz, bo teraz jeszcze te puste butelki nosi 🤣 ja też minimum 2x1,5l plus wiadome, że mój mąż też z butelkę co najmniej w domu wypija 🤣 wykończy nas ten system kaucyjny. Bo to jest co najmniej 21butelek tygodniowo i musimy te śmieci w domu przechowywać albo tracić 10 zł tygodniowo.

Tutaj też taka wskazówka- drugim winowajcą po niedoborze magnezu przy skurczach jest właśnie zbyt małe nawodnienie.

Wracając do obrzęków to może obrzękami bym tego jeszcze nie nazwała, ale woda mi się zatrzymuje, widzę to szczególnie po nogach i po palcach u dłoni. U mnie głównym winowajcą jest niestety mocno oszczędny tryb życia gdzie standardowo byłam aktywna: spacery, treningi, rower, basen itp. Oraz końskie dawki progesteronu, wiem, że to ciąży szybko to zejdzie, ale skóra będzie potrzebowała czasu, żeby nie wyglądać jak flak.

Dzisiaj udało mi się ładnie poukładać dokumentację medyczną z ciąży. Brakuje mi już tylko wyniku na GBS, który będę miała pobierany na następnej wizycie i jestem gotowa papierkowo do porodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 14:17

👩'94 :
    -AMH 3,5
    -adenomioza
    -3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
    -brak własnych owulacji

2020- początek starań
    2021- początek starań z pomocą medyczną
    2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
    2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩‍⚕️
    03.2025- AIH ❌
    04.2025- kwalifikacja do IVF:
    Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
    04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
    05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
    16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
    14.08.2025 FET 5BA
    5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
    05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

preg.png
  • IT_Girl Autorytet

Wysłany: 4 marca, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karpatka95 wrote:

U mnie też mąż jest tragarzem wody 😂 U siebie zauważyłam, że jak za mało pije to od razu problemy z jelitami. Także 3l na dzień musi być. My filtr sobie zróbimy w domu, ale to jeszcze daleka droga, a kranówki nie lubię też.

👩🏼34 🧑🏼37 🐱🐱

6/25 - rozpoczęcie starań
    07.09.25 ⏸️ 🤞
    30.09.25 - jest ❤️
    07.11.25 - I Prenatalne - 6.5 cm 🩵
    02.01.26 - II Prenatalne - 405 g chłopczyka 🩵

preg.png
  • Monika33 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny gratuluję udanych wizyt 🥰♥️ super że maleństwa tak ładnie rosną i oby jak najdłużej tak do maja 😉ja właśnie walizkę kończę pakować i mam już ostatnie drobiazgi do spakowania 😁został mi w sumie stelaż do wózka do kupienia i z tym najdłużej mi schodzi hehe

Natt99 lubi tę wiadomość

• Lavariavel Ekspertka

Wysłany: 4 marca, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzednim mieszkaniu mialam dobrą wode. Teraz w niwym jest niesrety nie dobra. Nie umiem sie do niej przyzwyczaić. Ma duzo kamienia. Czajnik musze co 2-3dni odkamieniac. W pracy mielismy wode filtrowana m.in podlaczona przez osmoze bo jeszcze jest dejonizowana dodatkowo. To te filtry bardzo szybko widac jak sie brudzą.
    W poprzednim domu pod soda stream bylo ok a tu mi nie smakuje. Nawet z cytryna ma inny smak. Pije herbate z cytryna i gozdzikiem wiecej.

Moj maz troche tez podupadl wiec musze go oszczedzac. To byl ciezki rok fizycznie. Zamowie z allegro kurier przywiezie xD

preg.png
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 4 marca, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze to też może być niedobór potasu. Ja magnezu biorę dużo a dzisiaj obudził mnie w nocy okropny skurcz 🥲

Na obrzęki stosuje podkolanówki uciskowe, i codziennie wieczorem żel dla kobiet w ciąży na opuchnięcie z kasztanowcem i czymś tam jeszcze. Do tego przed snem leżę 15 min z nogami w górze codziennie. Sa lekko opuchnięcie pod koniec dnia ale nie ma tragedia ( kostki jeszcze widać 😂)

Zapisałam się pierwszy raz do fizjoterapeuty specjalnie aby przygotować się do porodu z myślą o ochronie krocza, rozluźnianiu miednicy i przećwiczeniu pozycji wertykalnych czy oddychania . Ktoś korzystal z was z takich usług właśnie w tym kontekście ? Ciekawe na ile wizyt powinnam się umówić. Pierwsza będę miała w okolicy 30 tyg.

Lavariavel lubi tę wiadomość

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
    15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
    Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karpatka95 wrote:

Bardzo polecam filtr, który podłącza się do kranu. Na początku jest to kilka stówek wydanych ale nie trzeba potem kupować wody w butelkach, która też kosztuje. A smak jest o niebo lepszy i duża wygoda 🤗

Ssilvia, Karpatka95 lubią tę wiadomość

2019 🩷🎀

Starania o drugie od 12.2023

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
  • Karpatka95 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Skurcze to też może być niedobór potasu. Ja magnezu biorę dużo a dzisiaj obudził mnie w nocy okropny skurcz 🥲

Na obrzęki stosuje podkolanówki uciskowe, i codziennie wieczorem żel dla kobiet w ciąży na opuchnięcie z kasztanowcem i czymś tam jeszcze. Do tego przed snem leżę 15 min z nogami w górze codziennie. Sa lekko opuchnięcie pod koniec dnia ale nie ma tragedia ( kostki jeszcze widać 😂)

Zapisałam się pierwszy raz do fizjoterapeuty specjalnie aby przygotować się do porodu z myślą o ochronie krocza, rozluźnianiu miednicy i przećwiczeniu pozycji wertykalnych czy oddychania . Ktoś korzystal z was z takich usług właśnie w tym kontekście ? Ciekawe na ile wizyt powinnam się umówić. Pierwsza będę miała w okolicy 30 tyg.
    Ja chodzę do fizjo co 2 tygodnie, właśnie po to żeby przygotować się do porodu 😊 ale też pomaga w dolegliwościach typowo ciążowych, np. ból kręgosłupa czy spojenia łonowego. No i pomoc po porodzie zarówno jeśli będzie CC (wtedy praca nad blizną) lub SN (praca nad kroczem)

👩 30, 👨30

5x💔

09/2025 ⏸️
    17.09 crl 0,8cm i ❤️
    30.09 crl 1,9cm 🥹
    15.10 3,9cm Bobaska 😍
    6.11 7,1cm Bobaska ❤️
    15.12 300g
    27.12 426g
    22.01 800g
    03.02 980g

preg.png
  • Karpatka95 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka93 wrote:
    Bardzo polecam filtr, który podłącza się do kranu. Na początku jest to kilka stówek wydanych ale nie trzeba potem kupować wody w butelkach, która też kosztuje. A smak jest o niebo lepszy i duża wygoda 🤗
    A jaki masz filtr? Widziałam zarówno takie które można kupić np w media expert i zamontować samemu i takie co przyjeżdża firma i montuje i później zajmuje się wymianą filtrów i konserwacją

👩 30, 👨30

5x💔

09/2025 ⏸️
    17.09 crl 0,8cm i ❤️
    30.09 crl 1,9cm 🥹
    15.10 3,9cm Bobaska 😍
    6.11 7,1cm Bobaska ❤️
    15.12 300g
    27.12 426g
    22.01 800g
    03.02 980g

preg.png
  • Natt99 Ekspertka

Wysłany: 4 marca, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na niedobór potasu jest dobra woda kokosowa. Ma specyficzny smak ale ja się tak przyzwyczaiłam do niej, że często mnie na nią chęci 😅

Agat99, Ssilvia lubią tę wiadomość

05.09. Pozytywny test 👶🏼
    16.09. Pęcherzyk ciążowy
    30.09. Zarodek 🥹❤️
    06.10. 19mm crl
    14.10. 2,25 cm crl
    31.10. 5,7 cm crl - I prenatalne ❤️
    12.11. 7,12 cm crl 🥰 II trymestr
    15.12. Będę mamą dziewczynki 🥹👧🏼
    30.12. - II prenatalne - 345 gram zdrowej córci 🩷
    7.01. - 411 gram 🥰
    02.02. - 806 gram 👧🏼
    25.02. - 1260 gram 🫶🏼
    03.03. - III prenatalne - 1504 gram zdrowej dziewczynki 🩷
    preg.png
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 4 marca, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karpatka95 wrote:
    Ja chodzę do fizjo co 2 tygodnie, właśnie po to żeby przygotować się do porodu 😊 ale też pomaga w dolegliwościach typowo ciążowych, np. ból kręgosłupa czy spojenia łonowego. No i pomoc po porodzie zarówno jeśli będzie CC (wtedy praca nad blizną) lub SN (praca nad kroczem)

i w miare przyblizania sie do porodu zmienia sie jakos program tych cwiczen? Bo z tego co czytalam to niektore cwiczenia dopiero po 30 tygodniu, a nawet 35 mozna robic.

ja juz zamowilam sobie gwizdek do porodu, czytalam ze naprawde jest pomocny

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
    15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
    Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
  • Lavariavel Ekspertka

Wysłany: 4 marca, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u Was tez trwa szalenstwo na stacjach paliw? Ja z domu nie wychodzilam tylko psa wyprowadzilam rano to nawet nie wiedzialam. Ludzie mi pisza. Musze przestac czytac informacje bo mnie stresuje.

Dziewczyny ile planujecie kupic podkladow poporodowych?
    Mam kupione w teorii 3 op to ok 30szt plus majtki z podkladem 5 szt. Z tego co czytam to taka ilosc ledwo do szpitala wystarcza. Chyba tez zrobie w domu zapas podpasek wiekszych i normalnych. To i tak sie zużyje z czasem.

Wyskoczyla mi pelromocja ze strony Lansinoh, ale mam wrazenie ze ceny specjalnie zostaly podniesione. Chcialam kupic podklady z tej firmy i wkladki laktacyjne bo czytalam ze są podobni rewelacyjne

preg.png
  • Agat99 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavariavel wrote:
    Czy u Was tez trwa szalenstwo na stacjach paliw? Ja z domu nie wychodzilam tylko psa wyprowadzilam rano to nawet nie wiedzialam. Ludzie mi pisza. Musze przestac czytac informacje bo mnie stresuje.

Mam kupione w teorii 3 op to ok 30szt plus majtki z podkladem 5 szt. Z tego co czytam to taka ilosc ledwo do szpitala wystarcza. Chyba tez zrobie w domu zapas podpasek wiekszych i normalnych. To i tak sie zużyje z czasem.

Wyskoczyla mi pelromocja ze strony Lansinoh, ale mam wrazenie ze ceny specjalnie zostaly podniesione. Chcialam kupic podklady z tej firmy i wkladki laktacyjne bo czytalam ze są podobni rewelacyjne

U nas w szpitalu podkłady są zapewnione dlatego kupiłam tylko do domu 2 paczki Belli i 1 Canpola, jak zabraknie to w Rossmannie pod domem są normalnie dostępne.

Stacje benzynową mam na osiedlu ale nie widzę żeby coś tam się działo więc może u Ciebie jakieś wyjątkowe promocje żeby nastraszyć trochę ludzi i zwiększyć sobie sprzedaż 😉

A co do picia wody, ja wypiję każdą niegazowaną 😉 wszędzie chodzę z butelką filtrującą, w domu mamy dzbanki filtrujące, a w pracy dytrybutory z wodą i dla mnie kazda jest taka sama więc nie mam z tym problemu i nie musimy kupować i dźwigać plastiku 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 20:58

01.2025 13tc 💙👼 💔

14.09.2025 ⏸️🍀
    07.10.2025 mamy ❤️ crl 1.4
    07.11 prenatalne crl 6.5
    16.12 bobas 250g 💙
    03.01 połówkowe, synek 400g 💙
    20.01 bobas 700g 💙
    17.02 bobas 1320g 💙

preg.png
  • Cavarathiel Autorytet

Wysłany: 4 marca, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi stopy puchną już od paru tygodni, chociaż nie wiem czemu ale na razie uspokoiło się to po powrocie ze szpitala. Za to palce na dłoniach mi dzisiaj spuchły 😂
    Z piciem mam problem, chociaż walczę jak tylko mogę. Butelkowana mi nie smakuje, z kranu jest ok, ale jestem nauczona pić wodę gazowaną. A teraz gazowana u mnie powoduje straszną zgagę 😢

Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
    32👩 34🧔
    ◽ AMH 0,56 (11.24)
    ◽ Adenomioza
    ◽ immunologia ❗

📅 11.2024 Bocian Szczecin
    ◽04-21.01.25 🥚3->3 MII: ❄️ 4AA i i 3BB
    20.02.25 - FET - beta<2,3 ❌
    24.03.25 - FET - beta<2,3 ❌

◽02-17.05.25🥚7->2 MII:❄️4AB
    22.05, 20.06, 17.07 diphereline i hydroxy
    13.08.25 - FET - Encorton, Acard, Prograf, Accofil
    5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274, 27dpt CRL 0,41 i❤️
    nifty pro - zdrowa dziewczynka 🩷
    12+3 - I prenatalne 6,2cm
    20+2 - 324g
    21+1 - II prenatalne 424 g
    24+2 - 629g
    28+2 - 1235g
    31+2 - 1729g

preg.png
  • Karpatka95 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    i w miare przyblizania sie do porodu zmienia sie jakos program tych cwiczen? Bo z tego co czytalam to niektore cwiczenia dopiero po 30 tygodniu, a nawet 35 mozna robic.

ja juz zamowilam sobie gwizdek do porodu, czytalam ze naprawde jest pomocny
    Tsk zmienia się, przede wszystkim teraz skupiamy się na wzmacnianiu mięśni dna miednicy a od 35 tyg będziemy skupiać się na rozluźnainiu tych części, masaże krocza itd

Ssilvia lubi tę wiadomość

👩 30, 👨30

5x💔

09/2025 ⏸️
    17.09 crl 0,8cm i ❤️
    30.09 crl 1,9cm 🥹
    15.10 3,9cm Bobaska 😍
    6.11 7,1cm Bobaska ❤️
    15.12 300g
    27.12 426g
    22.01 800g
    03.02 980g

preg.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karpatka95 wrote:
    A jaki masz filtr? Widziałam zarówno takie które można kupić np w media expert i zamontować samemu i takie co przyjeżdża firma i montuje i później zajmuje się wymianą filtrów i konserwacją

My mamy filtr R06, mąż sam montował. 🙂

2019 🩷🎀

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavariavel wrote:

Ja też mam około 30 sztuk podkładów + 5 tych majtek z podkładem.
    Polecam wkładki laktacyjne Bocioland. Noszę od 19tc. Super cena biorąc pod uwagę ich jakość. Oglądałam te z Lansinoh i chyba sporo droższe z tego co pamiętam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 22:23

2019 🩷🎀

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
  • Firest Autorytet

Wysłany: 4 marca, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karpatka95 wrote:

Ja o tym wspominałam kiedyś. Piję codziennie tą żurawinę tak od października bo miałam wcześniej problemy z posiewami moczu. Jest popularny Sadwit albo Tloczarnia Szymanowice, równie dobra. Przy okazji zamawiam sobie też inne i jestem zachwycona prawdziwym intensywnym smakiem owoców 😊 polecam czarna porzeczkę, malinę, pigwę, aronię… Zawsze czegoś dodaję do wody, bo samej bardzo nie lubię pić.

👩 35
    Diagnoza: niepłodność żeńska
    ❌ oba jajowody niedrożne
    ➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie
    ~~~~~~~~~~~~
    👨 37
    Diagnoza: niepłodność męska
    ❌ teratozoospermia (0%) i fragmentacja DNA (39%)
    ➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
    ~~~~~~~~~~~~
    08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷
    preg.png
‹‹ 63 64 65 66 67
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ